keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kauhia trafiikki


Näin leppoisasti torpan koira aloitteli työpäiväänsä. Mukavasti paistoi aurinko tuvan penkille ja vaikka vähän piti silmiä siristellä, oli penkillä ihan hyvä uinailla. En ole ennen noin kissamaista koiraa nähnyt. Hyvin siis ovat kissamummot koiran tavoille opettaneet. Silloin kun Nasse oli ihan pieni pötkäle, se raukka yritti kiivetä kissojen perässä saunanlauteille nukkumaan.

Olo on huomattavasti kohentunut eilisestä ja päänsärkykin hellitti kun sain kahvitasapainon kuntoon.
Täällä on ollutkin taas oikein upea kevätpäivä. Illan tullen pimeän myötä taivaalle muodostui pilviä ja niistä pahuksista on irronnut luntakin. Ei sitä nyt enää tarvittaisi yhtään enempää. Vaan otettavahan se on mikä ylhäältä annetaan ;-)

Kuvassa näkymä yläkerrasta eteläpellolle, tuota plänttiä havittelen liitettäväksi takaisin torpan tiluksiin. Olisi aika kivat, entistä ehommat, maisemat makkarin ikkunasta kun saisin laitumeksi ;-) Vaikka sitten lampaita ottaisin kesäksi naapurilta. Pikkuiset ukkelit pellonlaidassa ovat nuorempi perillinen ja Äitikulta, hiihtelivät neljä kiekkaa tänäänkin. Minä jätin väliin, huomenna hiihtelöitsen sitten sakkokierroksiakin.

Saatiin sitten musta mieskin tupaan, nuohooja tuli vuosikäynnille. Huolella kävi kaikki hormit läpi kaikista rakennuksista ja kiitteli tulisijojen kuntoa. Mahdottoman mukava kaveri, kertoili tarinoita ja opasti kun kysyin. Hieno homma. Imuroikin lähtiessään paikat siistiksi. Harvoin sitä voi sanoa, että lattiat ovat nuohoojan jäljiltä siistimmät kuin tullessaan...

Ja kun nokisutari pihasta lähti, alkoi autovirta vyöryä. Tuvan pöydän ääressä istuu paraikaa 8 ihmistä kokoustamassa. Asiasta ei-niin-hyvin-perilläolevat-tahot voisivat vaikka huolestua kokouksen aiheesta. Kaliibereista, stageista ja räjäytyksistä puhutaan. Pyssyistä hekumoivat ja ties mitä kummaa suunnittelevat. Noh, ihan vaan CAS-ampujat siellä kokoustavat ja kisoja suunnittelevat. Että lepo vaan.

Sitten onkin aika vetäistä reteä rasti seinään, pääsiäisruohot ovat nyt alullaan. En muista koska olisi näin hyvin etuajassa asian suhteen. Toisaalta, mikäli tuo kylvös kuivahtaa/katoaa kissan suuhun, on vielä aikaa laittaa toinen setti tulemaan. Ja varman päälle kun pelattiin, perillisten huoneissa on pienemmät kylvökset ns. varmuuskopioden virkaa toimittamassa.
Tässä vielä torpan tulevan kesän yrttitarhan alkua. On ainakin yritelty olla omavaraisia yrttien suhteen. Onneksi Kiteen puolelta on luvattu joitakuita yrttejä Kuoki-itse-omat-yrttisi -periaatteella ja taimitarhalta saa lisää.

Olen syystäkin hieman skeptinen kylvöhommien suhteen. Niin monet keväät olen hyysännyt yrttipurkkejani ja harvoinpa niistä pirulaisista on istutettavaksi asti mitään tullut. Tai sitten taimet ovat kohdaneet tiensä pään etanoiden/rankkasateiden/kissojen/ties minkä kyseenalaisella avulla.

Äitikullan jymykokoiset ikkunalaudat ovat täynnään multalaatikoita. Ja aika vaikuttava kirjanpito hänellä on kylvöstensä osalta. Toivottavasti kuunkierto on nyt ollut meille suotuisa ja saadaan vähän omaakin tuotantoa.

Jos ei niin sitten ei.
Ja nyt tää lähtis, moikka.

10 kommenttia:

 1. Hitsi mitä typoja taas vilisee tekstissä. En jaksa en jaksa en jaksa -tuliko selväksi, en jaksa korjata ;-)

  Nitalta piti kysäistä kontrollikäynnin tuloksia, laita vaikka sähköpostia jos et halua julkisesti kertoa.

  Titalle tiedoksi, se kattipula on kohta Niin Totta. Tänään yksi jos toinen on murhettani myötäillen kommentoinut. Pitäisköhän oikeasti aloittaa se työlinjaisen maatiaiskissakannan pelastaminen?

  Tänään selailin muuten tuoreinta Kissa-lehteä eikä rotukissamaailma vedä puoleensa enää yhtään. Nähty mikä nähty. Ihan läpällä voisin jonkun veikeän Van-kissan tupakissaksi ottaa, jahka mummokissoista aika jättää.

