torstai 4. maaliskuuta 2010

Halkoja kouluun

First things first, meillä EI ole vielä kissanvirka auki. Kissahenkilökuntaa kyllä lisätään pihapartion verran heti kun sopivat myyränkarkoittimet ilmaantuvat tietoisuuteemme, tämä siis puskaradion kanavalle tiedoksi. Patsymummo kävi lääkärillä ja tuli pilleripurkin kanssa pois. Vähän oli jo pelko mielessä paluukuorman olomuodosta, henki mukana vai lähteneenä. Vaikka asia on pitkälle valmiiksi puhuttu lastenkin kanssa, onhan lopullisuus silti musertavaa. Onneksi saatiin mummokissa takaisin, elävänä.

Paikallinen ellä on hyvä hevosten kanssa mutta ilmeisen toistietoinen rotukissojen erityispiirteistä. Ekaa kertaa kuulin, että kihara karva olisi oire... no, sehän on kokonaan toinen juttu.

Sitten halkoihin. Koulusta tuli lappu nuotioretkestä. Jokainen ipana ohjeistettu tuomaan kotoa halon. Se oli ihan ok, ei kahta kysymystä asian tarpeellisuudesta. Halot reppuun ja menoksi. Niitähän on kaikilla kotona. Ja tänään penskoilla oli yhteistuumin rakennettu iso nuotio josta riitti roihua kaikkien makkaranpaistoon.

Pienistä puroista iso roihu ;-) Mie niin tykkään tästä karjalaisesta mutkattomuudesta. Ei jäädä turhia vinkumaan vaan yhteispelillä hoidetaan hommat kaikkien huviksi ja hyödyksi.

Kaupungin koulussa ehkä vanhempainyhdistys järjestäisi pari kokousta, sitten pidettäisiin myyjäiset ja sitten ehkä ostettaisiin huoltikselta halkomäyris. Kunnes joku keksii, että avotulen tekohan on jyrkästi kielletty koulun alueella.

Äitikullan kanssa pidettiin mullanvaihtotempaus ja uudelleenruukutustalkoot. Talvehtineet pelargonit saivat puhtaat ruukut ja uudet mullat. Pistokkaita on riittämiin. Kesemmällä meiltä saa munien lisäksi pelakuun pistokkaita mukaan ken tahtoo. Se on tuo meitin etukuisti se jossa pelakuut viihtyy. Valoisa ja viileä paikka, aivan ideaali moiseen hommaan. Saunatuvalta kannettiin pelkkiä kuihtuneita raakkeja pois. Vielä olisi tuvan sillanalusessa parvekelaatikollinen punaisia ja yksi iso laventeliruukku. Ne pitää kalastaa päivänvaloon ja kirjata tappiot.

Taulukin on nyt sitten kotona. Se taulu. Tulesta syntynyt.
Kuvasta ei ihan parhaimmalla tavalla käy esiin kehysten upeus, minulle tulee vähän mieleen puulle maalattujen ikonien reunat, on ihan älyttömän upea. Hinta oli enemmän kuin hiottava mutta hyvää työtä on tehty.

Kiitos vielä kerran teille kaikille ihanille ihmisille jotka minulle tuon taulun lahjoititte. Se on tärkeä muisto Hienosta Hevosesta ja Ystävien välittämisestä. Kiitos.

Meillä pestään nyt kissaa, Patsymummo pääsi Hexocil kylpyyn. Toivotaan nyt, että tämä Patsyn 13. elinvuosi sujuu hyvin ja katti jatkaa haahuiluaan vielä pitkään. Italialainen matroonamme ei joutaisi vielä ilmavoimiin. Olihan muuten liikuttavaa seurata Nassen ja Justiinan hätää kun Patsy pakattiin koppaan ja vietiin pois. Molemmat ravasivat epätietoisina ympäri tupaa ja etsivät kadonnutta kaveriaan. Helpotus näkyi molemmista kun koppa tuli takaisin ja tuttu sähähdys kuului sisältä.

