perjantai 14. toukokuuta 2010

Kyllä pääsky kesän tekee

Kovasti oli lauluseuralaista vailla tuo pääsky, kiivas luritus.

Tänään se sitten oikeasti pössähti päälle, iholle ja tajuntaan: KESÄ! Hellelukemat paukkuivat jo aamupäivällä ja auringon kiertäessä talon alkoi mittarista loppua asteet. Eihän pihalla voinut tehdä juuri muuta kuin suunnitella ja siihenkin oli välillä liian kuuma.

Vasta illemmalla uskaltauduin lapiohommiin, kas kun sain ilokseni tänään tämmöisen:

Siivilöityä, seulottua, kalkittua kunnollista peltomultaa, nam!
Taustalla pönöttävässä sepelikuormassa lukee isoin kirjaimin: Vain Miesten Töihin eli ei koske mua sokkelinvierussepelit. Päätin, että on turha kottarikuormallisia laskea, oli kyse sitten kitketyistä juurista tai kärrätystä mullasta, paljon sitä menee ja tulee. Tuossa on 10 m3 parasta isänmaata. Ei tule riittämään kesän puuhissa alkua pidemmälle.

Tänään tuli myös halkokuorma. Joten on sitten puuhaa ja askaretta sateistakin päivää varten, halkojen lajittelua ja pinoamista.

Tunnustan, ettei minussa tänään ollut paljoakaan elämää jäljellä joten jätin fillarilenkin väliin. Aika luuseriasenteella "edistyy" kuntoiluni mutta menkööt nämä kottariavusteiset pihapunnerrukset edes säälittävänä selityksenä läpi. Antakee armoa, en minä jaksa nyt enää kuntoilla :-)

Tovin puuhastelun jälkeen pihalla näytti tältä. Tuossa oli vielä pari päivää sitten se 9 neliöinen ala rusoryökäleängervön avohakkuuraiskiota. Nyt kehtaan sanoa omaksi työkseni.
Enää puuttuu istutukset. Taidan tänä vuonna laittaa pelkästään kesäkukkia, ei sitten ahista jos joutuu kääntämään vielä kertaalleen ympäri, veikkaan ettei angervo ole vielä lannistunut.


Riihen seinässä on tuommoiset merkit. Perimätiedon mukaan tällä mäellä on tehty länget jos toisetkin ja tuossa muotissa tiuhasyisestä tuomesta on väännetty länget. Tiedä häntä onko totta mutta mukava pala historiaa kuitenkin.

Niin ja tuo vasemmalta sojottava lankku ei kuulu systeemiin.

Perhe meni nyt saunaan, minä en taida jaksaa. Pitäähän jonkun pysyä ajan tasalla lätkämatsistakin ;-)

Oli ihan kiva, että tästä päivästä tuli lasten vaparin myötä itsellekin ns. vapaapäivä. Oltiin aamulla hyvin särmänä lähdössä koulubussille kun kuitenkin kurkkasin nettisivuilta. Pitäisi kai uskoa lasten juttuja -joskus.

Eiköhän tämä ala olla tältä päivältä tässä. Ihanaa, että Suomi on pitkä maa ja pohjoisen ystävillä kaikki tämä kevätryöpsähdys on vielä edessä. Pitäisköhän ängetä pohjoiseen niin saisi vielä kerran nauttia kevään tulosta ;-)

Tässä vielä tämä nuottirivistö ja illan solisti. Hyvä asenne ja ihan ilmiselvästi ns. Iso Haku Päällä.

Iloista kevään viikonloppua ihan kaikille, nyt on viimeistään aika heittää kireä pipo narikkaan ja nauttia lämmöstä.

Wheee!

6 kommenttia:

 1. Tarkennetaan perimätietoa, luokkia on käsittääkseni painettu tuossa hirsiseinän sydeemissä. Meilläkin on samanlainen.

  Ja kirittiin heti päivässä hiirenkorvat kans näkyviin. Infernaalinen lämpö ja kosteus on ulkona. Kaikki kasvaa älyttömästi vuorokaudessa. Aivan ihme lämpöaalto!

  VastaaPoista
 2. Mielettömän hieno fiilis jäi... istuin kuusen alla tupakalla, siinä joen vieressä. Saukko ui alavirtaan ja nousi maihin sillan alla. Käväisi ylhäällä, nuuhkaisi - haistoi ilmeisesti kissan siinä lähellä (minä näikin sen katin) ja pulahti takaisin veteen. Muina saukkoina meloi myötävirtaan ja katosi joenmutkan taakse.

  Messuilta kotiin tullessa vastassa oli siivottu huusholli. Esikoinen oli vastustanut +30 asteen hellettä ja oli siivonnut tosissaan. Voi hyvä tavaton...!

  VastaaPoista
 3. No niin, luokkihan se oli, tsorge.
  Hauska yksityiskohta kummiskiin. Kovasti olen etsinyt riihen muinaisen kiukaan sijaintia ja niitä kiviä mutta taitavat olla mennyttä kalua ne.

  Voi Titan esikoista ;-) Ihana lapsi. Omieni kohdalla epäilisin oitis itsekkäitä tavoitteita.

  Tässä alkaa olla niin tattis kuin olla voi. Telsusta pukkaa vielä Kill Billiä mutten mie jaksa nyt katsoa vaikka yksi parhaista leffoista ikinä onkaan.

  Ai joo, meillä saukonpäinen koira tuijotti kettua. Pysyi jalan vieressä parkissa ja kettua ilmeisesti harmitti liika yleisö -luikki pois. Oliskohan kettu tullut harventamaan myyräpopulaa vai peräti hinkui kanalan yökerhoon? Hämärä luonto.

  VastaaPoista
 4. Ja onhan muuten ylellistä könytä nukkumaan ja avata makkarin ikkuna. Lintukonserttiin on tosi rauhoittavaa nukahtaa. Ja herätä ;-) Tuoksu ei just nyt ole ihan parhain, pellolle tuotu lantasetti sai palamiseen uutta puhtia ja odöörit leijuvat myös yläkerran ikkunasta sisään.

  VastaaPoista
 5. Miten ihmeessä Nasse-setä pysyi paikoillaan? Onko se NIIN hyvin opetettu?

  Pönö lähti golf-kentällä jäniksen perään, eikä kuullut, eikä nähnyt yhtään mitään. Vahingossa liippasi juosten niin vierestä että ehdin saada valjaista kiinni. Se oli selvästi ihan muissa maailmoissa kun kiinni sain!

  VastaaPoista
 6. Kolmen päivän rankka messuputki on takana. Olo on tattis sitten perusteellisesti. Vallan hurjat helteet on olleet, tänään sitten ukkonen viilensi vähän. Ilmastoitu auto on muuten ihan luksusta!

  Lapset ihastuivat messutuliaisina saamiinsa hurjan hienoihin leijoihin. Ne lensivät jopa vähäisessä tuulessa. Aika päheet!

  Hiukka on omatunto mustelmilla, kun kersat on olleet lähinnä keskenään. Olisivat päässeet mummolle, mutta eivät halunneet lähteä. Toisin sanoen ovat saaneet mellastaa tietokoneella pelaten... kyllä minä nämä yksilöt tiedän... ;) Onneksi nyt mulla on kaksi päivää vapaata. Nyt on pieni breikki paikallaan. Paitsi huomenna pitää ajaa jälleen kerran Ouluun. Nauttimaan neuloja.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com