maanantai 21. joulukuuta 2009

Sataa maahan asti


Saadaanhan sitä lunta täälläkin. Nyt sataa kiihtyvällä tahdilla -ja ihan maahan asti. Ipanat snoukkasivat maakellarin katolta pulkkapelillä, aika tyylikkäästi. Pitää varmaan itsekin kokeilla -ja antaa samalla naapureille päivän komiikkapläjäys. Lumitsunami.

Yksi kolauskierros on jo tehty, kohta saa seuraavan kymmensenttisen kerroksen työnnellä pihapoluilta syrjään. Nyt satava lumi tosin on sellaista poispuhallettavaa puuterihöttöä joten eipä lumitöissä tule hiki.

Kanalakin sai jouluksi tuikun ovenpieleen, ei sentään punaisten lyhtyjen hengessä.  Meinasin tällätä muutaman kauralyhteen pihalle tirppojen iloksi. Ehkäpä sieltä heruu joku jyvä hiirillekin, ainakin Nassen mielestä niitäkin pitää ruokkia.


Tässä Canis Urbanus Puppelus seuraa luontokanavaa lähietäisyydellä. Mahtoi hiiriperhettä ärsyttää kun tuhiseva koirankuono änkeytyi tuntumalle.

Päivän työlista on ilahduttavan lyhyt. Jonninjoutavaa autolla jurnuttamista paikasta toiseen. Kirppariständi pitää tänään tyhjätä. Ja sitten pääseekin kampaajalle istumaan. Juuri sopiva homma maanantaille.

Nyt täytyy kuitenkin ryhdistäytyä ja inventoida maustelaatikot. Piparitaikina tehdään tänään ja huomenna paistetaan jouluntuoksut torppaan.

Ja se pukki poloinen pitäisi myös jostain hommata. Pitääkin katsoa halkokuorman tuojan vatsanseutua sillä silmällä.

10 kommenttia:

  1. Hassut lukemat matkamittarissa 1313 :-D

    VastaaPoista
  2. Tänään Matkahuolto otti hoiviinsa paketillisen tyrnimehua matkaamaan kohti Hammaslahtea. Ylihuomiseksi lupasivat perille ja aukioloajat on normaalit. Toivottavasti saatte jouluksi pirtsakkaa siemailtavaa!

    Moni muukin paketti lähti tänään matkaan. Toivottavasti posti ei rusikoi lähetyksiä joulukiireissään.

    Kävin sitten hierojalla, teki hyvää. Voisin suositella muillekin :D Nyt olis aika ruokahuollon ja sitten vois miettiä mille alkais. Eli siivoamaan.

    Pieniä hiutaleita tulee täälläkin. Enemmän toivoisin, että sais tuon kivijalan kierrettyä lumella.

    Adioooos taas!

    VastaaPoista
  3. Sain sitte siivottua olohuoneen ja pirtin. Vähänkö olen nyt tyytyväinen. Paitsi että vanhan tavan mukaan ylihuomenna sitä ei huomaa enää mistään. Nggghhh! Pitänee panostaa kasvatustoimintaan. Aviomies on menetty jo aikoja sitten, mutta jälkikasvuun voisi taas jälleen kerran koittaa panostaa.

    Kivasti on tullut lunta lisää, muutama sentti ja lisääkin sais pudotella.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut Titalle siivous/raivausprojektin etenemisestä. Ehkä se neverending jäkätys joskus palkitaan?

    Minä löysin tänään telkkahuoneen lattialta koiransikarit, on kaksi bordertolloa talossa... Niin, lapset siis eivät tänään(kään) sotkeneet mitään. Vain nuo koirat (Håmpe & Jåmpe) sikailevat. Olen jäkättänyt perilliset vissiin ns. kusi sukassa moodiin, siivoavat nätisti "julkisita tiloista" sotkunsa. Omat huoneet sitten ovat riipin raapin. Saavat ollakin, minä en asu niissä huoneissa ;-)

    Miksi kampaajan peilistä näkyy kulahtanut lärvi kun kotona se vielä näytti ihan siedettävältä??? Kotona on hämärämmät valot juu... mutta oikeasti. Kampaajilla on kauheat työolot kun pitää väsähtäneitä naisraakkeja yrittää fiksata siistimpään kuosiin. Eivät pääse maisemilla juhlimaan ;-)

    Omani yskähti paljonpuhuvasti kun näki juurikasvuni mutta kolmen tunnin aherruksen jälkeen on taas säihkyvä väri ja ihana kiilto.
    Sattuu vielä olemaan hevosia harrastava ihminen joten juttua riitti mm. tämän vuoden Globen Horse Show´sta.

    Äitikulta sinnittelee valveilla kun remppa edistyy, nyt siellä tukitaan yhtä oviaukkoa ja vedellään viimeisiä sähköhommia. Tiedä vaikka saisi hellan jouluksi.

    Luntakin tuli ihan sikana. Semmoiset 20 senttiä vähintään on meidän pihaan satanut vajaassa vuorokaudessa. Onneksi on edelleen puuteripöllyä. Lisää näyttää taivaalta alas asti tulevan. Tulkoon, tänne mahtuu.

