tiistai 15. kesäkuuta 2010

Normi Päivä

Sen minä vaan sanon, että äitiys on rankka laji.

Nyt on niiiin täysin tyhjiin niistetty olo ettei oikeastaan ole järkevää enää täällä avautua, saattaa tulla sanottua jotain tarpeetonta. Mutta koskapa luotan lukijoideni lojaliteettiin, uskallan edes hetken puhaltaa tuntojani ulos.

Iltapäivällä täällä nähtiin 9 vuotias Drama Queen, 10 vuotias Äärimmäisen Loukkaantunut ja Väärinymmärretty, 12 vuotias kaikkeen tympääntynyt ja kaksikko 9-vuotiaita joita ihmetytti (ja hihitytti) kolmen ensiksi  mainitun touhut. Puheluita on puhuttu sekä Espooseen että muualle maahamme.

Nyt on ns. tilanne selvä ja väki hajaantunut, enimmäkseen unten maille. Kaikkeen tympääntynyt esiteini tilasi kuljetuksen takaisin kotiinsa. On se aika vaikuttava ilmestys kun neiti polkee jalkaa ja kohta karauttaa isi pihaan ;-)

Ei onneksi ollut mikään Big Issue, ihan perussettiä. Erilaiset temperamentit ja luonteet olivat vähän törmäyskurssilla. Yksi ottaa kaiken palavan vakavasti ja yksi laskee leikkiä kutakuinkin kaikesta.
Nyt on asioita, periaatteita ja tilannetta selvitetty pitkillä juttutuokioilla ja käsittääkseni kaikki ovat nyt tyytyväisiä. Ja nukkuvat yönsä levollisesti.

Omasta tilastani en tiedä. Katsoin ansainneeni lasillisen kylmää Sauvignon Blancia. Ihan Normi Päivän kunniaksi. Äiti on vähän väsynyt... ei ollenkaan hullumpi lause tähän iltaan.

Ei edes kuvia heru, sen verran karu kokemus. Ai niin, lainaborderi kusaisi ainakin kolme kertaa sisään. Ja jompikumpi kissamummoista kävi sontimassa saunaan.  Pikkupissiäiset ovat lepäilleet koko päivän joten oletettavassa hirvittävä ralli ensi yöksi. Ja ulkona sataa vettä, satanut iltapäivästä asti. Lonkkaakin kolottaa.

Mahtui tähän päivään muutama aidosti ilahduttavakin asia. Satu T kävi kahvittelemassa, rautakaupan mies kantoi ostokseni pyytämättä autoon ja muistin kauppareissun jälkeen hakea penskat uimahallilta. Normaalistihan olisin pörheltänyt kutostielle päästyäni suoraan kotiin -ja tehnyt kotipihassa uukkarin lastenhakureissun takia ;-)

Panostan toivoni huomiseen. Sen on pakko olla helpompi päivä. Ehkä tämänkin päivän kokemukset minulle vielä ansioksi luetaan... joskus.

Leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä, näin se menee.

 

11 kommenttia:

 1. Tuula, se perhonen on nyt tunnistettu, katsopa vain kyseinen blogimerkintä ja siellä on ystävällisen tietäjän Markun vastaus. Hienoa kun tuokin arvoitus ratkesi!

  VastaaPoista
 2. "Ai niin, lainaborderi kusaisi ainakin kolme kertaa sisään. Ja jompikumpi kissamummoista kävi sontimassa saunaan. Pikkupissiäiset ovat lepäilleet koko päivän joten oletettavassa hirvittävä ralli ensi yöksi. Ja ulkona sataa vettä, satanut iltapäivästä asti. Lonkkaakin kolottaa."

  Voi ristus, että mä repesin! Sori vain, mutta jos tuohon extraa vielä kolkuttavan migreenin tai kuukautisten alkamisen, niin soppa on jo turhan sakea.

  Osanottoni (tyrskimättä) päivän vastusten kohtaamisessa. Ehkä itse olisin kuivannut kuset lainabortsun turkkiin ja kissallahan voi pyyhkiä vaikka saunan lattiaa - vai kuinka se meni. Joskus huumori loppuu ja hermot lyhenee kans uhkaavasti. Onneksi sulla on lääkitys valmiina kaapissa.

  Meillä on täällä kotona omasta takaa kotikutoinen Drama Queen, joten oiristelut on tuttuja. Ja takaraivossa nakuttaa tietoisuus asioiden tulevasta tolasta murrosiän keikutuksessa. Nämä on vain ns. esimakuja. Taivas, mitenköhän munkin vanhemmat selvisivät täysijärkisinä?

