maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kuvanlatausongelmia

[MUOKKIS; nytpä näköjään on viat korjattu, olivat ne missä tahansa]

Tässäpä mystisten metsätyöhevosten hempeämpi hetki joutoaikana. Ihmiset jos noin työkavereitten kanssa hempeilisi, olisi alemmissa oikeusistuimissa hirmuinen ruuhka harrashmentin takia.


Jostain syystä kuvat eivät nyt ilmiinny ainakaan omalla koneellani esiin, saisinko kommenttia lukijakunnalta näkyykö aiemmat kuvat? Voi hyvin olla Picasan mokkelo tai ihan joku tilapäinen bugi, ei näistä aina tiedä.

Tänään on jokatapauksessa ollut oikein superällöttävät puuhastelut superällöttävässä säässä. Rottasotaa räntäsateessa. Kuvia en viitsinyt ottaa, ketä kiinnostaa rotansonta ja revityt eristevillat? Eiliseltä arvelin hevoskuvia laittaa mutta ei onnaa lataus millään.

Niin, siis joo... asiaan.
Valitettavasti täällä maallakaan ei naapureitaan voi valita. Ja me saatiin alivuokralaiseksi kanalaan turhan röyhkeitä elukoita. Papanan koosta päätellen kyseessä rotta... lauma. Syksyllä siellä asui ihan söpö hiiri mutta ankara talvi toi rotanpirulaiset.

Revittiin osa kanalan rehuvaraston seinää ja kattoa auki jotta päästiin rötöstelijöiden reiteistä selville. Luntakin piti muutama kuutio siirtää ja lisäksi jumpata riihen puolelta heinäpaalit syrjään. Huh mikä homma, koira haisteli tunnollisesti mukana ja niissä kohdissa joissa terrikän häntä vipatti kiivaammin, olikin mojovan kokoinen kulkuaukko.

Tukittiin löydetyt kulkuaukot, asennettiin loukut ja myrkkysyötit. Syötit ovat auki otetun välikaton välitilassa joten sinne ei pääse koira eikä kana. Ja aika fakiiri pitää koiran olla että loukuillekaan pääsee. Kanasta puhumattakaan. Nyt vain sitten odottelemaan saalista. Minä en kyllä tasan varmaan kiipeä välikaton reiästä kurkkimaan pötköttääkö siellä rotta mallia niskat poikki.

Tuskin me tuolla toimenpiteellä rotista kokonaan eroon päästään, tehdään nyt kuitenkin niiden pirulaisten elämä torpanmäellä vähän epämiellyttäväksi. Rehuastioihin ne eivät ole päässeet, tiiviitä isoja kaurasäiliöitä kunnon kansilla kun ovat. Mutta kanalan puoleltahan sattumia löytyy vaikka kuinka paljon. Ja helppohan sinne on ollut livahtaa pimeässä kun kanat kököttävät orsillaan. Ja tarpeeksi härski rottahan menee ruokansa hakemaan oli kana hereillä tai ei.

Ja näitä maanantaisia hirmutöitämme siis säesti vaihteleva räntäsade. Oli vaihtelevan märkiä ja kokoisia hiutaleita/pisaroita/roiskeita ja vaihtelevalla intensiteetillä niitä taivas sylki niskaamme. Näin minä jossain vaiheessa auringonhahmonkin, tallessa se on mutta tukevasti pilvien takana jemmassa.

Koirakin väsähti päivän ponnisteluistaan.
Nyt voikin hyvällä omalla tunnolla turjottaa tuvan lämmössä. Iso-J laittoi hänkin puskaradioon kuulutuksen Avoimista Kissanviroista.

Nyt se on kuitenkiin tältä päivältä lepo. Ansaittu.

Kun nämä kuvat nyt näköjään sittenkin toimivat, 
tässä vielä "Tanssii hevosten kanssa".
Hasse ja uppiniskainen tamma löysivät  yhteisen sävelen.

11 kommenttia:

 1. Kas kummaa, meillä Nassikka "The Äijä" toi eilen rotanraadon pihalle. Se ei vain kertonut oliko hakenut saaliinsa naapurin elosuojasta (siellä on viljaa laareissa) vai ihanko on oman tiluksen kasvatti. Kyllä kissat palkkansa tienaavat. Yksi rotta tarkoitaa, että niitä on useampia. Väistämättä. Erakkorottia ei ole. Missään ei vain ole näkynyt rotanpaskoja.

  Meillä ei uskalleta myrkyttää kissojen takia. Mutta ei ole tarvinnutkaan myrkyttää - kissojen takia.

  VastaaPoista
 2. Vuosia sitten Pälkäneen Huntilassa pyysimme rottia katiskalla. Ei onnistunut loukuttaminen, olivat todella ovelia tapauksia.
  Katiskaan ne meni mielellään söivätten eväät, puri sitten rautalangat poikki ja tuli seuraavaana yönä uudelleen kokemaan saman katiskan. Ei onnistunut katiskallakaan ...

  VastaaPoista
 3. Hmmmm, nyt on Titan profiilikuva kadonnut lukijoista? Enkä ainakaan tällä kantolankulla saa blogiin liitettyjä kuvia näkyviin kuin satunnaisia sinne tänne? Onkohan mulla viirus tai pöpö? Vai iskikö hakkerikräkkeri?

  No katiskan minä olisin seuraavaksi laittanut mutta ei sitten. Aika järeät giljotiinit meillä nyt on viritettyinä, saas nähdä mitä niille keksivät. Purevat hammastikuikseen? Rottajävel.

