sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Kukkia, kakkuja, käsilaukkuja ja kilokontrollia


Oikein ihanaa Äitienpäivää!!

Nuorempi perillinen (se jota isosisko opetti salaisuuksien säilytykseen löylykauhan avulla) kiikutti aamulla Horentsian sänkyyn. Iso-J kannatteli kahvitarjotinta ja toinen perillinen viekkaan näköisenä lahjakassia. Kyllä minä olin jo 6.27 hereillä mutta kiltisti poistuin takaisin budoaariin kun muistin mistä päivästä on kyse. Ja aivan täysillä nukuin ehtaa unta kun porukkaa paukkasi oven täydeltä onnittelulaulua veisaamaan.

Huoh, kyllä lapset kasvavat ruokotonta vauhtia. Ja miehet harmaantuu ;-)
Oikein hitaalla on tänään oltu, ei mitään kiirettä mihinkään. Vettäkin tuli niin tasaiseen tahtiin, ettei pihahommiin ryhtymisessä olisi ollut mitään mieltä. Johan siinä lapiokin ruostuu kun sateessa työstää... *aieivai*

Mutta tänään sitten tein sen mistä on ollut pitkään puhetta. Otin fillarin ja karautin lenkille. Matkaa tulee reilu 11 km ja aikaa meni tällä kunnolla n. 40 min. Suorastaan kuulin kuinka hyvin turvotetut rasvasolut haukkoivat henkeään ahteriosastolla. Tarkoituksena on näivettää ne säädylliseen kokoon tulevan kesän aikana. Ja mahtua viime vuotisiin farkkuihin.

Tällä haavaa ainoa vaate joka ei ahista ja purista ovat vanhat kammottavat verkkarit. Salihousut ovat niin auttamattoman no-no-no joten pakko tehdä omalle itselleen jotain. Se jotain = joitakin kiloja.

Fillarilenkin ja kokonaisen greipin jälkeen olikin hyvä siirtyä Äitikullan myöhäisen lounastarjoilun ääreen ;-) Paistia ja vihreää salaattia menisi läpi tiukemmankin ravitsemusterapeutin seulasta. Ja ne kaksi kumottua viinilasillista laitetaan ennaltaehkäisevään sydän- ja verisuonitautien hoitoon.

Ja koskapa aurinko lähetti pari viekoittelevaa sädettä pilviverhon läpi, siirryn seuraavaksi venyvissä ja paukkuvissa piharyysyissä takaisin riihen kulmalle. Päivän hartaushetki Ärsyttävän Ängervön ääressä näyttäisi olevan seuraavana päivän agendassa.

Eikös olekin aika hurmaava kesäveska? Ehtaa nahkaa ja kaunista käsityötä. Ja komeasti kukkii.  Ja se on mun!! *iih aah*

Ainahan voi toki spekuloida onko Iso-J nyt oivaltanut käsiveskojen keräilyn taloudellisesti tuottoisammaksi kuin hevosenpidon. Älkää pliis kertoko hälle totuutta -kummastakaan sijoituskohteesta sillä tieto lisää tuskaa.

Nitalle piti vielä lähettää pikkumustat terkut, vallan mainio tuo teidän Plan B ;-)
Voikaatten hyvin ja nauttikaa sunnuntain annista. Suut makiaks!

8 kommenttia:

 1. Aivan hurmaava tuo teittin kesäväsky ! Kyllä ne miehetkin jotain älyää kun rautalangasta oikein kunnolla vääntää ; )

  Pojoja Iso-J:lle !

  Äitienpäivä mennyt perin uneliaissa tunnelmissa. Tallin ja tarhan jaksoin siivota ja vähän koiria lenkittää, muuten olen vaan chillaillut : )

  Ja katsonut vihdoin viimein "Miehet, jotka vihaavat naisia". Eipä olekaan elokuva kovin kauaa katsomistaan mun taholta vartoillut... Hyvä oli, kirja kuulemma (yllätyslätys) parempi. Siis sekin vaan odottelee ?!

  Säätila pysynyt koko päivän pilven ja tihkusateen puolella, joten sisäelämä on maistunut ihan mukavalle.

  Jännityksellä odottelen Vesilahen kansallisen suokkiluokan tuloksia. Olin "kuulevinani", että Linkker olisi voittanut : )

  Vahvistamaton tieto vielä tässä vaiheessa ???

  VastaaPoista
 2. Olisin halannut ja pussannut naaman märäksi tuosta laukusta!

