maanantai 14. joulukuuta 2009

Nasse 4 v -ja vähän muutakin


Happy birthday Nassemies 4-v.
Aina iloinen koiruutemme sai aamusapuskan juustoraastekuorrutuksella koristeltuna. Ja hövelisti tuplasin raksujen määrän, normaalisatsi on noin 20 pipanaa, nyt tuli hyvän koiran lisää.
Jätkähän on vielä laihiksella, pääsi lihomaan kun oli Äitikullan ruokinnassa.

Niin se aika vain rientää. Vastahan minä pientä koiranpentua tutustutin hevosiin ja tallielämään. Muuten tuli Herra Harmaan kanssa toimeen, mutta sitä Harmaa ei hyvällä katsonut kun koira kusaisi hänen heiniinsä. Ei ollut koiralla sen jälkeen karsinaan asiaa.

Pakkasaamuhan se sitten oli. Mittarin lukemat -16 ja tuntui ihan siedettävältä kun ei tuule yhtään. Meren rannalla asuessa oppi kyllä tuulet tietämään, kylmä ja kostea merituuli sulalta ulapalta pienellä pakkasella oli jotain hhhrrrrr... -jäätävää.

Joensuussa oli normaalin kankea aamuliikenne, kyllä se on totista ja tarkkaa puuhaa tuo autoilu näillä kulmilla. Välillä kieltämättä tuskastuttaa kun kukaan ei liikahda mihinkään ja sitten kaikki nytkähtävät yhtäaikaa risteyksessä eteenpäin. Ja herranen aika tuota parkkeeraamista. Jokainen jättää sen metrin autonsa ympärille tilaa, ettei vain kolhiinnu kulkupeli.

Seuraava jobi olisikin nyt sitten uuden lämmityspatterin asennus kanalan seinään. Ilmiselviä miesten hommia, mutta minkäs teet kun talon ainoa mies tällähaavaa on tuo lelufasaaniaan kynivä koira. Pakkohan se on itse ottaa pora kauniiseen käteen ja täräyttää ruuvit seinähirteen. Tästä tulee vielä niiin hauskaa.
Mikäli patterin asennus ei jostain syystä onnistu, joudun hakemaan Satu T:n ponikokoisen koiran hyötykäyttöön lämmönlähteeksi. Sielläpä huohottaisi mokoma jättiläinen ;-)

Reipasta päivänjatkoa tasapuolisesti kaikille.

13 kommenttia:

 1. Vilpoista on joo - 14 oli aamulla, mutta vähän lauhtui päivän kuluessa. Auto oli armottoman jäinen seisottuaan viikonlopun. Ovia auki taistellessa tiivisteet jäivät runkoon kiinni... kuka unohti syksyllä kunnostaa silikonilla tiivisteet? Nyt ne repsottelee sangen surullisen näköisinä... mutta auto liikkuu eteenpäin, niin ei viitsi masentua noin pienistä.

  Hirnakalla onkin projektia patterin kiinnityksessä. Go for it. Ihan helppoa, kunhan ensin keksit kuinka porakoneeseen vaihdetaan terä. Taistele tiesi voittoon ja ole sitten tyytyväinen itseesi. Raporttia odotellessa...

  Minä toin kotiintuliaisina uuden suihkuseinäkkeen pesuhuoneeseen. Saa pesutorni roiskesuojauksen. Ja taas pykälää lähempänä valmista. Aika kallista lasia muuten. 160 euroa.

  Nyt ruokahuollon pariin ja sitten kaupunkiin. Tyttöjen on niiiiin must päästä HalpaHalliin. Lupasin viedä, kun eilen olivat lapsenlikkoina toisilleen meidän ollessa pikkujouluissa. Ne meni tosi hienosti ja suurella kohtuudella. Ruoka oli hyvää, viini mainiota ja kotona oltiin ennen kymmentä. Taksilla tultiin reteesti.

  VastaaPoista
 2. Kuulkaas kuin henkselit paukkuu. Pakkanenkin paukkuu mutta se ei meidän lämmössä lekottelevia kanarouwia haittaa. Heillä on patteri seinässä ja lämpölamppu hehkuttaa vielä vähän lisää. Pääasia, että pysyy reilusti plussan puolella.

  Kävin äsken katsomassa ja siellä oli kylpyhetki menossa. Osa on enemmän purun ystäviä, muutama tykkää turpeesta.

  Rasti työlistan kohtaan Kanalan patteri: X -done.
  Seuraava rasti olisi joulukorttien osoitteiston metsästys. Eihän tässä ole kuin vajaat 200 neliötä potentiaalista säilytyspaikkaa kahdelle taitetulle aaneloselle.

