maanantai 14. kesäkuuta 2010

Päivänsäde kultasiipi

Nämä keskikesän päivitykset näyttävät painottuvan tälleen iltayöhön... ja aamulla olen hereillä -kiitoskiitos kissapojat- jo kuuden aikoihin. Mutta eihän sitä ihminen unta tarvitse, kesällä käy ja kukkuu ilmankin. Tällä  menolla kukkuu kohta pääkopassakin, kissalan pojat ovat oikeasti välillä hieman ... rasittavia. Mutta ehdottoman söpöjä. Hellusia. Lutusia. Hirviöitä. Pupunaamoja.
Kauniisti kävivät viimeiset ilta-auringon säteet pihasalavan kylkeen. Nyt siellä on jo ihan vihreää ja valot pois. Hieno ilmiö. On sitä ihminen aika onnekas kun nuo näkymät on suihkuun *virn* 

En sitten todellakaan jaksanut lämmittää pihasaunaa. Helpompaa oli tuikata sisäsauna tulille ja hätistää mummon häkälöylyjen jälkeen neljä neitieläjää saunaan. Silloin kun minä olen yksin vastuussa neljän 9-10 vuotiaan neidin pesemistä, en todellakaan hae mummolan saunatunnelmia vaan valitsen kunnallistekniikan mukanaantuomat vedet ja sekoittajasuihkun.

  Sitä minä vain huomasin saunassa pohtivani, onko järkevämpää sijoittaa talli aamu- vai ilta-auringon puolelle? Nyt olisi oikeasti vara valita. Vai otanko peräti päädyn, eli molemmat? Talviaikana pidempi valoisa aika on ehkä mukava mutta rassaakohan keskikesän yötön yö herkempää hevosyksilöä liikaa? Ihan aidossa kukkahattutädin fengshui-hengessä siis pohdin, puolivakavissani. 
Kaikkeen kun pitää varautua.

Onhan se aikamoinen shokki maanantaiaamuna herätä (kaksi kissanpentua raastaa samalla pyjamanlahkeita ja tutkivat tarmolla varpaan kynsilakkausta) ja tajuta olevansa yhden äkin eli jumaleissöni, melkein kylmiltään neljän samanikäisen tenavan yh-äiti. Ihan oikeasti, mulla voisi olla kahdet kaksoset, 9 ja 10 vuotiaat! Nuo jotka vielä visertävät kilpaa ds-konsoleiden ja supermarion kanssa... hyvätyöt on toivotettu jo tunti sitten... *gnnnh*

Noh, lihapullat ja pastamössö uppoaa hyvin ja trampoliini hoitaa liikunnan. Mitenkä ihmeessä nuo jaksavatkaan pomppia niin paljon. Mulla tekee häijyä pelkkä katsominen.
Mukavia likkoja, koko sakki. Omista olen välillä aivan liikuttuneen ylpeä, tinkimätön oikeudenmukaisuuden taju ja vaatimus on uponnut otolliseen maaperään. Ja sehän on hyvä. Maailma kyllä aikanaan opettaa, ettei äiti tiennytkään kaikkea :-/ Ei se maailma aina olekaan ihan reilukerho.

Pihalla ei vieläkään mainittavaa edistystä. Lumipallopuska repeilee kohta pallojensa painosta. Toivottavasti ei ennusta tulevan talven lumia tuo pallomäärä ;-) 
Hakkasin sentään yhden vadelmarivistön puhtaaksi heinistä ja nokkosista. Nokkoset muuten revin juurineen irti. Tita tai muut tietäjät, häipyykö nokkosvihulainen vähitellen jos sitä sinnikkäästi riipii ylös? Vai onko immortaali kuten juolavehnäpirulainen??

Huomenna aion tehdä torpan päätyyn perennapenkkivaltauksen. Merkkaan linjat ja mietin sitten onko hyvä. Lähestyn Titaa parilla kuvalla -kommenttien toivossa.

Tänään ei sitten asetu kuvat ja teksti ollenkaan nätisti. Minulla ei oikeasti ole tarmoa nyt perehtyä bloggerin kuva-asetuksiin joten kestäkää -tai vaihtakaa kanavaa.
Tää vaihtais kohta kauhukaksikon kanavalle, siellä on tänään(kin) luvassa vauhtia, vaarallisia tilanteita ja järjetöntä menoa. Kyllä kissa osaa!
4 kommenttia:

 1. Huomenta Hirvilahtiset!

  En tainnu ehtiä ennen kissoja, mutta aikainen olen minäkin. Meillä sataa, vain 4ml yön aikana, mutta pitää muistaa että kaikki ennen juhannusta tulevat sateet tietää hyvää satoa viljassa, marjoissa ja sienissä.

