sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Soma sunnuntai


Tämä päivä on eletty kuin pellossa, kirjaimellisesti. Mitään hyödyllistä, järkevää tai ansiokasta en ole tänään saanut aikaiseksi. Lähinnä kuljeskelin ympäriinsä istutuslapio kädessä ja pläänäsin tulevia pihaprojekteja. Enää pitäisi saada jostain joku seuraamisen arvoinen visio, pihan suhteen.

Nemi karautti mustalla kulkurilla baanalle ja on onnekkaasti parkkeerannutkin jo Jyväskylään. Olipa mukava saada hyvää seuraa koko viikonlopuksi, kiva kun kävit ja tulethan taas uudelleen?


Perhe poistui tiluksilta käväistäkseen Kolin kansallismaisemissa, Iso-J:n vanhemmat ovat puusavotassa. Melkoinen kuorma metristä koivunpätkää mahtuu ääsmaxin konttiin, saatiin näytteet tulevien vuosien polttopuista. Hyvähyvä. Itse en olisi kyllä semmoista lastia lähtenyt kyytimään, perä nimittäin viisti melkein  maata.

Huomisesta alkaakin vähän uudenlainen arki kun Iso-J karauttaa etelään ja perilliset ovat lomalla. Menee hetkittäin mielenkiintoisaksi sumplia aikataulut ja tekemiset. Mutta on niitä sumplittu ja sompailtu ennenkin, arkipäivään tarvitaan haasteita.

Torstaina Iso-J:n kyydissä tulee lisälapsia, perillisten parhaat ystävät Espoosta tulevat lomalle. Pitää vain tehdä ruoka astetta isommilla kattiloilla, muutenhan se on ihan sama onko noita tenavia täällä kaksi tai neljä. Kerrankin voin sanoa täydestä sydämestäni: meille mahtuu!!


Ai joo, kissaosaston juniorijaosto huimenee päivä päivältä. Kasvavat niin että humina kuuluu. Suoritin tänään onnistuneesti pikkujätkien kynsienleikkuuoperaation. Oijoi kun ne ovat sitten söpösiä <3 Mutta kissanpentujen kuuluukin olla söpöjä. Turkista erottuu selkeitä tabbyraitoja ja värikin alkaa olla enemmä suklaanruskea kuin musta.

Mukavaa viikon alkua! Näkyillään ;-)

ps. Tähtiahteritamma lähtee miehelään juhannusviikolla. Saa juhannuskengät 21.6. ja niilläpä onkin hyvä matkustaa etelään. Jokohan sitä saa hyperventiloida?

11 kommenttia:

 1. Tuo onkin ihan tekemätön juttu - kissojen kynsien leikkuu * ihmetystä * Tässä on varmaan jokin vissi ero sisä- ja ulkokissojen välillä.

  Päivä meni reissussa ja isän tupareissa. Mukava rivarihuusholli postimerkin kokoisella pihalla. Kerrostaloon verraten siis huikeaa luxusta. Mutta minä tulisin kyllä hulluksi pienessä rivarissa ja erityisesti kerrostalossa. Onneksi meillä on Majakari!

  Pitäisi suunnitella heille kukkapenkki ja omenapuullekin katsottiin paikka pienellä pihalla. Muuta sinne ei sitten sovikaan pyykkitelineen lisäksi. Ensi viikonloppuna vien perheomenapuun sinne ja taimia kukkapenkkiä varten.

  Nyt pitää tehdä kahden kuukauden kirjanpito ja laitella tilaukset taas lähtövalmiiksi. Ei kyllä kiinnostaisi olla sisällä pätkääkään!

  VastaaPoista
 2. Jaaa... enpä tullut ajatelleeksi, kynsien leikkuunhan voin todennäköisesti unohtaa tulevaisuudessa. Mutta onhan se toki kissalle hyödyllinen taito olla hissunkissun paikoillaan kun ihminen operoi kissan yksityisvyöhykkeellä.

  Matolääke meni muuten eilen ihan heittämällä *hihhhii*
  Snellmanin keittokinkulla on maagiset voimat!

  Rivaripihalta vapauteen karanneena voin vain nyökytellä tietäväisenä, ei ole isot alat -mutta onneksi Tita saa senkin kukoistamaan.

  Huomenissa pitää hankkiutua hammaslääkärin juttusille, perjantaina lohkesi hammas ja alkaa olla aika tuskaista. Taidan huitaista panacodit ääntä päin ja sonnustautua yöpuulle. Hilpeää mieltä Titalle yöllisiin paperipuuhiin, go girl go!

  VastaaPoista
 3. Jeees... kirjanpitohan on suurta huvia sunnutaiyölle... pärkkeles.

  Ei taida mennä pakkaselle yön aikana, vaikka niin lupailivat säätiedotuksessa. Vieläkin on lähes 7 astetta lämmintä. Pysyköön halla pois!

  Ihanan valoisaa edelleenkin. Pihalle katsoessa kukkivat narsissit tuovat lisää valoa... ja vihreys... kaiken verhoava vihreys on niin suloista! Hevoset tosin näyttävät jotenkin pullistuvan tästä vihreydestä.

  Tämä vuosi on muuten maailmanennätysvuosi laitumelle laskun ajankohdassa. Ei ole ikinä näin aikaisin hevoset päässeet laitumelle. Mutta karvakorvat kiittävät ja iloitsevat. Sen ne on ansainneet. Koko talven kuivaa heinää - ei ole hääviä. Kyllä mehevä vihreä on jotain ihan taivaallista!

