perjantai 20. elokuuta 2010

Haipakan kautta haikeuteen

Haipakkata piti tänäänkin. Onneksi illasta tahti rauhoittui ja nyt jo pilkittää oikein herttaisesti.

Voin niin helposti kuvitella itseni kultaisten ikävuosikymmenten aikaan, harmaahapsisena kultahammasmummona. Tässä samassa laiskanlinnassa nuokun, kuolatippa leualla helmeillen. Ja perillisiä harmittaa kun Torpan Vanha Armo on niin vaativa. Konjakille perso ja suulas tapaus... eihän sille voi antaa lapsiakaan vahdittavaksi, usuttaa ne älyttömyyksiin kuitenkin *takaan sen*

Noh, nyt ei ajatella geriatriajuttuja ollenkaan, uutta matoa koukkuun ja elämässä eteenpäin. Lasissa helmeilee ansaitusti kuivaa valkeaa. Hyvän viikon kunniaksi on ihan kunniakasta kohottaa malja.

Maljannoston ansaitsevat myös rakkaat ystävät, kivat kaverit, tutut ja tutuksi tulevat. Ilman teitä -ja eri reittejä teiltä saamiani viestejä- elämästä puuttuisi ihan valtavan hirmuisen iso osa. Vaikkei ihan viikottain yhteyksissä oltaisikaan, on hyvä tietää, että siellä jossain te olette. Ajatuksissa jokainen.

Toinen syy maljan kohotteluun vesilasillisen sijaan on ihan perusteltu sekin.  Vesi on katkipoikki. Tokihan meillä on omavaraisuuden nimissä kaivoja useampikin eli ei täällä vedettä olla. Kunnanvesi ei vain nyt kierrä putkistoissa, koko kylä tuntuu olevan kuiviltaan. Naapurin isäntäkin kipaisi tänne saunaan.

Ehkäpä ne aamulla ylilennon suorittaneet joutsenet eivät vielä lähdekkään, olivat verryttelylennolla? Kesä jatkukoon, onhan tätä ihanaa elokuuta ja keltaisen kuutamon iltoja vielä lähes puolet jäljellä.

Syyskuun kohdalla kalenterissa onkin jo melkoisesti merkintöjä. Vähän sekavin tuntein niihin suhtaudun... kunhan ei taas lähtisi ns. jopo keulimaan työkuvioiden suhteen. Sillä jos minä jotain olen maallemuuton myötä oppinut arvostamaan, on se mielenrauha. Ja se löytyy hitaasti elämällä. Ehtii katselemaan maisemiakin ;-)

 Sitä kun ei päiviensä määrää tiedä. Tärkeintähän ei ole päämäärä vaan itse matka.

Näissä väsyneissä ajatuksissa jätän miehet jatkamaan saunomistaan ja kaivaudun vällyjen väliin. Kylmä yö tulossa, huomenna voisi olla hieno päivä kerätä yrttijemmaa talven varoiksi.

Elä kauniisti, älä ole pienille paha ja taputa itseäsi olalle. Hyvä olet.

3 kommenttia:

 1. Laiton sulle meiliä. Kuutioi hartaasti elämääsi - sen realiteetteja ja sitä mitä itse haluat. Siinä jossain puolivälissä on kompromissi. Enempää ei kannata antaa... Mutta realiteetit pitää ottaa huomioon. Ja antaa niille osansa.

  Jään odottamaan innoissani sun visiittiä! Majoitus on vähän vähemmän kuin viiden tähden hotellissa.... mutta lämmin yösija petivaatteineen löytyy kyllä. Ei tarvi makuupussia. Pieni minbar löyty kans. Mutta punaviiniä ei ole, jos ei erikseen tilata :D

  Nyt minäkin kaivan itseni petivaatteiden syleilyyn. Aamulla lähtö kurssille ja siellä koko viikonloppu. Sitten on taas Suoritettu Jotain.

  VastaaPoista
 2. Nemppa valmistautuu myös vetäytymään höyhensaarille. Matka länsirannikolta oli tänään jotensakin pitkä, mukava oli tulla kotiin. Piti tehdä yhtä sun toista...kotihommia mutta tärkein juttu oli asettautua kotiin, jotta huomenna voi suunnata katsomaan saareen Asta-tyttösen tekoja. Torpalla suuntaan sitten syyskuussa... ehkä voimme virittää Tavernaan ulkotulia tai jotain yhtä skumppalasillista silmällä pitäen. Muuten kyyhötetään vaikka villapeiton sisällä... p.s neulominen ei ole huono idea!

  VastaaPoista
 3. Kiikkustuoli sulle täytyy hommata. Sellainen nykyaikainen, ruusukankaalla verhoiltu. Siinä on tyyristä sitten ryystää konua kupista ja käskyttää natiaisia ; )

  Tänään oli hyvä päivä. Kiireetön, mutta tapahtumarikas. Tuli mm. siirrettyä ahteri pitkästä aikaa ystävän luo.

  Isoista koirista neitipuolinen oli aivan otettu vierailustani. Hauska vekotin : )

  Illalla käytiin junnun kanssa lenkillä. 50 minuuttia ähellettiin, suurin osa matkasta hölkättiin. Minäkin !

  Siinä olisi nimettömistä voinut vettä kiertää, kunto on mitä todennäköisin...

  Mutta kivaa oli.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com