tiistai 29. kesäkuuta 2010

Mitään ei valmiiksi saa... -tra-la-laa!

Jesh, aloittamisen taito on tallella... tuossa on kuulkaa reilustikin eka neliö kukkapenkin paikkaa avattuna. Tunnin homma lapioida loput 6 metriä ja etukaarteet *uskoo ken tahtoo*

En todellakaan pilaa iltaani pohtimalla montako kottarikeikkaa vaaditaan multaa, paskoo ja reunusmateriaalia,  hikeä, tuskaa, katkenneita kynsiä, kasveja.... mutta joskus kukkaloisto kruunaa kaiken! Joskus!

Osasin sitten valita helteisimmän iltapäivän hetken kaivausteni aloittamiseen. Pihamaisterin iltavuoroon kuuluisi kiivasta kastelusysteemin liikuttelua pitkin pihoja. Vaan kun ei meillä nyt ole edes sitä maisteria. Joten tyydyin vaihtamaan Kanatarhan vedet ja kastelemaan ruukkuistutukset.

Huomenna aion olla reipas, ponteva ja tarmokas. Ja kastella vettä janoavat penkit. Tai tekemään sadetanssia. Poppamiehen taitoja kyllä tarvittaisiin, vettä ei näy kuin hanassa...

Tähtipyrstön kesäretkellä alkaa kuulema olla romantiikkaa ilmassa. Nyt olisi oivat hetket tähtien ja planeettojen asentojenkin kannalta saada tumma tähtiotsa orhivarsa alulle ;-)

Mitään en usko ennenkuin näen. Ja hyvällä tsägällä näen vuoden päästä.

Nyt näkyy vain tolkuttomasti tekemättömiä töitä. Pihalla pyllistellessä koti jää retuperälle ja torpan kipeästi kaipaama facelift on toistaiseksi jäissä. Puuhataan kattopaneelien kanssa sitten huonommilla keleillä.

Titaa yllyttäessä taisin saattaa itseni jonkinlaiseen pulaan... takokaa nyt joku minulle järkeä päähän tämän eläinmäärän kanssa. Ettei nyt ihan ryöstäytyisi. Lähtisi lapasesta. Mutta kyllähän Nasse kaipaisi partiokaverin...

Pikkuiset Pupunaamat temmeltävät täydellä teholla tuvan vanhan soffan kimpussa. Ovat löytäneet hyvän unipaikan soffan uumenista ja siinä on niin hyvä kiivetä, kangas on ilmeisen houkuttelevaa.

Tässäpä vielä siirtonurmea. Olen pinonnut kukkapenkin paikalta nurmea säntillisiin 40x40 laattoihin. Kelpaa Iso-J:n kärrätä tuppaita paikkausta vaativiin kohtiin.

Illan ohjelmassa on vapaamuotoista sohvallavenymistä, pari pitkää puhelua ja kenties yksi kylmä lonkero. Ihan vain hellepäivän illan viilennykseksi.

Mukavaa iltaa -ja keskiviikkopäivää. Huomenna taitaa kierähtää ysitonninen käyntiin blogin matkamittarissa. Se on kyllä melkoinen lukema se. Hyvin mä olen aloittanut, edes tämän blogin. Eikä valmista olekaan aikomus saada. Jatketaan niin kauan kuin asiaa on. Ja vaikkei oliskaan, jatketaan jossain muodossa kuitenkin. Vaikka ihan häijyyttään.

Lovella, Hirnakka -vaikka kivenä kengässä!

10 kommenttia:

 1. Piti muuten vielä palata ihmettelemään kuvien mittasuhteita. Ekassa kuvassa ei millään ilveellä näy se jäätävä fakta, että kaivauksen takareunasta on talon kivijalkaan mittakeppinä toimineen rautaharavan varren verran matkaa, reilusti päälle metri.

  Jätin tarkoituksella kivijalan sepelivaran ja ruohonleikkurilla ajettavan väylän.

  Eikä penkin pituuskaan näy "oikeassa" mittakaavassa. Pituutta on riittävästi...

  VastaaPoista
 2. Nemppa pähkäilee Pupunaaman ja Kumi-Koiran yhteiskuvaa... mitä kuvassa tapahtuu??? Yhdyn muuten otsikkoon... mitään ei valmiiksi saa- trala-laa..loma pukkaa päälle mutta edelleenkin pitäisi nakuttaa Mr Delliä hullun lailla monen monta tuntia. Olen sentään saanut suunniteltua elokuu... trala-laa. Lieneekö koirakuume vesittänyt motivaation, taidan siis lukea kirjaa. Terveiset Oulusta!

  VastaaPoista
 3. Ai Mervi on naapuripitäjästä 8)

  On siinä kaivauksia Hirnakalla edessä. Neuvona antaisin, että vähän kerrallaan, mutta usein. Joka päivä edes kottikärrykuormallinen, niin homma hoituu ajan kanssa. Jos irotaa aikaa, niin sitten reuhataan kunnolla, saunotaaan ja juodaan lasi viiniä päälle taputtaen itseä olalle.