  VastaaPoista
 3. Nyt pientä rajaa Iso-J:n ylistykselle. Hän saattaa sattua näille sivuille hetkenä minä hyvänsä ja tulla turhan ylpeäksi. Joskus sokea kanakin jyväsen löytää... ;-)

  Nita, se millennium-sarja on kirjana hyvä, mutta omalla tavallaan leffat vetävät mutkat suoriksi siinä missä kirjassa kiemurrellaan montaa reittiä maaliin. Kannattaa katsoa järjestyksessä ne kaksi muutakin leffaa.

  Piti aiemmin jo mainostaa, vappupäivänä katsottiin Nempan kanssa Julia&Julie, se ranskalaisen keittotaidon salaisuudet -leffa. Meryl rouva on taas aivan huikea! Vaikka hetkittäin tulikin mieleen Dame Edna, oli leffa itsessään aivan ihanan hyväntuulinen.

  Nyt vasta alkaa taivas seljetä, itään päin suuntaavat enimmät sateet, ihan hyvä jos itä kastuu kunnolla, siellä kun on usein alkukesästä pirunmoiset metsäpalot ja arvatenkin täälläkin on tuhkaa, tulenkäryä ja savunkatkua ilmassa.

  Tänään kukkui KÄKI!!!! Aito ja alkuperäinen Karjalan lindunen *aaltoja*

  VastaaPoista
 4. Sissus kuinka passeli käsiväsky. Ei sitten millään uskois miehen ostamaksi :oooh
  Ihan vain julkiset pojot Iso-J:lle. Kovan luokan raati on julkisesti arvostellut loistavin arvosainoin osuvan valinnan elämänsä naiselle vuoden arvostetuimpana päivänä. Toukokuussa. Arvostelupäiviä tippuu vuoden mittaan useampiakin... niin että kannattaa vain pysyä vireessä lahjahankintojen suhteen edelleenkin. Ei auta löysäillä yhden napakymppiosuman kanssa...

  Äitienpäivä on ollut ihana. Minua on hemmoteltu sekä lasten että aviomiehen taholta. Tilapäistä, tiedän. Mutta sentään nyt olen saanut nauttia ihan täpöllä! Ainoa särö päivässä tuli esikoisen taholta. Siivousintoinen äiti oli nääs hävittänyt hänen kuivamassa olleet keuhkosammalen palaset... Onneksi keuhkosammal ei ole lähellekään uhanalainen laji ja lupasin omin kätösin poimia uudet. Ehkä tämä kriisi vielä tästä pelastetaan.

  Paras äitienpäivälahjani oli yli 3 metriä korkea purppuratuomi. Se on jo istutettu paraatipaikalle. Lisäksi mies ruopi traktorilla sen rusopajuänkerön juurakon maasta. Talikolla vähän tarkistelin työn jälkeä ja paikalle istutin ihanaisen 'Holger' syreenin - sellainen valkoinen upea jalosyreeni. Sen sain viime kesäkuussa hääpäivälahjaksi yhdessä verivaahteran kanssa. Verivaahtera pääsi multiin, vaan tuo jäi odottamaan parempaa paikkaa.

  Tallista kuulutaan jo ajattelevan niin paljon, että tuntuu lapaluiden välissä. Poistun sinne!

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle laukulle:)), käsilaukkuja ei ole KOSKAAN liikaa. Ihanan kesäinen laukku, valkoiset caprit, aurinkolasit ja kohti kesäisiä retkiä! Yhdyn edellisten kommentoijien mielipiteeseen, Iso J ansaitsee pisteet kotiin. Nemppa on raatanut Mr. Dellin kimpussa ja yrittää siirtyä unten maille. huomenna kohti Savonlinnaa!

  VastaaPoista
 6. Jep, jep. Nyt sitten tietää, mitkä elävät kuvat ovat seuraavana katsomisvuorossa : )

  Omalla tavallaan hauskaa olla näin jäkijunassa. Voi töllöttää elokuvatrilogian omaan tahtiin, eikä tartte vartoilla uuden osan valmistumista : )

  Isä-orin kisakausi pyörähti siis loistavasti käyntiin Vesilahdella. Linkkerille helppo A:sta 66,78 %. On se. Hiano : )

  VastaaPoista
 7. Sain päivällä kunnioitettavia kuveja mummo I:n työsaaliista. Angervo on kohdannut voittajansa. Vaan missä kunnossa on voittajan kroppa?

  VastaaPoista
 8. Linkker on niin taitava. Ja hiano ;-) Ja hippi surffitukka *hihhhihhhihh*

  Tita, tsekkaa uusin ....

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com