  VastaaPoista
 2. Lissu sai tänään ihan kiitettävästi ja kunnon efektien kanssa. Mutta sinä lemmenpareja Espoon saunatiloissa naittaneena tiedätkin mistä on kyse... toivottavasti entiset naapuritkin tiesivät että hommissa oli kissat :D

  On mulla toinenkin paikka, jonne sitten tuppaa tulemaan niitä puolipitkävillaisia. Sieltä on meidän Welho kotoisin. Miinuksena on se, että emoa ja pentuja ei ole taatusti madotettu ja Welholla oli myös korvapunkki. Helposti lääkittäviä juttuja, ei sen puoleen. Tässä talossa on hurmaava sinisten pitkävillaisten populaatio. Ne on oikeasti sinisiä. Mutta kissojen omistaja on sangen originelli vanhapoika. Sisäkissaksi ei anna ja kissojen leikkaamisesta ei kannata puhua mitään.

  Ja itääkö kuvissa piparminttua?
  * rolleyes *

  VastaaPoista
 3. Oijoi, vieläkin kauhulla muistelen sitä kotipanimoaikaa :-O Erästäkin Affenanmaalta kosioreissulle tullutta kollia hätistin kastelukannusta ulos kun oli hippasen päällekäypä morsian... Mun on pakko kerätä kuvat esittelyyn!
  Lissukalla on ilmeisen antoisa reissu.

  Härregyyd, sininen villakissa! Mars livertelemään, hushush. Tämä on tilaus. Josta tuli mieleen, saatko jollain aikataulullla matkaan sixpäkin ja Äitikullan sielunrauhatipat?

  Hannallekin laitoin jo päiväkirjaan oravahäntäkissasta kommenttia ;-)

  Eikä tuossa yrttiläjässä todellakaan ole piparminttua. Viskon kanalan ulkotarhaan mokomat huijaussiemenet *stanakele oma moka*

  VastaaPoista
 4. Sissus... olin unohtanut kun ei yhtää post-it lappua tullut laitettua. Kerään tilauksen ja laitan tulemaan. Eikö siihen ollut yksi Vilustus kans? Vai muistanko väärin?

  VastaaPoista
 5. Kunhan kevät edistyy, niin suoritan tiedustelureissun tuonne sinisten kissojen taloon. Onko väliä uros/natu? Vai informoinko vain tarjonnasta?

  VastaaPoista
 6. Ei ole vielä mitään kommentoitavaa. Hyvinkäällä piäntautia, joten sinne ei nyt mennä ; ) Ainakaan viikkoon. Infoan sit.

  Eiliset piikit ja hammaslekurit tulivat tutun luottoellän toimesta.

  Keli on täällä (toistaiseksi) aivan upea. Uhkailivat kyllä lumisateella, mutta ans kattoo kui kehittyy.

  VastaaPoista
 7. Voi kyynel, se mahatauti teki encoren. Yleisön pyynnöstä? Joku tökkii woodoonukkeen neuloja ponnella :-(

  Tita: sixpack, sielunrauha ja vilustus, kitooosh.
  Eihän sukupuolella ole oikeastaan väliä kun leikataan kummiskin. Paitsi jos on sievä neiti ja täältä päästä löytyisi komea kolli... ;-) Siis mieluummin neitieläjä.

  Nita, ilmoittele sitten. Toivotaan pelkkää hyvää. Pysykääkin kaukana Hyvinkäästä, piäntaudin kanssa ei ole leikkiminen *hrrrr*

  Täälläkin sininen taivas ja räikeänä helottava aurinko. Tuntuu kovin kaukaiselta ajatus lumipyrystä. Ehkä se kuivui kasaan ja katosi pois, PUFF! Ehkä.

  VastaaPoista
 8. Mieletön kevätpäivä! Vesi tippuu puista ja räystäistä, aurinko paahtaa täysillä!

  Minä paahdan nyt täysillä kohti työmaata, hevoset on ruokittuina aurinkoa ottamassa. Karva pöllyää, pitäisi pestata joku täyspäiväisesti kuorimaan rva tammasta karvaa. Ei ole enää tästä maailmasta tuo karvanlähtö... mutta kiiltävä kesäkarva näkyy jo paikoitellen. Ei ihme että rouva hikosi tallissaan, sen verta muhkeasti talvivillaa on. Ja sitä riittää vieläkin. Huh!

  VastaaPoista
 9. Täällä sää oikuttelee, aamulla pakkasta ihan reilusti jailtapäivällä räntää vihmoi vaakasuoraan. Koirat ei tietenkään edes huomaa säätilan vaihteluja....

  Kissajutuistanne tuli mieleen muistoissa armas Tiuku-katti, joka tuli ns. tilauksena, lupautuiduin työkaverin mummolan "pentupainetta" helpottaa. Emäkissa periytti monivarpaisuutta ja niinpä meillekin kotiutui Savosta 7-varpainen norskia muistuttava tassuhirviö. Ihana otus lisäsi laumamme lukumäärää. Oli ne vaan kivoja ja kaikki tietysti eriluonteisia. Muut tulivat ESY:n kautta. Varsinkin perinteinen harmaaraidallinen oli hurja metsästäjä, jotkut kaupunkilaistutut kiljahtelivat mammakissan tuodessa kotiin saaliitaan.

  VastaaPoista
 10. Hitsi mitä kirotusvihreitä. Mun kone alkaa taas oikutella, hidastelee ja miettii..... Tarttee harkita vaihtoa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com