keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Turistirysässä ja vähän pihallakin


Olipas kiivas alkuilta. Päivän kun hyvin ja huolella laiskottelee, riittää virtaa sitten iltaan.
Uhkarohkeasti ja suorastaan takki auki painettiin Isoon Markettiin. Jotain olisi pitänyt jo älytä siitä parkkitalon Lexusten, Land Rovereiden, Bemujen ja muiden "kansanautojen" määrästä.

Joo, ne ovat taas täällä. Itänaapurimme ja heidän pulskat lompakkonsa. Ja koreat rouvansa.

Jos kerron, että jonotin pakatun kalan hyllykölle, jonotin maitokaapille ja jonotin hartaasti päästäkseni juustohyllylle, en liioittele yhtään. Jonotin ja vielä jonotin. Siellä nähkääs pidettiin varsinaista torikokousta kun koko seurueen kesken valikoitiin paras lohipaketti, paras mustapekkajuusto ja tutkittin yhdessä jugurtteja *rolleyes*

Niin sitten minäkin heitin hyvät tavat unholaan ja ryysäsin härskisti sekaan. Excuseme ja tuo lohi on minun. Ja nuo herkkusienet.

Alkossa ei ollut vierasmaalaisia ;-)

Aamupäivällä toki vähän verryteltiin, ohjelmassa oli kanalan kuukausihuolto ja osittainen purujen vaihto. Saivat paalillisen olkeakin myllättäväkseen. Marsupoikien asumuksella oli viikkohuolto ja täysi purujen vaihto. Voi mikä iloinen kuikutus ja kujerrus saatiin palkaksi. Ihan kiusallakin vaihdettiin vähän häkkikalusteiden paikkoja, saavatpa opetella uusia reittejä.


Kanalassa väki oli melko tuohtunutta koskapa taisi osua siivoustuokio Urho Kukkosen lemmentöiden aikaan. Katsokaa nyt noita ilmeitä. Itse Lemmenjättiläinen siinä pullistelee ja rouvat järjestäytyvät uudelleen jonoon.

Luntakin sataa ja ihan maahan asti. Iso-J kiidätti kolaa pitkin pihaa ja minä kohta irtisanon auraussopimuksen. Ihan turhaanhan se  komistus täällä traktorillaan ajelee kun yli-innokas Iso-J mesoo kolansa kanssa.

Tai olkoon, käyköön olemassa silmänruokana ;-)

Kotona oli ohjelmassa vielä se Kahdeksas ihme, kaksi isoa ikeakassillista ruokaa on nyt tungettu alamittaiseen jääkaappiin. Onneksi lattian alla on tilava viileäkellari ja ulkona iso pakastin.

Nytpä voisikin sitten jo jäähdytellä. Iso-J tekee vielä vähän remppahommia Äitikullan luona, siellä on kohta suihkukaapin asennus. Minä voisin vaikka kuoria vähän perunoita huomisen ruokia silmälläpitäen ja raastaa kurkun valumaan, tsatsikia tsatsatsaa...

Titan tyrniboksikin löysi sitten vihdoin perille, omaa laiskuuttani (ja demanetsziaani) voin kyllä syyttää siitä, että se lojui joulunpyhät jossain ihan muualla. Otin hörpyt heti, hyvää se on, Piehingin nektari.

Tää menis taas...

8 kommenttia:

 1. Kovin ovat somia nuo kanaset. Aikoinaan haaveilin itellekkin mutta mäyräkoira olisi todennäköisesti tehnyt niistä selvää jälkeä.

  Onko teillä oikeesti vaan 15cm lunta?? Meillä on jo ainakin puol metriä ja lisää tulee harvase päivä. Alkais kyllä jo riittää! Onneks naapurin setä käy traktorilla vetäsemässä enimmät joten itse tarvii tehdä vaan kulku-uria sinne ja tänne.

  VastaaPoista
 2. Savu *heipähei*,
  meillä on oikeasti vain noin 15-20 cm lunta. En minä tiedä mihin se kaikki satanut lumi on joutunut.

  Itsekin yllätyin kun uggin varsi riittikin ihan hyvin, ei hörpännyt kun tarvoin lintulaudalle umpihangessa. Tuossa koiranjuoksutuspellollakin on ihan kevyt tarpoa, ei pääse hankijumpalle ihmiset saati hevoset.

