maanantai 22. maaliskuuta 2010

Laatta on heitetty

Ei se ihmemies Iso-J turhaan eilispäivää äheltänyt Äitikullan kyökissä, vielä tänäänkin oli sievä laatoitus seinällä.


Tämä kuva on eiliseltä, tuosta se lähti. Ammattimies kun laattaa heittää, siinä riittää stidikin rakoa pitämään.
Oli niin ihana herätä taas kerran aurinkoiseen aamuun. Eilinen kevätpäivä sai loistokkaan jatko-osan ja lumet kyytiä. Lampolan katolta on nyt tullut koko lasti alas joten ei tarvitse siitäkään lumikuormasta huolehtia.

Maanantain kunniaksi ja aurinkoenergian buustaamana kipitin kanalaan siivoushommiin. Kuulosuojaimet ovat sitten must-have -tarvike mikäli kanalassa enemmän aikaansa meinaa viettää. Kaksi kukkoa kiljui lähes tauotta ja kanat möykkäsivät munintakiireissään. Onhan se toki ajattelematonta ängetä sinne talikon kanssa hillumaan kun toiset pukkaavat munukkaa. Onneksi seuraava isompi siivous tehdään sulan maan aikaan ja silloin rouvasväki potkitaan tarhan puolelle.


Tuommoisen jäljen jätti öinen kulkija latureittimme varrelle. Kameran linssinsuojus on sellaisen 5 cm halkaisijaltaan joten ihan pikkuinen rääpäle ei jälkeä jättänyt. Voisikohan tuo olla ilves? Tai hemmetin iso supi. Monsterikokoinen rusakko?

Ja mitä lynxeihin tulee, tänään nähtiin vinha vetopeli. Keltainen lynxi (moottorikelkka) ulvotti pellolla ja pikkujannu stigalla perässä. Piti oikein hillitä itseään etten pummannut kyytiä. Näytti tosi lystiltä.

Pajunkissat ovat parhaimmillaan ja niitä on nyt kaksikin maljakollista. Koskahan se aivastelu alkaa ;-)

Ei tuosta jälkisotkusta ihan tolkkua saa, aikamoinen ruuhka lähipelloilla kuitenkin öiseen aikaan vaikuttaa olevan. Hirviä ei sentään ole näkynyt, syksyllä niitä kävi ihan tuntumallakin.

Entiset duunikaveritkin muistivat ylläripaketilla ;-)
Pitkään aikaan en olekaan saanut niin hyviä nauruja kuin mitä Tuomas ja kaverit nyt saivat aikaan. Thänks.

Jahas, se tuli kaupunkireissu. Ei sentään ängetä Ilosaareen kuoroa juhlimaan, ihan vaan ankeasti marketin käytäviä raahustamaan. Varsinainen prismamaraton :-(

Ensin kuitenkin ahkeruuskahvit.

5 kommenttia:

 1. Ilveksellä on täysin pyöreät varpaat, tuossa näkyy selvästi kynnen jälki. Katopas: http://kuvablogi.com/nayta/2411688/ siinä on takuuvarmasti tupakoivan ilveksen jälki...

  Ilveshän olisi suuri siunaus siellä rusakoiden vähentäjänä. Mutta muuten suuren kissapedon läsnäolo ei kyllä ilahduta. Mutta kaikki ristiturvat kyllä katoaisivat. Vuosi sitten meillä oli ilvespari ja tänäkään vuonna ei ole kuin yhdet satunnaiset rusakonjälet. Ei ole kanta toipunut hävityksestä.

  Tuhkasin hanget, ei ole kaunista mutta toivoakseni tehokasta. Jos ei muuta, niin tuleepahan kalkitus.

  VastaaPoista
 2. Niin jäi sanomatta, että koiraeläin on tuon jäljen jättäjä. Hybridisupi tai kääpiösusi. Taikka ehta koira.

  VastaaPoista
 3. Jeppisjee, ei se ole ilves. Jotain pitäisi kai osata minunkin päätellä jänisten määrästä...
  Kotikoira se ei ole, täällä ei kertakaikkiaan juoksentele irrallaan ketään. Tai siis jos juoksee niin kiinni otetaan. Eikä naapureillakaan ole sopivan kokoista koiraa.

  Mutta supikanta on iso. Joten se on sitten isomman puoleinen supi.

  Selvisin hengissä marketista kun mentiin vähän pienempään. Ostin niitä yrttejäkin. Odotan inspiraatiota vielä tälle illalle...

  Ensin kuitenkin lämmityshommat paremmalla hollille, sitten voin kadota verstaalle multia pöyhimään.

  VastaaPoista
 4. No joo, just kun pyörittelin yrttinyyttejä ja tein lähtöä istutushommiin, totesin verensokerin olevan kohtuullisen matalalla. Alkoi heikotus. Joten siihen se sitten kaatui, syömisentarpeeseen.

  Ajatus alkoi kulkea huikopalan avulla ja älysin, jotta eihän mulla enää ole kylvö/taimi/whatever sopivaa multaakaan. Eikä pohjareiällisiä saviruukkuja.

  Joten aamupäivällä ajan ensin hankinnoille ja vasta sitten pääsen yrttejä kurittamaan.

  Voisinpa oikeastaan löntystää sänkyyn, päivän happimyrkytys vaikuttaa väsyttävästi. Valitettavasti vielä pitää sinnitellä hereillä pyykkikoneen ohjelman keston verran ja hiilloskaan ei vielä oikein salli poistumista väijystä.

  Onneksi on niitä Herra Riikosen kovakantisia opuksia valvomiskavereina.

  VastaaPoista
 5. http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/kaikki_eiv%C3%A4t_mahtuneet_juhliin_6061648.html#

  Eihän tänne kommenttiruutuun voi linkittää mutta tuossa on kuitenkin osoite paikallislehden sivuille.

  Ilosaaren ohi ajettiin ja tukossa oli. Hyvältä näytti muttei sekaan olisi mahtunut millään.

  Ilo elää Pohjois-Karjalassa! Ja laulu raikaa. Ja rokki soi ;-) Shakalaka!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com