  Tämän kesän uudet taimet on nyt sitten hankittu, taisin käyttää jo ensi kesänkin budjetin ... ja vielä mieli halajaa uutta Flammentazia, niin paljon on kierroksia ettei rauhaa saa ennenkuin sen on hakenut.

  Tulevana viikonloppuna pihakirppiksellä myyn ylimääräisiä/levinneitä taimia. Niitä on tähän mennessä 51 purkkia. Kävin vakoilemassa puutarhamyymälässä hintoja, totean: kehtaan pyytää euron kappaleelta. Jos kaikki menee kaupaksi niin saan ikäänkuin työni palkaksi Flammentanzin.

  Olisi siinä Jumala rankaisut nautinnoista, jos vuoden välein olisi saanut kahdet kaksoset! :)))

  Meillä nuorimies (2v1kk) on vierotuksessa, viikon verran olen nostanut öisin pois meidän sängystä omaan kettaan. Pari viimeistä yötä on mennyt yhden kerran nostolla, näyttää että saatan kohta olla taas Pomo! Astumisen jälkeen tiemme ovat vahvasti vastakkain kaikissa asioissa. Agilityradalla tämä nuori seksisti päätti näyttää muillle ... huokaus! karvat pölisi kun bischon frisee sai turpiinsa.
  Palataan lähtöruutuun, alkeistokoa ja sotilaallista kuria.

  VastaaPoista
 2. Hih, Tuulallahan on oivallinen suunnitelma Flammentanzin hankintaan, myyt joutavat pois ja hankit mitä oikeasti haluat. Loistavaa.

  Nyt nuo "kaksoset" vetelehtivät pyjamissaan ja nauraa hihittävät ostoskanavan älyvapaille "mainoksille". Kuka muistaa Aromiperän? Eiku -pesän? Se styroxkuppi jossa hernesoppa muhi muka ylihyväksi työpäivän aikana?

  Saan kohtapuoliin kahviseuraa, Satu T on tulossa visiitille, kivakiva!

  Nasse pääsi tutustumaan Kattikaksikkoon. Oikein innokasta kontaktinottoa, häntä heilui aivan tolkuttomasti ja piippausta riitti. Kissat katsoivat kattimaisen ylimielisesti koiran tyhmää vouhkaamista eivätkä piitanneet Nassen kosiskeluista tuon taivaallista.

  Voin oikein hyvin kuvitella mitkä rallit täällä vielä onkaan kun kaksi kissaa jallittaa touhukasta terrieriä... pitääpä tarkistaa kotivakuutuksen eläintuhot -lauseke.

  Kaupunkikeikka iltapäivällä, ei nappaa ei.

  VastaaPoista
 3. Nemppa olisi halunnut olla kärpäsenä katossa kun Kumi-koira tapaa Katti-babyt... Tulevaisuudesta ei puutu ei vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Täällä puuhataan myös fengshui-henkistä puhdistusta vaatekaapeissa ja varastossa. Jospa jaksaisin roudata kamat kirppikselle ekohengessä... sen aika näyttää.

  VastaaPoista
 4. Voi hjälp, mä luin Tuulan juttua nuoresta miehestä, joka on ollut vieroituksesta ajatuksella, että kyseessä oli lapsi...olikin ilmeisesti koira? Olispa ollut taas juttu :-)

  Kissababyillä tulee vielä todella kissan päivät, kun pääsevät kahteen pekkaan vetämään 16-0 terrieriraukkaa. Sorry jo etukäteen ja otan osaa, Eira :-) Meillä jo yksi kissababy sai melko hyvin hommat sekoamaan vaikka vastassa oli kaksi koiraa...oi aikoja.

  Hei, enää viisi yötä ja niistäkin kaksi Ypäjällä tai siis hotellissa Forssan puolella. Mä hölmö tajusin oikeasti vasta tänään, että siellähän on Finnderby eikä mitkään "pelkät" koulukisat. Super tupla jackpot - shoppailtavaa siis tarjolla :-)

  Nyt Ben & Jerry'sin kimppuun ennen kuin Petteri ehtii...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com