Lokoisaa loppuiltaa, missä sitten tätä luetkin; Espoossa, Savonlinnassa, Kokkolassa.... Kiva kun kävit, tule toistekin ;-)

8 kommenttia:

 1. Mistä arvasit, että olen käynyt täällä?
  Ihan joka ikinen päivä käyn vaikken aina kommentoi. Titan päiväkirja on toinen jonka tarkastan päivittäin.

  Kissa asiaa:
  Meillä oli aluksi musta pitkäkarvainen norskin oloinen tyttökissa, Elvis. Se oli tullut löytökissana Neuvoa Antavan elämään muutamia vuosia ennen minua ...
  Seurustelun vakiintuessa se muutti Raaheen ja sitten takaisin Kokkolaan. Aluksi törmäsimme vahvasti, neiti oli todella häijy, varautunut. Mutta ajan kuluessa suopui minulle paremmin kuin Neuvoa Antavalle. Se oli fiini, ei syönyt purkkiruoasta kuin soosin, mihinkään kökköihin se ei koskenut!

  Sairastui nisäkasvaimeen, kuihtui silmissä ja lopulta jouduimme sen käyttämään viimeisellä piikillä. Ikää ei osannut ell arvioda, pitkästi yli 10vee sanoi ... mutta se eli meidän kanssa just sen ajan, joten oikea arvaus lähemmäs 15vee.

  Pälkäneellä Ylitalossa oli kaksi kissaa Pirkko ja Pille, Pille oli Pirkon lapsi, molemmat naaraita, mustavalkoisia. Elivät navettakissana 19 ja 18 vee vanhoiksi. Viisaita ja ovelia, tekivät yhteistyötä hyökätessään Heikkilän Vahdin (pystykorva) kimppuun. Toinen tuli suoraan kohti edestäpäin ja toinen tarrasi takapäähän kynsillään. Hirveä huuto ja kiljunta, jota piti Sylvi-täti ajaessaan tappelijoita heinähanko aseenaan!

  Varmasti saat pitää vanhan rouvan vielä pitkään luonasi. Kissat on ihmeen sisukkaita eläjiä ja kun mahdollisuus annetaan niin osaavat petrata kummasti takaisin elämän syrjään kiinni.

  VastaaPoista
 2. Puuuhhh! Olen helpottunut Patsy-mummon jatkopäivistä! Toivotaan niitä kosolti lisää!

  VastaaPoista
 3. Vilkutus Tuulalle, kiva kun kuittaisit itsesi. Hauska nimitys tuo Neuvoa Antava ;-)
  Ja tyttökissa nimeltä Elvis! Pirkon ja Pillen koirankuritus on varmasti ollut näkemisen arvoinen, koiraparka...

  Patsymummo virkistyi kylpyhetkestään. Istuu hyvin tärkeänä tuvan pöydällä ja vaatii huomiota. Eikä osaa naukua. Eikä opi. Se on aina hirveän ruma Njäääääh -ääni särkyvällä viskibassolla joka tuosta kissasta lähtee. Siltikin se on nyt paras ääni maailmassa.

  VastaaPoista
 4. Hei Hirnakka! Viesteiltiin tuolla toisessa foorumissa kissa-asiaa ja tulin tänne ihan vartavasten katsomaan, kuinka kissamummon kävi.
  Meillähän on jouduttu viimevuonna luopumaan molemmista vanhoista kissavaareista, toisella pitkällinen sairaus ja toisella äkillinen vaiva. Mutta ikää herroilla oli jo 16 ja 17, joten Patsylläkin luvassa vielä monta vuotta eloa, jos kaikki hyvin käy. Äidin kissa vetelee jo 19:ta vuottaan ja kova on välillä meno, vaikka kuurous tuntuu vähän vaivaavan.

