maanantai 17. toukokuuta 2010

Kuinka sujuu multa maanantai?

Jeh, uusi viikko kääntyi alkaneeksi eikä maanantai enää ahista ollenkaan. Joskus muinoin sunnuntai-iltapäivällä jo mieleen hiipi seuraavan viikon työasiat, inhosin silloin sunnuntaita. Tavallaan viikonloppu oli ohi sunnuntaiaamuna. Aika masentavaa.

Vuorotyövuosina viikonpäivät menettivät merkityksensä koska perjantai ei välttis ollut vapaan viikonlopun alku vaan arkivapaat sekoittivat pakkaa oikein tehokkaasti. Ja terveellisesti. Se oli vähän samaa kuin jos olisikin alkanut liikennöinnin ulko-oven sijaan kyökin ikkunasta. Virkistävää.

Näinpä ollessa asiainlaidan, maanantai on oikeastaan ihan normisettiä, päivä muiden joukossa.
Tänään nyt sattui olemaan oikein hieno aurinkoinen kevätmaanantai. Aamulla ennen kahdeksaa mittari oli kiivennyt jo +19 lukemiin.

Päivällä kasasi pilviä ja samalla tietysti viileni, eihän se nyt pilven alla helle ole. Ja kevään eka ukkoskuurokin on sitten saatu. Ei tullut rakeita eikä muuta kuraa mutta vettä tuli ja paljon.

Hyvähyvä.
Koivun ja muiden kukkivien lehtipuiden pölyt ovat toistaiseksi huolella huuhdottu maahan ja sen tuntee kyllä heti hengitysilmassa. Kävin heittämässä illan riemuksi fillarikympin. Voiko ilma oikeasti tuoksua saunavastalle? Kyllä voi. Ihanaa.

Äitikulta hääräsi lämpölavansa kimpussa ja nyt on ruukku poikineen kiikutettu harson alle odottelemaan maanlämpeämistä. Ei se traktorimies tänään tullut, tulee ehkä huomenna. Ei kai se nyt oo niin justiinsa sen mansikkamaan laiton kanssa, ehtiihän tuota ;-) Ihan niinkuin perunatkin, kaupasta ne on tähänkin asti haettu joten hyvin malttaa odotella oman maan perunoita. Maistuu ne syksylläkin.

Tänään muuten ruokatehtaitten työseisokki näkyi kaupassakin. Meidän lähiäässi oli leikkele-liha-valmishöttö -laarien kohdalla aivan tyhjä. Voisin vaikka vannoa, että monessa huushollissa on kerrankin jouduttu vähän miettimään päivän menyytä kun niitä kanannahkapihvejä ei nyt saakaan. Hyvä ruoka kunniaan!! Oikeasti hyvä ruoka.

Omenapuun kukinta on taas piirun verran lähempänä, täpinää pukkaa *hytinää*

Iso-J se "viihtyy" etelässä, Länsiväylän aamuruuhka on kuulema ihan entisellään ja sama juttu illalla länteen päin. Yhtään ei käy kateeksi, ei vaikka kuinka koetan keksiä syyn matkustaa Isolle Kirkolle.

No tietysti ystäviä ja kavereita olisi ihana tavata... mutta muuten, ei mua siellä tarvita.

Jotta että sujuihan se maanantai, kelpo päivä. Suotta parjattu.
Huomenna taitaa paukahtaa seiskatonninen rikki blogin matkamittarissa ja se on oikeasti aika Juttu!
Kiitos jo etukäteen kaikille lukijoille, tutuille, tuntemattomille ja anonyymeille uteliaille.

Palataan asiaan uusilla tuhansilla, heippa!

1 kommentti:

  1. Lisäsin yhden piirun kävijämittariin.

    Halvatunmoinen helle invalidisoi ahkerankin puutarhurin. Yli +25 lämmintä ja mulla ei hoidu fyysinen työ. Tallitöissäkin hiki kaatui päältä... laita siinä sitten yrttimaata... ei tuu mitään.

    Hevoset piti päästää ysiltä polttiaisia karkuun. Eka setti hyttysiä on kuoriutunut. Nälkäsiä ovat. Varmaa satoja pistoja on mun bodyssä. Ou jee... mitähän hevoset tykkäävät kun piikkisuan kanssa rapsuttelen ja päälle voitelen Hipiäisellä... lähtee kutinat!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com