tiistai 29. joulukuuta 2009

Kuka vaivojansa valittaa?


Kyllä, minä valitan vaivojani.
Ei voi tietää onko tulossa talvitauti vai mikä on. Kelvoton olo. Aamulla olin vielä aivan iskussa ja pellon poikki Karjalainen kainalossa tarpoessani suunnittelin päivän työlistaa.

Pskan liekit, paleltaa, viluttaa, väristää. Ohimoita kiristää, lihaksia (niitä nahistuneita) jomottaa ja niveliä särkee.

Voipihan se olla niinkin, että tämä olotila on allerginen reaktio päivän työlistaa kohtaan. Saattaapi olla olemattakin.

Iso-J ahertaa Äitikullan listoitusten parissa ja minä hiihtelen tuvassa viltit ja vällyt niskassa. Perilliset hiihtivät pihalla. Ihan oikeasti hiihtivät. Yritetään se latu aukaista jahka kunto kohenee, saadaan ihan mukava lenkki kun lainataan vähän naapurin peltojen laitoja.

Kanalastakin kuuluu kummia. Kaiken saamani tiedon mukaan heillä pitäisi olla munintatauko tässä Joulun korvilla. Ei ole. Kahta uutterammin munaavat. Eilen heillä oli aivan ilmeisesti siellä kutsumaton hiirivieras, molemmat kukot möykkäsivät tauotta ja rouvasväki pulisi kuorossa. Kovaa kyytiä menivät pitkin lattioita ja kuopivat kovasti purukerrosta. Tarina ei kerro kuinka hiirelle kävi, pääsikö pälkähästä vai jäikö jumiin Urho Kukkosen nokkaan.


Tämä viikkokin on ihan kummallinen. Periaatteessa ihan arkiviikko mutta lomaviikkoa viettävät perilliset tekevät tästä loman. Ja mulla joutavallahan on aikaa muutenkin.

En ole ikinä osannut asennoitua oikein tähän välipäiväviikkoon. Sitten tulee vielä loppiainenkin systeemejä sotkemaan.

Päivän kuvituksena on tietysti Nättipoika. Mun on monesti pitänyt kuvata tuota kummallista käsinojilla hengailijaa itse teossa.  Nykyisin se nautiskelija rojahtaa käsinojalta syliin ja odottaa selkähierontaa. Mitä enemmän selkänahkoja vanuttaa, sitä leveämpi on koiran smaili.

Kynttilästäkin paljastui loppusenteillä ihana yllätys, muuttui seitiksi. En ole ennen tuommoista nähnyt. Kaunis.

Jään seurailemaan olotilani kehkeytymistä, nyt tuntuu ekan kerran tänään, että kahdet villasukat päällekkäin on hieman liikaa.

5 kommenttia:

 1. Älä Hirnakka kidu taudin kourissa, vaan voita se tyrnimehulla ja Vilustus-uutteella. Uutetta ota tunnin välein tänään ainakin kolmasti, huomenna kans etiketin ohjeita tiuhempaan. Sitten alat haisemaan ja syöt tuoretta valkosipulia.

  Niin meinasi minullakin klyyvari tippasta ja räkä kirnuta tiukasti kurkussa. Ei mennyt alas eikä tullut ylös. Kenkkumainen fiilis. Pistin tropit kehiin ja nyt on nenäkin yhteistoiminnassa kanssani. Ei ehtinyt edes ottaa joulunpunaista väriä.

