perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannustaikoja

No nyt se sitten on käsillä, aivan tässä kaikkien handuissa.
Keskikesän yötön yö ja kesä kauneimmillaan.
En tiedä millaisia taikoja ensi yönä pitää loitsuta jotta tämmöisen kärpäskarkottimen voisin ensi kesäksi odotella mutta yritetään nyt edes jotain. Tilaus on jätetty ;-)


Nyt olisi jo korkea aika jättää hevosenhajuiset haaveet odottamaan toteutumistaan ja keskittyä loihtimaan jääkaappiin varastoiduista antimista iltasyöminkien eväät. Koiramäärä torpalla tuplaantui ja kanamäärässä tapahtui yhden Britneyn verran vähennystä.

Fiskarsin johtamissa neuvotteluissa kanan kaula veti lyhemmän korren. Elävältä meinasivat nokkia joten oli armeliaampaa päästää kana vaivoistaan. Elämä on aika julmaa, kanan elämä kovaa kerrassaan. Asianmukaiset maahanpanijaiset on kuitenkin helttapäälle pidetty joten ei ehkä tule kummittelemaan.


Äitikulta rynnii koivikossa ja taittelee vastaksia. Yhtään en tiedä onko nyt otollinen aika vastojen tekoon mutta kyllä meillä joku risuluuta juhannussaunaan löytyy. Risuluudasta tuli mieleen oma hiuskuontalo joka on  mallia Kesälaidun. Ensi viikolla on pakko parkkeerata äässi Johannan tuoliin ja tehdä jotain hieman virttyneelle habitukselleni.


Omaa luokkaansa on tämäkin Tukkajumala, kuvakulma ei todellakaan tee oikeutta hevoselle mutta antaa vähän osviittaa kuontalon pituudesta. Se on typerryttävä!

Tässä vielä Kesämies vailla vertaa. Aivan hurmaava aasiherra joka piti julmettua metakkaa omassa tarhassaan, konsultoi ilmeisesti oreja ;-)

Ensi viikko tuo eteen uusia metkuja ja ainahan se häälyy niskassa pelko, että nämä lokoisat rouvanpäivät käyvät vähiin ja työelämä ikävine velvoitteineen vaatii minultakin vielä pientä panostusta.

Eipä siinä mitään, kummasti se säännöllinen palkkatulo helpottaa harrastustoimintaa ja mielenkiintoisia kuvioita on luvassa.

Tänään ei kuitenkaan huomista murehdita vaan nautitaan kesästä. Pistiäisistä, polttiaisista ja kesäyön tunnelmista.
Avecilla tai ilman.Tässä vielä erikoislähetys Titalle, koira jolla oli Katse:


Lämmintä Juhannustunnelmaa sinne missä lienetkin.
Torppa vaikenee toistaiseksi, palataan kunhan maltetaan...

19 kommenttia:

 1. Kuvista vielä sananen tai kaksi...
  En tietyistä lojaliteettisyistä mainitse kuvissa olevien hevosten omistajia, nimiä enkä sijaintia. Jos joku kuvien eläimet tunnistaa, olkoon hän korrekti ja pitäköön nimet omana tietonaan. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Komioita ovat. Kaviokkaat. Ja hyvä siitä tulee : )

  Täällä on vihmonut vettä liki koko päivän. Eipä haitannut kun olin ohjelmoinut ylimääräiseksi vapaapäiväkseni siivousta...

  Tulipa kerrankin lattiat kuurattua pitkän kaavan kautta. Nyt tytöt lähdössä juhannusratsastukselle, täytyy ojentaa koivunoksa asusteeksi ; )

  Varalapsi tulee vielä illemmalla meille katsomaan futismatsin (lue; tiiraamaan niitä pelaajia) ja sitten katoavat teinin kera isolle kylälle valmistautumaan huomista matkaa varten. Lentävät Ranskanmaalle pariksi viikoksi.

  Oi tuota nuoruutta.

