sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannuksen jälkilöylyt


Tässä meidän Åttopojat isomman astian äärellä. Ja tuohonpa se huikkaaminen torpan mäellä taisi jussina(kin) jäädä. Jotain pienimuotoista ja vähäpätöistä viinillä sievistelyä. Karkeita ja kirkkaita ei tällä mäellä ole nähty sitten glögiterästeiden.

Hulluilla on hauskaa ilmankin! Ja voi pojat että me syötiin hyvin. Lohta, uusia perunoita ja kauden yrttejä. Lihaa eri muodoissaan grillistä, tuoretta leipää -ja hyvää seuraa, kiireetöntä iltaa ja noh, huonoa huumoria. Ja se sauna, ei ihanampaa paikkaa olekaan!

Valitettavasti Juhannus ei sujunut muualla ihan yhtä leppoisasti. Uutiset kertovat karua kieltä härmän häjyjen juhannusrituaaleista. Opimmeko me ikinä? Olemaan viisaasti vesillä, arvioimaan omat ajotaitomme ja vastustamaan tyhmiä vedonlyöntejä?

Kesä loppui liian lyhyeen -liian monella.


Tänään kävimme muuten *kömpelö ja karkeatekoinen aasinsilta* naapuripitäjässä kunnostamassa Iso-J:n mummon hautapaikan kukkaistutuksia. Yllättävän paljon väkeä vaelteli kirkkomaalla. Kenties kesälomalaiset käyvät viettämässä pienen hiljaisen hetken omaistensa kivellä.

Kotiin ajelimme kaunista maisemareittiä ja taas tuli uusi tienpätkä tutuksi, kauniit ovat Karjalan kunnaat.

Huomenna torpan väki hajaantuu. Iso-J ja perilliset suuntaavat autonvaihtoreissulle Ison Kirkon liepeille ja minä sekä Äitikulta jäädään tänne. En minä kertakaikkiaan jaksa nyt hälinää, hässäkkää saatika kehäykkösen liikennettä. Tuommoinen kuvan kaltainen karjaliikenne sopii maalaislikan sielunmaisemaan paljon paremmin.

Ensi viikolla vaihtuu näköjään taas uusi tuhatluku torpan blogin matkamittarissa. Sekin ihme pitää näköjään nähdä. Nöyrä kiitos jo etukäteen.


Näihin lehmänhöngän lämpöisiin kesäyön tunnelmiin on hyvä lopettaa tämän Juhannusviikon blogimerkinnät.
Ensi viikolla uusia kuittauksia, kenties myös kuva-aineistoa Tamma Tähtipyrstön juhannusromanssista?

Voi hyvin ja ole kiltti omillesi,
toivottaa kesähempeä Hirnakan Torpan blogisti <3

8 kommenttia:

  1. Olipa hellyttävä tuo eka kuva! Kipossa on kokoa verrattuna misuihin, mutta tilannehan muuttuu.

    Minun päivä kului äiteen synttäreillä vieraillessa. Muuta mainittavaa en ole saanut aikaan. Lomareissua Tukholmaan suunnitellaan, joten buukkausta Torpan väen visiitille odotellaan. Takuuvarmasti ollaan paikkakunnalla 10-12.7 tietämillä, kun pitää vetää hierojakurssia. Kaikki muu on vielä avointa.

    VastaaPoista
  2. Kauniita, huikeita maisemia siellä Karjalassa päin!
    Me käytiin juhannusksena Virroilla, vehmaassa Hämeessä. Siellä kurjenpolvet kukkivat ojassa Ailakkien, Kellukoiden ja Koiranputkien kanssa, meillä niitä yritetään kukittaa kukkamaassa.
    Tulin siihen tulokseen, että seuraavalle reissulle otan mukaan lapion ja moottorisahan. Romahtaneiden, autio talojen pihoissa kasvaa hienoja ruusuja jotka jäävät heinikon peittoon ja metsään oli kaadettu kaksihaarainen sähkötolppa jonka eristeet olivat isoja lasisia sinivihreitä hienouksia. Ruusuille ja eristeille olisi jo paikkakin katsottuna!

    Mutta hienointa kaikessa, tälläkin juhannuksella oli tarkoituksensa ... ensi keväänä meillä on westie-poika. Tarjolla olisi ollut myös karkeakarvainen mäyräkoira, muttei se napsahtanut samalla lailla kuin westie. :D)

    VastaaPoista
  3. Maanantaita!
    Åttopoikien juomasaavi on oikeasti Nassen kippo-osasto mutta mikäpä kiinnostavampaa kuin Iso Vesi..

    Tita, ilmoittelen oitis aikatauluja kun jotain valmista täälläkin jostain tulisi.
    Buukatkaa aivan kaikessa rauhassa reissunne, kyllä noita käyntejä sovitellaan.

    Tuula, lukijoista mm. Nemi huokailee taatusti westieuutisen takia. Mitähän Pönö tuumii uudesta vinkulelustaan? Tärppäsikö muuten sillä taannnoisella ponnistelulla? Et sitten toista borderia ajatellut??

