tiistai 15. joulukuuta 2009

Iha(haan)n pihalla


Kuvasta näkyy, että lunta ei ole kuin koristeeksi mutta aamulla pakkasmittari jökötti -21 asteessa.
Ainutlaatuinen tilaisuus viskata kaikki irtonaiset tekstiilit, vuodevaatteet, matot, soffatyynyt sun muut pehmukkeet pihalle pakkaseen raikastumaan.

Tästä minä niin nautin.

Se on ikävä sivuseikka, että fiksuun siivoamiseen kuuluu myös imurointi ja lattioiden pyyhintä. Ennenkuin tuo pakkasenpöyhimät tekstiilit takaisin sisätiloihin.

Mutta ennemmin minä vaikka humppaan imurin varressa kuin jökötän silittämässä. Hirvittävä, aivan megalomaaninen röykkiö viikattavaa ja silitettävää pyykkiä vaanii tuolla pyykkihuoneessa. Missä tämän torpan ahkera vaimo on??? Mulla menee aika muissa hommissa, en minä jouda enää pyykkien kanssa nysväämään.

Kanala oli hyvinkin plussan puolella ja saunatuvan lämmitys jatkuu. Marsupojille koittaa tänään häkin siivous ja kenties muutto tänne torppaan. Katsotaan nyt miten lämpimäksi tupa saadaan takanlämmityksellä. Toisaalta, ei tämä pakkaskausi kestä enää kauaa. On vähän turhaa duunia kuskata marsuuttimia eestaas, takkatupa on heille aivan ideaali paikka. Eikä koirakaan tuijota kaihoten elävää ravintoa.

Pitää muistaa ottaa petivaatteet sisään hyvissä ajoin. On perinjuurin ikävää asettautua nukkumaan jääkylmiin vällyihin.

Toinen asia jonka takia olen vähän pihalla tänään, on ihmisten kummallinen kaksinaismoralismi. Mikähän se on siinäkin, että jotkut katsovat olevansa oikeutettuja jeesustelemaan niin paljon? Miksi pitää aina päästä olemaan niin paljon parempi kuin muut? Olemaan enemmän oikeassa. Heittelemään niitä ensimmäisiä kiviä? Ja musta kylkihän se siellä viattomuuden kaavun alta pilkistää... Nostaako se ihmisen omaa, kolhuista itsetuntoa vai onko se niin paljon helpompi elää omien virheidensä kanssa kun muistaa aina osoittaa sormella toisen tekemisiä. Huomio kääntyy kätevästi pois omista kolttosista. En tiedä. Onneksi seuransa voi valita.

Pakkasilma onneksi tuulettaa tunkkaiset ajatukset pois päästä, tekisi hyvää itse kullekin!
Pihalle mars!

11 kommenttia:

 1. Voin kertoa, että on todellista arjen luksusta kantaa sisään pakkastuulessa ja kevyessä lumihunnussa pöllytetyt matot, petivaatteet ja muut tekstiilit. En muistanutkaan miten puhdas ja raikas tuoksu niihin tulee. Mhhhhhhhmmmmmm. Talven ilmaisia iloja. Ei maksa kuin vaivan.

  Ja kun riittävän harvakseltaan urakkaan ryhtyy, säilyy jonkinlainen uutuudenviehätyskin hommassa. Laiska maksimoi hyödyn ;-)

  Rasti listaan: X
  Piipparipoikien boksi kävelee kohta itsekseen jos ei nyt lähdetä purujen vaihtoon.

  VastaaPoista
 2. Tuo teidän torppa on noissa kuvissa hieno! Kateus on maximaalisen suuri!!!!

  VastaaPoista
 3. Hold your horses Heikku.
  Ethän tuhlaa aikaasi kateuteen edes leikillään.
  Muistanet kuinka monta vuotta puhuin ja puhuin maallepaluusta. Ja sitten kun toivokin oli jo mennyt, löytyi tämä torppa. Aivan tuhannen tsägällä. Eikä meinannut helpolla irrota tämäkään kun oli se kilpaileva ostaja.

