lauantai 19. joulukuuta 2009

Köyhän ainoa miljoona


Tuli tuossa aamulla mieleen vanha juttu, en tiedä onko totta vai tarua.

Koulun oppilailta kysyttiin mitä tekisit jos löytäisit kadulta miljoona euroa sisältävän laukun. Eräs kullanmuru vastasi liikuttavasti: tottakai minä sen palauttaisin omistajalle sillä sehän voi olla jonkun köyhän ainoa miljoona.

Niinpä.

Tänään onkin varsin leuto talvisää, noin kymmenessä pakkasasteessa elohopea (tai mitä se nykyään onkaan). Aamusta on jo purettu pari kuormaa sairaalapöytiä tuonne lampolan kylmään tilaan. Älkää kysykö miksi meille varastoidaan käytöstä poistettuja sairaalapöytiä... se on jotain korkeampaa miehistä järkeä. Eihän sitä tiedä jos niitä vielä joskus tarvitaan. OMG!!!!
Voihan se olla, että tulevaisuudessa meidän perheen kukka-asetelmat rakennellaan alusastioihin.

Koulullakin on jo piipahdettu. Perilliset kuittasivat välitodistukset. Oikein hyvät ja kannustavat arviot molemmilla. Odotin itse asiassa hieman takkuisempaa syksyä, uusi koulu ja kaverit, uudet kuviot kaikkiaan. Hyvin herkällä korvalla olen yrittänyt kuunnella onko jossain joku hiertävä kivi. Mutta ei tunnu olevan. Loistava homma ja huippu juttu!

Piakkoin täytyy sonnustatua kaupunkireissulle, pienempi perillinen käy ratsastustunnillaan. Ajateltiin käväistä myös joulumarkkinoita katsomassa. Pari kauralyhdettä nyt ainakin pitää saada. Ilmeisesti minun pitää sitten kuitenkin sietää markettireissua, tuntuu olevan yhtä sun toista hankintaa sieltäkin *GNNNNNHHHHH*

Kuvassa Äitikullan Amazoninliljan kukintaa, aika hurjana kukkii. Ja tuoksu on huumaava, ei sitä niiskuttamatta katsele.

Minusta tuntuu, että minun ainut miljoonani koostuu miljoonista hyvistä asioista mitä elämään kuuluu, jos vain on aikaa ja halua ne huomata.
Palataan myöhemmin, heippa!

7 kommenttia:

 1. Voihan miljoona... juuri nyt tuntuu että minun miljoonani on moninaisissa tekemättömissä töissä :P Tästä ei ressiä oteta, olen mielessäni aikatauluttanut kaikki tekemiset siten, että aatonaattona paistetaan kinkkua, viedään parit joulutervehdykset ja loppusiistitään. Jouluaattona vain syödään, levätään, odotetaan pukkia ja käydään illalla hautausmaalla.

  Joulu on kuitenkin turvattu. Iso kinkku ottaa ja sulaa hiljalleen pari vuorokautta päätyäkseen muhimaan leivinuuniin. Tuskin jaksan odottaa sitä huumaavaa, pirttiin hiljalleen leviävää paistuvan kinkun tuoksua...

  Nyt kääritään viimeinkin hihat ja aloitetaan ruokahuollolla. Huomenna on Ouluun reissu läheisten joulumuistamisten merkeissä. Maanantaina menen puolivuosihuoltoon hierojalle :)

  VastaaPoista
 2. Kaupunkireissu takana. En oikeasti voi käsittää miten se vie aina niin hirveästi aikaa??

  Nuorimmainen otti sitten ekat laukat :-/
  Vuonohevonen oli varsinainen puuhapete ja kirmasi ravin sijasta pitkän sivun laukaten. Hyvin kuitenkin kuski oli tilanteen tasalla ja pysyi kyydissä. Tunsin kuinka ainakin yksi hius kuhahti kerralla harmaaksi.

  Vähän säälitti kun hän tunnin jälkeen silmät märkänä sanoi varpaittensa olevan ihan tunnottomat. Enhän minä muistanut, että turvakärkikengissä tulee pakkasella kylmä...

  Tita, hengittelee nyt sinne virtuaaliseen paperipussiin ja relaa. Se joulu tulee vaikka olisi miten monta "pakko tehdä jouluksi" asiaa tekemättä.
  Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat X-D

  Taidan keittää ahkeruuskahvit. Plöröllä (voi sinne laittaa rommiakin, voihan?)