  Ja kissoista ei ole toistaiseksi apuja, pennuset jos vasta keväämmällä saadaan. Sitten kun ne hyväksi ja lihavaksi tuvassa opettaa, on turha usuttaa jahtiin pihalle...

  VastaaPoista
 4. Oujee, bugihakkeri jätti torpan blogin rauhaan ja nyt kuvat taas ilmiintyvät. Koskapa olen jumalattoman laiska (ja väsynyt päivän punnerruksista) en jaksa nyt enempää kuvien kanssa pelata.

  Menisi päiväkirjamerkintä uusiksi otsikkoa myöten jos nyt kuvat pukkaisin pakkaa sekoittamaan.

  Osaako Tita kertoa miten saan lyötyä copyrightr-vesileiman kuviini? Silleen pysyvästi...

  Olen nimittäin antamassa Hassepäivän kuvia järjestävän yhdistyksen käyttöön ja haluaisin varmistua, että c-asioista ei jää epäselvyyttä kuvien katsojillekaan. Ei kai Hassekaan tahdo päätyä virtuaalitalliin ;-)

  Muistatko suorilta onko photoshopissa leima?
  Nyt en kyllä lyö muuta leimaa kuin nukkumatin mömmöt silmiin ja sitten sukellan kissojen sekaan.

  Savulle kiitos kommentista ja kiitoksista, tosi kiva kun hengaat mukana. Kyllä tässä kevään aikana on treffattavakin, johan siitä Haminan reissusta on öööh... 3 vuotta aikaa??

  VastaaPoista
 5. Hmmmmm, heristelen Nassella Espoota päin, osuisiko Emppu linjalle?? Osaatko mackäyttäjänä opastaa vesileiman lyönnissä? Ihan pikaiset email-ohjeet jos joskus ehtisit?

  VastaaPoista
 6. Photoshopin kehityksestä tipahdin jo vuosia sitten, kun firman koneessa pitää olla lailliset ohjelmat. Ja soon kallis. Mutta kaikissa on tekstityökalu, jolla voi kirjoittaa copyright-merkinnän päälle ja tallentaa. Ei sen pakko ole olla vesileima?

  Viikon raskas velvollisuus on takana. Laskujen maksu. Mistä niitä kertyy?

  Ja terästetty sixpäck lähtee kohti Hammaslahtea. Tiedoksi vain. Viimeinkin.

  Meillä sitten vaihteeksi sataa lunta...

  VastaaPoista
 7. Voi vehje, keep it simple. Tottakai voin kirjoittaa c-asiat... *häpeää julkihönöyttään*
  ABC-täppähän on picasan rouhintavälineissäkin *takoo otsaa kantolankun kulmaan*

  Milläs terästit sikspäkin??? Mulla odottaa kellarissa kolme pulloa lahjaksi saatua (epäilyttävän kirkasta) kotiviiniä -enkä epäröi niitä sulle simana juottaa... jos jotain källiä haudot taikajuomille tehdä ;-)

  Pitääpä sitten veivata kuvat picasassa c-merkin ohjelmalla. Kiitos!!!

  VastaaPoista
 8. Terästeenä pullo Vilustusta ja Sielunrauhaa - eikös se niin mennyt? Vai dalmatiako se atselean kaverina mulla? Mutta kaikki yksittäispakattuina, ei coctailina... :P

  Ja tuosta c-merkistä... minä olen niin halvatun yksinkertainen, että osaan keksiä vain yksinkertaisia ratkaisuja... ja niitäkin vain yksinkertaisiin "ongelmiin"

  VastaaPoista
 9. YÖKYÖK!!! Vellovin vatsoin tulin kertomaan ensimmäisen rotanpoikasen kohdanneen loppunsa. Yöllä nautitulla kemikaalilla oli osuutta asiaan.

  VastaaPoista
 10. Haa, siitä sitten vaan Rottatuillea väsäämään ; )

  Ei vaan. Jäksistä. En mäkään niistä vilistäjistä suuremmin välitä, jo hiiret ovat riittävän yökköjä. Varsinkin jos paljas käsi sellaista hamuilee biotiini-purkin pohjalta aamuhämärissä.

  Joku muistanee kyseisen tapauksen kun meittin isäntä ryökäle tyrkkäsi kuolleen siimahännän muovipurkkiin ja minä sain mittalusikan sijaan kätöseeni kankean jyrsijän...

  ISO puistatus.

  Mutta kissa, tai ainakin meittin Nemo, on äärimmäisen tehokas killeri. Tappaa talossa ja puutarhassa. Sekä toki näppärästi myös tallissa, jossa kehrääjä viihtyy nyt ilmojen lämmettyä oivallisesti.

  Eli komppaan kovasti ajatusta, että Hirnakan torpan nuppiluku lisääntyy näiden luomu-hiirenloukkujen myötä.

  Sen jälkeen täytyy kuitenkin muut myrkyt jättää kaupan hyllylle !

  BTW. Ihqu lempeilykuva : )

  VastaaPoista
 11. Nitalle on jäänyt trauma. Ihan selvästi. Mutta kuolonkankean jyrsijän löytäminen mittalusikan sijaan purkista on.... traumaattista. Luulen Nitan edelleenkin kurkistavan ensin biotiinipurkkiin. Vaikka aviomies onkin huolellisesti opastettu jyrsijöiden jälkikäsittelyyn...

  Hammaslahtea kohti kulkee taas paketti matkahuollon avustuksella.

  Ja mulla on kaffit pannumyssyn alla hautumassa. Helkatin upea, hieno, odotettu auringon paiste hellii. Voisin melkein kuvitella kevään saapuvan vihdoinkin tänne hurjien hankien maahan. Kevättulvia lupasivat vapuksi.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com