maanantai 28. joulukuuta 2009

Perussettiä


Nyt alkaa ns. hidas elämä olla jalostettu äärimmilleen. Vähän jo kaipailen toimintaa. Iso-J häippäsi Äitikullan luo remonttihommiin ja minä ihmettelen mitä muuta ruokaa voi pöytään tuoda, jouluruuat ovat vihdoin finito. Pestopastaa ja lihapullia? Paljon parmesaania.

Ei tästä taida tämän kummempaa tänään tulla, menee ihan opetteluksi koko päivä. Heinää sentään haettiin kahden paalin verran. Ovat nuo meidän heinänsyöjät niin pientä väkeä että yhtä siivua syövät melkein viikon. Liikuttavaa ;-) Lampolan heinäylisillä on ylivuotisia olkipaaleja, niitä kannetaan kanalaan tarpeen mukaan. Että ei tarvitse ostoheinällä kananpesiä vuorata *pihikitsassaituri*

Talvi kiristää otettaan, hyvät lukemat mittarissa ja lunta mukavat 15 cm.
Hopsis hei ja hommiin!

[muoks: Titalle pullaa...]

 
 

6 kommenttia:

 1. Juu ei ole pullankuvia... :D Tekivätkö kauppansa ennen kuin kamera ehti paikalle?

  Hidasta elämää täälläkin. Viikon tiukin äksöni on varmaan huominen kenkääjän visiitti. Sitä odotellessa ja hernekeittoa vatsasssa sulatellessa tyynen rauhallisesti. Sinne keittoon sujahtivat viimeiset kinkunjämätkin.

  VastaaPoista
 2. Dodiih, nyt pukkaa pullaa todistusaineistoksi. En vain ollut ehtinyt siirtää niitä kortilta koneelle. Mulla on läppärin korttiaukko tukittu (Iso-J on nörttien nörtti...) ja siirtosovitin oli hukassa.

  Otettiin perillisten kanssa erä pleikkaria, Spyro-lohhari jaksaa viihdyttää jo ties monettako pelikierrosta.

  Nyt marsujen asumuksen kautta iltapuuhiin. Pitää ottaa iisisti ettei hyvä laiskanpulskea fiilis katoa kokonaan. Tähän joutilaisuuteen voisi tottua ;-)

  VastaaPoista
 3. pee'ssi: vähän vielä opetteluttaa kiertoilmauuni, pullapitkot meinasivat kärtsätä, korvapuustit siinä kintaalla ja vuokapullat (rommirusinarahkatäyte) täydellisiä.
  *seliseli*

  VastaaPoista
 4. No niiiiih! Tulihan ne sieltä ihan vähällä heruttelulla :D

  Kiertoilmauunissa käytetään n. 25 astetta vähempää lämpötilaa kuin ohjeessa. Ja vahditaan pullia silmät kovana. Kiertoilmalla voi osa pellistä kypsyä aiemmin, jolloin vaaditaan välillä pellin kääntämistä. Uuni tapansa opettaa. Itse käytän kiertoilmaa vain jos on kypsennettävää kahdessa kerroksessa. Tai lihapullia. Nopeampaa.

  Kun kerran olen huilinut koko päivän, niin voin alkaa taas askaroimaan. Yrttiuutteet on vähittäispakkauksissa lähinnä finaalissa joka sortti. Eli pullotussessiota tässä alan viritellä. Jostain pitäisi vain löytää etikettejä pulloihin. Joulukuusi estää minua pääsemästä etikettivarastolle. Ja sitähän ei pysty siirtämään. Jos pullotan montaa sorttia, niin haaste on pitää sortit erillään loppiaisen jälkeen tehtävää etiketöintiä varten. Ah, kuinka suuret ongelmat täällä onkaan! Mahtuu tusina lisää yhtä pieniä ongelmia, isompia ei tilata!

  Taidan aloittaa lämmittämällä glögiä. Sitä, jonka etiketissä on v.s.o.p.

  VastaaPoista
 5. Aijai, glögiavusteinen pullotusrupeama voi aikaansaada muutakin sekaannusta kuin pelkät vinkuraiset troppiputelirivit :-)

  Löysin kirjastosta mielenkiintoisen paikallishistoriateoksen, täytyy ottaa alueen kartta tuohon liki ja etsiä kirjan avulla tuttuja tilannimiä.

  Suurimmaksi osaksi oman torpan historia selvinnee visiitillä naapurin vanhan parin luo, ovat kymmeniä vuosia asuttaneet omaa mäkeään. Taatusti tietävät aiemmistakin ajoista.

  Mulla nämä päivän kiireet näyttävät olevan nyt tässä... Iso-J heittää vielä pari arkkia tapettia äitikullan eteiseen.

  VastaaPoista
 6. Pelkäksi puheeksi ja ideaksi jäi pullottaminen. Keräsin Hengettären ainesosat ja siihen se sitten jäi. Päivä se on huominenkin.

  Keräsin mehumaijaan mansikoita, mustaherukoita ja karviaisia The Mehun pullotusta odottamaan. Sulakoot ja pistän tulet alle huomenna.

  Manjana...

  Kova sana.

  Hyvää yötä!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com