sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kaikkialla kukoistaa

Leppoisaa Sunnuntaita. Laitan tänne pari kuvaa, kummoisempaa päiväkirjamerkintää en tänään tod.näk. ehdi näpyttelemään. Kyllä tässä kuitenkin  pyhäpäivää asiaankuuluvalla tavalla kunnioitetaan, jotain pientä piha-askaretta voi ihan hyvällä omallatunnolla tehdä. Mutta kiirettä ei tähän päivään sovi ottaa.

Mainio tuoksu- ja äänimaailma nyt tuolla omenatarhassa. Pörisee ja surisee kun pölyttäjäkaverit hääräävät hommissa. Ja tuoksu vailla vertaa. Siellä ihan huumaantuu!

Alemmasta kuvasta voi vain päätellä, että meinaa lumipalloheisikin kukkia tänä keväänä ;-)

Nyt takaisin pihalle, siellä tarvitaan nyt pomoa...
[tässä oli taukoa useampi tunti]
Jep jep, ehdin sittenkin hetkeksi istahtamaan ja huokaamaan, ruoka on tulossa weberin kautta pöytään. Naapurin setä toi taas pari kuormallista pollenpotkua. Pollenpotkua ei kuitenkaan laitettu grilliin vaan myöhemmin kukkapenkkeihin... kirjoittamani antaa tosin ymmärtää jotain ihan muuta ;-)

Äitikulta asensi mansikat penkkiin, nyt on 3 kymmenmetristä leveää mansikkapetiä. Joissa 120 pontevaa Polkan tainta.

Iso-J asensi postilaatikkokatoksen ja minä asensin sinne kukkaset. Tuli kuulkaa niin sievä pihatien merkki että pärjäisi ruåtsalaistenkin söpöilykisoissa.  Pitäisköhän asentaa vielä pienet Suomen liput katokseen liehumaan? Oikein hurraa-isänmaallista... mjaah, taitaa mennä överiksi moinen.

Otan huomenissa kuvat, viimesilaus tehdään huomenna kun saadaan hieno talonumerosysteemi asennettua paikoilleen. Kyläläiset hiljensivät entisestään vauhtia torpan kohdalla, nyt niiden pitää kytistää laatikoista nimet, toistaiseksihan ovat vain arvailleet....

Oujee, nyt täällä haisee liha! Buon appetito!

[tässä oli välissä ruokatuntia pidemmän kaavan mukaan]

Piti vielä tulla tuomaan kuva... Kohta pääsee saunaan, onkin oikein tervetullut aktiviteetti päivän ponnistusten jälkeen.

Hieno ilmiö tuo sateen ja paisteen samanaikaisuus, kaaresta oli näkyvillä molemmat päät mutta keskiosa oli siellä sadepilven sisällä.

Alkava viikko tuo mukanaan paljon mukavaa, junioriperillisen synttärit, Nempan visiitti ja koulun päättäjäiset. Se on sitten meilläkin eka Suomen Suven avaus Joensuun laulurinteellä perjantaina. Paikalla tuhansittain koululaisia laulamassa Suvivirret ja muut asiaankuuluvat kevätlaulut. Hienoa!

Loistavaa viikon alkua kaikille!

ps. Tita &Tuula, teille on kasvikysymys eilisen kommenteissa...

6 kommenttia:

 1. Ihana juttu, että poimit matkaan Pokun harjakset, niissä on jotain erityistä varmastikin. Ajatus sinivuokoista ja harjaksista Annin ja Oton haudalle saa aikaan silmähikeä mutta on ihastuttava ajatus ja Nemppa kannattaa toteuttamista. Nemppa jahtasi tänään pieniä valkoisia palloja välillä hiuksiaan haroen ja hetkittäin jopa menestyksekkäästi saaliinaan 1 par... Arkinen maanantai lähestyy, pitäisi pakata ja kääntää poliisiauto kohti pohjoista. Perillisille vielä suuren suuret terveiset:)

  VastaaPoista
 2. Hahaha, Tyyli-Poliisi on radalla taas ;-) Muistapa pakata omat crocsit mukaan kun tulet tänne, en mää kelleen kerro!

  VastaaPoista
 3. Tjaa - hernepensas on sitkeä sissi, mutta sekin tarvii juuria. Minä tekisin silleen, että kaivurin (siis ihan konekaivurin) kanssa kävisin ruotasemassa koko halvatun juuripaakun mukaani, vetäisin sen tyvestä 10 sentin tapille ja kuskaisin koko möykyn uuteen kotiin. Ilmeisesti koko on sitä luokkaa, että kaivurin kuokkaa kummemmalla ei siihen pysty.

  Kokeile nyt ensin helpompaa konstia, käy ja vedä latvuksesta lehtiviä oksia siten, että vedät poikki noin 15 cm pitkä pistokas niin että tulee kuorta mukaan, et siis leikkaa. Vaan nykäset oksanhaarasta noin vaaksan mittaisen pistokkaan. Ota heti puolenkymmentä sellaista. Sitten kotona upotat ne hiekkaperäiseen multaan (purkkiin) niin että 5 cm jää mullan pinnan yläpuolelle ja siis noin 10 cm mullan alapuolelle. Poista mullan alapuoliset lehdet. Laita muovihuppu päähän ja pidä kosteana antaen välillä kuivahtaa. Ei saa olla liian märkä, muuten mätänee. Risti kätesi ja toivo että pistokkaat kasvattavat juuret...

  Ei hajuakaan onnistumisesta, mutta voi yrittää.

  VastaaPoista
 4. Tjaah, ihan ensihätiin en lähde tilaamaan kaivuria sinne syrjänperään, ellei nyt ihan naapurista satu moista maansiirtovehjettä löytymään. Pitää kartoittaa.

  Mutta käyn kumminkin -kera suuren toivon- rouhimassa sekä puskan juuriston että nyhtämässä pistokkaita. Katsotaan nyt mitä mukaan tarttuu.

  Oi jospa noilla oikeasti tarpeellisilla tai arvokkailla kasveilla olisi lisääntymiskyky ja -halu juolavehnän luokkaa. Ei olisi meillä huolen häivää...

  Sauna teki tehtävänsä, leukoja repii muukin kuin vimmattu suullisen palautteen antotarve. Siis unille.

  VastaaPoista
 5. peeäääss... Tita, voitko kysyä joskus Pääpuutarhurin näkemystä tähän hernedilemmaan?

  VastaaPoista
 6. Voin. Menen huomenna käymään siellä. Tuli vähän ostettavaa, kun tuli tuota istutusmaan lisäystäkin armasrakkaan toimesta. On se uskomaton värkki!

  Vastaan asiaan huomenna...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com