maanantai 30. elokuuta 2010

Bye bye bäbätin


Huokaus, syvä huokaus. Kesä on mennyt. Ja muuttolambit lähteneet.

Järjestivät meille kuitenkin riuskemmanpuoleisen iltajumpan lähtiäisbileiksi. Yksitellen ne piti ottaa tuntumalle ja nostaa kuljetusvälineeseen, ei ollut hevostrailereista tuttua siltaa käytössä. Ja ennenkuin päästiin lampaan kanssa ns. tuntumalle, oli tarvittu monta rinkelinpätkää ja taitavia harhautuksia. Ja lukuisia ns. hutisyöksyjä. Hiipivän intiaanin taktiikka oli paras -ja siistein. Perilliset voivat esittää demon kiinnostuneille seuraavalla laidunkaudella. Tältä vuodelta on kioski kiinni.


Aloitettiin ihan fiksusti hankalimmasta eli Liehusta. Sitten Hector, Helmi ja Tuhnu. Sitten ruskea nopsajalka Hanna, Paavo-pässi ja lopuksi helpoimmat Tyyne sekä Kyllikki.

Junioriperillinen jallitti ison pässin ihan käsittämättömän tyylikkäästi. Pääsi maksamaan ns. potut pottuina ja puskuripässi hämääntyi täysin. Ei varmasti vieläkään tajua miten siinä niin pääsi käymään!


Yritin vähän kuutioida torpan eläinten nuppilukua. Kissoja on nyt viisi, mukaanlukien mummolaan itsensä ulkoistanut Patsymummo. Kaino-Kullervolla on kahdeksan rouvaa. Marsujen nuppiluku täsmää, se on kolme. Lisäksi monitoimikoiria yksi. Huomenna on hiljaista -ja nopsempi aamukierros. Eikä kukaan buuaa vaikka kävelen pihalla ilman rinkelipussia.


Ennen syyskylmiä (kyllä kai ne viralliset kylmät kohta alkaa) pitää hankkitua papanaralliin ja haravoida Saskatoonien täsmälannoitteet talteen.

Oli kyllä aivan huippujuttu saada bäbättimeet kesävieraiksi. Ensi kesää varten onkin jo kolme lohkoa aidattuna joten kausi voidaan aloittaa paljon aikaisemmin. Toivotaan varhaista kevättä!


Hönö-Elli sen sijaan toivoo ihan jotain muuta... pesuhetki ei sopinut kissaneidin aikatauluun millään. Mutta mirri on nyt pesty, puhdas ja kuohkea. Testasin kissatulokkaamme rakkauden rajoja myös korvatipoilla ja matolääkkeellä. Kyllä siitä vielä kelpo katti tulee, kynnetkin on leikattu säädyllisemmiksi. Ruoka maistuu ja hiekkalaatikkoasiointikin sujuu jo rutiinilla. Olipa sitten Elli tai Ernesti, mahtikatti kuitenkin.


Tässä vielä nuorisorikollinen klassisessa housut kintuissa -tilanteessa. Tänään narahti kirsikkapuun kimpusta *gnnnh* Kissatkin tykkäävät näistä virkistävistä viileistä syyskesän päivistä, vauhtia ja melskettä riittää ihan vaikka kenen tarpeisiin. Onneksi nukkuvat yön, ainakin periaatteessa melko hissuksiin. Aamuralli alkaa aamiaisesta. Jäähyminuutteja ei ole, puhutaan tunneista.

Ylitin itseni kaupunkireissulla, olin nopeampi kuin uskalsin kuvitellakaan ja nipistin jopa vähän aikaa ottaakseni pikakatsauksen Carlssonin valikoimiin. Savon Stocka on nimensä väärti. Välttämättömät syysvaatehankinnat on nyt hakemista (ja maksamista) vaille tehty. Hyvähyvä! Loput releet hommaan entiseen tyyliin agrimarketista ;-)


Iso-J lähti hampaitaan kiristellen lykkäämään Pepelinon nokkaa kohti etelää. Aina ei mene nallekarkitkaan tasan ja joku joutuu lähtemään ihan Isolle Kirkolle saakka leivän hakuun. Puuhaa ja aktiviteettia riittää toki täällä maallakin, toki vähän erilaisia. Ja hiton paljon mieluisampia.