    Ja joo, teinixi tuli jouluxi. Sydänsuruineen :-( Mutta ostin kaupasta kelpo satsin poronkäristyslihaa ja keittelin Lapin äijän keiton. Se näyttää parantavan myös särkyneen sydämen. Kiitos vaan ehtoisalle isännälle sinne Pudikseen inspiraatiosta. En minä ihan yhtä makoisaa keittoa saanut aikaan mutta kelpo kopion.

    Tita, ne sitten yleensä aina soittaa kun meille tulee postia/lähetyksiä. Eli päivittäin. Tai sitten ne kotimatkallaan tuovat tänne suoraan. Joskus on bussikuski stopannut tuohon portille ja nakannut nyyttinsä postilaatikon päälle ;-)

    That´s what we call Reilu Meininki.

    Nyt vähän muita hommia.

    VastaaPoista
  5. öööh, semendialzhimmelaivokramppi iski ja taas unohtui... jotain mun piti oikeasti aika tärkeää.... No niin,
    Satu T.: Se ravintola on jotakuinkin La Passionata ja nettisivut löytyy. Googleta Joenkaupunki+ravintolat.

    Satu H.: illan kotikatsomo on tallennettu ja keskityn siihen ajan kanssa jonain sopivana aamuhämäränä kun muu perhe vielä nukkuu.
    Aamukahvi ja leffapopcornit, loisto homma ja sallittu joulun aikaan.

    VastaaPoista
  6. Tjaahas - nyt on The Reilu Meininki koetuksella. Pakkasin nääs viinilaatikkoon ne tyrnimehut :D Ihan vain inspiraation vuoksi.

    Joulun työlistasta on rippeet jäljellä. Leipomukset pitää huomenissa saada kondikseen. Pullaa nyt ainakin ja lisää pipareita. Penikat on syöneet ne entiset paistokset. Pari kakkua olis soveliasta tehdä kans, sais muutamille vanhoillepojille suuta makeaksi joulunpyhinä.

    Milloinkohan minä viimeksi olen muuten leiponut...??? :shock

    VastaaPoista
  7. Tita :-D Kyllä se matkahuollon heebo ne palauttaa kun hokaa, että ns. vesileilin pölli.
    Minä kyllä kuittaan kunhan ovat perille tulleet.

    Leipominen jää aivan liian vähälle. En varmaan osaa edes pullataikinaa enää tehdä :-(
    Tältä illalta jäi piparitaikinakin tekemäti. Tehdään huomenna. Ei se oo niin justiinsa, voihan niitä pipareita paistaa Joulupäivänäkin. Tai Tapanina. Kuka oikeasti määrää että kaiken pitää olla valmista aattona???

    VastaaPoista
  8. Ops, nyt pitää kyllä painella petiä päin. Aamujumpaksi heittelen pari mottia koivuklapia nättiin luotisuoraan pinoon riiheen.

    Satu T:lle tiedoksi, elä suotta guuglettele sitä kippolaa. Ei löydy noilla ohjeilla, väärät nuotit.

    Joulupukki voisi olla reilu ja tuoda mulle nelivetomaasturin. Okei, pickuppikin käy kunhan on kingcab. Ikävä oli tänään ajella kun ohituskaistalla jäin sutimaan vähäiseen (30 cm) nietostumaan :-U

    VastaaPoista
  9. No niin, taas meni yövuoroon. Eikä aamuvuoro anna armoa :-(
    Tuli pieni kellarinsiivouskeikka. Yksityiskohtia en nyt ala erittelemään, niitä eritteitä oli siellä ihan yllin kyllin ja yrjönkin kyllin :-( Paskan liekit noitten jürsijöitten kanssa. Burn in hell...

    Nyt voin kaikkeni ylen antaneena könytä unille. Lyhkäsille.

    VastaaPoista
  10. Ihan unelmahomma aamuyöllä siivota kellaria... :D Tuliko ne halot pinottua?

    Minä sorruin työn tekoon ammatin puitteissa. En sitten kehdannut sanoa ei, kun yksi poti sekä selkä- että pääkipua. Toinenkin olis riittänyt jouluajan pilaajaksi.

    Kaupoissa on helvetti irti. Paikallinen kitumarketti on tosi leveillä käytävillä varustettu iso suuuuuuupeeer määärket. Ei meinannut päästä kävelemään muuta kuin samaa tahtia samaan suuntaan menevien kanssa. Mutta toiveissa olis, että mun ei tartte käydä kaupassa vasta kuin Tapanina maitoa ostamassa. Siis jos ilman kauppalistaa muistin ostaa ihan kaikki. Kauppalista oli klassisesti keittiön pöydällä.

    Nyt pipareiden pariin. Kävin viemässä kaverille porkkana- ja lanttulodjut, sain paluupostissa valkkariglögiä. Taidan vetää nyt rennolla otteella koko loppujoulun. Kinkku lämpiää kissojen tiukan tuijotuksen alla pirtin pöydällä. Lämmitän illalla leivinuunin ja aamulla tuikkaan köntin kypsymään.

    Varmaan huomiselle jää se pullan leipominenkin. Käskytän perilliset piparitalkoisiin ja laitan parin kakun ainesosaset vatkautumaan.

    P.S. Julmettu kompressori pirtin joulukoristeena on niin omintakeista. Mutta saunan ovi on paikallaan. Mies väittää, että meillä lämpiää jouluna sauna. Minusta se ei ole lakisääteistä, niin että ressiä ei siitä tarttis repiä.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com