lauantai 20. maaliskuuta 2010

Tasauspäivä


Vielä kerran, kissa kiellon päälle.
Huomenna on kuvissa jotain muuta, ihan varmasti. Mutta kyllä näihin kuikeloihin vielä palataan, on nähkääs muutama sata kuvaa vielä näyttämättä.

Aamusta alkaen kun päivänsä ohjelmoi, saattaa illalla saunaa odotellessa päästä istumaan. Tässä se nyt sitten nähtiin, perjantain laiskottelu ja töiden välttely kostautui lauantaina. Ei vaiskaan, ehdinpä pikku nokosillekin tuvan sohvaan kaupungista palattuani.

Lumitöitä oli aamuksi muttei nyt mitenkään hälyyttäviä määriä. Nietostumien purkua lähinnä. Plussan puolella oli mittarilukemat joten lumi on märkää ja painavaa. Vähän jo hirvittää aittavanhuksen alimpien hirsien kantokyky. Kunhan nyt vielä sinnittelisi. Se on kai turha vakuutuksesta kysellä korvauksia jos katolla on kilokin lunta?

Nuorempi perillinen meni kirjastolle lasten kirjaseikkailupäivään ja sen jälkeen pakkasin sekä Äitikullan että vanhemman perillisen ynnä murtohälyttimen (dogster) autoon ja suuntasin pyryssä kohti kaupunkia. Onneksi matka ei ole pitkä ja tie entisellä paikalla, käsikopelolla on oikea termi kuvaamaan etenemistä.

Vanhempi perillinen jäi rompekasseineen yökylättelemään ja me Äitikullan kanssa kollattiin sekalainen valikoima kauppaliikkeitä. Kukkatalolla oli alennuspäivä ja sain aprikoosinvärisen pelakuun pikkutaimia, saas nähdä mikä sitten on keltaisuuden aste. Kieltämättä keltaisen sävyt eivät ole ns. oikeita pelakuun värejä, pinkkiä ja punaista pitää olla.

Nyt on jo Iso-J:kin palautunut torpalle. Hirveä sikarinhaju tarttunut vaatteisiin automatkan aikana. Oikein mielellään lähti ottamaan painimatsin lumikinosten kanssa.

Tämä killi tässä on D-Type, vallan mainio tyyppi. Ekassa kuvassa hönöilee eiliseltäkin tuttu Reno Madcat.
Kevätpäivä on nyt tasattu ja illan ohjelmaan kuuluu lähinnä kiireetöntä saunomista. On se jännä, ensin pitää juosta kuin seonnut orava jotta saa lojua illan laiskana.

Hippa! *juoksee pakoon*

5 kommenttia:

 1. No jo, noita kuvia varten olisin voinut käydä vielä viisi kertaa! Kiitos, olen vallan lumoutunut noista korvista. Ne on oikeasti ihan väärästä eläimestä... Karva on niin hienoa ja ohutta, että ei noista olis ulkoeläimiksi talvisaikaan. Mutta saahan sitä unelmoida. Isoista korvista... sirosta eleganssista...

  Laitan Hirnakalle Fyllin puolelle "herbs for dummies" tyylin ohjeistusta yrttien lisäämisestä kaupan hevitiskin tuotteista. Meinaa hipelöin itsekin laventelin siemenpussia, mutta kun vuodesta toiseen saan vain hiuksenhentoja, maata myöten mataavia ruippanoita, joista ei ikinä tule oikeita laventeleja... Niin pistokkaista on minullakin (=dummie) jotain saumaa saada elinvoimainen taimi.

  Tänään on yksi rosmariini, timjami ja sitruunamelissa työstetty lisäysmateriaaliksi.

  Mutta nyt ekaksi saunaan!!!

  VastaaPoista
 2. Jesh, Titalle jo etukäteen kiitos & kumarrus. Jään odottamaan ohjeita ja sitten säntään heviosastolle.

  Täällä nousee melkoinen kuorosotakuume ;-)
  Huomenna katsotaan kuka laulaa komeiten.

  Kuuma tuli saunassakin, onneksi pihalla pystyy käymään jäähyllä. Ja koskapa nyt on virallisesti kevät eli grillikausi alkanut, meillä oli (uunin) grillistä makkarat. Tästä se turmion polku sitten alkaakin, makkaraa ja muuta herkkua hamaan glögikauteen asti.

  Ai joo, kyllä devonilla kiharainen turkki on. Noi kesäpennut ovat valitettavan usein luovutusiässä kutakuinkin nahkoja. Selässä ja hännässä sentään on karvaa. Olisivat tosi puistattavia ihan skinnyinä *hrrrr*

  Lehtipinon ja viinilasin kanssa sohvan syövereihin, moi.

  VastaaPoista
 3. Ihan oma topikki fyllissä, josta päikkärissäni linkki. Ihan vain jos ne lavendulan siemenöiset ei kiivaasti ehdi... pitääkin pytää tilaamaan paikalliseen kauppaan myös laventeljia. Suapi siitten lisätä niistä... ei mulla onnaa siemenöiset.... ei... Olenkin tumpelo.

  VastaaPoista
 4. "ei mulla onnaa siemenöiset.... ei... Olenkin tumpelo."

  Hoohhohhooh, noin sanoo Tita, yrttitieteen tohtorimme. Älkää sitten uskoko kukaan. Sehän nyt on tuhannen sama millä konstilla ne taimet alkunsa saa, kylvönä tai jakamalla tai ostamalla.

  Tutustun linkkiin paremmalla ajalla. Nyt pukkaa kiireitä :-¤

  VastaaPoista
 5. Ai joo, mulla on semmoista lavendulaa joka kukkii vasta seuraavana vuonna... olkoot nyt tuolla sillanalusessa itämässä. Joka kesä ostan valmiit nupulliset laventelit taimikaupasta. Viimekesäiset Inkoosta ostetut yritin talveuttaa mutta unohdin kastella... En vielä vienyt kompostiin vaan elvyttelen vielä pari viikkoa. Jos siellä joku elävä juurenpätkä olisi :-S

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com