tiistai 16. maaliskuuta 2010

Vellovan Vatsan Valitusvirsi


Patsymummo lähettää terveisiä, olo kissalla mitä mainion ja lempeä riittää uuden ikean ihmeen kyljessä. Teräsmummo.

Oma olo on aivan kamala, kutakuinkin jyrän alle jäänyt ja mankelin läpi pari kertaa vedetty märkä lapanen. Aika jäätävä pöpö; paha olo, vatsanväänteet ja vilunpuistatukset tulevat aalloittain, puuskittain ja täysin ennustamatta. Just kun on hetkellisesti hyvä olo, vellominen alkaa taas. Ja päätä särkee silleen ilkeesti "hiljaa".

Joku on vissiin harrastanut woodoonukella leikkimistä ;-)

Ei tämä päivä nyt ihan pyttyyn ole päätynyt. Nuorempi perillinen on käytetty hammaslääkärillä ja molemmat partiossa. Oksupussi toppaliivin taskussa valmiina palvelukseen. Ja nuoremmalle perilliselle käyty esittelemässä tilustemme latuverkosto. Kaksi kiekkaa hissuttelin Tarmonpesän perässä, yhtään metriä enempää ei tällä kunnolla olisi mentykään. Eikä vauhtikaan päätä huimannut, onneksi.

Yrttikylvöksiäkin laitoin koskapa kuukalenterin mukaan nyt olisi niihin hommiin planeetat kohdillaan. Siis onhan se toisaalta aika epätoivoista manata maan- ja kuunhenkiä taimireppanoita kasvattamaan. Kukapa tohtii kieltää yrittämästä.


Sää on mitä ihanin. Sininen taivas, muutama hauska pilvenhattara ja kirkas auringonpaiste. Hangissa tapahtuu väistämättä pientä vajumista ja sehän on ihan positiivista edistystä sekin.
Poistun lepäilemään. Ärsyttää kun shitti olo rajoittaa puuhastelua.

6 kommenttia:

 1. No nih, tehotyttö siellä - lepo vaan! Ei täydellinen tyhjennysharjoittelu suju noin vain heittämällä, vaatii elpaantumista rajuimmaltakin mimmiltä.

  Patsymummo saa kyllä tosi sympatiat täältä. Noi korvat... noi korvat! Onneksi mummokissa on löytänyt varttuneen ikänsä rakkauden! Vähän eri paria on rva champioonille, mutta väliäkös hällä.

  Meidän kattiviisikko potee kevätvilliä. Ei ole mitään rajaa tuolla vauhdilla millä täällä menee mattoja myttyyn. Liian kylmä ulkona vissiin.

  Naapurissa nuorikissaneiti poti pahaa kevättä kans. Eikä kollikissaa mailla halmeilla, sillä huuto oli kyllä karsee. Sekopäiseksi menee kissan elo hormonien kanssa. Joskohan tuonne naapuriin sitten tulis puolipitkävillaisia maatiaisia... jospa se yksi pitkävillainen kolli on vielä hengissä... Soon meidän Vegan isä.

  Tulen raportoimaan kissa-asioiden kehityksestä tänne. Sattuneesta syystä.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Titaa, hirnakka ottaa nyt vaan ihan rauhallisesti niin nopeammin olo kohenee ja kykenee taas puuhastelemaan. Meillä on vielä koko pitkä kevät edessä.

  Reidet on eilisestä silleen mukavasti kipeet mutta vatsalihakset ei ole moinaskaan vaikka menin harjoitusravia vaikka kuinka ja sillä ruunalla ei ole ihan pieni askel. Olen ihan pettynyt ja ens viikolla menen vielä enemmän..Olen toiveikas että se tehois edes hiukan tuohon topmuffiniin vai mikä se oli.

  Savuttomana kidun edelleen, henkäystäkään en ole polttanut ja toivottavasti kestän jatkossakin. Varmaks ei uskalla luvata.

