torstai 5. elokuuta 2010

Sekalaista / Diverse


Olipa haasteellinen kuvattava tuo unikko. Ei asettunut nätisti mihinkään kuvakulmaan. Onneksi kukinta on vasta alussa joten ehdin ehkä saamaan yhden hyvänkin.

Perhe on koolla taas. Ja se on hyvä. Oikein hyvä. Iso-J tosin vaappuu raihnaisena, uusi nimi lienee kohta aktuelli, Pappa-J ;-) Onneksi sukunimi ei ole Tunturi *kierii naurusta*

Päivälle ei voi kirjata mainetekoja. Makaronilaatikko laskettakoon minulle ansioksi -ja se riittää.

Äitikullan kanssa ihmeteltiin sääilmiöitä. Tänäänkin saatiin monenlaista pilveä (taivaalla) mutta vetisiä niistä oli vain yksi pikavauhtia ylipyyhältänyt tupsaus. Ei vissiin maahan saakka yltänyt sekään sade.

Huomenna ei tarvitse haeskella villasukkia, idästä vyöryy jo nyt lämmintä hönkää. Pitääkin kalastaa jostain villasukkien kokoontumisajoihin koko orkesteri ja pyykätä kaikki ennen syyskylmiä. Harvinainen kesä, olisinko joskus kesäkuussa pitänyt villasukkia yömyöhällä jalassa?


Tässäpä vielä nykytrendin mukainen pinkki kokoomuskukka ;-) Sopii jotenkin ko. puolueen ajamaan työväen aatteeseen tuommoinen rouvanpinkki.

Illan ohjelmistossa on Pappa-J:n bjuudaama leffailta, katsotaan Jens Lapiduksen kirjaan perustuva leffa Snabba cash eli Rahalla saa. Kirja oli vähän puuduttava mutta kieltämättä oikeinkin uskottava.

On Tukkiluodon kaupunki muuttunut paljon sinä aikana kun siellä olen rampannut. Viimeksi... mmmmm.... jokunen vuosi sitten Stockholm Horse shown aikaan (kiitos Nempalle tasokkaasta reissuseurasta) oli jokaisella taksikuskilla turbaani. Ja suu täynnä kultahampaita.

Pikantti ruotsalainen yksityiskohta joka jäi mieleen, demokraattisesti kaikille yhtä lämpimän valkoviinin lisäksi. Kaikille tuli yhtä paha mieli siitä viinistä ;-)

Ei tarvitse matkustaa Delhiin jännittävien pirssikyytien perässä, Tukholma riittää mainiosti *vieläkin puistattaa se gangstericruisailu*



Noh, taas lähti juttu lapasesta mutta mullahan on kaikki valta hillua tällä palstalla ihan miten lystään. Tältä illalta digiboksin jemmaan jää ihana komisario Montalbano. Mulla on jo kaksi jaksoa jemmassa sadepäivien varalle. Ihanan siististi puhuttua italian kieltä (vertaa Napolin murre), upeita maisemia ja tuo sisilialainen vastine komisario Beckille ;-)

Ja kyllä mä taas mieleni niin pahoitin kun vanhalla hevosaiheisella foorumilla tietystä syystä piipahdin. Mikä ihmeen kollektiivinen viha oikeuttaa ihmiset sättimään, haukkumaan ja ties miksi analysoimaan pelkän nettikirjoittelun perusteella? Siis siellä hevosaiheisella foorumilla. Hyvät muistot eivät itsellekään jääneet ajasta, jolloin siellä aktiivisesti vapaa-aikaani tuhlasin. Mutta sain muutaman ihanan ystävän *hali*


Nämä taivaskuvat asettavatkin pienen ihmisen ja nöyrän paluumuuttajan taas takaisin ruotuun. Pieni on ihminen tuon näytelmän edessä. Kuvat eiliseltä, myrskyn jälkeiseltä taivaalta. Ekat idästä ja nämä toiset pohjoisesta.

Jahka rikastun (ja lakkaan köyhtymästä), hommaan salettiin pari idioottivarmaa objektiivia. Ja tuuuuuhdin salaman. Hieman kateellisena katselin Nitan kameralaukun antia, oli kaikenlaista luuppia. Oi, meitsin karkkikauppa on paikallinen kamerakauppa.

