perjantai 28. toukokuuta 2010

Paljon huolta Sirkusta

Eipä eilinen silmähiki riittänyt, tänään surraan kanaa.
Hohtava überkaunis kanasemme Sirkku on siirretty omaan häkkiyksiköönsä. Ei voi tietää vaivan nimeä mutta oireet ovat selkeät, kanaa väsyttää ihan tolkuttomasti. Toivottavasti ei nyt vielä ikiuneen nukahtaisi... :'-(

Jo muutaman päivän ajan Sirkku on ollut omissa oloissaan, vaisu ja outo. Muut kanat ovat hyvin herkästi hätyyttäneet Sirkkua pois jaloistaan pyörimästä. Mutta Sirkullahan on yksityistarjoilijat joten ruokarauha on taattu. Ei siis ole nälän heikentämä. Päällisin puolin oikein hyvinvoipa kananen. Hengitys muuttui raskaaksi ja silmät painuvat väkisin kiinni.

Ei näy verta, nokkaisujälkiä tai haavojakaan.
Olisin taipuvainen uskomaan sitä teoriaa, että Sirkku on kertakaikkiaan kananelämänsä ehtoossa. Ei ole mitään tietoa kanan iästäkään.

Voi tätä epätietoisuutta. Käydään säännöllisesti kurkkaamassa vointia ja jos näyttää kärsivän, pitää sitten kutsua neuvotteluun Fiskarssin kanssa :-/ *snif*
Peukut pystyyn Sirkulle!!!

6 kommenttia:

 1. Nemppa pitää peukkuja Sirkun puolesta ja kysyy olisiko kananhoito-oppaissa jotain vinkkiä mikä Sirkkua vaivaa??? Olisiko jokin pienen pieni konsultointimahdollisuus muuallekin kuin Fiskarsin suuntaan????:(

  VastaaPoista
 2. Kyllä se taitaa vanhuus Sirkkua vaivata. Joka tapauksessa hänelle on sisustettu luxussviitti kanalaan, vanha kissanäyttelyhäkki johon Iso-J kitosteli orrenkin. Paljon hyvää heinää pesäksi, tuoretta vihreää huikopalaksi, vesipytty ja jyviä sekä pullaa.

  Kanalla on hyvyysvikaa elämässä, kunhan tuosta vielä virkoaisi. Ei tietenkään vielä niskoja taiteta mutta ei lähdetä pieneläinklinikan päivystykseenkään. Aamulla katsotaan uudelleen tilannetta. Yöllä kanalassa ei käydä, unirauha.

  Pikkuperillinen ottaa asian aivan liian henkilökohtaisesti ja suree silmät punaisena. Isompi lähti Joensuuhun yökylään. Onneksi meillä on ehtymätön varasto leffoja ja sieltä löytyi taannoin uusi suosikki, Rin Tin Tin. Ällistyttävää kyllä, kiinnostaa pikkuväkeä hirmuisesti. Pitää hommata Fury musta ori -leffat, ne minäkin jaksan katsoa uudelleen.

  Satu T:n autokunta karautti pihaan etelänaapurin tuliaisia tuomaan (hirvee läjä röppösalkkuja) ja maailman kaunein punainen vespakin autosta löytyi. On se vaan upea, pitää tulla kuvaamaan joskus.
  Kiitos vaan Iso-J:n puolesta.

  VastaaPoista
 3. Tapitusta Sirkun puolesta! Elämä antaa ja ottaa, toivottavasti ei vielä ole se ottopäivä.

  Huomenna taas sataa. On outo toukokuu - lämmintä ja sadetta. Pitkäaikaistilaston mukaan toukokuu on kuivaa ja kylmää. Jotenkin maailmankirjat ovat nyt suloisesti sekaisin... ei haittaa tällä kertaa.

  Ikkunasta katsoen minulle kasaantuu arviolta noin 10 kuution peltomultakasa tuohon pellon reunaan. Ihan täynnä juolavehnää ja siemenrikkiksiä... mutta multaa se on. Hevonpeellä parannettuna mitä parahinta kasvualustaa. Paitsi ne rikat... mutta kaikkea ei voi saada samalla kertaa. Ainakaan ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 4. On se aina vain melkoinen voitto kun saa kiskottua maaemon kitusista aimo pätkän juolavehnää ;-) Tänään kiskoin sitä herkkua päivänvalon kärvennettäväksi kolme kottarikuormallista. Nyt on siitä mansikkamaan vierestä jo puolet rouhittu -kertaalleen.

  VastaaPoista
 5. Musta ori-leffat ovat voittamattomia ja Nemppa lähettää terveiset Juniorille erään leffan muodossa, jota edellisen kerran etsittiin. Hyvä leffaseura on tärkeä juttu ja seuraavan kerran kun Nemppa torpan pihaan kaartaa nappaa hän mukaansa ko.leffan ja toivoo Perillisistä leffaseuraa.

  VastaaPoista
 6. Nemppa, hieno homma se leffa. Minäkin änkeän leffaseuraksi!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com