  No jokohan lopettaisin töiden välttelyn ja tarttuisin toimeen eli tositteisiin...?

  VastaaPoista
 4. Syvästi myötätuntoisena tulin kurkkaamaan Titan kuulumiset ;-)

  Outoa, kouluaamuina erästäkin 9-vuotiasta saa riipiä peiton alta väsymykseen saakka. Nyt istui huoneensa lattialla ja leikitti kissoja, ennen kello kahdeksaa! Oiskohan joku intressiasia?

  VastaaPoista
 5. No ihan niin on intressiasia : )

  Kai se on hitusen eri asia herätä leikkimään pörriäisten kanssa kuin raahautua koulun penkille ?!

  Itse piipahdin eilen paikallisen MLL:n järjestämillä suvipäivillä ja olin niin iloinen, että omalla jälkikasvulla alkaa tuota ikää jo olla (järjestä en olisi ihan niin varma...)

  Mielenkiintoisimmat bongaukset olivat kameleontti ja kolme skunkin kahdeksanviikkoista pentua !

  Joo-o. Haisunäädän poikasia. Varsin veikeitä otuksia. En ole aiemmin moisia pikkuisia nähnytkään. Saati sylissä pitänyt : )

  Ja juu Hirnu. Nyt alkaa vuoden kestävä paperipussiin puhkunta ; )))

  VastaaPoista
 6. Jep, Nemi saapui hyvässä järjestyksessä kotiin ja ihmettelee nyt uuden työviikon aloittamista. Mistähän päästä aloittaisi- tarjolla olisi toimistotöitä, matkalaskuja, kotitöitä, vaatehuoltoa. Torpalla oli vallan mukavaa parannella maailmaa hyvässä seurassa ja touhuilla perillisten kanssa. Seuraavaan elokuvailtaan on jo leffaidea valmiina...sitten heinäkuussa. Torpan emäntä siis kiertäköön dvd-hyllyköt kaukaa.

  VastaaPoista
 7. Oma intressiasia on tällä hetkellä migreenin välttely ja kolmiolla varustetut särkylääkkeet. Hammaslääkäri sai tehdä töitä ihan koko koulutuksensa skaalalla. En halua tietää mikä on johtopuudutus enkä tahdo tietää mitä tarkoittaa luupintaan ulottuva lohkeama. Mutta kipeää teki.

  Nyt on puoli päätä täysin turtana, kuola valuu holtittomasti ja muutenkin on vähemmän hohdokas olo :-8 -mutta sain hoidon ja lohjennut hammas on nyt paikattu. Kiitos siitä. Vielä kun kieli mahtuisi takaisin suuhun, tässä olisi jotain toivoa elpymisestä.

  Äitikulta sai oman osuutensa hammaslääkärin ammattitaidosta eli hyvän hoidon ja antibioottikuurin. Iso-J sai kuulla joutuvansa molempien handujen kanssa leikkuriin, joku pinnejuttu.

  Tää päivä menee niin kintuille ettei oikeastaan ole mitään väliä. Hirveä nälkä eikä saa syödä moneen tuntiin. Pillillä voi vähän vettä imuttaa.

  Siirryn pohtimaan särkylääkkeiden liottamisen taktiikkaa. Ja haen aimosatsin kissanpentuterapiaa, menen päiväunille vauvalaan ;-D

  VastaaPoista
 8. Pai, pai.

  Kyllä se kieli sinne suuhun illammalla mahtuu !

  Hyviä unosia.

  VastaaPoista
 9. Lohtuhalit täältä! Kyllä se asettuu, kokeile kylmätä.

  Vai pinnetila Iso-J:llä. Tulkaa käymään, josko sen sais hoidettua ilman puukkoa...?

  VastaaPoista
 10. Havahduin kesken unihorroksen Nitan aiempaan kommenttiin. Ihanko EHTOJA skunkkeja? Oliko niiltä poistettu ne hajurauhaset? Skunkin katku on jotain järjellä käsittämätöntä. Jos ajaa autolla skunkin yli, on se pesu ihan hirveän hintainen. Eikä skunkinhajuisella autolla ole jälleenmyyntiarvoa. Ihan tosi juttu, Kanadassa kuulin. Ja haistoin.

  Kattiterapia teki hyvää. Kieli pysyy jo suussa ja enää alaleuka on sisäosilta puutunut. Ien on kipeä, se on Hyvin Kipeä.

  Olihan se aika mielenkiintoista nukkua kun vähän päästä oli kissankäpälä milloin korvassa, milloin suussa ja välillä kissa yritti punkea paidan sisään. Ja se hurina!

  Iso-J karautti baanalle ja meidänkin pitäisi käväistä kaupungissa tänään. Odottelen nyt vielä tunnin kolmiolääkkeen terän taittumista.

  Jutellaan Tita siitä pinnehommasta lisää myöhemmin, kaksi rannetta leikataan ulkosyrjiltä, handu kerrallaan eli kaksi leikkausta syksyllä luvassa. Ja kaksi pitkää saikkua. Ei hyvä yrittäjälle... :-(

  Voisihan niitä handuja näyttää teille kesemmällä kun niille seuduille kuitenkin tullaan.

  VastaaPoista
 11. OMG! Kohta taas vaihtuu tuhatluku *shock*

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com