keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kristallinkirkas


Tämmöistä ei ole vielä ennen eteen tullut, aika hauska luonnon muovaama taidepaukku.
Onneksi nuo puikkohirviöt eivät roiku torpan räystäältä, silloin olisi ehkä syytä kutsua energiaexpertit paikalle. Leikkimökin eteläseinällä saavatkin roikkua ihan vapaasti.

Äärimmäisen überhieno aurinkoinen kevätpäivä tänään, tähän saakka. Eikä pilvenhattaraakaan näy, katsoi  millä masennusluupilla tahansa. Joten kesää tuova auringonpaiste jatkuu, en valita yhtään.
Tilhien takatukkajengi ilmestyi taas imuttamaan talvenkäyneistä ompuista inspiraatiota kevätpuuhiinsa, hauskan näköistä väkeä. Ne oikeasti jättävät omenat puuhun paikoilleen, käyvät vain imemässä niistä mehut. Siideribaari?

Palataan jos jaksetaan! Tsau ;-)

12 kommenttia:

 1. Sidukkaa. Eiku sinne ; )

  Ja jäätkin löytyy talon puolesta. Enempi vaan sinne !

  Täälläkin aurinko paistaa ihan kybällä ja pari astetta lämmintä, joten kyllä se kevät pienin askelin on tulossa.

  Valitettavasti mulla töitä tänään ja huomenna aamusta iltaan, joten ulkoilmasta en suuremmin ehdi nauttia.

  Toivottavasti kelit jatkuvat samoina vielä vkonloppuna.

  VastaaPoista
 2. Hmmm, pohjoisella taivaalla on jonkinlaista pilvimuodostelmaa, lännestä paistaa aina vaan.
  Nyt ne sitten romahti, ne jäät leikkimökin katolta. Hieno kilinä, kolina ja helinä niistä kuuluikin. Onneksi ehdin nappaamaan kuvan.

  Tilhillä on ilmeisesti kankkunen, tai ankara päihtymystila vaikeuttaa lentosuorituksia koska omenapuissa on hiljaisempaa. Kotiviinit ovat vaarallisia.

  Lehdessä mainittiin nice to know -tietona, jossain kurjassa Vostok -nimisessä maailman kolkassa olisi ollut maanantaina -61 pakkasastetta *mykistynyt*

  VastaaPoista
 3. Tuuli rytyyttää ulkona salavien latvoja ja nurkissa kolisee, brrrrrh. Kunhan ei nyt kääntyisi Vostokin suunnasta tuulemaan :-/

  Nita, laitoin sulle työpostiin meiliä.

  Nyt täytyy ahdistella perillisiä saunan suuntaan, melko työlästä ;-)

  VastaaPoista
 4. Tuula: "Puolimetrisen kuopan jaksat varmasti kaivaa vaikka ruokalusikalla."

  * reps, kops ja tipuin tuolilta *

  Juu jätetääns hautumaan noi kärhöt. Tuulan suositukset viinikärhöistä (huom. ei siiderikärhöjä) on mitä kannatettavin ajatus. Ihania, erivärisiä lajikkeita vaikka millä mitalla. Tummista 'Viola' on aivan ehdottoman must. Menestyy, kukkii valtavasti ja on voimakkan tumman violetti. Se ilman muuta. Se on mulla mennyt jo pian 10 vuotta ilman ongelmia. Siitä vois alkaa suunnittelemaan.

  Itse tein eilen 10:n kärhön ostoslistaa ensi kesäksi. Saa ottaa mallia. Kaverit lähtee porukalla bussireissulle Viroon Türin kukkamarkkinoille ja käyvät myös Mahhovin kärhöpuutarhalla. Laitan ostoslistan mukaan. Siellä on max vitosen taimi. Saan siis kolme yhden hinnalla. Pitää ostaa paljon, että säästäisi mahdollisimman paljon rahaa. Pistämätön logiikka, eikös?

  Päivä on ollut jumalaisen aurinkoinen. Olin kuulevinani peipposen liverrystä, mutta mahtoi olla vain vilkkaan mielikuvitukse piippausta korvien välissä. Päivä oli kuitenkin keväisen bueno.

  Tuhka sulattaa hankea - sentin enemmän on sulaneet nuo tuhkatut alueet. Tai siis tuhka on painunut sentin verran hankeen. Sunpower! Kunnes tulee seuraava lumisade ja taas on maailman puhtaan valkea :(

  VastaaPoista
 5. Mites olis kärhötornit ... sellasia olen suunnitellut 2 kpl saavani ensi kesänä keskelle pihaa ... noo, yksikin riittää, mutta kaksi olis täyttymys! Yhdelle tornille vois laittaa 3-4 kärhöä ja homma hoituis yhdellä pikkasen isommalla kuopalla. Kaivamista ei olis juuri nimeksikään ...