  VastaaPoista
 3. Hyvää Juhannusta kaikille täällä säännöllisesti vieraileville ja tietenkin Torpalle. Olipa siinä heposella upeat jouhet mutta Kesämies oli söpöistä söpöin. Nemppa on vainonnut pieniä valkoisia palloja rautamailojen ja draiverin voimin...muuta ei voi todeta kuin peli on peräisin paholaisesta mitä todennäköisimmin. Ratsastaessa kumppanina on elävä ihana olento, jolta saa palautetta mutta kun nuo mailat ei paljon kommentoi...

  VastaaPoista
 4. Nemppa - ne mailat ei karkaa kuitenkaan käsistä :)

  Meillä on syöty pitkän kaavan kautta, anoppi ainoana vieraana. Yleensä Juhannus on kovasti kansoitettu ajanjakso täällä, mutta nuoriso-osasto on keksinyt jotain repäisevämpää kuin vanhusten seura...
  * ihmettelevä hymiö *

  Kokkoa ei polteta metsäpalovaroituksen takia, mutta isossa betonirenkaassa poltetaan nuotiota sen verran, että makkaroita saa vähän lämmiteltyä. Jos nyt joku enää mitään jaksaa syödä.. uudet perunat ja juuri savustettu lohi lisukkeineen oli aivan liian hyvää. Oikeastaan se oli liekitettyä savulohta pienen teknisen tulipalo-ongelman vuoksi, mutta hyvää se oli! Ja tulipalokin pysyi savustuspöntön sisällä.

  Vene on pesty ja vesillelaskua vaille. Ei syytä huoleen, kukaan ei aio hukkua. Joessa on vettä alun toista metriä vain, eli saa väistellä pohjakosketusta kivien kanssa.

  Anoppi juuri lähti, joten minä otan pienen tujauksen konjakkia... hee!

  VastaaPoista
 5. Ja kiitos Hirnakalle The Eye-koiran kuvasta! Osu ja uppos... josko sittenkin ottaisi taas uuden riesan ja sellaisen virtaviivaisen, matalana juoksevan salaman, jolla on älliä enempi kuin omistajallaan...

  Otanpa toisenkin konjakin, kokko palaa, vesillä on käyty ja sauna on lämpiämässä. Ihan perinnejuhannus täällä.

  VastaaPoista
 6. Tita, tuo nimenomainen TYÖkoira on ulkona ON ja sisällä OFF ;-) -jotenkin tuli Majakarin emäntä mieleen. Paitsi sinä nyt olet ON sisälläkin, oikeastaan olet aina IN ;-)

  Koira oli toimiva. Oikeasti. Ja todella aito työkoira.

  Pieksin itsestäni pahat henget hetkeksi pihalle koivuvastalla ja nyt on hyvä hetki hengähtää, uusia pahoja henkiä ootellessa ;-)
  Juhannussauna uudistaa ihmisen.

  VastaaPoista
 7. Nita, kai sinä tunnistit kuka kukin on? Hippi on Se.

  Minäkin lähtisin mielelläni kreikkaan ja ranskaan ja vaikka minne. Mutta minäpä lähdenkin seuraavaksi Oulun seudulle ;-)
  Luvassa Limingassa kesähutikat ja Tita ehkä kykenee loihtimaan eloa elähtäneeseen ;-)

  Palajan kartalle aikataulujen suhteen lähiaikoina.

  VastaaPoista
 8. Juhannussauna on täälläkin vihtoineen läpikäyty. Uudistaa sielun ja bodyn. Jälkihikeä kuivailen ja katson kun jälkikasvu lähtee taikojen tekoon...omg... mutta on juhannus.

  Otan kolmannen konjakin ja menen itse nukkumaan.

  VastaaPoista
 9. Tita, totta, tiedän tunteen kun alta lähtee ihastuttava issikka tai hyvän ystävän kisahepo enkä ole saavuttanut Nina F:n tasoa, jossa hän vain heittää itsensä rennoksi ja antaa mennä...Mailojen kanssa on paljon helpompaa mutta joskus tai hyvin usein itse asiassa melko turhauttavaa. Jotenkin kaipaan heposia verrattuna mailoihin...Anyway nauttikaamme kesästä, vaikkakin täällä sää on kuin lokakuussa...sataa, sataa ropisee ja on Hirnakan toteama musta yö.

