sunnuntai 8. elokuuta 2010

Alive and kicking -no kidding


Kyllä se vaan on niin, ettei tätä elämää ole tosikoille tarkoitettu.
Mieti nyt omalle kohdalle kun olet menossa pihalle ja tuommoinen tilataideteos on iloksesi sommiteltu. Ihan vaan synttäripukettina mammalle ;-)

Ja jos se oikeesti on niin, että nauru ikää pidentää, sitä eletään satavuotiaaksi. Isävainaa tosin aina mainitsi tupakan kiroista valistaville, että sieltähän se huonommasta päästä lyhenee.

Niin että nyt kun tässä eletään taas monen monta vuotta lisää kaiken ilon ja naurun säilömänä, meinaako se lisää vaippavuosia? Voe tokkiisa, toivottavasti järkikulta sumenee armollisesti aiemmin jottei niitä tarvi miettiä ;-)

Pitkä kuuma kesäpäivä tänäänkin.
Yli kolmenkympin asteet hidastavat askeleen letkeäksi, hawaianakset läpsyvät aina vaan verkkaisemmin. Mihinkäs tässä sunnuntaiksi sattuvana synttärinä olisikaan kiire?


Mutta koska ei jaksa jouten olla, rymyttiin pusikoissa pari hikistä tuntia. Saaliina kolme litraa Saskatoonia ja sama satsi vadelmia. Kuivuus syö satoa ja hyvä kun saadaan edes maistiaiset, nekin esikuivattuna suoraan puskaan. Mutta juuri äsken kiikutin kellariin jemmaan kolme litraa makoisaa hilloa. Talven pannarihillot on nyt hommattu.

Nassekin liputti, mahtaa olla kieli kipeänä moisesta löyhytyksestä.


Niin, en edes yritä muistella kaikkia viikonlopun sattumuksia. Mutta täysin muista syistä kuin silloin joskus nuorempana...

Menköön jauhamisen puolelle (me vanhat saadaan jo horista samoja juttuja uudelleen) mutta on kieltämättä ollut yksi parhammista vuosistani. Mainio suorastaan.

Harmi, että mm. muuan Peter Mayle on ryöstöviljellyt Provencen, eikä samalla idealla oikein voi ryövätä Karjalaa takaisin. Korkeintaan tölkki kerrallaan ;-) -enkä edes juo olutta.

Tänään yllätin itseni pohtimasta sipulikasvien hankintaa, jokohan ne kohta ilmestyvät kauppoihin? Sitä ennen on kuitenkin monenmonta multakuormaa ajettavana.

Kuvassa Neville Noutajaa leikkivä Winston lepotauolla pallorallin tiimellyksessä.

Hyvillä mielin lähden uutta vuodenkiertoa päin. Minulla on oikeastaan kaikki. Perhe, koti, elämä juuri sellaisena kuin niiden pitääkin olla. Ihania ystäviä ja niin... kaikkea mitä ihminen tarvitsee ollakseen elävä.

Eletään tänään kun huomisesta ei tiedä. Vuoden aikana on nähnyt jo niin paljon elämän oikkuja ettei oikeastaan osaa enää pelätäkään mitään.

En osaa enempää pyytää. Enkä kehtaa. Näin on hyvä -ja huomisella on kuitenkin jotain uutta mukanaan.


Uteliaana uutta päin. Nuorempi perillinen näyttää oikean asenteen!

14 kommenttia:

 1. Ja vielä, ennenkuin huolestuneet kettutytöt rynnäköivät torppaan, voin rauhoitella tilannetta ja kertoa, että Pupunaamat eivät todellakaan majaile pitkäkestoisesti kumisaappaan varressa.

  Ja minunkin on syytä kuitata itseni petiin. Moido.

  VastaaPoista
 2. Nemppakin löysi perille Naantaliin, rampit tupsahtivat kuin tilattuna heti puhelumme jälkeen. Heh, kerrankin olin positiivisesti yllättynyt hotellihuoneesta, oma parveke kauniille merenlahdelle oli mukava yllätys. Katselin vesilintujen tohinoita ja joutsenkin lepäili vastarannalla.Nyt en narise vaikka viikon täällä vietänkin. Mr. Dellin kanssa olen töitä puskenut ja nyt olisi aika suunnistaa kohti Höyhensaaria.

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun hotellikeiju oli suosiollinen ja antoi Nempalle säällisen makuusijan viikoksi.
  Kaunis rantamaisema hyvittää paljon.

  Äitikulta sai aamujumppansa kun joutui aamuhämäriin jahtaamaan aidan yli loikkinutta Herkulesta. Kukaan ei ole vielä löytänyt sitä reikää josta pikkupässi pungertaa vapauden tantereille mutta siellä se jossain on. Ilmeisesti se ei näy aitauksen ulkopuolelle koskapa Herkuleskaan ei osaa mennä siitä takaisin ;-)

  Ukkonen jyristeli aamukuuden aikaan, jyrryytti ohi, taas. Vähän saatiin sateenliepeestä roiskeita, hyvä kun pintamulta kastui.

