tiistai 4. toukokuuta 2010

Voi hevon rähmä tätä räntäsadetta...


Nyt on ihmiskurjalla usko koetuksella mitä tulee kesäntuloon. Tai sitten on kuulossa vikaa kun kevät ei todellakaan tule kohinalla. Räntä ja loska vain loiskuvat ja rapa lentää.

Tavoite- ja tahtotila on onneksi niinkin joustava, että vasta elokuulle olen tilannut kesäkeliä, olisihan se soma synttäreitä juhlistaa gardenparty -tunnelmissa omenapuiden siimeksessä. Ja tuosta tilauksesta en jousta! Olkoon Juhannuksena pakkasta mutta elokuussa pitää olla kunnon kelit.

Näin on näreet.

Muuta moittimista en tästäkään päivästä toistaiseksi ole havainnut. Ihan normi tiistai. Paitsi että mulla on nyt ihan oma iltajuoksu. Ihan raviradalla ;-) Ei, se ei ole tätilähtö umpihankijuoksun piirikunnallisissa vaan ihan sivistävä opetusluento äärimmäisen aktuellista ja kiintoisasta aiheesta. Lähipiiri tietää ja muut voivat esittää valistuneita arvauksia.
Ja koskapa ilta on täynnä aikatauluja, nyt on syytä sonnustautua kaupunkivermeisiin, hoitaa torppa Äitikullan vahtivuoroa varten kuntoon ja turvata perillisten päivällinen. Ja kotiuttaa perilliset partiokololta... ja käydä kaupassa sekä hoitaa pari muutakin hommaa.

Tänään ei toistaiseksi tämän laajempaa päiväkatsausta, räntää tulee edelleen vaihtelevalla nopeudella ja tiheydellä. Mielenkiintoista on tämä kevään edistyminen. Eilisestä unelmakelistä tähän myräkkään. Jännittävää!

Iso-J on jossain Imatran ja Helsingin välillä, suuntana etelä. Imuri saa hengähtää hetken enkä minäkään kyllä suostu satunnaisista hiekanjyväsistä hermojani menettäään ;-) Otan loman ja levon kannalta siivouksen suhteen.

Seijan kuulumisia huomasin tänään kaipaavani, haloo, oletko langoilla?

Toki muutkin ovat tervetulleita kommenttiruudun kautta.
Nyt tää oikeesti pistää hösseliks... Tsau.

6 kommenttia:

 1. Noniin, tieto lisää tuskaa ja toisaalta, asioista oikeasti perillä olevaa lähdettä on hyvin opettavaista kuunnella. Ainakin ajattelemisen aihetta tuli kosolti lisää.

  Meitä oli koolla runsaslukuinen ja varsin kirjava joukko asianharrastajia. Osa toki aivan ammattilaisia, osa ns. laittelijoita. Ja minä tuurillaseilaaja ;-)

  Mutta kyllä vanhan kansan jäärilläkin on pointtinsa. Tai ainakin uskottavuutta seistä sanojensa takana.

  Ihana juttu oli jutella Nitan kanssa uusista jännistä käänteistä. Peukut pydessä ja tsemitys tikissä. Ei ehkä itsellä moista hommaa hermo kestäisi... ;-)

  Muutenkin tänään kuului kummia vähän sieltä sun täältä. Nyt olisi ns. tuhannen taalan paikka hankkia elämäänsä jännitystä... pitää lyödä luja setti jäitä hattuun ja lähteä tutustumaan lähiseudun äkilliseen ja yllättävään runsaudensarveen.

  Sori kun puhun kuvainnollisesti, hevosasioissa ei voi koskaan olla liian varovainen. Ei, vaikka itsellä ei olisi mitään salattavaa. Kaikki vain eivät tahdo julkisuutta asioilleen. Eikä ole minun tehtäväni sitä heille lisätä.

  Laittakaa sähköpostia hirnakka@gmail.com jos tahdotte lisätietoja *pyyhkii innostuksen hikeä otsaltaan*

  Säätila kertoo marraskuusta ja lähestyvästä joulusta. Joo-oo, maa on nätisti valkea ja marraskuussahan tuo on ihan tervetullut ilmiö. Kevään kukkaset eivät ihan sovi yhtälöön.

  Periaatteessa herkempää voisi vaikka vtuttaa. Mua ei edes turhauta, kyllä joku lämmin jakso tulevien, oletettavien, kesäkuukausien aikana saadaan. Jos hyvin käy.

  VastaaPoista
 2. En sitten kerro, että meillä paistoi aurinko koko päivän. Ja tyrkkäsin sulle meiliä olematta pirun utelias :P

  VastaaPoista
 3. Tita, koska vielä valvon voin kertoa kuitanneeni meilisi ;-) Tiedät kyllä miksi netissä ei kannata aitojakaan asioita kertoilla. Aina on joku jota ahistaa :-)

  Nyt unta päin!

  VastaaPoista
 4. Nyökyttää tyytyväisenä. Asioilla on tapana losahdella kohdilleen. Katoppa taas vain...

  Säätila on muuten lämpiämään päin. Forecasta kun vertailee, niin Joensuu hakkaa mennen tullen ja palatessa Raahen lämpötilat. Mutta meillä ei tulekaan räntää. Se jos mikä riepoo puutarhurin kevättä kaipaavaa sydäntä. Mutta aurinkoa on tiedossa! Äitienpäivän jälkeen teillä tyrkkii hellettä... meillä ei.

  VastaaPoista
 5. Tutkailinpa minäkin Firecan täsmäsäätä ja kenties sekä valoa että lämpöä on luvassa. Toivotaan näin. Sinnikkäästi kukkapenkeistä pinnistää pintaan yhä vaan lisää hennonvihreitä thingssejä, kivaa!

  Mitä tulee nyökyttelyn aiheeseen, olen hieman skeptinen kuitenkin. Kas kun aikataulullisesti tuli eteen vuosi liian aikaisin.

  VastaaPoista
 6. Go for it. Tai ainakin tutustu tarjontaan. Järjestelykymysys loppupeleissä. Sanoo hän, jolla pian edessä päinvastainen tilanne.

  Ja täälläkin, vuosi liian aikaisin ; )

  Mutta ilmeisesti tässä muailmassa on taottava kun rauta on kuuma tai edes vähän haalea...

  Tramppa on kauhistanut meidän pihapiiriä jo parin suven verran. Toistaiseksi ollaan säästytty vaurioitta vaikka annettiinkin suojaverkkokin Sipoon suuntaan : )

  Varttuneille naisimmeisille suosittelen vessakäyntiä ennen pomppimista, siinä on tenat koetuksella kun nauraa ja hyllyy yhtäaikaisesti...

  Meidän juniori on tuossa lajissa aikas haka. Reenaa cheerleading hyppyjään myös trampalla ja voin sanoa, että ilmavuutta löytyy !

  Lauantaina likka osallistuu ekoihin CL kisoihin Vantaalla ja jo nyt jännittää. Kyseessä aloittelijoiden SM-kisat, joten tärkeästä tapahtumasta kyse.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com