perjantai 12. maaliskuuta 2010

Hyvässä seurassa


En muista koska Espoonlahti olisi näyttänyt näinkään lumiselta. Kävin päivällä pikaisesti kameraa ulkoiluttamassa entisessä kotirannassa. Parhaille lepuutuskallioille en lähtenyt korkkareissani tarpomaan -ja kiirekin oli.

Päivä oli antoisa. Tapasin ison joukon entisiä duunikavereita, mukava oli nähdä tuttu ryhmä melkein kokonaisuudessaan. Hyvin olivat tonttinsa hoitaneet, ei tarvinnut edes oppipoikaa ripittää ;-) Lienen säikytellyt huolella.

Perillisetkin on jaettu yökyläpaikkoihinsa, liikuttavaa oli katsella ystävysten kohtaamista, silmät loistivat ja halimisesta ei meinannut loppua tulla. Hyviä ystäviä ei ole liikaa, ikinä.
Päivän ehdoton kohokohta oli se, kun sai parkkeerata hanurinsa tutun Kirkkonummelaisen kippolan penkkiin Satua vastapäätä ja Seijan viereen. Aika kului taas kerran kuin siivillä. Monta tarinaa jäi varmasti kertomatta ja kuulematta, tärkeimmät kuulumiset taidettiin kuitenkin ehtiä vaihtaa. Ja munukkanäytteet on nyt toimitettu, eivät ole mitään virtuaalikanoja ne meidän helttapäät ;-)

Kuvituksena muutama pikaräpsy rantsusta. Oli tuttua ja silti niin vierasta. Enkä hitto soikoon muistanutkaan lentoliikennettä. Konetta suihki ylhäällä kaikista ilmansuunnista kohti Helsinki-Vantaata. Aivan vieras äänimaailma. Kohina, humina ja jyminä yllättivät voimakkuudellaan.

Mutta kevätaurinko paistoi oikein ihanasti ja ilmassa on totta vieköön aivan eri soundit, keväiset.

Tämän illan aktiviteetteihin kuuluu vielä yksi kauppakeskuskäynti. Tänään en oikein ehtinyt ajatuksella perehtyä kauppaliikkeiden antiin kun oli aikataulukin noudatettavana.

Sanelin tehtäväkseni myös aktivoitua FB:ssä, aivan liian harvoin tulee siellä enää statusta päivitettyä.


Tässä vielä minun ja Nassen iltalenkki, polun päässä jyyyyyrkät portaat ylös lepuutuskallioille. Polku oli aina kaunis, kaikkina vuodenaikoina, kaikkina vuorokauden aikoina. Harmi, etten puutteellisen varustukseni vuoksi päässyt kapuamaan ylös asti.

Kenties ensi kerralla.

Takaisin baanalle.
Halikaa ystäviänne ja olkaa kilttejä läheisillenne.
Moido.

peeäss: Tita, ostin tyhmyyksissäni (??) piparmintunkin siemeniä, jotenkin ihan riehaannuin taas siemenhyllyllä *rolleyes*

15 kommenttia:

  1. Munukat oli ihana ylläri, superkiitokset! Ehjinä matkustivat Tähtelän perukoille.

    Ötökät tyytyivät pienempään touhuamiseen, mutta leikittiin sitten sitäkin enemmän. Nopea Narttu puri vahingossa käteenkin saalista tavoitellessa, mutta mustelmathan on tuttuja meille eläinten kanssa puuhaaville. Se on niin nopea... harmi että on ns. sairaseläkkeellä.

    Ensi kesän suunnitelma Karjalan matkasta vain vahvistui, kunhan Satun kanssa saadaan lomasuunnitelmat soviteltua.

    VastaaPoista
  2. Hee... Hirnakkaa on pissitty silmään. Piparminttu on risteymä, joka EI tee itävää siementä. Sait sitten heinän makuista viherminttua :D

    Mä en voi tajuta, miksi aina näkee kaupoissa piparmintun siemeniä... ne eivät ole piparminttua. Saat aitoa piparminttua vain kasvullisesti lisättyinä rönsytaimina. Tosin mintun maailmanvalloituksen tuntien - niitä piisaa. Mutta että siemeniä...

