torstai 13. toukokuuta 2010

Jo Karjalan kunnailla lehtii puu...

Vähänkin viitseliäämpi tai kunnianhimoisempi bloggeri tälläisi tähän nyt musalinkin jossa olisi käen kukuntaa ja tirppojen viserrystä. Mutta tämä ei ole mikään Gonzo-tv:n suora lähetys joten kuvitelkaapa se käkönen ihan vaan virtuaalisesti ;-)

Vihreäksi paukahti Karjalan koivikot, se oli kyllä niin salamaviherrys ettei oikein tajunnutkaan. Aamulla oli vielä haalea aavistus ja illalla vihreätä. Siistiä.

Koko päivä meni pihalla. Lämmintä oli enemmän kuin olisi näihin hommiin tarvittu mutta ei passaa valittaa, ei yhtään.

Aika huiman hauska tunne oli sekin hetki kun julmetun iso Scania tunki kärsänsä (ja michelinukkelit katolla, tietty) meidän pihatielle ja nosti lavan tappiin. Soramursketta ropisi tonneittain pihamäkeen ja autotallitien pistollekin. Sattumoisin istuin just paikalleen kannetussa sheriffin keinussa etupihan ilta-auringossa ja pääsin aitiopaikalta seuraamaan pihatien uutta pinnoitusta.

On se vaan yksi ihmispolon hohtohetkiä sekin. Ikinä ennen en ole omalle pihatielleni ostanut sorakuormaa. Ja nyt se on jo tullut.

Seuraavaan kuormaan olin jo valmistautunut, tuli sepeliä. Se kipattiin keoksi riihen vastaperattuun vierustaan, vanhan tiipiin salot on nyt sahattu polttopuiksi, uusi tiipii tulee joskus tontin takarajalle vierastuvaksi ;-) Siellä sopii nautiskella vaikka tuliliemiä ilman että talon kanat häiriintyy älämölöstä...

Sen verran meni kuskilla homma ns. käteen ettei hoksannut sitä multaa tuoda tänään. Ja sitä eniten ooteltiin. Multa tulee huomenna. Ehe ehe... tulee se.

Sitten taas kasvintunnistusta. Onko tuo joku selja vai koiranheisi? Pensaana kasvaa kahden salavan välissä. Jotain nuppuja siellä seassa on, valitettavasti en saanut parempaa kuvaa tähän tuskaan.

Huominen on kyllä ihan turha arkipäivä, perilliset pitää herätellä kouluun ja kuitenkin pääsevät jo puolilta päivin kotiin. Pitkä viikonloppu tekisi ipanoillekin terää.

Onneksi on ihan vapaa viikonloppu edessä. Paitsi että kun paikallista hevostapahtumalenteria kurkkii, olisi vaikka mitä nähtävää. Katsotaan nyt mihin tässä ehtii. Kohtapuoliin elämää rytmittää erään tietyn pikkutamman follikkelit ja niiden tahdissa sitten rampataan kutostietä etelään, toivottavasti ei niin montaa kertaa ;-) Ja moukan tuurilla osutaan heti napakympiin. Tai siis ori osuu.

Jännitystä elämään, puutarhapuuhat eivät ehkä ihan maksimaalista sykettä tuo. Vaikka kunto kyllä kasvaa.

Nyt alkaa olla ns. pajatso tyhjä, taidan kömpiä petiin.
Iso-J oli jotenkin juuttunut saunaan, minä jo mietin meinaako saunoa maratonin... Ilmeisesti selkälihas oli kirrannut aikamoisen jumin ja koppakuoriaisena oli könynnyt lauteilta alas. Pitääpä kurkata lukeeko hanurissa Helo-oleH

Mukavaa perjantaita ja sitämyötä viikonloppua missä lienetkin.
Sarikalle kiitos pitkästä juttutuokiosta, Nemppa lyö palloa Vierumäellä, sinne respektiä. Tita taitaa olla omimmillaan, puutarhamessuilla ;-)

Lämmin kevättuulen henkäys Karjalan Kunnailta, tuutha sie toistekkii?

