sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Liput liehumaan!


Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille.
Kirkossa oli ennätysyleisö ja tiivis tunnelma. Hyvin sympaattinen ja karulla tavalla kaunis tuo meidän pieni kotikirkkomme.

Nyt voikin siirtyä vapaamuotoiseen itsenäisyyden juhlimiseen. Kotosalla ollaan ja uunissa roihuaa metriset halot. Taidan jättää myyjäisreissun väliin, Satu T viestitti aikatauluongelmista. Ajatus kiireettömästä päivästä kotosalla houkuttaa kyllä kovin.

Meillä ei ole kummoisiakaan itsenäisyyspäivän perinteitä, kynttilät nyt tietysti ja ulkoroihut ilta kuudelta palamaan. Sitten pannullinen glögiä ja joulutorttuja ja rättiraatia pitämään tv:n ääreen.

Päivän saarnasta ja juhlapuheesta jäi päällimmäiseksi mieleen: Kaveria ei jätetä. Eihän?
Lämmintä mieltä kaikille, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!

4 kommenttia:

 1. Hitsit kun mulla on piiiitkät piuhat. Vasta tänään oikeasti meni jakeluun semmoinen totinen fakta, ettei meidän mäellä liehu lippu. Kun ei ole lipputankoa.

  Guugletin vähän netistä ja onhan se kuitenkin jonkinmoinen investointi, viitisen sataa menee vähintään. Vaan kun on itsenäisellä valtiolla lippu mitä liehuttaa niin tankohan hommataan. Ja isännänviiri Karjalan väreissä, tietenkin.

  Kanarouwat ja herrat saivat juhla-aterian ja marsutkin vähän ekstrahyvää.
  Helppo olla höveli tänään.

  Pukuparaati linnassa jatkuu, siirryn rasvanäppisten kerhoon joulutorttujen merkeissä. Ja kyttään kolttuja ;-)

  VastaaPoista
 2. No huh huh mitä pukuviritelmiä kansakunnan kerma on taas päälleen vetänyt :-O Siellä on eräiltä riisuttu tyylitaju sovitusvaiheessa narikkaan ja unohdettu ties minne. Yksikin rouva näytti vetäisseen rehusäkin nurinpäin ylleen ja mustaa hyttysverkkoa hihoiksi.

  Tämmöttis, hauskaa illan jatkoa ;-)
  t. anonyymisti mie ite

  VastaaPoista
 3. Päivällä meni monta tuntia migiksen kanssa. Ei se ole kiva kaveri. Iltaa myöten vauhti on taas parantunut ja remontin jälkien siivous alkaa. Hirveä urakka. Täällä ei ole kunnolla siivottu koko reilun kuukauden remontin aikana. Sen sijaan on sotkettu riittävästi. Tässähän piisaa urakkaa jouluun asti.

  Tänään suihkuhuone on vihitty käyttöön. Hivenen keskeneräisenä, mutta kukapa välittäisi roikkavalaistuksesta ja saunan ovea verhoavasta pahvista... sun muista pikku nyansseista. Se toimii kuitenkin. Ja pesukone on vetänyt ekan settinsä syyslomansa jälkeen. Suloisia kodin ääniä....

  Linnan juhlat jäivät (taaskin) katsomatta. Se ei kuulu perinteisiin. Liian tylsää.

  VastaaPoista
 4. Voi kun mä olen Titan puolesta iloinen, pyykkikoneen arvon oivaltaa oikeastaan vasta sitten kun sitä ei ole. Suloista hurinaa ja hyrskettä. Ja kyllä, suihkun iloista voi nauttia vaikka olisi mitkä pressut ympärillä, kunhan suihkusta vain tulee lämmintä ja märkää vettä.

  Ilta kääntyy yöhön, pitäisi kai suunnitella nukkumistakin?

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com