  Toisaalta, tuo meille satanut on ihanaa unelmankevyttä puuteripöllyä. Eihän semmoinen tunnu vielä missään vaikka monta päivää sataisi.

  Mulla on tsatsikin raaka-aineet pilputtu ja nyt antaa valuu vaan. Ihanasti tuoksuu tuore minttu (ostin turkkilaista lentominttua, se on saanut oikeasti aurinkoa ja lämpöä).

  Mä niiiiin otan takaisin tulevina kasvukausina kaikki kokemani yrttipuutteet ;-)
  Kylven mintussa jos sikseen tulee.

  Savy, tervetuloa katsomaan kanasia, et munatta poistu :-D

  Kunhan saan tsatsikin ainekset yhdisteltyä, aion perehtyä hetkiseksi The Cradle of Rome -peliin. Se on idioottihelppo peli mutta tuhannen koukuttava.... ei mopolla mahottomiin.

  VastaaPoista
 3. Tsihihiihhii, vaikka tuota otsikkoa mitenpäin vääntelisi, on se silti moniselitteinen, älköön silti kukaan vetäkö arbuusia sieraimeen vaikka sen kuinka tulkitsettekin.

  Savusta tuli Savy, pannaan minttuhuurujen tiliin :-)

  VastaaPoista
 4. Tjahas, laitetaan aitoa Karjalanminttua vaikka postissa Hirnakalle yrttimaan täydennykseksi. Sehän sopii kuin piste iin päälle. Maistuu vihreeltä jenkiltä. Varoitus perään - se leviää kuin tauti ja neljäntenä vuonna katoaa. Pitää vaihtaa kasvupaikkaa joka kolmas vuosi. Tai ainakin pieni alku johonkin muualle.

  Huomenna vaidetaan uuteen vuoteen. Pahus kun menee nopeaa tämä elämä... Mies taas osti raketteja lasten voimallisella tuella. Joka vuosi ehdotan, että jätetään väliin rahan ampuminen taivaalle. Saa sitä sanoa. Minut buuataan hiljaiseksi. No ilonsa kaikilla. Itse hyperventiloin hiljaa hevosten puolesta. Ja ohjaan ampumisen mahdollisimman kauas omasta tontista.

  Ja tuon otsikon luin turistiryssä. Ja olin ihan asiassa heti kerrassaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Uutta vuotta sinne:) pitkästä aikaa kahvikuppi ja sun blogi, ei voisi taas paremmin alkaa päivä kun saan pyyhkiä kahvia näppikseltä. Erityisesti tuo kuvaus kauppareissusta kirvoitti humoristisen ajatusleikin;)

  VastaaPoista
 6. Hyvää Uutta Vuotta Laulumaille, Titalaan, Savulaan ja Savakselle sekä kaikille muille tutuille lukijoille : )))

  Vuosi vaihtuu täällä etelän rannikolla kipakassa pakkasessa (tänään -14 aamusta) ja lumisessa maisemassa. Meillä taitaa olla ainakin saman verran lunta kuin Hjirnulassa.

  Hokasin tuossa päivänä muutamana, että huomenna meillä tulee 20 vuotta täyteen kihlajaismatkasta etelän lämpöön. Niin se aika kuluu. Ja lapset kasvaa.

  Mutta eivät vielä lisäänny ! Ettäs tiedät Tita ; )))))

  VastaaPoista
 7. Sää Nita vielä kädet ristissä toivot pääseväs mummoksi. Silloin kuulemma jotain nyrjähtää lopullisesti aivokopassa. Meinaa jos ei ole aiemmin kilahtanut mistään, niin lapsenlapset sen saa aikaan. Autuaasti.

  Sitä odotellessa, esikoinen täyttää vasta 12.

  Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!! Pitää piipahtaa kaupoille ostamaan juhlintatarvikkeita. Limukkaa ja popcorneja.

  VastaaPoista
 8. Hevoset on bongattu sisälle. Olivat vähän hätäsissään, ihan piti hakea ne kuusikon kätköistä talliin. Kirotut raketit... tosin eihän tämä vedä vertoja ollenkaan sorsastuskauden avajaisten paukkeeseen, mutta vissiin noi valoefektit mietityttävät hevosia.

  Tallissa on valot ja paljon heinää turvan edessä. Toivottavasti eivät sotke kinttuihinsa niitä heiniä - kuten joka vuosi. Muutamassa tunnissa tämä homma on onneksi ohi.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com