  Se hyvä puoli näissä kituliaissa kunnissa on, ettei tarvitse maksaa itseään sairaaksi asumisunelmaansa toteuttaessaan. Pitää vain lähteä reilusti pohjoiseen ja hintataso alkaa olla inhimillinen.

  Jeh, nyt on taas hyvä mieli.
  Joulukorttiasiat ovat erittäin hyvällä mallilla, pari osoitetta pitää vielä kaivella esiin.

  Marsupojat kirmailevat tohkeissaan putsissa häkissä. Laitettiin sinne tanakka koivuhalko maastoesteeksi ja kovasti tuntuvat tykkäävän.
  Takkatuvalla oli niin mukavan lämmin, että marsukansalaiset jatkavat leireilyään siellä.

  Pihalla kirmailee jäniksiä tai mitälie rusakoita. Liiketunnistimet elävät aivan omaa elämäänsä... Minä haluan uskoa että ne ovat jäniksiä eivätkä mitään ilkiöitä.

  Ja meillä on alivuokralainen. Tuvan ja sisäsaunan välisessä seinässä rapisee joku vimmatusti. Nasse makaa kuono pitkänä kyttäyspaikalla ja kuulee ääniä. Mulla kesti kauan älytä mitä siellä on tekeillä, koira kyllä merkkasi paikan heti ja piippaamalla yritti herättää huomioni.
  Pahaa pelkään, että hiiri -tai mikälie- saa lentävän lähdön huomenna kun Iso-J saapuu kotiin. Täällä ei hiiret hillu. Haulikolla jysäyttää lähtökäskyn seinän läpi? No ei.

  Se on varppiin se sama ötökkä joka söi mun joulutulppaanit. Ja jota ei saa loukutettua.

  VastaaPoista
 4. Oujee, kadonneet osoitteet löytyivät. Kyllä on helppoa nykyisin kun kaikki löytyvät googlettamalla. Onko Google se IsoVeli?
  Ja loput löytyy nollakakkosesta. Fine.

  Nyt ehkä hetki ajatustyötä ja sitten lepo.

  VastaaPoista
 5. Danskalaispankin tarjoama illallinen on nautittu. Herkullista kerrassaan, ruokajuomana vesi ja autolla kotiin. Olipa mukava istua rauhassa syömässä hyvässä seurassa. Pankkiasioista ei puhuttu ollenkaan.

  Keli on mitä ihanin, -8 pakkasta ja kevyttä puuterilunta on tullut viitisen senttiä lisää. Jos alkaa tuulemaan, niin tuo hötö lentää tiehensä...

  VastaaPoista
 6. Tätä tämä taas on, juutuin sitten selaamaan yhtä kokkitarvikesivustoa. On se pelottavan helppoa nykyisin kun parilla klikkauksella voisi ostaa kyökkiinsä vaikka mitkä vehkeet.

  Huoh. Semmoisen Kitchen Aid Artisan -koneen minä vielä joskus hommaan. Koristeeksi. On niin linjakas ja kaunis kone. Oikeasti tarvitsen uuden sipulihakkurin.

  Tita, ilmaista lounasta EI ole. Kyllä pankki omansa ottaa -jos ei ole jo ottanut ;-) Eihän niiden kannata hyvin lypsävää lehmää tappaa joten ruokkivat hyvin, edes kerran vuodessa winwin tilanne kaikille.

  Meidän pankilla olisi ohjelmassa kinkkubingoa ja teatterireissua Kuopijoon. Pitäiskö bingoon lähteä?
  Bertta-Iivari-Niilo-Gideon-Otto ;-) Kaveriksi ketään paikallisia, anyone??

  Nyt pitäis kyllä suunnistaa nukkumaan. On ne raikkahat lakanatkin odottamassa. Perilliset eivät kiljuneet kauhusta joten lienevät lämpimiä jo. Ne lakanat.

  Pakkaslukemia en välitä nyt tutkia, kylmä siellä on. Ja lumihötöä satoi meilläkin. Kaunista on ja näyttää jänisten loikkajäljet hyvin. Nassen aamulenkin askelmerkit on valmiina ;-)

  Titalle pitäis kyllä koira saada... kissaterrori on aika kauhea koettelemus, koira tasoittaisi sopivasti.

