tiistai 25. toukokuuta 2010

Sataahan se meilläkin

Saatiinhan mekin kaksi sadepätkää, ihan ilman ugatsaga-poppamieskonsteja. Ilma raikastui noin sata prosenttia ja muutenkin vihreys muuttui huomattavasti uhkeammaksi. Voiko väri olla uhkea? Keväällä voi, vihreä etenkin!

Koska päivän fyysiset aktiviteetit (peltopaini) jäivät sateen takia vähiin, kävin polkaisemassa fillarikympin. Nyt se menee jo puolessa tunnissa. Ja se on kuulkaas tällä kunnolla ihan jäätävä suoritus. Oli mulla yhdessä vaiheessa rusakko kirittäjänä, viereisellä pellolla se loikki ja jäi sitten katsomaan perääni, näytin ilmeisesti äärimmäisen vitsikkäältä jopa kiireisen rusakon mielestä. Siksipä kuntoilenkin iltahämärissä, ei tartte perillistenkään hävetä äitiään...

Nyt sitä sitten miettii tuskissansa, onko puolen tunnin liikuntasuoritus mitään "oikeaa liikuntaa"... jyrkkä ehkä, on se.

Tässä lienee paikallaan vähän taustoittaa. Ratsastusharrastus on ollut ns. jäissä reilun vuoden ja tupakat jäivät Jorvin leikkaussalireissulle. Joten paino tullut ylös ja kunto painunut alaaaas, hyvin alas.

Kun se kehnon keski-ikäkin vähitellen vissiin painaa päälle, on käsittääkseni ihan hyödyllistä panostaa tulevaisuuteen kunnonkin suhteen.  Mitään paineita en suostu itselleni ottamaan enkä tavoitteita asettamaan, ihan vaan mukavuusasteella pysyttelen. Enimmäkseen.
Äitikulta pakersi tänään kaksi kymmenmetristä mansikkapetiä valmiiksi. Valitettavasti kiireessä näppäämäni kuva on surkea epätarkka räpsy, otan huomenna edustavamman kuvan. Kolme niitä mansikkapetejä tulee yhteensä, loppui taimet kesken. Tuo edellinen on Titalle, kyllä se arovuokko kesti yhden talven Espoossa ja toisen Torpalla, nousee nousee sinnillä ylöspäin ;-)
Tuulalla eletään jänniä aikoja, osuuko Pönö ns. pilkkaan ja kestääkö Neuvoa Antavan hermo. Tuleeko teille kenties bonusborderi? Kotipanimohommat ovat aina hyvin mielenkiintoisia, muistanpa kissannaittamiset joita meillä mouruttiin useaankin kertaan ;-) Kissasta tuli mieleen: nyt jos joku lukijoista tietää luovutusikäistä kattikaksikkoa, meille saa tarjota. Kaksi otetaan nyt aluksi ja jos ehkä semmoinen sininen tulisi sieltä Majakarilta myöhemmin. Ihan reilua maatiaiskattikantaa.

Kukkii meillä jo esikkokin, ihan kiva keltaiseksi.
Huomiseksi on luvassa ihan jatkuvampaa vesisadetta ja mikäli se toteutuu, on edessä kaupunkipäivä *argggh*.

Taitaapa olla paras könytä venyttelypuuhiin ja sitten petiin, lihakset jumittaa välittömästi.
Terkkuja Nempalle Ison Kirkon humuun ja muille missä sitten olettekaan.
Voikaa hyvin, see you sitten.

5 kommenttia:

 1. Käytäviä on lapioitu urakalla ja todettu, että kalsarit ja villatakki tuulipuvuntakin alla olivat sangen liioittelua. Lämmönlähteeksi riittää lapio, talikko ja paha sisu.

  Poistun jatkamaan harjoituksia, kävin välillä käskyttämässä perilliset sänkyyn. Isänsä oli sisällä, joten luulin hänen käskyttävän nukkumapuuhat. Ketun marjat... Miksi - oi miksi miehille pitää aina antaa täsmälliset ohjeet siitä mitä pitäisi tehdä? Miksi niiden aivot eivät toimi ihan itse?