    Viimeinen lomapäivä on illassa. Kampaaja taikoi otsatukastani ihan puudelinkirharan. Voihan venäjä... tuohon kun laittaa supersöpön rusetin ja haukkuu vähän, niin saisko edes silityksen?

    Ehkä se tuosta tokeentuu johonkin kuosiin... mullahan ei tukan laitto ole niitä päivän priorisoiduimpia hommia. Luonnonkaunis mikä luonnonkaunis...

    * nauraa kippurassa *

    Huomenna starttaa uusi kurssillinen koulutetuksi hierojiksi opiskelijoita. Siinäpä meille viikonlopun hommia.

    VastaaPoista
  3. Tita, otsatukka puudelikiharalla :))) Kampaajat on joskus ihania, mun ei suostu leikkaamaan lyhyttä pörröä. Taitaa tietää kädettömyyteni näissä naisellisissa asioissa.

    Teillä taitaa nyt olla kädet täynnä töitä, vaikka puutarhaa ei vielä pääse jylläämään.

    VastaaPoista
  4. Meidän kanarouvat lähettivät lajitelman designmunia, ihmisille jotka arvostavat luonnon pikku taideteoksia.

    No mä jo aattelin, että tässä on jotain hämärää kun siemenlajitelmia syynäsin... ;-) Taas viekas siemenpussittaja Härr Nelson kusaisi öögaan. Ja aiheesta, tunnustan etten ole herbaariota ikinä koonnut.

    Puudeli-Tita, Bichon frisé *hihitystä*
    Kyllä ne kiehkurat siitä asettuu. Mikäli eivät, on apu yhtä lähellä kuin lähimmät fiskarssin leikkuuvehkeet.

    Piti ihan tarkistaa:
    Pussukassa lukee: Pepparmynta / Minttu, Pipar-
    Mentha x piperita L
    Ihan monivuotisena perennana myyvät.

    Oli mitä rehua tahansa, viskaan siemenet multaan ja katsotaan mitä tuosta tulee. Pääasia, että tuoksuu.

    Meillä on pihakuja kuin autonäyttelystä, pinon päällimmäisenä on pakasta vetäisty Mondeo, missälie koeajokilvissäkin. Aika kesy peli. En osta.

    Pinon alimmaisena on järkyttävän rapainen oma fjördi. Mites se sanonta menikään, Fordkuskit pääsevät takuulla taivaaseen, ovat jo maanpäällisen helvetin kituneet autonsa takia....

    Ja se hiano hopeainen CR-V on tänään myyty :-( Kolme päivää ehti olla myynnissä kun meni, joku näkemättä osti ja pyynnin maksoi. Eräillä sitä on.

    Ja sitten kuvacd:n polttohommiin *kiinnostaa kuin kilo turvetta*

    VastaaPoista
  5. Juu ihan oikeat tekstit tuossa pussukassa. Menta x piperita - siinä se x tekee sen steriilin. Eli siemenet itävät vain mikäli ovat pystyneet takaisinristeytymään esim. viherminttuun. Se ei maistu piparmintulle, mutta jonkin sortin mintulle kuitenkin.

    Yrttiviljelyn salat ovat juuri aukeamassa Hirnakalle!

    Onko kauppakassin tarvista torpalla? Nelivetoiset autot on maaseudulla aika PoP! Menee ylämäkeen kelissä kuin kelissä. Sohjossa samoin. Lumessa ja ravassa. Ikävä että CR-V meni... Subaruissa löytyy kohtuulliseen hintaan kestävää laatua. Kokemusta on niin paljon että kehtaan mainita.

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Saat sitä piparmintuakin tästä naapurista mukaasi, samalla kun käyt kitekemässä iisoppia :-).
    Voipi joku mukin yrtti tarttua...

    VastaaPoista
  7. Komppaan Titaa, nelivetomaasturit on maalla ykkösauto. Nyt kun pikkuteiden pakkautuneet lumet muuttuva sohjoksi, huh huh. Mutta aikamoinen keli täytyy olla, jos semmottisella ei pääse kotipihalta palkanmaksupaikalle.

