keskiviikko 25. elokuuta 2010

Villapeitto vieköön

Voi kuulkaas kun omaatuntoa nyt korventaa. Minä unohduin, kertakaikkiaan uppouduin (ja ties mitä muutakin säälittävää perustelua) villalankoihin!

Jäi kotihommat seisomaan... noh, löytyy ne tuosta huomennakin. Silitettävät pyykit ja ruokavaraston täydennys.

Piti se tämäkin päivä nähdä. Meikätyttö kutoo silmät kiiluen (nyt jo harittaa ja likettää) villatilkkua, Elokuussa!

Miksi? Perusteluna esitän seuraavaa:

- verottajalta sain monta rahanarvoista neuvoa ja loppuvuodeksi   nollaverokortin. Siitä tuli vallan hyvä mieli :-D
- sain kahdelta luotettavalta taholta tipsit kirjanpitäjästä
- ja ostin puolet tarvittavista peittolangoista. Siitä se vasta riemu repesi!!

Ajopäiväkirjaankin muistin tehdä ensimerkinnät.

Tästä se taas lähtee, paluu elämän realiteetteihin; kalenteriin, taskulaskimeen ja mappeihin. Ja käsilaukusta pitää löytyä huulipunalajitelman lisäksi kyniä, muistilehtiöitä ja käyntikorttikansio.

Kaukana takana ovat ne ajat jolloin longchampin syövereistä kolahti pöydälle hevosenkenkä (käytetty), jalustinhihna (matkalla suutariin), vaippa (käyttämätön) sekä sekalainen lajitelma tutteja, pehmoleluja ja veskan pohjalla hyvä katekerros prix-kaura-elektrolyyttihuttua. Onko tämä nyt sitä keski-ikäistymistä?

Pitänee varmuuden vuoksi ja nolojen tilanteiden minimoimiseksi pyytää Nemin Tyylikoulusta pari yksityisvalmennusta :-)

Kuvituksena oleva peitto, sama jota itse kiivaasti yritän värkätä, on Sarikan. Onnenpossukalla on jo oma. Minä otin vähän ruskeampivoittoiset langat. Tietääpähän kutoneensa kun 3,5 puikoilla kilkuttaa aluksi 8x12 kpl tilkkuja ja päättää sitten ahnehtia vähän lisää ;-)

Puikkoterapia on kuitenkin sellainen ihanan toimivaksi aiemminkin toteamani pääntyhjennysväylä ettei parempaa oikeastaan ole. Joten puikot heilukoot ja kenties joskus loppuvuodesta saan jemmata kaamoksesta nuutuneen habitukseni villaloimen uumeniin.


Ohjeen mukaan urakka pitäisi olla noin kuukaudessa valmis. Jos kutoo yhden illan aikana KOLME palaa... jeah, tell me about it.... olenkin ulkoistanut palmikkosuikaleet Äitikullan osaaviin käsiin ja keskityn itse noihin oikeinväärinsekaisinmeni -tilkkuihin.

Olkoon tuo kutomisproggis nyt minulle se pakoväylä. Sille on varmasti syksyn sateisina iltoina tilausta.
Huomenna agendassa ei ole yhtään lomakesulkeisia, pari (virka-asia)puhelua vain ja muuten seurustelenkin patojen, pannujen sekä kakkuvuokien kanssa. Autolla en aja metriäkään vapaaehtoisesti.

Ja tra-la-laaa, perjantaina näen varikkopysähdyksellä puolivälissä Sarikan ja ruutulippua heiluttaa Tita!
Nyt lepo ja vertikaaliin mars!

13 kommenttia:

 1. Ai joo, peiton ohje löytyy Avotakan nettisivuilta kohdasta Ompeluseura.

  VastaaPoista
 2. Ristus... Hirnakka on ompeluseuran jäsen...! Mutta peitto kyllä näyttää ihan buenolta. Minä olisin ulkoistanut kokonaan koko kutomusurakan, mutta myönnän kutomisen olevan hyvää meditaatiota ja pään tyhjennystä. Itsellä ei vain aika ole vuosiin riittänyt kahteen ihanaan - kutomiseen ja lukemiseen.

  Tuula-Anneli on monet ihanat pitkävartiset villasukat kutonut! Niistä kestokiitosta!

  Päivitetty ceevee on koneella. Sitäkin näköjään tarvitaan. Edellinen versio on vuodelta 2004... vuodet vierii ja silleen... katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vientiä olis näköjään. Pitää kiivaasti miettiä mitä itse haluaa - ja mihin repeää.

  VastaaPoista
 3. Huomenta! Sateisen harmaa päivä tämäkin näyttäisi näin aamuanalyysin perusteella olevan. Eilen oli kyllä huikean lämminkin silloin kun aurinko pääsi pilvestä läpi.

  Eilinen sade näytti sen, että talliremppa alkaa katon laitolla. Peltikate vuotaa ruuvien kohdalta vähän turhan monesta kohtaa :-/

  Heh, jos meidän ehtooteinien CV:t alkaa olla ns. kysyttyä tavaraa, voi aivan syystä kysyä onko ns. nousukiito alkamassa? Pitää olla hyvin hyvin tarkkana mihin ja miten aikansa sijoittaa. Tämä tietty vapaus kun luettaneen ns. saavutetuksi eduksi ;-)

  Panos-tuotos -analyysit kunniaan!
  Ja nyt panostan vielä yhden kahvimukillisen verran aamustarttiin ja sitten pitääkin puhallella pölyt pois padoista ja pannuista.