    Meillä on tilaa toiselle borderille jos semmoinen pieni possunaama jostain syliin tipahtaa. Isommat koirahurtat on nyt toistaiseksi pyyhitty pois haaveista.

    Ja kieltämättä, bordercollie teki taas hypnoottisella katseellaan aikamoisen vaikutuksen. En taida uskaltaa moista tykkiä hommata, sehän pyörittelee meikäläistä kuin stockan ovia ;-)
    Sensijaann Tita ja Seija taitavat olla riittävän vahvoja naisia koulimaan vahvaviettisistä koirista ihmisen kavereita. Minä tyydyn vain ihailemaan. Riittävän kaukaa.

    Aurinkoinen päivä, tuulee raikkaasti. Hyvä homma!!

    VastaaPoista
  4. Voi kun voisin löyhyttää netin ämyreiden kautta nenääsi torpan aromit. Kerrankin esittelykelpoiset ;-)

    Otin juuri uunista raparperi-toscapiiraan ja se on NIIIIIN hyvä. Proprio perfetto! Vaikka en olekaan mikään Kinuskikissan tasoinen blogikokki, taidan julkaista ohjeen... wait and see, watch and learn. Sinua on varoitettu ;-)

    *mmmmmh*

    hmmmm.... minä_yksin_kotona_uunituoreen_leivonnaisen kanssa. Not working! Ei kahviseuraa??? Päivän lailliset hiilarit on käytetty joten piiras joutaa pakkaseen odottamaan aikaa parempaa *snif*

    Mitä luonnonvarojen tuhlausta! Menen lapiohommiin jotta ansaitsen edes toisen "pienen" viipaleen. Ja pohdin samalla kaipaako täydellisyys hunnukseen vaniljakastiketta, kermavaahtoa, kanelilla vai ilman... *kidutusta ja itsensäruoskintaa*

    VastaaPoista
  5. Nemin silmät laajenivat kuin lautaset luettuaan westie-uutisen...vielä jonakin päivänä toteutan suuren haaveeni pienestä, valkoisesta porkkanahännästä, toki borderikaan ei ole pois suljettu... varsinkin jos Kumi-koira pääsee asiaan muutoinkin kuin villasukan kanssa. Terveiset Rovaniemeltä, toisikohan Joulupukki westien, jos poikkeaisin häntä huomenna morjestamassa, pähkäilee Nemppa

    VastaaPoista
  6. Toinen bortsu on täysin mahdoton ajatus, mä-en-enää-jaksais-toista-samanmoista-menijää.

    Pönön seksihommat meni harakoille, sen asento painui niin alas ettei 'se' yltäny oikeeseen kohtaan. Nyt opiskellaan oikein kirjasta, minä luen ääneen ja Pönö kuuntelee päätä kallistellen. Opitaan homma teoriassa. :D)

    Toinen tyttö, Ester, tulee loppukesästä, siihen mennessä pitää käytännön homma jo osata.

    Westiet napsahti heti, jäärä, muttei yhtä kovia metsästämään kuin bortsu. Kuoppia kaivoi intohimoisesti ja se on meillä kielletty homma ...
    Hyvin näyttivät pysyvän Pönön perässä kun hän juoksi keppi suussa edellä. Joten lenkkikaverina vallan verraton, Pönön kaverina pärjää varmasti, oli sähäkän äkänen luonnoltaan.

    Pennun saan vasta ensi keväänä ... voisin kertoa omistajan nimen, jos niinkuin ihan tosissas olet! :D)))) Näinkö helppoa on tartuttaa toiseen koirakuume? Ei ollu kovin reilusti tehty.

    VastaaPoista
  7. Tuula kirjoitti:

    "Näinkö helppoa on tartuttaa toiseen koirakuume? Ei ollu kovin reilusti tehty. "

    Ihan samalla tavalla ja tekniikalla tarttuu myös hevoskuume, varsavirus ja kattimania. Joten älä sinä Tuula huoli... otolliseen maaperään yllyttelyt uppoavat ja taatusti ystävieni luota eläinlapsetkin saavat ykkösluokan hoivan.

    VastaaPoista
  8. Tuula, westiet ovat aivan huippuja. Minulle oli ilo seurata Santeri alias Sanen elämää sisareni perheessä useiden vuosien ajan. Sane taisi olla peräti lähellä 14 vuotta siirtyessään koiraenkeleiden joukkoon. Ja vei muuten mukanaan salaisuuden kuinka avataan keittiön raskaat vetolaatikot, kansiroskikset ja jätevaunu keittiön kaapeista sisareni iloksi. Harkitsen asiaa tarkasti ja palaan Hirnakan tai blogin kautta, jos miettisin pennun varausta. Rakastava koti ja mielenkiintoinen matkustelevan koiran elämä olisi varmasti tarjolla. Täällä istun Rovaniemellä hotellissa ja pitäisi aloittaa hommien tekeminen... Kuinka pienet porkkanahännät saavatkin toimistorutiinit kuten koulutuskutsut ja edustusanomukset katoamaan taivaan tuuliin???

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com