  Tita on ottanut todella rauhallisesti pikkujouluissa :-O Viisas nainen.

  VastaaPoista
 3. No eihän sitä osoitteistoa printattuna (ja monen osoitetiedon käsinkorjausversiona) löytynyt joten printtasin uuden. Ja kaivoin agenttina netistä uusia osoitteita. Kaikista nolointa on, etten muista millään sisareni osoitetta. Sitä ei ole päivitetty eikä muistissa missään. Onneksi Äitikullalla tuokin osoite on tallessa.

  Teen jo nyt uudenvuodenlupauksen. Minä otan käyttöön wanhan kunnon kovakantisen osoitekirjan. Semmoisen paksun ja ison aakkoshakemistollisen jota ei voi helposti hukata. Ellei epähuomiossa heitä hellaan.

  Ennenvanhaan, ennen kännyköitä, kaikilla oli puhelinmuistio tai joku muu yhteystietokirja. Nyt sitä ollaan aivan kädettöminä kun kännykkä katoaa/hajoaa/jumittaa ja yhteystiedot meni siinä samalla. Never trust the machine.

  Jouduin vähän lämmittämään saunatupaa, marsupojilla meinasi hampaat kalista kun peruslämmölle tipahtivat. Pitää roudata nekin miniagentit tänne taloon, reppanat pääsevät koiran kaihoavien silmien tarkkaan vartioon ;-)

  Nasse sai synttärilahjaksi hienon täyskumisen piraijan jonka kitaan voi jemmata herkkuja. Koira joutuu oikeasti tekemään hommia että herkut heruu kidasta... -parempiin suihin. Näytti siltä, että koiralle tuli melkein (tuskan)hiki kun namu ei vain tipahtanut vaikka nenä kipeänä pyöritti lelua pitkin lattioita.

  Jos nyt sitten paneutuisin niihin kortteihin. Ettei vain jäisi viimetippaan *oops*

  VastaaPoista
 4. Kiitos illan nauruista ja ikävän lisäämisestä. Muistin juuri mitä olen kaivannut;)
  Pitää taas tulla viihdyttämään itseään tänne kun täsä valtakunnassa kaikki on hyvin (ja hiljaa!!!!)

  VastaaPoista
 5. Kirjoitinpa pitkät lärinät ja katosivat jonnekin bittitaivaseen. Voi kökkö - koko sieluni lennokas tuotos katosi :(

  Soon sitte kiitos ja näkemiin. Joulun työlistasta on kuitattu kohdat Tilaa Joulupukki ja Postita kortit. Aika hyvin tämän päivän tekosiksi (= soita yksi puhelu ja kirjoita loput 10 puuttuvaa korttia)

  Talli odottaa, hevoset ovat pakkasessa kuin pörröisiä talitinttejä. Paitsi Tähti sähkönsinisessä mekossaan.

  VastaaPoista
 6. HEIKUN LÖYTYMISEN KUNNIAKSI CÄPSIT PÄÄLLE!!!
  ETÄHALI ETÄHALI ETÄHALI
  Nyt sua yltäisi taas halimaan kun ei ole se etureppu vissiin ihan yhtä täyteläinen, vai onko jo uusinta?? Kun nyt todistettavasti olette oppineet lasten alullesaattamisen jalon taidon ;-)

  Nipistä pikku-Heikkua varpaasta ja kerro terveiset siltä Kiltiltä Kaupantädiltä jonka kanssa kandee olla väleissä ;-)
  *hyrisen tyytyväisenä kun Heidibeibi on taas kartalla*

  Tita, mua niin huvittaa mielikuva Tuhdista, sorry Tähdestä, kittanassa electricbluemekossa. En voi välttyä ajatukselta glamourmalli Tuksusta. Heidin mukaantulo vähän nyt inspiroi, mutta sinisellä loimella koristeltu pakkasen piristämä tuhtitamma on kyllä varsinainen Rytmidynamo X-D

  Pakkasenpörröttämät hevoset ovat oikeasti hilpeitä. Ja täynnä metkuja. Ja miksipä ei huurteiset perskarvat ketä tahansa innostaisi ylimääräisiin rytmiliikkeisiin. Vinhaa polkkaa jorasi Harmaa Ystäväkin talven ensipakkasilla. Suomen talvi pani parastaan ja pikkutuhma engelsmanni kiitteli.

  Joulukorttiprojekti EI missään nimessä ole vielä valmis. Tulin tänne pohtimaan onko viisasta töhäyttää pikaisesti yksi buustattu glögi vai painaa ihan peruskiukulla keikka loppuun. Vai jättää homma huomiseen.

