lauantai 15. toukokuuta 2010

Kevätillan pikaiset

Kevään eka tulppaani. Pieni on ja alamittainen mutta a) tulppaani b) kukkiva c) siksi lasketaan.

Aamulla, kello 08.13 lämpömittari juorusi varjossa lukemiksi +19 eikä se siitä laskenut. Iltapäivällä sadepilvet pysyivät kutostien itäpuolella eikä meille herunut pisaraakaan. Joensuussa, kaupungin puolella taivas oli musta -ja satoi kaatamalla.

Paljon ehdittiin tänäänkin vääntämään, erityisesti pihan puolella.

Viiden vanhan hanhikin klikki on nyt silputtu ja siirretty paremmalle paikalle, autotallitien varteen.

Kaikkein parasta tässä päivässä oli tilan entisen isäntäväen tapaaminen, vihdoinkin. Paljon saatiin uutta tietoa torpan historiasta, rempoista ja elämänkäänteistä. Viimeiset kymmenen vuotta piha ja puutarha ovat olleet (kuten jo arvailinkin) lähinnä oman onnensa nojassa. Nyt on sentään suuntia mistä hakea yrttimaan pohjia -ja se on jo paljon se.

Lisäksi saatiin erittäin mukavia uutisia, tilan ympärillä on semmoista "kukaan ei mitään" maata joka on kuitenkin pidettävä hoidettuna, tavalla tai toisella. Yksi naapuri ottaa nyt heinät ja yksi ala on ihan joutavana. Oikein oivallinen itäsuunnan alava pläntti laitumeksi. Eikä tulevaisuudessa ole käsittääkseni mahdotonta ostaa omaksi lähipeltoja. Tarkoitta hyviä tiluksia hevosenpitoon ;-)

Tuon ekaksi mainitun alan alareuna on hyvin vetistä peltoa, siellä on lähde. Eli saadaan sekä maastoradan märkäosa että laidunjuottola sekä mutakylpyosasto (hevosille).

Oikein mukavalta näyttää. Kaikin puolin.

Eilisestä kettukohtaamisesta vielä. Tuula, ei Nasse ole mitenkään loistokkaasti koulutettu mutta uskoo sanaa EI. Ja kun isäntä sen sanoo, ei koira lähde. Edes ketun perään. Tappeli nuorena maneesin alla asustaneen supin kanssa ja tietää jo kaukaa ettei pörröhäntäin kanssa ole kiva painia. Saa kuset silmilleen ja kipeää kaulaan.

Tämmöinen lisävaruste löytyi Murraystä tänään ;-)
Onneksi ei silloin kun perilliset treenasivat ajelua. Melko näppärästi esikoinen jo rattia veivaa. Hauska homma sinänsä, pikkusiskoa tarvitaan istuimelle painoksi. Liian kevyt kuski aikaansaa koneen turvastopin. Monta multakuormaa ajoivat kasalta tarvepaikalle ja se on aina pelkkää ajansäästöä se.
Tenavat hyötykäyttöön!

Ton lonkerotötsän isäntä itse asensi cooleriin kun lähti -jos ei maailmaa niin ainakin takalaitaa valloittamaan.

Nyt on aika heittää tähän koirannaama ja siirtyä itse vuodeosastolle piikkimaton kautta nirvanaan.

En ole ollenkaan varma saati vakuuttunut ehdinkö huomenna päivittämään päiväkirjaa, riippuu niin säistä. Ja Iso-J lähtee kutostietä alaspäin :-(

Itse aloitan huomenna torpan päädyn pituisen penkin kaivaukset. Tita, Tuula ja muut tietäjät, laittakaapa kasvilistaa mietintään. Punaista, pinkkiä ja sinisen sävyjä. Aamuaurinko paistaa ja iltapäivän aurinko. Kuumimman keskipäivän saa huilata varjossa. Käsittääkseni ihanteelliset olot?

Nyt se koirannaama, keksin toivossa:

Kukahan tuonkin trimmais? Anyone? Ihan olisi täysylläpito tarjolla trimmisession ajaksi... ;-)

6 kommenttia:

 1. Laitanpa vielä maininnan, tänään oli vielä kuumempi päivä kuin eilen, aamun lukemat vain kohosivat ja ihan sai reteesti painishorteissa ja topissa temmeltää koko päivän. Ei näy helpotusta huomiseksikaan, kasteluhommia siis luvassa *OMG*

  VastaaPoista
 2. Aivot suttaa nyt ihan tyhjää - pelkkä kolina käy. Mutta kuten tiedät, palaamme asiaan. Eiköhän sopiva nippu mielenkiintoisia kasveja putkahda ihan valinnan vaikeudeksi asti.... kuunliljat, imikät, liljat, poimulehdet, perhoangervo, esikot, vuokot, kylmänkukat, syysleimut, tiarellat ja keijunkukat... voi tsiisöös... on paljon hyviä.

  Pieni rentoutushetki tallissa ja minä kuittaan itseni täysin palvelleena. Timpalla on huomenna koulutustöitä - ei sillä hetken lepoa... Onneksi mulla kaksi päivää vapaata!!!

  VastaaPoista
 3. Lisäisin listaan muutamia korkeita kukkia Purppura punalatva, Preeria-angervo vaalpunaisia, Ritarinkannus taivaansinisenenä. Sormustinkukka, Palava Rakkaus ...

  VastaaPoista
 4. Phuuh, lämmin on! En ole vielä alullesaattanut sitä ns. paraatipaikan penkkiä, on kyllä oikeasti valtavan hieno paikka. Iltapäivällä kun aurinko alkaa paistamaan, paistaa ihan iltaan asti. On torpasta se ajotien puoleinen pääty eli näkyy pitkälle.

  Ja takaisin pihalle. Käsivarret ovat jo karrelle palaneet ja nassukin on komeasti punakan puolella ;-)

  VastaaPoista
 5. Nemppa palannut pienten valkoisten pallojen parista intoa puhkuen. Pallot lensivät kuin päättömär kanat, älä mainitse tästä Sirkku Simasuulle... Täytyy varmaan konsultoida Isoa J.tä, saisiko bägiin asennettua jotain samantyyppistä, olisi ollut tarpeen, mutta nautitaan ihnasta säästä kun aurinko vihdoin paistaa.

  VastaaPoista
 6. Heh, eihän Nempan tarvitse bägiin mitään asentaa, ruuvaat vain mailasta päätynypikan pois ja täytät mailanvarren eliksiirillä. Kyllä se viilentävä kulaus komposiittihiilikuidunkin kautta maistuu ;-9

  Aito Turhapuro-henkinen peliväline. Uuno tosin taisi siirtyä maastohiihdosta seiväshyppyyn...

  Olisko sulla sitten golfista suora siirtymä pesikseen? Järeämmät mailat ainakin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com