maanantai 23. elokuuta 2010

Sadepisaroiden laulu ja muuta mollivoittoista

Rauhoittava ja tyynnyttävä sateenropina olikin oikein osuva taustaääni tälle päivälle.

Järkeen ei mahdu kuka ikinä missään tarvitsee oikeasti ne kaikki lomakkeet, SWOT-analyysit, laskelmat, visiot ja muut pelsepuupin ideoimat kaavakkeet joiden parissa tämänkin päivän tuhlasin. Jumaliste ei vaan mene kaaliin.

Joku, jossain, on ehkä työllistetty ko. lomakkeita syynäämään, mutta mitään käytännön merkitystä niillä ei elämän perusfaktojen kannalta kyllä ole. Tasan varmaan ja aamen.

Innolla odotan tapaamista verottajan kanssa, sieltä tulee faktaa ja vain faktaa. Ja lopullinen oraakkeli olkoon tilitoimiston lainoppinut. Enää pitäisi löytää se helmi tämän kaupungin tarjonnasta. Paikalliset suositelkoot, kotka kuuntelee. Kerrankin.


Aamu oli ihana, kaunis, kuulas ja kasteinen. Kirmailin märässä heinikossa The Kuvaa jahtaamassa mutta aamuvalo oli ankara. Ensimmäinen kuva on iltavalossa eiliseltä ja huomattavasti paljon sävyisämpi.  Eikä ole photoshopattuu, ihan raakaa tavaraa suoraan muistikortilta.

Zeniläinen tyyni aamuhetki menikin suutariksi kun nuorisorikolliset kirmasivat yrttimaalle...


Kuvasta löytyy tarkkaan syynäämällä kaksi kelmiä itse teossa. Klassinen housut kintuissa -tapaus.
Ei tarvitse enää miettiä kuka pölli mustan unikon. Ja tottahan toki Nasse-Setä saapui kiireen vilkkaa paikalle:

Viisas rekkuseni sentään kulkee käytäviä pitkin, huligaanit vetivät himoloikalla suoraan ruiskaunokkipuskan yli lanttuihin hillumaan. Näkeehän tuhon laajuudestakin että ns. yrteissä on viihdytty aiemminkin... ihan täyspipoisen tekosia ei kissakultien työnjäljet ole ;-) Kiteen kirkkahimmat!

Seuraavan kerran yllätinkin riiviöt näin viattomissa tunnelmissa tuvan ns. sikaosastolta:


Vähemmästäkin riehumisesta rasittuu ja tarvitaan akkujen latausta. Tässä kyse oli ns. täyslatauksesta koska rauhaa ja hiljaisuutta torpassa kesti pitkälti toista tuntia. Mokomat koltiaiset ovat jo niin isoja että mätkähtelevät varsin äänekkäästi painiessaan, loikkiessaan ja ... liikehtiessään.

Sitten Milton paljastikin epähuomiossa todellisen luontonsa:


Venytys, haukotus ja täyteen ladattu kissapeto on valmis uusiin seikkailuihin!
Nämäkin kaksi retkua painelevat ulospäästyään Äitikullan luo syömään Patsymummon kinkut ja vasta sitten ns. kulmille hengailemaan. Ei ole hiirillä eikä myyrillä huolen häivää niin kauan kuin torpan kissat ovat tässä jamassa. Elleivät nyt sitten heikoimmasta päästä kuole nauruun.


Ei se kuulkaa ole ihme, että olemme koko perhe ajoittain hyvin hyvin väsyneitä. Ja että koirallekin on kehittynyt silmäpussit. Kyllä kaksi kiiltävää mustaa minipantteria tuo sykettä torppaan.  En tiedä mihin järkisyihin vedoten perustelen kolmannen biokillerin hankinnan kenellekään. Olkoon, menköön, tulkoon.

Lataamisesta tuli mieleen, viikonloppu on kohta kuin liemikuutio. Täynnä tavaraa. Kun lauantaina toivottavasti kotiudun pohjoisen reissultani, on syytä painattaa samoilla silmillä paikalliselle tallille kuvaamaan Isoja Hevosia. Ja sunnuntaina lisää. Meidän kylällä järjestetään vallan iso Hobune 2010 näyttely ja kantakirjaustilaisuus ja se on oikeasti hieno juttu. Sinänsä aika kuvaavaa, karjalan kunnahilla on hyvin aktiivista eestiläisten hevosrotujen kasvatustoimintaa.