  Googleta: 'Etoile Violette' tai 'Purpurea Pleana Elegans' tai 'Clematis tangutica' tai sitten herkkuna pohjalla upeasti tuoksuva 'Lonireca caprifolium'.

  VastaaPoista
 6. Pitihän siinä olla kirotusvihre,
  po. 'Purpurea Plena Elegans'.

  VastaaPoista
 7. Oijoijoi Tuula yllyttää nyt ihan kauheasti ;-)
  Upeasti tuoksuva -siinä sanapari joka toimii aina. Pannaanpa nimet muistiin.

  Kärhötornit ovat ainakin ajatuksen tasolla asia, jota toistaiseksi vierastan omassa pihamiljöössäni.

  Todennäköisesti muutaman vuoden päästä piha on täynnä ties mitä toteemipaalua ja humalasalkoa (Iso-J ei ehkä käy humalasalosta muuten kuin vertauskuvallisesti) joten nyt tarvitaan käännytystyön avuksi kuvamateriaalia.

  Kuvista puheenollen. Olen tässä aikani kuluksi (!!!) tutustunut Digikuvauskirjan antiin. Ja aika pätevän tuntuisia ajatuksia kirjoittaja Scott Kelby on ylöskirjannut.

  Kirje Joulupukille alkaa hahmottua ;-) Jalusta nyt ainakin on saatava.
  Mutta oikeasti, aivan loistavia ILMAISIA niksejäkin heppu jakelee. Kysehän on loppujen lopuksi vain kyvystä nähdä kuvattavan kohteen eteen/taakse. Ja käyttää näkemäänsä hyödyksi ;-) (toi oli ihan läppä vaan...)

  VastaaPoista
 8. Ihan pikaisesti vilkaisin kuvahaun tuloksia ja kauniita ovat... Tuulan vinkkaamat kärhöt.

  Ensi kesänä ovat torpan soppakauhatkin koetuksella kun kärhöille kuoppaa kaivetaan. Ja vieraat sekä tutut osallistuvat arkeologisiin kaivauksiini. Ei heru huurteista valkoviiniä/simaa ellei ole montunkaivuussa jeesattu ;-)

  VastaaPoista
 9. Arvaa vain Hirnakka, kuinka paljon nuorisotyövoimaa täällä on käytetty kärhökuoppien kaiveluun? Koko eteläseinusta on kaivettu juoksuhaudaksi, joka on täytetty hyvällä mullalla ja kärhöillä. Oli montulla pituutta ja syvyyttä...! Isäni pelkäsi talon kaatuvan siihen vallihautaan.

  Mutta on se palkinnut mennen tullen ja palatessa vuosien varrella!

  Lisäisin listaan Venosa Violacean....

  VastaaPoista
 10. Huomenta, häikäisevää huomenta!!
  En todellakaan valita tänään(kään) siitä, että tällä paisteella on komeat aurinkolasien pandarajat naamassa ;-D

  Tarvinneeko enempää mainostaa? *tra-la-laa*

  Kylläpä sitä nyt taas kuumotetaan pohjoisesta käsin kärhöläisillä. Kaunis, kovin kaunis on tuo Venosa Violaceankin.

  Siltikin, ihan ekana eivät ole kuitenkaan hankintalistallani. Pitää nyt hartaasti miettiä mihin riittää aika ja osaamiset, ekana vuotena.

  Tai joo, saa meille kärhöjä tulla. Jos joku tuo ja huolehtii samalla istutuksesta :-D

  Päivän hommat ovat jo hyvällä mallilla, aikaisin kun aloittaa, ehtii jo ysiltä aamukahville. Tänään pääsen maalaamaankin, ehkä.

  VastaaPoista
 11. Kuopat on vähäpätöinen asia kun saat nauttia kasveista vuosikymmenen. Tänä vuonna kaivettu kuoppa on kerralla tehty.

  Samalla lailla joudut kaivamaan syvän kuopan puoneille!

  Raahessa noiduin kivikkoista maata ... Kokkolassa on pelkkää dyynihiekkaa josta ei oikein ole kasvualustaksi, mutta sitä on helppo kaivaa! :D)

  VastaaPoista
 12. "Tai joo, saa meille kärhöjä tulla. Jos joku tuo ja huolehtii samalla istutuksesta :-D"

  Ymmärsin vihjeen kyllä :P

  Tuula se osaa innostaa ja perustella loistavasti asioita! "Tänä vuonna kaivettu kuoppa on kerralla tehty" Voiko enää tuota selvemmin asiaa filosofoida. Ei voi.

  Joogaan pitää ehtiä..

  * lähtee laukalla *

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com