  Kohti arkea -ja sen yli!

  VastaaPoista
 4. Hellettä on piisannut kylliksi asti ja eilen illalla saatiin sen verran ukkosta että hetkeksi helpotti ja vettäkin tuli ihan maahan asti. Samalla peseytyi pahimmat savusumut pois.

  Onko Hirnakka näille main milloin laskeutumassa?? Tervetuloa katsomaan pikku termiittiä :D

  VastaaPoista
 5. Voe tokkiinsa nuita suapasrenkilöitä : ))))

  Aivan kertakaikkisen suloisia työläisiä. Ihquja.

  Ymmärsinkö oikein ? Onko Savun pesue kasvanut ? Uusi kaljakeissi(kö) ??? ; )

  VastaaPoista
 6. Savu, mä niiin tiesin ;-P Wawaonnittelut!!!

  Nita, ei oo keissi vaan foxitsi. Ilmeisesti sileä?

  Saapasrengit ovat kieltämättä aika veikeitä. Suunnittelin aiemmin, että hommaan niille pienet valjaat joista ne on kätevä ripustaa jäähylle narikkaan. Mutta aivan saman asian vaikuttaa ajavan kumikkaan varsi. Winston näytti nukahtavan omaan putkiloonsa.

  VastaaPoista
 7. Ai joo, Savu, en ole nyt sitten ihan varma miten sinne ehdin, ilmoittelen kun on jotain veikkausta.

  VastaaPoista
 8. Ensimmäinen kokouspäivä takana, nyt vielä illalliselle. Aamulla kävin reippaasti juoksemassa. Kiitos tosiaan hotellikeijulle ja kai vähän työnantajallekin, ei ole valituksen sijaa. Saapasrengit oli ihan huippuja...Terveisiä täältä muumien Naantalista, Nemppa lähtee illastamaan..

  VastaaPoista
 9. Ei sitä koskaan tiedä mitä elämä eteen kantaa...
  Eilen illalla totesin parhaimmaksi kysyä konsultaatiota sairaalan päivystyspolilta ja kas kummaa, yön vietin Tikkamäen Takomolla.

  Vanha kehno sappi ei enää kiehu mutta mitälie haamusärkyä tai sorasiirtymää on jäljellä. Lisätutkimuksia luvassa myöhemmin syksyn aikana.

  Kipu ei ole kivaa eikä kyllä kipulääketokkurakaan. Noh, nyt on olo taas ihan ok ja resepti veskassa. Vielä kun muistais että vain otettu lääke auttaa.

  Palajan illalla mikäli aikaa ja viitseliäisyyttä on jäljellä. Nyt odotan puhelua tallilta, tammamammalla tänään 35 pv:n ultra.

  VastaaPoista
 10. No johan! Toipumista kipeällä ja pidä lääkitys kohillaan. Jos sen verran jaksat, että sen ultratuloksen julkistat...?

  VastaaPoista
 11. Jees, tukevasti tiineenä meidän mammatamma ;-) Kyllä siellä wausantekele on kehittymässä. Seuraava jännäys on "vakuutusultra", taitaa tulla lokakuun alkuun se homma.

  Omassa maha-alueen ultrassa ei onneksi mitään tuommoista jänskää näkynyt, eikä magneettikuvantaminenkaan tuone vastaavanlaatuisia ylläreitä ;-)

  Huomenna alkaa koulu ja täällä kihisee silitysrauta. Oppivelvolliset on hätistelty peteihinsä ja koulureitti fillaristin kannalta on koeponnistettu. Vartissa sen ajaa ja 20 min on jo varman päälle peluuta.
  Nuorempi saa vielä kaupungin tarjoaman kuljetuksen.

  Reput pakattu ja minä verryttelen näppejäni kamppalu-urheiluun kontaktimuovin kanssa.

  Tänään ei jaksa enempää, olipa taas mukava päivä, sen sairaalastapääsyn lisäksi!

  VastaaPoista
 12. Meillä alkaa torstaina koulut.

  Mutta tämän paremmin ei voi asiaa ilmaista:"...verryttelen näppejäni kamppalu-urheiluun kontaktimuovin kanssa."

  Amen. Taas jälleen kerran.

  Onnea tulevasta tähdentuikkeesta!

  VastaaPoista
 13. Hipihei ja hurraata !! Tuiki, tuiki, Tähtönen : )

  Hieno homma ja lycko till vaan etiäpäin.

  Me käytiin taas toissa päivänä riiwiötä tapaamassa. Ja voi kauhia kun nuo lapsoset kasvavat sukkelaan.

  Kun vertaa sitä ekan päivän imetyskuvaa ja pistää kuukautta myöhemmin otetun rinnalle, niin wausa on ISO !

  Meneeköhän se näiden karvalastenkin kanssa samalla viisiin kuin karvattomien:

  "Pienet lapset, pienet murheet. Isot lapset, isot murheet" ?

  Toivottavasti ei.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com