Ihmetellään huomenna lisää, nyt ei jaksa mitään muuta kuin huokaista syvään. Lambit läks ja sushukkanen vetäisi mustapekan. Mitä mä sanoinkaan niistä nallekarkeista ;-)

Heissanheissan, kuulumisiin!

5 kommenttia:

 1. Kadonneen helleboruksen arvoitus on selvinnyt. Kävin Särkällä tiedustelemassa asiaa ja Jari sanoi, että vain yksi helleborus oli kuormassa. Muisti meidän puhuneen kahdesta, mutta ainakin laskutuksessa oli ollut vain yksi. Jari muisti mukana olleen lajikkeen olleet atrorubens. Löysitkö sellaisen lastista?

  Pääasia, että taimien määrä vastaa maksettua hintaa. Jäi sitten jotain siementä seuraavaksi reissuksi :D

  VastaaPoista
 2. Okei, sitten se jäi puheen asteelle. Atrorubens istuu jo kärkipaikalla helleborusrivissäni.

  Jäihän sinne niin paljon muutakin *huokaushuokaus*

  Nyt minulla on ilo ja kunnia tarjoilla mustille panttereilleni hyvän päivän päätteeksi Axilur matolääketabletit ;-)

  VastaaPoista
 3. Onneksi tänään oli mitä kirkkain auringonpaiste heti aamusta. Sateella olisi ollut vielä surkeampaa katsoa tyhjää lammasaitaa, ei ollut portilla ketään buuaamassa :-/

  Milton on tehnyt tuttavuutta Hönö-Ellin kanssa eikä pikkukissa väistä tuumaakaan mustaa roikaletta. Iltapäivällä Winston pääsee tutustumaan pikkusiskoonsa. Yhteinen sävel löytyy saletisti kinkkubuffetin ääreltä joten Herra Snellman toimikoon rauhanrakentajana.

  Nassereppana on hyvin huolissaan harmaasta ja pöhisevästä karvakasasta. Taitaa raasu tajuta, että kolmatta kattia ei toimeliainkaan koira pysty hallinnoimaan. Etenkin kun ne ryökäleet karahtavat puuhun illistelemään.

  Nyt ohjelmassa kuitenkin ihan muita hommia. Ei voi jäädä kissoja paapomaan koko päiväksi, niin kivaa kuin se olisikin. Huomenna auto seisoo huollossa joten tämä päivä on taas kind of busy *blaah*

  VastaaPoista
 4. Höno-Elli on kyllä tasan tarkkaan Elli, ei tuota naisellista nirppailukatsetta kykene kukaan Ernesti tuottamaan. Nemppalassa on alkanut uusi viikko, joka kuljettaa kohti Kainuuta huomenissa. Toivottavasti matkaan mahtuisi myös syyskesäinen pallojahti yhdessä sisar-kullan kanssa. Ensi viikolla Nemppa karauttaa kohti Pohjois-Karjalaa ja visiitti Torpalle on luvassa...Tänään oli taas päivä, jolloin hierojan, Antto Pihtinäppi, jälkeen oli tosi mukava tulla kotiin ja vetää ovi kiinni. Kotona paras muualla hyvä. Joskus sinänsä mukavatkin päivät voivat viedä mehut aika totaalisesti. Nyt Nemppa hoitaa kotia, pakkaa trollin, nakuttaa vähän Mr. Delliä ja toivottavasti purjehtii hyvissä ajoin kohti höyhensaaria. Hugs from Nemppala!

  VastaaPoista
 5. Antto Pihtinäppi ;-)
  Lihashuoltoa kaipaa itse kukin kun nyt on taas ns. makuun päässyt.

  Pakkaahan kassiin välihousut ja laamapaita, tänne on luvattu kylmää. Hyytävän kylmää.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com