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kaverit ihanaa. Hannan luo tulen toivioretkelle kuokka kainalossa ja haistatan huilut siemenhuijareille (enkä edes älyä hävetä omaa mokaani)! X-factor iski taas... taisi olla rosvosektori.

    Meillä on kyllä kauppakassiosasto kunnossa -so far.

    Mutta torpan "Iso Auto" menee pikimmiten vaihtoon, turhan kalliit kilometrit. Ihan reteesti nelivetopakua harkitaan, mese tai hiace harkinnassa -ja lopulta pihaan karauttaa joku transistori :-Z Kaikilla meillä on pimeät puolemme, meillä se on murheentummat fjördixet.

    Tuota Iso-J:n veljen Hondaa himoitsin itse, ihan turhamaisesti vain. Ja nyt se myi sen :-(
    Mutta vielä jonain päivänä minä laitan itselleni oikein kunnon sikaniska pick-upin, liekkiteipit ja karjapuskurit. Suomen vaakunaleijona konepeltiin.

    Tärkeintä on nyt saada Työauto jossa kulkee tavaraa, joka vetää tarvittaessa painavaa kärryä, joka on mukava ajaa ja joka etenee kelissä kuin kelissä. Eli nelivetopaku.

    Kuvaceedeet tehty, voisi nakata läppärin nurkkaan ja keskittyä naistenlehtien antiin.

    VastaaPoista
  9. Terveiset Pohjois-Haagasta, Ikeasta ja Kodin Anttilasta. Jalkoja särkee ja lonkkaa kolottaa painavien ostosten raahaaminen. En ostanut mitään turhaa ... kaksi huonekasvia, bonzai puu ja Zamioculcas Zamiifolia, joku pahuksen palmu.

    Toki kävimme Alku ja Juuri kaupassa hakemassa kevääksi lisää siemeniä. Ihan näitä perinteisiä, persiljaa silo- ja kähärälehtistä, mangoldia yms.

    Aamulla reipas äiti leipoi sämpylöitä ja laittoi ohrapuuron kypsymään uuniin. Nyt odotan vei kielellä purjo-perunakeittoa.

    Nousen ylös tästä sohvalta vasta sitten kun on varmaa että saan ruokaa!

    VastaaPoista
  10. Terveiset Pohjois Haagasta!
    Ikeasta ja Kodin Anttilasta ja Alku ja Juuri siemenkaupasta ...
    jestas kun väsyttävää tämä kiertolaisen elämä!

    VastaaPoista
  11. Nonnii! Räppäkynsi luuli että teksti katosi ja lähetti lyhennetyn version päivän tapahtumista, niin tietenkin molemmat onnistu, heh!

    VastaaPoista
  12. Munukkaa : )))) Tänks. Hianoja ovat !

    Oli törkymukavaa tavata, kiva kun ennätit kurvaamaan Kyrsäläänkin.

    Meinas tippa tulla linssiin kun halattiin läksiäisiksi. Ystäviä ei todellakaan ole liikaa : )

    Tämä päivä meni Kylmälässä työhevoskurssilla, mehtähommia. Loistava kurssi, mielettömät hevoset ja upeat vetäjät.

    Hirnu, muista se FB !

    VastaaPoista
  13. Talvisotaa katsoessa olin näkevinäni VR:n! Soon julkkis!!!! Muilla rooliesityksillä ei niin väliä, keksityin bongaamiseen!

    VastaaPoista
  14. Oi Tuula, mä niin tunnen sun tuskasi. Kintut kivistää kaikesta intensiivisestä ostoskeidasmaratonista etten pariin päivään tallusta muissa kuin Reino-tohveleissa. Nyt on jalkapohjat allergiset Ikean lattioille ;-)

    Viisaasti vaikutat aikasi ja eurosi käyttäneen, Alku ja Juuri jäi itseltä tällä reissulla paitsioon. Unohdin *lyö otsaansa virtuaalikuokalla*

    Nita, niiskutin matkalla autoon, ikävä tuli heti. Oli aivan mahtavaa nähdä taas. Muistuta mua, että varmistan ilmoittautumiseni Hassen luennolle!!!

    VastaaPoista
  15. Haa, Tita keskittyi olennaiseen ;-) Pointsit!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com