keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Ihan pihalla

Näissä aamujumppatunnelmissa aamukoomakin kaikkosi aika pian. Aurapoika kävi just sopivasti joten jälkien siivoaminen sujui yllättävän nopsasti. Onneksi tuo meidän mainstreet on aurauksessa prioriteettilistan kärjessä joten kyllä tästä kylille pääsee ihan helposti. Lunta oli tullut yön aikana vajaat 10 senttiä, kyllä sitä siis piisaa jo meilläkin.

Takatukkaisten parvi on taas kasvanut, nyt niitä on hätäisesti laskien nelisenkymmentä. Kuvaan mahtui vain osa parvesta. Ovat mainion näköistä porukkaa. Toivottavasti päivittäin kasvava parvi ei tarkoita entistä pahempia lumimytereitä...

Lumitöiden lomassa pähkäiltiin äitikullan kanssa kevään pihahommia. Kieltämättä masentumiseen alttiimmat henkilöt olisivat metristen kinosten keskellä vaipuneet ns. synkkyyteen mutta meitähän lumi ei lannista. Korkeintaan vähän toppuuttelee tahtia. Onpahan kerrankin aikaa  pläänätä kunnolla. Ja nyt on erittäin hyvin selvillä pihapolkujen paikat, lumikinokset auttavat hahmottamaan oikein hyvin.
Päivän muu ohjelma hakee vielä muotoaan. Mahdollisesti pukkaa kaupunkireissua, yritän toki viimeiseen asti vältellä sellaista. Matkahuolto on onneksi omallakin kylällä ja siellä olisi nyt kirjatilaukseni ensimmäinen osa. Onneksi kerkesi perille ennen lakkoa.

Enkä kyllä oikein  usko, että lakko jatkuu kauaa. Meitä ei lakko ihan lähiaikoina ahdista, lähiruokaa saadaan omaltakin kylältä, suoraan tuottajilta. Ja polttoaineitahan aina saa, hinta tosin nousee pian hyytäviin lukemiin.

Täällä tulee muuten päivittäin radiosta liikennetiedotus Niiralan raja-asemalta. Paikalliset käyvät todella paljon tankkaamassa autojaan rajan halvemmalla puolella. 

Pitäisikin tehdä reissu naapurikuntaan, Liperin myllyn myymälästä saa parhaat luomujauhot ja käsittääkseni siellä on jotain Valionkin tuotemyyntiä, oisko joku meijerikauppa. Omalta kylältä saadaan ostaa lähilihaa ja naapurista lehmänlämmintä maitoa. Munavuorikaan ei syömällä vaju. Melkein omavaraistaloutta ;-) 

Päiväkahviaika meni jo, nyt hommiin. Illaksi on luvassa toinen kolauskierros pihalla, sadetutkan mukaan pitäisi jo hellittää mutta ikkunasta katsoen näyttää jotain ihan muuta. Ou jee. Tää menis nyt.
5 kommenttia:

 1. Voihan vehje. Yritin vimmatusti saada tuohon sivupalkkiin toimivaa linkkiä Picasa-albumiini. Siellä olisivat kaikki blogissa julkaistut kuvani.

  Ei wörki.... mulla on joku vähäpätöinen mutta tuikitärkeä täppä nyt väärässä asennossa eikä homma toimi. Mikäli joku lukijoista on noheva, ole kiltti ja opasta.

  Nyt ei ole aikaa enempää sen kanssa pelehtiä. Jätän kuitenkin toimimattoman gadgetin näkyville. ARGHH!

  VastaaPoista
 2. Lukijoilla ei riitä oikeudet kuin lukea vain... ne ei pääse esiripun taakse tsekkaamaan linkityksen virityksiä.

  404 not found yleensä viitaa virheelliseen linkkiin (joku perskuleen merkki väärin tai puuttuu) tai siihen että linkkiä ei ole olemassa ollenkaan.

  Sauna lämpiää!

  VastaaPoista
 3. Niistä lumikengistä. Ostin viime talvena ja keväthangilla tuli käytettyä. Tämän talven muhkeat hanget on ollu niin pehmeää puuterilunta, että useimmiten upoksissa on oltu. Eli kantavempaa keli vielä odotellaan, mitä nyt välillä JätkänPätkää revittelemässä tulee käytyä. Puuskuttaen ja sydäriä odotellen ;)

  Mun kotiPC taitaa olla jo kykyjensä äärirajoilla, vaikka vasta muutaman vuoden vanha. Tarvii kai siirtyä nykyaikaan ja vihdoinkin ostaa superpoweriläppäri mokkulalla. Mä vaan olen niin Nolla kaikissa atk-asioissa, että täytyy viisaammilta kysellä neuvoja.

  VastaaPoista
 4. Woohoo, kaupunkireissusta selvitty. Vietin virkistävän hetken Stockmann beautyssä... kevensi myös lompakkoa, ei ole kortilla taakkaa käyttörajasta ei ;-)

  No, saatiin siellä muitakin asioita hoidettua ettei nyt ihan pelkästään turhuuden markkinoille iltaa uhrattu.

  Ihan yllättäen, lunta sataa. Aamun ohjelma on nyt ainakin selvillä, kolalla kevyesti.

  Nyt on saunottu ja syöty, on niin kiva köllähtää punkkaan vatsansa viereen pötkölleen. Kiitos ja ylistys kreikkalaiselle Korresille ihanista kroppavoiteista, nyt säänpieksämä nahka voi hyvin ja pehmeästi. Tähän autuuteen kun vielä pötköttelee piikeillä vartin, on kunnon yöuni (ja aineenvaihdunta) taattu. Loistohomma.

  Seija, mulla on läppärinä ihan peruskone, Acer, Aspire tai joku aspiriini. Ei näissä uusissa mitään mokkulaa tarvita, sim-kortti sisään ja nettiin.

  Ota suvun nörttiserkku laittamaan teille kotiverkko ja linkitä läppäri siihen ja sitten pelittää nettiyhteys. Oletan, että tekään ette ihan meganopeiden langattomien julkisverkkojen taajuudella ole, siellä Tähtelän takamailla.

  Ja oikeasti, nuo daattahommat kuullostaa hankalilta, ei ne oikeasti ole. Minäkin osasin ;-)

  Mie ostan kyllä lumpparit, persjumppaa tarvitaan ja hankeahan meillä riittää. Lähden tarpomaan vaikka Pyhäselän ulapalle jos kotipellot käy ahtaiksi.

  Tita, poistan koko gadgetin, ei tuo wörki. Laitanko sulle varuilta käyttikset jotta voit tsekata? Saitko muuten tilauksen?

  Ja nyt ei jaksa muuta kuin hinata äässin piikkitelakalle ja sitten unten ulapoille. Moro.

  VastaaPoista
 5. Tilaus on vastaanotettu ja toisaalla siihen jo vastattukin... toimitus kunhan käyn taas visiitillä Piehingissä. Sopiiko saapuminen ens viikolla?

  Saunominen on kyllä aivan verrattoman jees. On puhtoinen olo ja rento fiilis.

  Huomenna on reissupäivä Ouluun kera matkahoitopöydän. Kaikkea sitä tuleekin luvanneeksi....

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com