  Toivottavasti uuden kissan metsästys tuottaa pian tulosta ja saatte uutukaisen tehopyydyksen taloon.

  T:Ä. melkein naapurista.

  VastaaPoista
 5. No mutta mutta, ihana ylläri kun eteläinen naapurikin kuittasi käyntinsä ;-)

  Olen tulossa sinne teidän kylille ihan lähiaikoina. Olisi yksi lahja lunastettavana eräästä teidän pääkadun liikkeestä. Kerron joskus mistä kyse, täti himmailee kovasti -ja koettaa korjata asennettaan.

  Patsy The Virallinen Selviytyjä lojuu jossain päin torppaa, nauttii elämästään keskipisteenä ihan täysillä. Statistin rooliin tyytyvät Nasse ja Justiina yrittävät varastaa kuningattarelta tipahtaneita kinkunjämiä. Säälittäviä ;-)

  Ja me otetaan sitten kerralla dynaaminen duo, Batman ja Robin hoitamaan myyrämafiaa pois päiväjärjestyksestä. Nimeksi tosin tulee Gunvald ja Larsson... tai Beck ja Wallander, Martin ja Kurt. Tai Thelma & Louise.

  Kaikilla meillä on fiksaatiomme ;-)

  Nyt aion lähmäistä Horsepower tötsästä aimo satsin omaan hanurinkulmaan ja heittää petiin. Kipu ei ole kivaa :I

  VastaaPoista
 6. Hus hierojalle tai jäsenkorjaajalle perslihojen löysäämiseen. Sitten venyttelet kiltisti ottamalla toisen polven rintaasi vasten ja kinnaat sitä kohti vastapäistä olkapäätä. Niin että lihat perskannikan keskellä vinkuvat. 30 sekkaa venytystä ja sitten rauhallinen löysäys. Ja toiselle puolelle sama.

  Ja käske sen hoitajan tsekata onko jalat saman mittaiset. Ja mielellään vaadi niitä taas samaksi pariksi.

  Venyttelyjä tarvii body. Ei vaan voi mitään.

  Mä kans kuittaan itseni nukkumaan. Vielä huominen töitä ja sitten täys touhulla viikonloppuun. Oulusta tulee kaksi jäljelle jäänyttä nuorta plus kaksi niiden kaveria. Niitä vieraita poikia ei ollakaan ennen nähty. Toinen on muuten vävyehdokas. Pitää peljättää se heti kunnolla.... :P

  VastaaPoista
 7. Kissamummot rulettaa : ))))

  Hyvä, että karviainen sai jatkoaikaa !

  Sähän voisit, sitten kun naukujien määrä kasvaa, pistää pystyyn nimikisan.

  Toi Gunvald ja Larsson on kyllä aika top, mutta Olle ja Palle oikein fiinisti äännettyinä olis kanssa aikas käheet ; )

  Kävin äsken töiden merkeissä naapuriautohuollossa ja katselin samalla kesäkiekkojen hintoja !! OMG. Siinä palaa taas abauttiarallaa saturainen per tassu kun hommoo uudet polkuanturat alle : (

  Pöh, mutta pakko mikä pakko. Ei kai niillä vanhoillakaan voi iän kaiken ajaa... Vai voiko : ) ?

  VastaaPoista
 8. Nita, hommaa nyt vain uusi setti trampdynoreita kiesiisi. Se on katsos niin, että salskea poliisimies joutuu sinua ojentamaan jos sileillä kiekoilla ajelet. Nuhtelutuokion lisäksi saat maksettavaksi oppirahat sakkojen muodossa. Oikein ilkeästi jos käy, sama salskea poliisimies vie kilvet.

  Se voipi tulla vielä kalliimmaksi kuin kiekkosarja. Jotta panosta vaan kesäkumeihin ettei satu vahinkoja ;-)

  Olisko kissupoikien nimeksi Håmpe ja Jåmpe mitään?

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com