  Aurinko on paistanut täälläkin tosi komeasti mutta ei ole lumet huvenneet yhtään. Yöt on kylmiä eikä lämpötila päivälläkään mene plussalle varjon puolella. Mutta labu labusta lähtee karvaa ja Rollosta sitä vasta lähteekin. Suokin karvaa joka paikka täynnä eilisen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Nopea tiedotus kissatilanteeseen. Pitkävillainen kolli on jäänyt auton alle, eikä siis ole enää siitoskykyinen. Niin ne täällä tapaa loppunsa löytää ennen aikojaan, yhteentörmäyksessä isomman kanssa.

  PikkuLiisaa oli sitten autolla kuskaten viety lähimpään kollilliseen naapuriin, punaiselle hännättömälle kollille. No jo on aikoihin eletty, että maaseudulla maatiaiskissaa kuskataan lemmentöihin!!! Ennen vanhaan ne kollit tuli ihan itse tyrkylle. Haitoksi asti.

  Toisaalta leikkaamaton kolli on ympäristöhygienisesti naapurisopua pahasti vaivaava ongelma. Nykyään jopa täällä maalla kissat leikataan. Tästä tulee kuulkaa vielä kansallinen kissapula.

  Siinä olis jossakin/jollekin markkinarakoa.

  VastaaPoista
 4. Jahas, Savu, se on se TOINEN päivä kun lihasjumi kirii sieltä syvimmistä kerroksista tietoisuuteen. Ihan vaan for your information ;-)
  Vaan on positiivista kipua ja sillä se lähtee millä on tullutkin. Kapua vaan takaisin satulaan parantelemaan itseäsi. Ja muista iloita.

  Hieno homma tuo sinunkin savuttomuutesi. Välillä ottaa hiton koville, tunnustan. Vaan kertaakaan en ole askiin tarttunut. Jotenkin tuntuu oudolta tyhjennellä vierastuhkiksia ;-)

  Tsemiä, t. kohtalotoveri itärajalta

  VastaaPoista
 5. Miukulaiskommentti vaatii oman osionsa.
  Ehta ja aito maatiaiskissa on kuulkaas kohta harvinaista luksusta. Ei olisi ollenkaan huono idea ylläpitää kotimaista navettakissakantaa, ihan kuin kanoistakin on erilaisia maatiaiskantoja.

  Leikkausvalistus on purrut hyvin. Eikä siinä ole mitään moitteen sijaa. Mutta tulevisuudessa on yhä työläämpää saada "työlinjainen" maatiainen.

  Se, että kissaa kuskataan miehelään ei luonnollisestikaan hetkauta minua millään tavoin.. Omia kissoja kun on naimareissuille vyörätty halki laajan euroopan. Ja pentuja vielä pitemmälle, kaukaisin kasvatti on Johannesburgissa ;-) Enkä saanut sieltä vaihtarina leijonaa vaikka kuinka kinusin.

  Ja tuohonhan se menee maatiaiskissojenkin kanssa. Narttukissaa kuskataan pitäjän parhaan kollin luo matkojen takaa.

  Luotan Titan tietotoimistoon ja odotan tuloksia moukujaisista. Laitan jonain päivänä lähitulevaisuudessa ihan Titaa varten kattikavalkaadin. Sitten tulee korvia ja kissanpäivä riittävästi ;-) Sarikakin tykkää.

  Olo pahenee, poistun pois.

  VastaaPoista
 6. Pai, pai. Toivottavasti olo edes vähän kohentunut. Mitäs läksit, kikkeliskokkelis !

  Urheilu on vaarallista ja hiihtäminen, ou mai gaad !

  Kipiäksihän sitä ihtensä saa.

  Mulla ollut ihan työntäyteinen päivä. Siis oikeita työtöitä. Kuitenkin niin mielenkiintoista, etten valita vaikka kollega taas/jälleen sairaslomalla.

  Hepat saivat lakisääteiset kevätpiikkinsä tänään ja samalla Super-Hessuli on saanut piikkinsä pois purukalustosta.

  Muutama päivä rokulia ja eiku kovaa ajoa. Reilun viikon päästä on ekat kisat, suap nähä mitä Hessu-Hopo tykkää. Maneesissa, joten pitäisi olla "turvallinen" paikka.

  Outo otus. Tykkää neljän seinän sisällä jyystämisestä, vieraat kentät ovat NIIN pelottavia !

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com