sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Zuumailuja

Eipä juuri kauniimpaa maaliskuista sunnuntaipäivää voisi olla.
Lumenpudotuskin tuntuu juhlalta ja lumitaakan alle mahdollisesti lyyhistyvä aittavanhuskaan ei harmita ihan koko aikaa. Toivotaan nyt parasta että jaksaa kantaa taakkaansa vielä tämän talven. Ensi kesänä kengitetään uudelleen ja kestää toiset sata vuotta.

Mitään järkevää, hyödyllistä tai tuottavaa ei ole tänään saatu aikaan. Varhain kyllä heräsin mutta hangen kantokykyä en ehtinyt selvittelemään.

Kameran kanssa haahuilin pihalla sitten kun hanki oli jo upottava. Kokeilin ja vajosin ;-) Muutama kiva räpsy näyttää tallentuneen kortille. On nämä nykyajan valokuvauskoneet sitten hauskoja. Ja antavat paljon anteeksi kuvaajalle.

Jännä juttu mutta jonkinlainen kuvaussilmä osoittaa joskus merkkejä olemassaolostaan. Välillä huomaan katselevani asioita, esineitä, kasvoja ja maisemia "kuvitteellisen linssin" läpi. Ja sitten haen kameran ja katson näyttääkö hyvältä.
Halpaa hupiahan tämä räpsiminen on eikä taatusti ole keneltäkään pois joten hyvällä omallatunnolla jatkan zuumailujani.

Oikeat kuvaajat tietävät ja taitavat paljon enemmän. En edes yritä matkia kuvillani ketään tai luoda omaa tyyliä. Sellainen menee väkisin vääntämiseksi ja kuvat olisivat jotain mukataiteellista visiointia. En minä pysty puhumaan uskottavasti muotokielestä ja elementtien vuoropuhelusta. Aivan liian kultturellia minulle. Keep it simple, stupid.

Otan kuvan ja jos se on kiva, säilytän sen. Tämä blogi on kehkeytynyt kuvitetuksi päiväkirjaksi, olkoon niin.

Eipähän tarvitse tekijänoikeuksista kinata kun kaikki tuotokset ovat omia.

Lehdestä luin, että paikallisilla talleilla on maaliskuussa yhtä sun toista mielenkiintoista toimintaa, täytyypä seurata tilannetta. Ehkä sitten pääsen lähietäisyydelle räpsimään hevosiakin. Koirat, kissat ja kanat on aika tarkkaan kuvattu, toistaiseksi.

Yritän hankkiutua naapuriin kunhan lampaat pääsevät laitumelle. Pitäähän pikkulambien kevätriemu saada omaankin albumiin. Varsoista ja vuonohevosjuntturoista puhumattakaan. Sille reissulle pitääkin ottaa ratsastava perillinen mukaan, vähän pitää mukulaa huudattaa ;-)
Äitien oikeus on kohtuudella kiusata kakaroitaan.

Nyt jatkuu pyhäpäivän vietto pikavisiitillä paikalliseen kauppaan. Torppa on mukavan lämmin ja perhe syötetty hiljaiseksi. Iso-J ja äitikulta tuhraavat tapettiliisterin kanssa.

Saadaan illemmalla Pudiksen kummitustätikin kyläilemään, kiva ja hyvä. On sua odotettukin.
Rentoa sunnuntaita vaan muuallekin maailmaan. Tuuppaa pipoa takaraivolle ja anna kevätauringon paistaa. Etenkin jos se pipo tuppaa olemaan kireämmällä kuin ns. terve järki sallii. Moido.

5 kommenttia:

 1. Jepjep. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, omalla kylällä kiintoisimmat visiittikohteet. Hans Sidbäckin hevosluento on tämän kuun lopulla paikallisella isommalla tallilla. Yritän mahduttautua mukaan, ainahan se on hyvä avartaa ajattelua. Tyohevosvaljastus- ja työnäytöskin.

  Toinenkin kiintoisa kohde löytyi, omalta kylältä sekin, vuonohevosia lauman verran, varsoja ja aikuisia. Eikä sovi unohtaa paikalllisen varsapihaton keväthulinoita. Ja paikallinen hevostalousyhdistyskin vaikuttaa ihan toimivalta seuralta, matkaratsastuskisojakin pitäneet.

  Voi hitsi, kivaa!!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, ihan selvästi olet saanut lisää taiteellista silmää ja osuvia sommitteluja. Myös hieno valo toistuu usein otoksissasi.

  Nuoriso lähti. Viimeinkin :P Olen mielestäni koko viikonlopun vain kokannut ja siivonnut jälkiä. Kyllähän minä jaksan olla terhakka kotiäiti, mutta rajansa kaikella. Väsy iskee jossain vaiheessa. Kummeksuen olen katsonut nuorisoa, joka vain istuu tietokoneen äärellä. Ainoa liikunnallinen elementti on ollut peltoautolla ajaminen.

  Älyttömän paljon ajatuksia heräsi tästä viikonlopusta ja nuorison kanssa ajatusten vaihdosta. Ja oikeasti elämä maalla on kuin toiselta planeetalta.

  Toivottavasti Suomesta ei lopu käden taitajat ja ruumiillisenkin työn tekijät. Enpä yhtään ihmettele, että ahtaajat satamissa tienaavat enemmän kuin lääkärit. Ehkä joskus putki- ja sähkömiehet sekä roskakuskit sun muut ruumiillisen työn tekijät tienaavat enemmän kuin akateemikot? Koska kukaan ei enää osaa/halua tehdä fyysistä työtä.

  Mielenkiintoisia skenaarioita...

  VastaaPoista
 3. Jahas - nuoriso on käynyt kirjautumassa google-tilille ja jättänyt asetukset päälle. Tuskin kuitenkaan jäi epäselväksi, että minä tuon edellisen kirjoitin...

  VastaaPoista
 4. Raivokasta kevään etenemistä tänään! Aamulla oli lähes myrskyinen tuuli, joka repi puista kaiken irtoavan. Hanget on kuorrutettu neulasilla, kävyillä ja pienillä oksan kappaleilla. Lämpötila on käynyt parhaimmillaan viidessä lämpöasteessa! Hangen pinta on tippunut mukavasti, tosin varaakin on...

  Kevättä! Kevättä! Kevättä!

  Niin ja loma alkoi kans :) Lauantaina tosin töihin, mutta onhan täs monta päivää

  VastaaPoista
 5. Kyllä minä ainakin ekalla lukemisella tajusin kuka oli uuden nimimerkin takana ;-)

  Kiitokset kehuista, tässähän luulee kohta itsestään liikoja ;-)

  Leppoisia lomapäiviä sinulle ja pirpanoille!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com