lauantai 27. maaliskuuta 2010

Day spa

Tänään onkin ollut varsin rivakkatahtinen päivä.
Aamujumpaksi siivottiin torppa katosta lattiaan, myös perilliset pakotettiin julmasti luopumaan lauantailorvailuistaan ja siirtymään imurointitiimiin yläkertaan.

Eihän siinä vanhettu kahta tuntia kun homma oli tehty.
Ne lammasmarkkinat olivat sitten totaalinen pettymys. Olin jättänyt lounaankin väliin koska havittelin saavani herkullisia maistiaisia ja pikkupurtavaa, rosvolammasta vähintään, sieltä markkinoilta.

Huihai, esitteitä ja säilykkeitä, muutama (upean värinen) talja ja that´s it. Siinä olisi ollut tuhannen taalan paikka hyödyntää tuleva pääsiäinen ja monta muuta ajankohtaista asiaa. Mutta ilmeisesti mentiin helpoimman kautta.

Ei voi mokata jos ei yritä onnistuakaan.

Jätin muuten paistinkin ostamatta. Haen paikalliselta lampurilta.

Päivällinen on syöty ja Iso-J pakertaa viimeisiä listoituksia Äitikullan residenssissä. Tässä on vissiin tavoitteena ottaa täysi hyöty kesäajalle luovutettavasta tunnista ;-)

Noita tirppojen kylpypuuhia oli hauska seurata. Siinä oli ihan ilmiselvää kateuttakin ilmassa, tuimia ilmeitä ja suoranaista siivestelyä. Huomaa kyllä, että vesilätäköt ovat tarpeellisia tirppojen hygienian kannalta. Siinä saattaa siivenalus haiskahtaa kun koko talven on saanut nokka karrella hakata siemeniä syötäväkseen.

Tässä meni tintiltä ns. varapärekin, sinipipo oli lutrannut parhaalla lätäkössä yliaikaa. Kovaa kurinpalautusta ja sitten taas rauha lammikolla.

Nuorempi perillinen pakkasi petinsä ja retuutti ikean kasseilla omaisuuttaan mummolaan, yökylävisiittiä varten vain, ei mitään dramaattisempaa. Lupasi tulla kotiin saunomaan.

Ilmeisesti mummolassa on paremmat eväät ja herkut lauantai-iltaa varten kuin kotona. Onnelliset penskat, onhan se kiva kun mummo on hollilla. Ja vielä jaksaa hömpätäkin.

Huomenna on sitten vihdoin pitkä mutta toivoakseni antoisa päivä. Nyt kun on hevoseton jakso elämässä, täytyy tämä joutoaika käyttää hyödyksi.
Jos ja kun jonain päivänä tilusten nuppiluku kasvaa, ei välttämättä enää olekaan aikaa osallistua kaikkiin kivoihin tapahtumiin. Eikä välttis jaksa harvoina vapaina hetkinä enää istua luennoilla tai näytöksissä.

Niin se vaan menee.  Kokemuksen tuomaa näkemystä ei voi opetella, sen edessä ollaan nöyränä ottamassa oppi vastaan. Siksi huominen on varattu Hasselle.
Paljon ollaan asiaa oikeasti puitu, siis sitä missä mittakaavassa torpan tilusten nuppilukua on järkevää kasvattaa. Ettei kukaan jäisi hoitamatta ja että kaikesta vielä pystyisi nauttimaan, edes joskus, hyvällä säällä.

Se on joka tapauksessa selvä, että ennenkuin Isoja Eläimiä edes ryhdytään tositarkoituksella havittelemaan, tilat ja systeemit laitetaan kuntoon. Mitään väliaikaisviritelmiä ei rakenneta, kerralla tehdään valmiiksi asti.

Iso- J vaatii kyllä kymmenysosaa lampolan eläintiloista, meinaa majoittaa sinne jotain omia juttujaan. Mulla on oikeasti vähän semmoinen hytinä, että tuttavilta Limingasta on tulossa meille jotain tupaantuliaislahjaa. Ettei vain olisi se möykkäävä ja piereskelevä aasinpirulainen *puistatus* ja kaupantekiäisiksi rääkyvä riikinkukko.

Aiemmin ovat huudattaneet minua afrikkalaisten kääpiövuohien merkeissä... ja yksi tuttava ehdotti meille kalkkunoita, hän kuulema tarvitsee paljon sulkia. Juu ei, sitä siipikarjaa ei ihan heti meille tule. Paitsi lihahyllystä.

Noh, ei tämä elämä ainakaan pitkäveteistä, tylsää tai urautunutta ole. Ja voisinpa vaikka uskoa, että stressin määrä, etenkin sen arkistressin, on hyvinkin alhainen.

Ennen v*tutti eniten kaikki. Nyt ei.

Day spa siirtyy talviajan päättymisen kunniaksi pihalätäköstä saunatiloihin. Meinaan kyllä käydä tutustumassa pihasaunan vesiputkien tilanteeseen. Olisi oikeasti aika ihana kylpeä pihasaunassa. Jos ei tänään niin viimeistään vappuna.