Tässä se taas nähdään, tosirakkaus ei tunne rajoja!

Ja tokihan meillä on tulevana viikonloppuna myös kolme perillisten pikkuserkkua yökylässä. Oikeasti siitä tulee hauskaa! Eikä vähiten siitä syystä, että itse hengailen Majakarilla perjantai-iltana.

Mutta eletäänhän nyt ensin tämä viikko etiäpäin ja syvennytään viikonlopun antiin sitten kun sen aika on. Hyvältä näyttää ja huomenna uudella kiukulla paperihommiin. Iso-J osti mulle tänään elämäni ekan ajopäiväkirjan. Hurraa! *pontevasti*

Eiköhän tämä ollut tässä, vi ses! Vi hörs! Heissanheissan.

6 kommenttia:

 1. Jassoo, kävijälaskuri senkun ruksuttaa uutta lukua, tällä viikolla saattaa hyvinkin 11000:n lukema kilahtaa rikki. Hämmästyttävää!

  VastaaPoista
 2. Voi kuule Hirnakka... kun näet sen kolmannen biokillerin, niin ei kuule mitään jakoa hyvissä perusteissa. Lumoava... liikkis... kaikkea mitä ikinä voit vain hempeästi kuvitella. Ja emonsa opettanut metsästämään. Se jos mikä on ihan bonusta. Käy vain apteekista matolääkkeet, tämä yksilö ei ole sukupolviin kuullut sellaisista.

  Ja puutarha-alan suhteen olen varannut sulle taimia ja elämyksiä. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 3. No voi hyvä tavaton noita kahta Kiteen kissaveljestä! Nemppakin, kiidettyään n. 700 km poliisiautolla itäisen Suomen kautta Pohjois- Pohjanmaalle on aivan silmät soikeana ja varmaan nukkuakin pitäisi kohta. Muuten huomenna porot loikkii nokkapelillä, huhhuh! Aika moisia epeleitä!Siis kissat, ei porot! Siinä on villahousuisella juniorilla naukumisessa pitelemistä. Laajensin muuten viikonloppuna kokemuksiani risusavotassa ja pöllien kanniskelussa Nokian gummikengät jalassa. Marjalan suunnasta voisit saada vinkkejä tilitoimistoon liittyen. p.s Posti-Pete tuo JT:lle perinneaita-artikkelin. Terveisiä kaikille Nemppalasta!

  VastaaPoista
 4. Huomenia! Kattivelloset pitivät huolen, että KUKAAN ei nukkunut kl. 6:n jälkeen.

  Milton on jo tänä aamuna ehtinyt loikkaamaan suoraan kananruoka-astiaan ja luonnollisesti kiskomaan sen lattialle itsensä päälle... Olisin ollut vahingoniloinen jos en olisi joutunut itse noukkimaan kanojen kattausta lattialta.

  Toivottavasti pohjoisen vahvistus on oikeasti Suuri Pörröinen Metsästäjä ;-) Ja sopeutuu näiden huligaanien sakkiin kivutta.

  Taidanpa soitella Rouva S:lle ja tiedustella suositusta, samasta osoitteestahan saanen sopuhintaan lainopillisiakin neuvoja mikäli niitä tarvitaan?

  Nemppa pitää nyt vain huolen, että poronkäristykset pysyvät edelleen pakastealtaissa eivätkä bemun etusäleikössä.

  Sumuinen päivä ja lisää paperitöitä. Huoh.

  VastaaPoista
 5. Voj nojta teidän kissuleita : ) Hauskoja veijareita, joiden kanssa aika ei näemmä käy pitkäksi...

  Innolla odotan, miten uusi pölyhuiska sopeutuu joukkoon tummaan !

  VastaaPoista
 6. Terveiset Napapiiriltä, rimpauta vain Marjalan suunnalle ja uskon sekä juridiikan että kirjanpitoneuvojen järjestyvän. Toivon todellakin että näen poronkäristystä tänään lautasella enkä kaavi sitä au naturel säleiköstä, yöks! Tulomatka meni rattoisasti ja taidan kipaista vähän katsomaan cityä ja sitten siltojen lenkille, jota vastaanotto suositteli. Hugs!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com