Morjens.

6 kommenttia:

 1. Ei sitä osaa mennä nukkumaan ilman pihakierrosta. Ja ensi yönä voi nukkua ikkuna auki, ihanaa! Ilmalämpöpumppu on toistaiseksi kesälomalla, ei viitsi heti aloittaa ilmastointia kun raikas kevätilma on parempaa.

  VastaaPoista
 2. Sama outo lämpö yöllä täälläkin. Ja tuoksut!

  Vastaus on: selja. Siis näyttää seljan lehdille, ei mikään heisi. Seuraamme lehtien kehitystä.

  Ihanan vihreää kunnailla! Meillä vasta pilkottaa, mutta +25 hellelukemat houkuttelevat kaiken vihertymään! Hehkeetä! Aamulla kun Ouluun lähettiin, niin oli ihan tavallista. Takaisin tultiin vihreille nurmikoille ja orastaville hiirenkorville.

  Kevät vain on... ihanaa aikaa!

  Nyt pitää vielä purkittaa salvoja purkkiin. Loppuu muuten myytävät messuilla. Ehkä horjahdan toiseen puupioniin... ehkä en... Kai sitä jotain suveniiria pitää messuilta hommata...?

  VastaaPoista
 3. Eikun paranee nuo säät ja kelit :-)
  Tässä oli pientä epätietoisuutta perillisten koulupäivän suhteen. Ja sitten kun vihdoin pääsin koulun nettisivuille, todettiin että tänään on vapaapäivä!

  No, onpahan esikoinen kerrankin vapaapäivänä varhain valmiina päivän koitoksiin. Tekisi mieli vielä vetää peittoa korville ja kokeilla heruuko lisää unta. Maistuisi.

  VastaaPoista
 4. Terttuselja! Kova leviämään (juuresta) mutta on hauska takarivin puska, tekee terttuun punaiset marjat. Marjoja on taidettu hyödyntää mehuun,en ole ihan varma ... tieten olikin jotain viininlitkua.

  VastaaPoista
 5. Kello on 20:21 ja lämmintä on 24. Koira ei oikein tiedä missä olis paras levähtää, ruoankin söi vasta iltakahdeksan jälkeen. Ilmassa selkeästi ukkosta,pari kunnon jyrähdystä on jo ollut. Viime yönä satoi 5mm ja se aukaisi meilläkin viherryksen koivuihin, ei vielä hiirenkorva vaan vasta aavistus.

  Kompostori tyhjennetty ympäri kukkamaata. Yllättävän hyvän näköstä tavaraa tulee 1,5 vuodessa. Pönön ydinluut ei olleet vielä siinä ajassa menneet edes tummiksim heitin niistä osan takasin muhimaan.

  Ensimmäiset keltaiset krookukset kukassa, samaten posliinihyasintti. Kevät on ihanaa odotuksen aikaa!!!!

  VastaaPoista
 6. Terttuselja on muistini mukaan myrkyllinen. Mustaseljasta saa erittäin hyvää mehua, käytetään flunssan hoitoon.

  Tuula saa odottaa luiden maatumista hamaan... iäisyyteen. Vieläkin täältä kaivetaan ylös erilaisia sian ja lampaan luita. Vuosikymmeniä maassa maanneita.

  Pitkä päivä jälleen messuilla. Tänään oli selkeästi paljon vähemmän väkeä - työpäivä monilla. Tai sitten halvatun moinen helle ajoi ihmiset mökeilleen ja pihatöihin. +30 ylittyi. Ukkonenkin ajoittain jyrähteli ja ilma oli trooppisen kuuma ja kostea. Ja mulla oli sukkahousut... ahdisti aidosti.

  Aivan outoa tämmöinen helleaalto... Ei kroppa oikein osaa olla ja elää kuumuudessa. Mutta en valita. Mieletöntä vauhtia menee kevät eteenpäin. Meilläkin on hiirenkorvat!!!!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com