  No - huominen päivä voi olla vain parempi! Minä alan nysväämään powerpoint esityksen kanssa. Tuleva koulutusmateriaali on vielä jossain minun harmaassa aivomassassa.

  VastaaPoista
 3. Hugs from Nemppa:)) Huomenna on päivä uusi, totesi Scarlettkin. Nemppa on todennut ainakin tuhannen ja yksi kertaa että aamu on iltaa viisaampi. Sleep tight!!

  VastaaPoista
 4. Juu, kävin koittamassa nukkumista mutta vasemmalla kyljellä pötköttäessä saan armottoman kissahässäkän lattian suunnalta. Ja oikealla kyljellä nukkuessa ne sörkkii hiuksiin harakanpesää. Selällään ei voi olla koska ne piikkikynnet hyppii nenille ja vatsalla ei voi olla.. ne teroittaa kynsiään hanuriin... siis valvon.

  Ehkä tämä karaisee, valmentaa lastenlasten vierailuihin tai ---- jalostaa.

  Luoja tietää vaan ei kerro!

  VastaaPoista
 5. Olen lisäksi tämän päiväisellä Torpan Vanhan Kurpan mahtikäskyllä määrännyt, että teiniangstit ja finnikeijun kiukuttelulennot on torpan ilmatilassa kielletty. Pysyvästi. Menkööt kummiensa luo potemaan *njähnjähnjäh*

  Tienoon vanhin oli käynyt kertomassa, että meille olisi nyt jonottamassa KOLME kissanpentua. Minä vien kohta Miltonin ja Winstonin heidän postilaatikkoonsa... ;-) No en. On ne somia. Pupunaamoja. Pirulaisia. ArGH!

  Postimerkki hanuriin ja Inkooseen. Nita sitten hätyyttää niiden avulla vaikka sen Päivölän vanhan äksyn karhun pois maneesin nurkilta ;-) Oli sekin, hevostakin yskitti kun karhunläjässä kahlattiin. Ja sitten vasta kotitiellä älysi säikähtää, hiekoitussepelilaatikkoa.

  Ja nyt takaisin kissalaan. OMG.

  VastaaPoista
 6. Voi haukotus... olin sitten sinnikkäästi kattikaksikon harjoitusmaalina ja taisin jopa nukahtaa muutamaksi toviksi. Tänään on ehdottomasti leikattava pienpedoilta kynnet. Neulanterävät piikit, oikeasti.

  Tuulinen ja pilvinen päivä, parasta viedä neitineloset kaupungin ihmeitä katsomaan.

  VastaaPoista
 7. Jee, meidän pikkuneiti ilahtuu kun kerron, että saadaan kaksi kissanpoikaa kyytiläisiksi Kitteen reissulta ; )

  Vaikka sitten karhu-karkoittimiksi !

  Meille tuli eilen sellainen pikku vinkulelu VeeÄrrän kaiffariksi.

  Että voi shettikset olla hauskoja. Varsin veikeä tapaus. Vinkui ja polki jalkaa kun V-R yritti tehdä tuttavuutta.

  Tänä aamuna näky laitumella oli vähintäänkin liikuttava. Iso rontti makasi aamuauringossa pitkin pituuttaan ja pikku-partiolainen piti vahtia : ))))

  Hyvät kaverit niistä tulee. V-R niin yltiösosiaalinen, että tulee juttuun kaikkien kanssa. Ja MiniMe vaikuttaa myös kiltiltä lajinsa edustajalta.

  Ne sen suitset on jotain niin liikkistä, voiko mitään niin pientä ollakkaan...

  VastaaPoista
 8. Upea otus, olisin veikannut kiitäjäksi tuntosarven höytyvien perusteella.

  VastaaPoista
 9. Raahen suunnasta ei ole kissalisäystä tulossa - pentuja ei ole vain näkynyt. Mitä lie tapahtunut, kukaan ei tiedä.

  Hirnakkana nakkaisin kissanpennut ulos mellastamaan. Tai ainakin telkeäisin ne jonnekin muualle kuin omaan makkariin. Huonoilla yöunilla tulee pirttihirmuja...

  VastaaPoista
 10. Pirttihirmu on sitten uuvahtanut, teljennyt kissaveijarit saunaan ja nukkuu kuorsauksen kanssa ansaittuja kunnon yöunia....

  VastaaPoista
 11. NO EN!!!!!

  Ihan vaan verta nenästä rassatakseni jätän tässäkin vielä varauksen Matin Siniseen. Toivottavasti joskus semmoisen harvinaisuuden voin torpalla tallettaa.

  Pirttihirmu kynsii jo ovia irtipääsyä vaatien. Äitikulta antoi kuitenkin hyvän kotikasvatuksen joten sinnittelen sivistyneiden kirjoissa ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com