Tasan vuosi (torstai-iltana, päivä ei ihan täsmää) sitten Espoon koti oli punaisten muuttolaatikkotornien Manhattan. Aivan käsittämätön määrä tavaraa ahdettiin perjantaiaamuna rekkaan, mersupakuun, kuomulliseen peräkärryyn ja Ääsmaxiin. Ja kuinka monta mersupakun keikkaa oli viety jo aiemmin? Monta. Ja montako keikkaa Ääsmaxi toi jälkeenpäin. Monta. About älyttömästi.

Huomenna aamulla vietän oman hiljaisen kiitollisuuden hetkeni paluumuuton vuosipäivälle. Maksan kiinteistöveroni naukumatta, rajoitan edelleen henkilökohtaisen materialismini minimiin. Ja jumaliste, nautin nykyisestä elämästäni.

Kerran täällä vain eletään, eikä mukaan saa muuta kuin muistot. Miksi ei siis nauttisi siitä mitä arki antaa. 

Kylläpä taas tänään rönsysi ja ryöppysi, niin kuvien kuin ajatustenkin osalta. Elämä on.
Huomenna ehkä hiljaisempaa, helle rauhoittaa.

Moido, tää hyppää nyt Stockholm Noir -tunnelmiin. Välj språk, tack.

7 kommenttia:

  1. Nemppa, se tekstaamasi 21. pv:n viikonloppu on puolestani erittäinkin ok, tämän huomioi ehkä myös Sarika, olen vapaa teidän avuksi ko. viikonloppua seuraavana arkena :-D

    VastaaPoista
  2. Olisipa ihanaa jos Hirnakka tulisikin Jack in the Box-henkeen Naantaliin... saisin loistoseuraa ja maailman kaikilta osin parempaan kuosiin..Mr. Happyhorsen tiimille vien lämpimät terveiset Keravalle huomenissa, perille olivat pääseet ja jabatkin oli onneksi maneesissa. Herrasmiesruunat olivat matkustaneet tyylikkäästi ja pilottikin oli hyvillä mielin:)) Huomenna alkaa heti aamusta tositoimet ja Nemppa karauttaa Kuopiosta poliisiauton renkaat soikeana illaksi kisoihin. Iso J.n toivoma aviisi on hankittu mutta nopeasti en löytänyt kyllä ko. artikkelia. Rimpautan lehteen huomenna ja yritän saada keskiviikon numeron, olisiko ollut siinä? Ensimmäinen työviikko melkein takana ja aika paljon olen aikaan saanut vaikka itse sanonkin, heh! Lauantaina kotiin, joten viimeistään silloin tai från Nådental ska vi träffäs igen!:)

    VastaaPoista
  3. Hiphei, se minun rauhallinen aamukierros pihalla kahvikupin kanssa muuttui oitis. Oli ns. tilanne päällä.

    Lorottelin bäbättimien paljuun vesiä kun hokasin, että yksi harmaa makaa sorkat suorana varjokatoksessa. Piti ihan kummaa öninää ja ähinää. Ähky! Synnytys! Suolenkiertymä! Susi!

    Tarkemmin tutkittuna silmät olivat ihan levolliset (sielun peili), papanat olivat ihan normaaleja ja vatsa, valtava vatsa aika pinkeä. Ei kuitenkaan näyttänyt siltä, että justiinsa synnyttäisi.

    Lampaitten omistaja tuli sitten viivana paikalle ja hätisti lambin pystyyn. No problem. Tiedä nyt sitten mikä siellä on meininki, jäi laumansa kanssa syömään ihan normaalin näköisenä. Voihan se olla, että meillä on kohta vuona, pikkuinen söpö lambi.
    Kieltämättä oli neuvoton olo, en minä ole vielä kovinkaan hyvin perillä bäbättimien tavoista.

    Pupunaamat illistelivät kanatarhan aidalla ja Kullervo patisti rouvat turvaan tarhan toiseen reunaan. Pikkuisen multa lipsahti vesiletku sielläkin, riesakissat saivat vähän jäähdytysnestettä.

    Eilen Winston uiskenteli lampaitten paljussa ja se oli sille kissalle aivan ansaittu juttu!

    Nempalle turvallista ja häiriötöntä (se virkavalta...) kurvailua Keravan suuntaan. Potkaise pilottia persuksille ja toivota hyviä hyppyjä puolestani.

    Helteistä päivää, poistun takaisin hommiloihin.