  * ihmettelee *

  VastaaPoista
 2. eeeheheheeee, vetää henkeä ja palaa peruslukemille. Just noin toimii mies.

  Pönö sai yrittää ja saa yrittää tänään uudestaan.
  Se on muodoltaan niin matalaa sorttia ettei pirri yltäny kohteeseen. Harjoteltu asento oli lisäksi takapuolta madaltava niin hommaa sai yrittää avustuksellakin tosissaan.

  Mutta oli meillä illalla väsynyt mies! Edes agility harkkojen jälkeen se ei ole yhtä väsyneenä maannut. Koko yön oli tiukasti minun jaloissa kiinni.

  Illalla levitin isot harsot pihalle, kun lupasivat hallaa. Ei ihan menty vaaravyöhykkeelle, nyt aamulla on +3. Ensi yöksi samat varustelut niin eiköhän ne yöpakkaset ole ohi. Harmi vain kun mustikka on sievästi kukalla, mustikoita haluaisin pakastimeen.

  VastaaPoista
 3. Tita, taputan sinua olalle. Juuri niin toimii mies.
  Meillä eivät lapset saaneet sunnuntaina lounasta kun äiti oli siellä kisoissa ja mies pihalla (kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti) eikä erillisitä "Ruoki lapset" komentoa oltu annettu...

  Onneksi perilliset ovat jo melkoisen omatoimisia ja osaavat kaivaa jääkaapista itselleen vaikka pussillisen nakkeja huikopalaksi ;-)

  Oijoi, mä niin odotan Pönön ponnistusten tuottavan vihdoin tulosta. On se vaan kova homma.
  Meillä Nasse on kyllä uutterasti kuivaharjoitellut poikaporukassa mutta voi olla että jäätyy jos tositoimiin joskus tsägällä pääsee.

  Kunhan ei ryhdy tositoimiin tuon naapuritiluksilla asustavan puolinorsun kanssa *brrh*

  Vettä satelee nyt ihan maahankin saakka. Hyvähyvä. Ja pahapahapaha, kaupunkireissulta ei voi välttyä :-(

  VastaaPoista
 4. Mähän lupasisin sulle sitä sadetta : ) Ole hyvä vaan.

  Täällä ennen aamukuutta oli + 5, mutta poutaa. Nyt lämpötila noussut kohisten, lähentelee jo viittätoista.

  Miehet ovat. Mielenkiintoisia kapineita. Ei niistä ja niiden aivoituksista aina selvää saa.

  Eilen meidän isäntä kyllä ansaitsi päätaputukset oltuaan päivän loukussa (ilman autoa) kotona. Nurtsi oli leikattu ja raivaussahaakin oli huudatettu : )))

  Tapu, tapu.

  Kerroinko jo muuten, että meidän teini on aloittanut autokoulun ? Puoli vuotta ja sitten meillä on kuski ; ))) Toivottavasti.

  VastaaPoista
 5. Toinen ilta treffeillä sujui melkein eilisen lailla, hillitöntä yritystä! Puolitoista tuntia meni ja pari kertaa oli pirrikin jo hiukka isompi kuin eilen ... enemmän sellanen miehen vehkeen kokonen! :) Mutta, mutta, mutta, hössötystä oli vieläkin.

  Huomenna sitten on kolmas kerta, jospa se menis niinkuin vanha sanonta noista kerroista sanoo ... onnistuispa sitten. No ni, minähän se olen jolla on niitä suorituspaineita.

  Ellalla oli matkaseurana oma tytär, Ester. Aivan ihana rimppakinttu ...

  Voi kamala sentään! huokaan syvään ja puistan päätä, oikein sydämmmmestä asti riipasee. Saas nähdä onko meillä syksyllä jo toinenkin bortsu.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com