  Iso-J karautti Kuopijoon. Touhukasta torstaita muillekin.

  VastaaPoista
 4. Hinakka - toisinaan miettii jo kypsän ja ylikypsän hienoista eroa... :D

  Kai sitä kokemusta on kertynyt muillekin jaettavaksi. Oikeesti koulutushommat on tosi kivoja - ja ne säästävät kroppaa. Näissä käsityöhommissa tahtoo kuormittaa omaa kroppaansa. Joka ei siis enää ole tuoreen väärti.

  Ja kuppi kahvia vois olla kiva piriste. Sitten voi painella pihalla kuutiomaan 10:n saarnivaahteran istutusta... alkaa olla nämä minun puutarhahommat sellaista tukkurin työtä. Peräkontillinen sitä ja tätä, lasti puita... ja kaikkea on paljon.

  VastaaPoista
 5. Voi jumpe kun tulin hakeneeksi 10 saarnivaahteran taimea. Niistä tulee kujanne viimeiselle 50 metrin matkalle tänne, tien vierustaan. Ja väleihin pieniä pensaita. Hitsin innoissani olen!

  Ja Hirnakka pääsee arvioimaan tätä huomenissa. Onko mitään arviota milloin laskeudut? Pitäis varmaan imuria vähän liikuttaa ennen saapumistasi :D

  VastaaPoista
 6. Tita, lepo vaan. Mitään imurin huudatusta ei minun pikavisiittini takia tarvita. Oikeasti.

  Tämä päivä meni niin pannuihin ja kattiloihin, etten jaksa tämän kummoisempaa päiväkirjan reunamerkintää väsätä. Taputtelin vähän silitettävien korin loputonta sisältöä rauhalla ja pinta vajui vähän... ei vieläkään hälytysrajan alapuolelle.

  Mulla olisi jonkinlainen plääni startata täältä ennen kymmentä, olla Iisalmessa puolen päivän jälkeen ja sieltä kahvikupposen jälkeen suunnata rauhassa Majakarille päin. Laittelen viestiä kun kilometrejä kertyy vähän enemmän, ok?

  Nyt pari neulontakerrosta ja unta päin.

  VastaaPoista
 7. Oukkei! No panic... relax vain. Perjantai vietetään täällä ja kierrellään vähän puutarhaa, lauantaina käydään Särkällä ja Kattien Kotihautomossa. Et taatusti ole käynyt sellaisessa paikassa ennen. Briiffan sut järkytysten välttämiseksi.

  Turvallista matkaa! Ilmineeraa jossain vaiheessa tekstarilla. Olen töissä neljään asti.

  VastaaPoista
 8. Ööh, huomasinpa hassun typon tuolla ylempänä... rauhallahan niitä pyykkejä taputellaan :-D

  Aloitan kohta reissupelin varustamisen Iron Butt -reissuani varten ja karautan Kuopijon tielle parin tunnin sisään. Munat! Ei saa unohtaa munia! Muutoin matkustankin kevyesti. Menomatkan ;-)

  Tulotiessä kyydissä lienee yhtä sun toista eläväistä?

  Ja voin kertoa nähneeni jos minkälaisia kissahautomoita ja kotipanimoita. Pahin oli ehkä se, jossa kolli kusi pulputtavan kahvinkeittimen päälle -ja varmisti merkkinsä pysyvyyden kusemalla kohta uudelleen, sen lämpölevyn päälle. Jäi kahvit juomatta sillä kertaa...

  Matkaan, Hopea! See you later.

  VastaaPoista
 9. Hyvää ja turvallista matkaa Titalaan ja hirmuisesti terkkuja : ))))

  Olkee ihmisiksi ; )

  VastaaPoista
 10. Soon 11001 kävijää täällä. Kuitataan Hirnakka perille saapuneeksi ja huomenna taipaleelle lähtöä suunnittelevaksi. Kiva istua iltaa!

  VastaaPoista
 11. hih, onpas täällä ollut matkamittarin mukaan kävijöitä.

  Iron Butt kuittaa 870 ajettua kilometria reiluun vuorokauteen. Palajan kenties kohta uuden merkinnän kera, nyt pitää sulatella... ja lirkuttaa Hönö-Ellille... se on niiiiin hanipööpupunen! Mivvi <3

  VastaaPoista
 12. Haluaa kuvia! Hönö-Ellistä nyt ainakin...!

  VastaaPoista
 13. Tita, nyt niitä on! On! On! Ja itse Hönö-Elli asuu homecoming leirissään Juniorin huoneessa. Huomenna avataan ovi torpan interiööriin ja siitä sitten uskalluksen mukaan ulkomaailmaan. Totutelkoon ensin näihin sisätilojen mukavuuksiin.

  Annan kameran laulaa huomenna. Nuo julkaisemani kuvat ovat siis lauantailta.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com