Pökköä pesään ja bastu tulille. Nauttikaa tekin elämästänne!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kylpylävieraiden kuvat. Ja ihan vain helvetisti kadettaa täältä jatkuvan lumisateen keskeltä katsoa vesilätkäkön kuvia...

  Iso-J:n edesottamuksista hykertele vain. Toiset aikapojat ostavat harrikoita sun muita tarpeettomia miehentappajia. Siinä iässsä. Jossa Iso-J ei vielä aikoihin ole. Mutta ehkä varhaiskypsä tyytyykin aasiin ynnä vuoheen? Olishan se ihan extremeä kertoa saunaillassa. Vuohelle nimeksi Harley ja aasille Davidson. Mainio pari... ja tarinoita piisaisi!

  VastaaPoista
 2. Täh, sataako Titalassa lunta?? Meillä on ollut harmaa mutta lämmin päivä. Välillä aurinkokin pilkahteli ja sitten taas ei. Mitään ei ole satanut... ööh, viikkoon? Ekat lammikot takaoven luona. Kävin varuilta sillan alusessa katsomassa valuuko sulamisvedet kellariin, eivät ainakaan vielä. Ja laventelin siemenet köllöttelee tyytyväisenä viileässä.

  Iso-J vastasi sisäisen luolamiehensä kutsuun ja osti serkultaan vähän ajetun lynxin (yleisnimitys moottorikelkalle) veljensä kanssa puokkiin. Sillä voi pärtsäillä ihan missä vaan, kunhan on lunta. Ja tehdä mm. metsälenkkejä hiitoa, kävelyä ja ratsastustakin varten. Oiva peli.

  Mutta muuten saa kyllä pärjätä Aasi-Harleyn ja Vuohi-Davidsonin kanssa. Riikinkukko voi olla V-Max ;-)

  Isänsä lupasi tuoda espanjalaisen taistelukukon kanarouville matkamuistoksi ;-) Voin vain kuvitella mikä riemu onkaan ajaa halki euroopan kiljuvan kukon kanssa. Mieluummin en kokeile itse.

  VastaaPoista
 3. Tuulalle Iso Kiitos kuvakavalkaadista. Olet taitava *kumarrus*

  VastaaPoista
 4. Ihania tirppa baden baden kuvia : )

  Nauti huomisesta päivästä. Sillä sedällä on paljon tietotaitoa takataskussaan.

  Meillä korkataan kesäajan kunniaksi kisakausi samaan hintaan teemalla "lahjattomat harjootteloo".

  Hakkaraisen mäen maneesin katto jotensakin epäkunnossa, nuoren emännän isä lainaili meidän raktoria kun piti jotain lumikasoja siirrellä hit o dit.

  Eli kuten äskeisestä voi päätellä, mä en tiijä mittään muuta kuin sen, ettei sinne oikein kai voinut mennä reenailemaan. Tai jotain ?

  Nyt valkoinen satulahuopa koneesta kuivumaan ja tutimaan. Aamulla taas vaihteeksi aikainen herätys.

  Muistakaa käännellä ne kellojen viisarit kohti kesää, etenkin jos aiotte jotain aikataulullista huomisaamuna suorittaa.

  VastaaPoista
 5. Ohhhoh, raskas lumikuorma ei sitten valunutkaan alas maneesin katolta? Ei siellä aiempina vuosina kyllä ongelmia ollut, ikinä. Nyt taisi lumikuorma yllättää lujuuslaskelmatkin. Toivottavasti ei ole iso=kallis korjauspaukku.

  Hyvä kun Nita muistutit kellojen veivauksesta. Olisi perin ikävää herätä valmiiksi myöhässä.

  Olisi myös jännä nähdä, pukeutuvatko virpojat täälläkin nykysin noidiksi. Ei ainakaan ennenvanhaan niin sopinut tehdä. Virpominen kun on ortodokseille kutakuinkin pyhä toimitus. Kauas ovat perinteet alkuperäisestä muuttuneet jos pohjanmaan trullit riehuvat jo täälläkin.

  Nyt taidan veivata kellot ja ujuttautua kissojen ja koiran ruuhkauttamaan sänkyyn.

  Tuuppaa kisakuskia huomenna onnenpotkulla mutta älä toivota onnea, sano se klassinen Broke your leg ;-) Silloin kisat menee hyvin.

  VastaaPoista
 6. Koivet katkottiin, jos ei ihan sananmukaisesti niin jotennii. Sininen ja valkoinen rusetti tuli frissan frisyyriä komistamaan, joten ei ihan turha reissu vaikka pörheyttä pikkupojassa piisasi vähän liikaa...

  Ehkä´se tästä taas kun saa rutiinia alle, niin ei tartte nuttura tiukalla tuijotella kaikkia mörköjä.

  Vettä tullut ihan maahan asti ja lumikasat saaneet kyytiä ihan kiitettävästi, son kevät ny.

  Junnu leipoo pullaa. Mä vaan vartoilen : )))

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com