  Itse asiassa vasta huomenillallahan se korttipaniikki saa iskeä. Ja senkin jälkeen myydään postimerkkejä. No panic ;-)

  Mä olen kohta yhtä lungi tyyppi kuin karita-exniuho-tykkä. Paitsi että mua ei kukaan haastattele lehtiin rentoudestani.

  Maalaisilma parantaa. MOT. Monesti.

  VastaaPoista
 7. Tähdellä on loimessaan ristivyöt mahan alla. Arvatkaa yltääkö ne ristiin? Vaikka on venytetty tappiin asti... Pysyy se kolttu päällä väärällä loimivyöttämiselläkin. Minkäs teet vatsalle. Eikä ole edes tiine. Muuten vaan mukava. Ei kun lihava.

  Kissat viihtyvät pirtissä ihan kummasti. Ruuhkaksi asti. Ei huvita katteja mennä pakkaseen. Sisäruokintakausi niilläkin. Huomiselle luvattiin pahemmat lukemat, mutta tänne pohjanlahden perukoille voi yltää pilvet ja pienet lumisateet. Tietäisi lauhtuvaa. Kiitos sitä lajia, jos saa toivoa!

  Nyt viimeisten korttien pariin... pakottaa hän itseään.

  VastaaPoista
 8. Tätähän mun piti vielä kommentoida:

  Tita kirjoitti: "Ihan helppoa, kunhan ensin keksit kuinka porakoneeseen vaihdetaan terä"

  No tuosta otin oitis onkeeni ja käytin aseena ruuvinväännintä. Sillähän se surahti. Tosin sain, kirjaimellisesti kreivin aikaan, (henkiseksi) tueksi kanarouwain vanhan kaartin omistajan joka näytti millä ruuveilla ja millä tekniikalla epätasaiseen hirsipintaan kantsii patteri runtata.

  Joten ihan omista ansioistani en tohdi henkseleitä paukutella. Jaska jeesasi. Jaska on hyvä mies. Ja minä rehellinen. Lukeekohan Joulupukki mun blogia?

  VastaaPoista
 9. Hoh, täällähän on ruuhkaa.
  Tita, onko teillä vielä se kissa joka saa niitä komentoja jostain ylhäältä? Missä materiaalissa se eläin nyt roikkuu ja miten päin? Viimeksi taisi hinautua hanuri edellä johonkin kärhökasvustoon kun sai taas niitä "käskyjä" from outer space?

  Meidän Patsy pinnisteli itsensä uunin pankolle eikä uskalla alas. Blondia huimaa niin korkealla. Ihan kiusallakaan en nosta sitä alas ennen aamua. Ei kissa kintuilleen kuse.

  VastaaPoista
 10. Hei. Hauska päiväkirja sinulla.

  VastaaPoista
 11. Ei se kintuilleen kuse, Hirnakka. Se kusee sinne uunin päälle. Joka kerta kun lämmität leivinuunia, muistat paatuneen yrityksen kasvattaa vanhaa kattia...

  * reps *

  Pakkasten tiivistäessä otettaan katit (5 kpl) linnoittautuvat sisälle. Ja sisäinen energia kasvaa... Mutta ne tietää että jos menee mahottomiin, niin joutuu jäähylle. Eli paiskataan pihalle. Kyselemättä. Silti ne koittaa tasapainoilla rajoja pitkin. Päivällä saa mekastaa ja aiheuttaa vaikka mitä härdelliä, mutta luoja varjele öisistä hilubileistä... Silloin lentää jokainen käteen osuva kissa pihalle. Mulla on unisena huumori niiiin lyhyessä. Mulla mahtuu syliin kolme kattia kerralla. Olen testannut.

  Mahdan mennä nauttimaan suihkusta uudessa suihkuhuoneessa. Ikävä kyllä tänään rautakaupasta hakemani 80 senttiä leveä suihkuseinä olikin vain 70 senttiä. Pitää palauttaa ja vaihtaa. Ylimääräistä vaivaa tuostakin. Pah. Mutta tekevälle sattuu.

  VastaaPoista
 12. Vatsa on iso mutta se on täynnä kaikkea muuta kuin lapsivettä,istukkaa ja lasta. Ei, kerrasta opimme miten lapsia tehdään ja seuraava tehdään kun tuo ensimmäinen osaa olla hiljaa (nukkua ja sukeltaa!). ;)

  VastaaPoista
 13. Ei läsö-Patsy uskalla kuseksia uunille, tietää, että leikki loppuu lyhyeen. Yöllä kuului jumalaton jysähdys kun ketterä muotovalio tömähti lattialle. Ja sitten vimmattu kaivaminen hiekkalaatikolla. Joten oikeaan osoitteeseen teki.

  Heikku, vannomatta paras ;-P

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com