  Tänään on shoppailtu talvialessa. Sain itselleni villakangastakin sangen huokeaan hintaan 15 euroa. Tytöille vähän kalliimmat aletakit. Petrasin myös ostamalla uuden fleece-takin. Lupasin kantaa perinteiset virttyneet, nyppyiset ja vetoketjuistaan rikki olevat entiset ihan suoraa roskiin. Vanhin on varmaan yli 15 vuotta vanha. Niin että ei tässä ihan hirveesti ole panostettu vaatekertoihin... Ja se luontainen kauneus on jo kovastikin rapistunut. Pitäisi panostaa vähän tuohon ulkoiseen höhenistöön :P

  Saunan panelointi on nyt purettu, uudet panelit odottaa porstuassa, mies haki ledsarjan tähtitaivaaksi ja unelmoi vuolukivikiukaasta (n. 600 euroa...)Hinkkaan sen otsaa vähän tyhjällä lompakolla, eiköhän tokene. Nostetaan entinen toimiva kiuas takaisin, uudet kivet voi kyllä investoida. Varsikin kun siskollani on uusi setti heille tarpeettomia kiuaskiviä :)

  Vielä on lomaa jäljellä... ostin uudet kalenteritkin ja ekan kerran vilkaisin uuden vuoden ajanvarauksia. 4.1 tulee ekat asiakkaat. Siitä se arki taas lähtee.

  VastaaPoista
 2. Tita, minä justiinsa muistin, että ne mun mehut ja koko paketti on vielä yhden ihmisen auton takaluukussa, nyt oletettavasti Joensuussa...

  Yritän huomenna kyetä kylille ja hakea omani pois.
  *hakkaa itseään Vilustuspullolla otsaan*

  Olo korjaantui kummasti saunassa ja sitä ennen hotkaistu pizzariekale auttoi myös. Tutustuttiin paikallisen pizzakebapkioskin tarjontaan. Kelpasi nälkäisille.

  Ai Titalle tulee ledit saunankattoon. Just samaa pohdiskelin itsekin, sauna- ja kylppäriremontti pitää ottaa 2010 projektiksi. Joku kerettiläinen ehdotti, että purettaisiin sisäsauna ja laitettaisiin sähköpönttö sen tilalle. Not.

  Me muuten tullaan ensi kesänä Liminkaan, arvaa vaan änkeänkö teillekin? Ja Särkälle ;-) Otan peräkärryn mukaan. Vai ottaisko varuilta traikun, eihän sitä tiedä mitä matkamuistoja mistäkin löytyy.

  Sarikakin soitteli ja ovat vakaasti pyrkimässä tänne päin vuotta vaihtamaan. Minen usko ennenkuin näen...

  Pitäisi pyrkiä petiä päin. Uusi Gloria ei säilynyt sänkylukemistoksi asti joten kaivelen kirjapinosta jotain.

  VastaaPoista
 3. Pai, pai Hjirnakalle. Jokos elo helpottaa ?

  Samanlaista outoa olotilaa on ollut itse kullakin, olen kuitannut sen reteesti vaihdevuosien piikkiin : )

  Oikeesti. Taitaa olla mummous tulossa. Huokaus.

  Täällä eilinen vesisade on kääntynyt lumen tuloksi. Parempi niin, maisema kaunistunut ja on ihan aidon talven tuntua.

  VastaaPoista
 4. Mummous tulee Nita siitä, että oma laps saa lapsen :D ja ;P

  Meillä sitten on kannettu kaikki laastiämpärit, laattaleikkurit ja työkalut pirtin lattialle uudestaan. Saunan seinien alalaidan laatoitus tehdään ennen panelointia. Remonttia tiedossa ihan sananmukaisesti vuodesta toiseen.

  Sauna näyttää ihan juur siltä, etten toivo poliisia kylään. Folioitu huone halogeenivaloilla on täälläpäin tarjonnut monelle tuomion. Vain ne hamppukasvit puuttuvat.

  Tekee mieleni hyvää pannukahvia. Tuikkaanpas puuhellaan tulet, hoituu kaksi asiaa kerralla.

  VastaaPoista
 5. Vai vielä mummotauti :-O
  Pitää olla niin vikkelä, ettei moinen saa kiinni.

  Hah, Tita se siellä koeviljelee... nekös ne oli niitä haasteellisia kasvatettavia joita Pääpuutarhuri teille toi?

  Ja nyt päivän sanan ääreen...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com