lauantai 29. toukokuuta 2010

Sirkku Kananen lensi pois

Ei nähnyt Sirkku Kananen aamua, yöllä oli nukahtanut jyvä nokassa eikä enää herännyt.

Tänään vietämme Sirkun hautajaisia asiaankuuluvalla hartaudella.
Pienempi perillinen otti asian hyvin raskaasti. Nyt hänellä on Sirkun siipisulka muistona ja lohduttaa tietää, että ei ole kanojen taivasparvessa ketään yhtä hohdokasta siipiveikkoa.

Hmm, enpä olisi ikinä uskonut kanalle muistokirjoitusta laativani... elämä antaa ja elämä ottaa.

Tämän päivän agendassa on normaalien pelto-orjan hommien lisäksi myös mukava visiitti wanhan mummolani maille, käydään katsomassa onko Maamon ruusuista mitään jäljellä.  Nyt siellä mäellä vielä pääsee jonnekkin kun ei ole ihan umpeen kasvanut ja pusikoitunut.

5 kommenttia:

 1. Perilliselle Nempalta suuren suuret terveiset ja halaus. Sirkku oli hienon hieno kananen ja Perillinen voi olla vakuuttunut että taivaan kanatarhassa on Sirkulla takuuvarmasti hyvä hoito, huolenpito ja henkilökohtainen ruokkija. Joskus elämä vain ottaa pois hyvvyystaakan haltijat, meiltä asiaa sen enemmän kysymättä. Nemppa osallistuu hengessä torpan tapahtumaan. Isoisempi asia on ruusujen metsästys, toivottavasti tuottaa tulosta. Harva asia on ihastuttavampi kuin vanhan ajan tuoksuvat ruusut, jotka pionien ohessa ovat Nempan suuria suosikkeja.

  VastaaPoista
 2. No voihan sentään... erikoiskainaloinen kananen on poissa. Mutta niinpä Sirkku teki kanaa suuremman teon ja tuli julkiseksi Kanaksi tämän blogin välityksellä. Siihen julkisuuteen harva kana pääsee... Suurelle persoonalle se sopi. Ikävä kyllä vain aikansa...

  Silitykset surevien hiuksille...

  VastaaPoista
 3. Voi Sirkkua. Mäkin jo ehdin kiintyä The Kanaseen.

  "Hallelujah", laulaa Lee Idolsissa. Jotenkin sopii tähän hetkeen.

  VastaaPoista
 4. Just kun Sirkulle löytyi hyvä koti. Elämän ehtoollako ne kaikki hyvät asiat sitten lopulta tapahtuu?

  Sirkku lentää pilven päällä kanojen taivaassa, tekee hienoja silmukoita ja toivottaa meille kaikille hyvää uutta kesää!

  VastaaPoista
 5. No voi, nyt teidän ihanat kirjoitukset saivat taas silmät hikoilemaan... odottakaas vaan itkettäjänaiset päivän kuvaa ja tarinaa! Ootte te kaikki ihania.

  Sirkku Kananen sai hienot ja arvokkaat hautajaiset ja äärimmäisen kauniin hautapaikan. Sinne saavat sijansa muutkin torpan pieneläimet jos ja kun aika jättää. Munavarastossa on ehkä vielä yksi Sirkun muna, muut on jo elämän kiertokulku käyttänyt...

  Hyvä saa palkkansa, Sirkku sai hyvän loppukodin torpalta. Ja tuotti niin monelle hyvää mieltä. Kanankin elämällä on tarkoitus. Ja merkitys.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com