    VastaaPoista
  4. pitäiskö poiketa Plantagenista siulle se tuoli?? Loppuvat vaikka ja jäät ilman vai oletko kuinka pian tänne tulossa. Ens viikko vielä lomaa, nopeesti on aika taas mennyt. Olis tosi kiva treffata ihan livenä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  5. PItkät piuhat mutta toimiihan ne kuitenkin....palaan aiheeseen "Prix de Hirnakka GT" Ypäjällä.
    Googlailin eikä mitään löytynyt, mutta onneksi kuuluttaja Ypäjällä selvensi asian. Hirnakka tässä tapauksessa on ihan "vaan" hevosihmisten (arvelen kyllä että enempi -tätien) ryhmä, joka oli itse päättänyt sponssata yhden Ypäjän kisaviikon koululuokan. Toimittivat myös palkinnot k.o. luokkaan ja saivat luokalle antaa oman nimensä. Varsin hauska systeemi - vaikka palkinnoista en ymmärrettävästi nähnyt vilaustakaan sattuneista syistä :-)
    Ai niin joo, sainhan mä vielä sen arvostelun vaikka se hylsy meille tulikin - oltais saatu ihan sellaiset debytoijalle "kivat" 60% plus että tuomarit kilvan kehuivat hevosta tyylikkääksi ja hienoksi, mutta vähän lisää energiaa vaan tarvitaan. Aiheesta olen siis ylpeä sekä Kaketsusta että itsestäni. Ja mähän sen energian jätin huonolla ratsastuksellani sinne aitojen ulkopuolelle, niiden ulkopuolella en tuuppaillut tai hinkannut yhtään ja konimus kulki kuin enkeli. Ja sit kun aita suljettiin takana, hups vaan sinne ulkopuolelle jäi kaikkinainen kevyt ratsastus ja tilalle rynni huima kisajännitys ja tyhmäily. Vähemmästäkin hevoskulta kadottaa sen energiansa, ainakin sen mikä liikkeessä pitäisi näkyä...

    Mutta joo, hellettä piisaa liiankin kanssa, pari hassua pisaraa tuli eilen illalla, ukkosta ei näkyvissä yhäkään, prinsessa komensi eilen jo toisella kotimaisella mummiaan "mummi, kom HIT!!!" joten kaikki lienee ihan hyvin.
    Pitäkäähän lambeista huolta.

    VastaaPoista
  6. Savu saikin meilillä "Kuvia kaluista" ja kuten puhuttiin, pidäthän ajan tasalla. Hakureissulle kirmaan hyvällä tsägällä jo nousuviikolla. Katsotaan nyt miten saan aikataulut passaamaan Pappa-J:n reissujen kanssa.

    Paplulle kiitos mysteerin selvityksestä. Aika metka juttu, kieltämättä.

    Sen mie vaan sanon vielä toistamiseen... On kyllä erittäin tyylikästä mennä debytoimaan Helppo A Ypäjän kisakentille. Ei ihan joka täti moiseen kykene. Mutta sinuunhan voi aina luottaa, hoidat homman! Kakehan taisi olla Karjalan poikii? Hieno hevonen, hieno!

    Peeässs. Leffa oli h-y-v-ä!!

    VastaaPoista
  7. Ihana hevonen tuo on, kiitos vaan. Aito polskikoni, saapui tosin tänne meille viettäen osan ensimmäisestä Suomen kesästään Kiteellä. Ja se, mitä jaksan yhä ja aina vaan ihmetellä, on se, että poika tuli meille matkaratsuksi isännälle. Tuloksia siis löytyy FEI-kisoja myöten Puolasta ja Saksasta 5vee ja 6vee-kausilta. Niillä nopeuksilla oltaisiin täällä kaikissa kisoissa kärjessä, vaan - ja onneksi oikeastaan - laji sitten vaihtui.
    Lupaan ja vannon, että jos suunnitelmat toteutuu ja ensi kesänä polskikonimme debytoi VaB-tasolla, niin meikäläinen itkee takuulla koko radan läpi ja vähän sitä ennen ja paljon sen jälkeenkin vielä. Niin onnellinen olen kaikesta, mitä Kakemus on meille tuonut tullessaan. Aivan ihana hevonen, ja todellakin, suomalaistunut Karjalan kautta :-)

    Ja tänään juuri puhuttiin, että se samainen leffa pitäisi hankkia. Hyvä kuulla että oli hyvä.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com