  VastaaPoista
 7. Hirnakka - sehän tässä on ihan poskettoman hauskaa, että emme ole tuon pankin asiakkaita. Mutta syötiin ja seurusteltiin ihan sujuvasti. Ilmaiseksi. Meidän kuvitteellisilla rahavaroilla ei ole yhdellekään pankille mitään merkitystä.

  Takassa humisee mukavan kodikkaasti tuli :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä sitä joutaa kateellinen olemaan kun käytiin kattoo yhtä kämppää joka noh oli sellainen loukko, pohjoisesta saisi sillä hintaa kymmenen torppaa:D Joskin mä olen ajatustyössä päässyt niinkin pitkälle, että mä olen tiiraillut Klaukkala/Nurmijärvi alueelta kämppiä.Harmi vaan joku muukin on tajunnut tehdä niin, ja senkin näkee hinnoissa. Voi plaah. Vuokranantaja muisti vuokrankorotuksella mikä oli sikäli ihan inhimillinen, mutta autopaikkaa nostatti 50%. Piti ihan kirjallinen valitus tehdä, johon sain vastineen joka nosti mun verenpaineen niin korkeeksi, että totesin että turhaan mä taistelen vastaan.Niillä on varmaan joku ohjelma joka arpoo aina ärsyttävät vastaukset joihin ei enää saa vastinetta kirjoitettua.
  Jaahas napero aloitti taas narinan...pitää mennä.

  VastaaPoista
 9. Tita :-D Loistava suoritus!

  Heikku, rohkeasti vaan tänne Pönttövuoren taa ja johan alkaa hehtaareja löytymään kotipihaa varten.

  Tuosta tuuba-automaatista vielä, minäkin olen arvaillut semmoisen olemassaoloa. Sain katsos Kelalta postia :-O Sama (virtuaali??)henkilö lähetti samalla kertaa kolmessa eri kuoressa kolme eri tiedustelua. Onkohan niillä ikinä kukaan tullut ajatelleeksi taloudellisuutta postitusasioissa?

  Vaikka mitenpäin yritin lukea, en saanut tolkkua. Oman lisänsä tekstin ymmärtämiseen toi se, että ihan selkeästi oli jäänyt yksi kappale kesken.

  Ja sitten niissä on se ärsyttävä lause: Tästä päätöksestä ei voi valittaa. GNNNNH! Totalitarismia!

  VastaaPoista
 10. Kela on kyllä ihmeellinen laitos. Tiedä mitä kieltä ne puhuu.
  Hauskinta oli tää että "hoida kela-asia jouhevasti netissä kuin sinulle sopii". Niin minä toimin ja sitten tuli viestiä, että et sä meille tänne kelaan voi ilmoittaa että lyhennät mammalomaas. No ei se nainen tahtonut kertoo mihin mun pitää ilmoittaa. Laitoin sitten postia, että poliisillekko mun pitää tää kertoo vai mitä? Jos Kela mulle maksaa rahoja, niin enkös mä ole silloin heille tilivelvollinen?
  Nooh sitten tuli vastaus, että sun _työpaikkaKELA_ hoitaa näitä asioita. Kappas en nyt tiennytkään, että sinne pitää soittaa, sähköisyys ei toimi sinne.Voi plaah.
  Ne osaa olla monimutkaisia. Sen takia mä haluaisin sinne töihin; mieti miten mielenkiintoisia päiviä kun sä voit kehittää mitä hankalempia hakemuksia ja päätöksiä:)

  VastaaPoista
 11. Hahaa, me oltaisiin kuule Heikku aivan lyömätön työtiimi Kelassa(kin). Voi jestas kun saataisiin nostettua byrokratian tehot tappiin. Ja suollettais semmoista lomakejargonia asiakkaille että oksat pois.

  Sitten omana bisneksenä perustettaisiin joku Kelakielen tulkkauspalvelupuhelin, vain 9,95 per min plus ppm alv 0 ja lisät päälle.

  Juurikin haistan bisnesideaa ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com