  Ja tasapainoilu sisäsiivojen ja ulkotöiden kanssa on sula mahdottomuus. Ei onnistu ilman palkattua henkilökuntaa. Ainakaan meillä. Sen kanssa vain eletään. Meillä pidetään vain eteinen ja pirtti jotenkin ihmisasumuksen näköisenä... se riittää. Vieraita ei päästetä pitemmälle mistään hinnasta. Siivoja kuolee tai muuttaa pois sulan maan aikana. Sellaista elämä vain on.

  VastaaPoista
 4. Lisään vielä pienen nyanssin. Älä jätä ruohoa sinne talon ja penkin väliin. Pelkää soraa, eli kaiva vain pitemmälle. Eihän siellä alla ole routaeristeitä kuitenkaan. Se ruoho hiipii penkkiin eniveis... olis helpompi pitää takalaita puhtaana rikoista jos siellä olis sora vastassa, ei ruoho. Tappele sitten kitkemisen kanssa etulaidasta..

  VastaaPoista
 5. Nemppa, kulkuriystävä ;-) Kumi-koira ja Pupunaama vaihtoivat neniä. Ovat oikeasti ihan kamuja. Paitsi nyt näen Nassen silmien alla orastavat silmäsäkit. Pupunaamat riehuvat parhaillaan telkkahuoneen verhojen katveessa. En jaksa komentaa. Enää...

  Tita, loistava idea. Se sorahomma... Siihenhän menee sitten roima rivi jotain korkeampaa perennaa... ne takarivin taavit! Pitää vielä markkinoida asia Iso-J:lle.

  Huoh, tuostakin taisin aloittaa ihan loputtoman projektin. Mutta alulla on, tra-la-laa....

  Huoh. Nyt on aika retuuttaa Pupunaamat yläkertaan ja päästää koiraparka lepuuttamaan. On ilmeisen rankkaa olla Nasse-Setä.

  Porkkanahännät muuten pistävät ajatukset uuteen uskoon. Voisin joskus kysyä viisaammalta mikä se olikaan se tarina, jossa keittiön YLÄKAAPIT oli lukittu mustekalavenykkeillä, borderin ponnekkaan ruuanhaun takia. Sanen kyökkitoimintahan on legendaarista omassa sarjassaan.

  NYT nuo Pupunaamat liihottavat vähän turhan korkealla, turhan lujaa ja turhan suurella paineella. Koirakin rasittuu pelkästä katselusta.

  VastaaPoista
 6. Yöksi ulos kattirykmentti, niin rauhoittuu silmäpussit Nasselta ja Hirnakalta... Ja korkeat perennat on ihan must just tuohon.... valitse vain väri...

  VastaaPoista
 7. Siis mä niiiin kaivoin ja kaivoin ja kaivoin. Sitten lapioin, kampesin ja pinosin siirtonurmikekoja tiiviiseen (säilyvään) pinoon jatkokäyttöä varten.

  Nyt torpan paraatipäädyssä ammottaa ihan älytön kaivanto. Vielä reilu neliö pintamaata (nurmea) pois ja sitten voi aloittaa alueen muotoilun.

  Miten sitä onkin näin hullu???
  Ranne turvoksissa ja välilevykin vissiin irvistää. Illan ohjelmaksi jätän sovulla rautakankihommat ja kivien nostelut. Kampeaminen ei ole vahvin lajini, sekään.

  Ja sitä minä vaan mietin että miksi aina kun Iso-J on poissa, tulee rankimmat lumityöt ja hulluimmat maansiirtoprojektit ns. työn alle???
  Onko Iso-J:llä joku woodoodollssi johon hän tökkii hönöpiikkejä ja pitää näin rouvan kiireisenä poissaollessaan(kin)??

  Nyt vähän freesausta habitukseen ja kaupunkiin. Aitaverkkoa ja purupaaleja ;-)

  VastaaPoista
 8. Ai joo, arvoisa koiraystäväni Nasse toimi esimiehenä ja kieriskeli varjoissa viileällä nurmella oikein antaumuksella. Ei niin pientä työmaata etteikö sinne arvovaltaista pomoa tarvittaisi. Pupunaamat on jäähyllä.

  VastaaPoista
 9. Go Nasse ; )))

  "Ne tekköö, jotka ossoo. Ne, jotka ei ossoo- ne neuvvoo"

  Eli piällysmiehenä on hyvä olla !

  Täällä helle vaan hellii, lomalaisia. Tällainen työläinen nauttii ilmastoidusta konttuurista.

  Ja Robin Hood kesäteatterista Raaseporissa illalla. Ei pöllömpi työtehtävä. Sekään.

  Meillä muutosin satoi. Silloin perjantaina. Tai oikeammin perjantain. Tuli ikäänkuin maahan asti eli täällä ei ainakaan vielä vaivaa megalomaaninen kuivuus.

  VastaaPoista
 10. Loma alko ny! Ainakin siis huomisen pidän lomaa, perjantai ja maanantai meni kun ei osannut sanoa ei. Mutta sitten taas uusi yritys. Saan kahdet loman alottajaiset :P

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com