maanantai 7. joulukuuta 2009

Hitaalla... -taas


Huomenta,
vaikka kello herätti ruokottoman aikaisin, voin vasta nyt katsoa heränneeni. Se vaati kaksi edestakaista saattoreissua koulubussin pysäkille, pannullisen kahvia ja hidastetut toiminnot kaikessa.

Uusi viikko alkoi sikäli hullusti, että Iso-J on koko tulevan viikon, viikonlopun ja hyvän pätkän seuraavastakin viikosta poissa. Tässä saa käyttää viekkautta, viisautta ja arveluttaviakin keinoja saadakseen aikataulut, työt ja harrastukset stemmaan. Onneksi Äitikulta on paikalla ja auttaa missä pystyy. Mitään ylimääräistä jumppaa ei tähän viikkoon mahdu. Joten vesiputkien, koneiden ja muun talotekniikan on parasta pysyä kunnossa.

Toki ystävät ovat aina tervetulleita kahviseuraksi, soitellaan ja sovitellaan. Eikä ilman munia täältä poistu kukaan. Nyt on taas ylituotantoa.

Tähän talven pimeimpään aikaan sopii kuva Hangon rannasta eräänä kauniina heinäkuisena iltana. Se oli hieno hellepäivän ilta.

Tällä viikolla voi jäädä bloggailut vähemmälle, mäkäräinen on vieläkin rampa ilman toimivaa selainohjelmaa, läppäri matkustaa paraikaa Espooseen ja on vain tämä windus. Ja se ei ole paljoa. Niin ja aikaakin vain rajallisesti. Mutta katsellaan nyt. Ihan ekaksi sämpylätaikina alulle.

Vielä yksi neuvoa-antava kahvikupillinen, kyllä se siitä sitten. Maybe...

6 kommenttia:

 1. Jippii, perillisten luokkakaverin isä keräsi autolastillisen mukuloita mukaansa ja vei koko lössin uimaan. Aivan ihania ihmisiä. Sain yllättäen ja pyytämättä (heh) aivan ylimääräisen vapaahetken. Jonka tosin käytän kirpputorikamojen laputtamiseen. Sissos kun sitä kamaa on paljon.

  Monta hommaa on jo päivän listalta ruksattu mutta sämpylätaikina on vielä aloittamatta. Näin ne aikataulut tökkii. Vaan ei haittaa, maistuu ne lämpimät sämpylät illallakin.

  Säätilassa ei moittimista, pientä pakkasta ja muutama söötti lumihiutalekin tuli alas. Hyvin on talvista, vain lumivaippa puuttuu. Pääasia on se, että kuraa, rapaa tai loskaa ei ole näkyvissä *oi riemua*

  Ja sitten taas hommiin, ei käy aika pitkäksi ei...

  VastaaPoista
 2. Tää ei niinku ole mun päiväni. Aloitin etsimään tiskipöydän kantta. Tiesin kyllä sen sijainnin, mutta kun päällä oli kamalasti käsistä pois lykättyjä tavaroita. Sain sen siivottua ja käsin pesin mitä siellä astiatavaraa oli. Vesi ei suostunut poistumaan altaasta viemäriin. Syynä taisi olla eiliset yrttimurskan jämät, joita optimistina huuhtelin sinne viemäriin...

  Sitten hoksasin, että etikkapunajuuret on vielä keittämättä. Kipaisin kellarista punajuuria ja mietin missä ne pesen. No vessan lavuaarissa! Legendaarinen idea... nyt se ei vedä, vaan siellä killuu mutainen vesi.

  Olin silti rohkea ja laitoin pesukoneen päälle. Odotan tulvaa pesuhuoneen lattialla...

  * aitoja kirosanoja tähän kohti *

  Aina ei vain voi onnistua...

  Toivotaan Hirnakan torpan maisemiin kaunista lumipeitettä. Meillä on pysynyt nämä kriitiset 4 senttiä lunta! Tuntuu että päiväkin on paljon valoisempi ja pitempi.

  VastaaPoista
 3. Voi Titaa *hali* -ja kyllä mä tunnustan vähän hihittäneeni. En vahingonilosta vaan ihan sun optimismillesi. Aina roiskuu kun rapataan ;-Y

  Missä välissä pohjoisen rannikolle on lunta satanut? Hyvinhän se teidän määrä jo valaisee maisemaa, ei sitä paljoa tarvita. Ainakin mieli valostuu. Ja se on paljon se.

  Multa loppuivat kirpparin viivakooditarrat kesken joten huomenna pitää hakea muutama arkki lisää ja sitten lähtee arabiat poistohinnalla pihalle. On niin järjettömän ruma astiasto ettei mitään mieltä. Joku hulluhan sen silti ostaa, kun on ehtaa arabiaa :-O Jos joku kysyy miksi semmoinen rumilus minulla on, voin kertoa, että Ison-J:n häälahjoja hamasta menneisyydestä... mulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Paitsi pidän myyntirahat *njähnjähnjäh*

  Voisiko joku kertoa miksi minun iltalukemistooni on ujuttautunut montyrobertsin hevossupattelukirja ja joku opus suomenhevosen historiasta??? Salaliitto? En oikeasti tiedä miten tuommoiset kirjat ovat tänne löytäneet... spoooooky.
  Kohta mä olen kiilusilmäinen lh-fanaatikko jolla on ratapiukka projektisuokki tallissa. Silloin hälyyttäkää tänne paikalle joku järkevä. (lh = luonnollinen hevostaito joka osaamattomalla überöveriksi mennessään on The Paha Juttu)

  Yritän epätoivoisesti löytää jonkun dekkarin tuolta kasoista.

  Perilliset punkassa ja multakin veto veks. Huomiseen.

  peeäässi: Tita, please kuittaa tänne miten illan tiimellyksessä kävi. Survivaltouhua Majakarilla :-)

  VastaaPoista
 4. Nou hätä, Hirnakka. Timppa tuli kotiin ja viattomasti esittelin sille aikaansaannoksiani viemäritaiteen saralla. Ja sitten kainosti pyysin häntä operoimaan niitä. Sillä se hoitui. Viemäreiden rassaaminen on niiiin ikävää touhua, etten mielelläni sitä itse tee jos sen voi vain välttää.

  Punajuuret on purkeissaan odottamassa jäähtymistä ja kellariin vientiä. Ehtii joulurosolliin, jos viitsin itse tehdä. Taidan huomenna kiehuttaa uuden satsin - tai sitten keitellä lanttuja. Niistä saa aivan uhkean odöörin huusholliin... Ei sitten millään uskoisi, että lanttulodju on oikeasti hyvää.

  Huomaatteko, yritän pinnistellä arjesta jouluun päin.

  VastaaPoista
 5. Oivoi, pitäisi tosiaan keitellä lantut ja muut. Voi olla että prisman pakastealtaalla tavataan kun aatonaattona havahdun karuun todellisuuteen.

  Jatkan päiväkirjassa...

  VastaaPoista
 6. Selvisin siis tänne enkä tajua tästä mitään ; )
  Hauskaa päivää anyway!
  -p-

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com