keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kelpo keskiviikko

Voiko olla ihanampaa?
Valitettavasti en voi millään liittää kuvaan autenttisia tuoksu- ja äänimaailmoja. Kuvitelkaa. Hirmuinen sirkutus, viserrys ja suoranainen metakka lintujen toimesta ja kaikki huumaavat kevätaamun tuoksut.

Täällä maalla saa paluumuuttaja tottua vaikka mihin. Niinkuin esmes siihen, että sitä aamukahvia hörppiessään havahtuu huomatessaan pihassa ventovieraan auton. Kello on niukkanaukka 8 eikä paluumuuttaja ole ehtinyt sonnustautua pyjamakuosia kummempaan.

Joten siitä vaan loimea niskaan ja pihalle vierailijaa etsimään. Ja pellonreunassa seisoo ehta ukko raapimassa päätään. Traktorimies tuli katsomaan pientä työmaataan. Olisin maksanut markan jos toisenkin jos olisin saanut tietää ukon ajatukset ;-) Sisäinen kaupunkilaiseni kyyristyi taas vähän pienemmäksi, korvissa soi, kuvaannollisesti.


Perjantaina tulee kokeilemaan saisiko ns. kertakäännetyn viillon myllättyä hedelmälliseksi kasvi/yrtti/mansikka/juurikasvi/whatever/mikämikämaaksi. Multaviillosten alta pursuu pontevat juolavehnä ja ohdakekasvustot. Kas onhan kulmakunnan kuulu yrttimaa saanut kymmenenkin vuotta villiintyä ja kasvaa umpeen. Rounduppia isäntä ehdotteli vaan en oikein uskalla myrkkyjen kanssa vehtailla. Lupasi varustaa traktorinsa sen verran järeillä silppureilla että kenties jotain tulostakin syntyy.

Jossain vaiheessahan se maanmuokkaus on kuitenkin aloitettava, miksei siis jo nyt?

 Ja vihdoin, hämähäkki väärinpäin ;-) Iltavalo on ihana!

Titalle semmoinen tieto, että meillä on nyt Särkän kuvastoa ruksattu ja rastittu moneen kertaan. Pistänkö pitkän listan suoraan Pääpuutarhurille vai tahdotko vilaista ensin? Toivoisin oikeastaan sun vilkaisevan, voi olla aivan kauheitakin valintoja. Mun taitaa olla paras raivata kalenteriin aikaa mahd.pian pikaiselle Oulunseudun visiitille. Kesällä reissataan sitten pidemmän kaavan mukaan.

Toisaalta, jos minä nyt lyön lukkoon hienot pläänit kulkemisistani, varaan majoitukset ja lähden ajamaan, niin hutihan se menee. Ennen kuin pääsen Joensuun ohitustielle, soi puhelin ja pitää lähteä tammaa viemään kutostietä etelään. Kypsät follikkelit ei armoa anna. Taitaa olla ns. pattitilanne. Hyviä ehdotuksia asian ratkaisemiseen, anyone??

Tässä muuten päivän omenankukkakatsaus. Lehdet kasvaa ja nuppu punertuu. Posahtaa aivan just. Saas nähdä ehtiikö aueta näillä helteillä vai jääkö kukinta ensi viikolla häämöttäviin viileisiin?

Aivan hervoton helle tänäänkin. Mittarissa kilahti elohopea tappiin ja kyllä sen nahassaankin tunsi että lämmintä on. Vain paarmat puuttuu.
Eivätköhän nekin jo virittele purukalustoaan kesän antimia varten, hyökkäävät varmastikin aivan näinä päivinä. Sääli hevosia, kaikki örkit iskee yhtä aikaa.

Tässä vielä Saskatoonin kukkaterttuja, melkein auki.
Aika huima kukinta on kyllä luvassa noihinkin. Olisi ehkä syytä perehtyä Saskatoonmarjan käyttöominaisuuksiin.

Viime vuoden sadon veivät salamannopeat rastaat, hämmästyttävästi yhdessä yössä.... etteivät vaan kuskanneet lastia autolla pois? Nyt aion olla askeleen edellä ja saada edes pari litraa marjoja ihmeteltäväksi.

Iso-J kotiutuu huomenissa ja päästään taas torpalla normaaliin järjestykseen. Jokainen käsipari tarvitaan viikonloppuna kun päästään veivaamaan sitä murheenkryyniä kasvimaaksi. Ai joo, ihan melkein unohdin, mullahan on jo sovittua menoa sekä lauantaiksi että sunnuntaiksi. No voi voi... ;-)


Eiköhän tää nyt ollut jo tässä? Tää lähtis nyt kohta sivistymään hauskojen kirjojen pariin. Lukuvinkki: Alexander Von Schönburg: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kuninkaallisista (mutta et ole uskaltanut kysyä). Ja toinen: Taru Staudinger: Svenskspråkig Bokstävercock - Ruotsinkielinen aapiskukko

Morsekatt talar i morse.
Lite raja nu!

Puss och kram,
Hirnakka
-ei se oo niin justiinsa-

8 kommenttia:

 1. No niin, hätäisempi voisi kuvitella, että täällä sitä ollaan ihan täpinässä Ojen ja Ockelbon pojan kesähäistä. Hauska yhteensattuma sinänsä ;-)

  VastaaPoista
 2. Laita ystävä hyvä listaa tänne säpolla. Katon mitä löytyis näistä valikoimista - säästöähän sekin olis. Ja varaa uusille hurahduksille :)

  Kevät se vain sykkii suonissa! Go for it!!!!

  VastaaPoista
 3. Tita, se lista on pitkä ;-)
  Lähinnä meinaan kysellä apujasi tilausmäärissä. Otan lajit ns. ykkösillä mikäli purkista saa tarvittaessa jaettua. Osaa tarvitaan reilummin. Vaihdossa mulla olisi hirveästi mm. tarha-alpia, ukonhattua ja vanhaa paikallista raparperia. Mutta niitä teillä lienee riittämiin ... ;-)

  Jakotaimia toki otetaan kiitollisuudella vastaan.

  Taon listan huomenna meiliisi, varaudu!

  VastaaPoista
 4. Rakentakaa VARMASTI paikallisen kanahaukan ja kettukaverin kestävä kesäkoti Marsulan pojille. Nemppa ei kestä, että karvaisille kavereille tapahtuisi kesän riemuissa jotain fataalia... on ne niin vekkuleja Nipa ja kumppanit.

  VastaaPoista
 5. Älä Nemppa huoli, jonkinlainen verkotettu kassakaappi on tehtävä, perilliset eivät ihan helpolla jätä marseliuksiaan villin luonnon armoille.

  Äly lähtee tämän siitepölyn takia, mä jopa haistan sen!!

  VastaaPoista
 6. Lista oli eh.... kunnioitettavan pitkä. Palaan paremmalla aikaa selvittämään mitä täältä löytyy ihan ns. kohtuuhintaan :P

  VastaaPoista
 7. Hyvä juttu, ajattelinkin luottaa Prinsessa 1 ja 2:een Marsulan poikien suhteen. Nemppa kävi Vaasan kaupungin katsastamassa ja nyt pitäisi tehdä töitä mutta eihän terve ruumis työtä kaipaa ainakaan IKÄVÄN rankkaritappion jälkeen. Onneksi sentään aurinko paistaa ja on ihanan lämmintä. Miten erään Tamma-neidon follikkelit- milloin traikku suuntaa Joutsenoon honeymoonille:)??

  VastaaPoista
 8. Hyshys Nemi, ei nimiä, ei paikkakuntia. Kaikissa paratiiseissa on käärmeensä ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com