  VastaaPoista
 3. Ei tässä paperipussia tarvita kuin pölynimurin sisuksissa :)

  Sain muuten ylimääräisen päivän lahjaksi. Olin tehnyt työlistan mitä pitäisi saada aikaan kunakin päivänä sillä olettamuksella, että aatto on keskiviikkona.... Kalenterissa se on kuitenkin merkitty edelleen 24. päiväksi, joka on torstai.

  Vaikka erittäin lyhytnäköisesti tein pottumuusia (joka empiirisin kokein on osoitettu keskushermostoa lamaavaksi kolmiolääkkeeksi), niin tänään aion siivota oikeasti. On se kumma, ettei tuollaista hommaa saa tehtyä. Liian monta kertaa olen sitä sujuvasti lykännyt eteenpäin. Ainakin nuo työkalut, listat, panelit ja muut remonttivehkeet lähtevät kartanolle. Nih. Hyvä se on nyt uhota, kun mies on kurssin päättäjäisissä, eikä ole vahtimassa minun edesottamuksia.

  VastaaPoista
 4. Hahah, älä ainakaan siihen pölypussiin puhku, huomaat tehneesi hitonpaljon turhaa työtä :-D

  Minäkin ohjeistin kantamaan listalaudat verstaan puolelle. Listoitushan on se ikuisiksi ajoiksi keskenjäävä homma joten ihan sama kantaa jo nyt pois nuo listat täältä tuvan nurkasta.

  Onks pottumuusi hiilaripommi? Unettava ruoka se ainakin on, kolmiomerkintä heti perunapussin kylkeen. Luomua relaksanttia ;-) Pilkittää se pizzabuffankin anti, ei auta edes ahkeruuskahvi x 2 mukillista.

  Eipä onneksi tarvitse nyt päivällistä kyhäillä, perilliset söivät järjettömän määrän hodareita ja pizzaslaisseja. Tuommoiset hintelät ipanat :-O

  Yritän nyt vähän skarpata, munat pitää ainakin kerätä, marsupojat leikittää ja sitten onkin bastun aika.

  VastaaPoista
 5. En minä täällä notku siivousta piilossa... en...
  Mutta tyrnimehuja sain haettua, maanantain matkahuollossa saan lähtemään, tiistaina perillä? Tai keskiviikkona.

  Tyrnimummo ei ole ollut iskussa, selkäänsä potee. Ihan pahaa teki kattoa kun kahden kepin kanssa kulki ihan kumarassa. Tiistaina ratkeaa pääseekö operaatioon, jossa yksi nikama korjattaisi. Toivotan parasta, peukutan ja elän hengessä mukana. On se hemmetin kova 84-vuotiaaksi mummoksi! Yhtä nikamaa vain vailla.

  Jatkan siivousta. Mies oli tuonut Oulusta paneleita saunaa varten ja älynnyt pinota ne porstuaan. Varmaan paljonpuhuvaa kun matot tulivat mytyssä eteisessä vastaan, siivouksen jäljet levällään pirtissä.

  VastaaPoista
 6. Terveiset saunan uumenista, lämmintä oli ja rentouttavaa. Iho kihelmöi ihanasti suolahinkkauksen jälkeen. Tuli kyllä vähän mieleen suolavedellä käsitelty porsaanpersaus...

  -punakka, tanakka ja hanakka. Tsiisös.

  Pystyykö Timo Taikanäppi virittämään tyrnimummoa uuteen iskuun?? Lämpimiä terveisiä mehunkeittäjälle, ei ole Piehingin parhaan voittanutta ei.

  Nyt popparit mikroon ja viimeinen Johan Falkki pyörimään. Näin sitä panostetaan tulevaisuuteen eli hhhhhmmmmm, talliremonttiin eiku siis joo parisuhteeseen *virn*

  Hyvinvoipa parisuhde kantaa myös uhmaikäisen varsan, eikös vaan?

  No ei tosissaan. Buona notte.

  VastaaPoista
 7. No voi vihne. Unohduttiin puuhastelemaan rotanmyrkyn ja hiirigiljotiinien parissa. Näin sitä panostetaan parisuhteeseen :-P

  Koira kyylää ilmastointiputken huoltoluukun luona, siellä taitaa olla sakkia hiiribaarissa. Ikävämpi jouluateria... sorry. Toivottavasti en synny hiirenä (tai myyränä) seuraavassa elämässä. Voipi olla aika karut oltavat sakinpetturilla.

  Noh, aamu alkaa kuusen koristelulla. Ihanasti tuoksuu muotovalio tuvan parhaimmalla paikalla.

  Nyt öitä, oikeesti.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com