  VastaaPoista
 10. Ja minä täällä toivon ja toivon sadetta. Kasvit lopottavat jo syvässä kumarassa... ja ainakin meillä ihana iltarusko värjää taivasta punaiseksi. Sääskiä piisaa myös.

  VastaaPoista
 11. Kummia kuuluu muualta maasta, vettä kuulema sataa niin etelässä kuin keskelläkin.

  Meillä ei sada. Nyt taivaalla on kyllä varsin märän näköisiä pilviä mutta ei noista taida tulla pisaraakaan.

  Aamuyö oli vauhdikas, Pupunaamat vetivät sängyssä rallia -ylitseni *grrrr*

  Tänään on ihan luvallinen laiskottelupäivä, etenkin jos vähän edes sataisi. Hirmuinen pino lehtiä luettavana, urakkaa urakkaa :-)

  VastaaPoista
 12. Mulla puolestaan on hyvin alkoholikielteinen olo. Ajatuskin Henneseystä puistattaa...

  Päivällä yritti ripsaista vettä, mutta tuskin edes maa kastui. Niinpä sadettaja säkättää koko tarmollaan. Huomenna sitten ehkä taivaasta asti vettä? Hoppas so.

  VastaaPoista
 13. Ei tule vettä maahan ei. Meillä on sininen taivas, muutama kaunis tuulen piirtelemä pilviviiru siellä täällä. Lämmintä nyt, päivällä oli kuuma.

  Sain pari takuutyrniä multiin toisten joukkoon. Ajelulla käytiin ja bongattiin ällistyttävä määrä "jotain isoja valkeita" perhosia. Laitan kuvan tänne jonain päivänä, jos vaikka Markku osuisi taas Torppakanavalle ja tunnistaisi örkit ;-)

  Patsymummo on löytänyt aitan ilot ja ulkoilee runsaasti. Aina se vanha horisko löytyy aitasta, siellä on hiiriä ja muuta maalaisrekvisiittaa -hajumuodossa.

  Iso-J ilmeisesti kantaa kissaa pihalle -ja nuorempi juniori takaisin sisätiloihin. Eilen huomasin Patsymummon "eksyneen" trampoliinille, kenties siinä on joku kanahaukan napakymppi...

  Yksi perillinen viettää Juhannuspäivää ja yötä Joensuussa, me köllöttelemme torpalla. Yhtään ei tee mieli mihinkään. Kotona on kiva.

  Vuosi sitten, Juhannuspäivänä satoi -ja minä kävelin näillä tantereilla ekaa kertaa. Olin kyllä jo allekirjoittanut kauppakirjan esisopimuksen. Näkemättä.

  Hyvä koti saatiin. Ymmärrän olla kiitollinen.
  Takaisin nautiskelemaan elämästä.

  VastaaPoista
 14. Näinkö se vuosi vilahtaa? Ja heti perään kymmenen seuraavaa. Aika jotenkin vääristyy, kiihtyy ja käyristyy - tai jotain. Mutta vuodet vain vierivät kiihtyvällä tahdilla.

  Sain sipulit ja mansikan taimet istutettua. Olis vielä mittava purkkiarmeija maahan panoa odottamassa.

  Poistun ulos tervehenkisiin ponnistuksiin.

  VastaaPoista
 15. Joo, niin se vuosi huiskahti, näpistä lipesi ;-)

  Minä olin kyllä matkalla pihalle ´hommiin´ mutta hiljennyin Eurosportin ääreen Monacon hyppelöitä katsomaan. Olipa hieno se voittoisa tamma, tuhannen tappura ja tulenleimaus. Hieno!

  Ja nyt pihalla on ihan hullunraivoisa lauma verenhimoisia suoneniskijöitä. Joten tää lymyää torpassa ja siirtyy ihan just akkainlehtipinonsa kanssa Pupunaamaosastolle.

  Kaunis yötaivas, ei kuitenkaan niin kuvauksellinen että tuonne lähtisi elävältä kuiviinimettäväksi... :-/

  VastaaPoista
 16. No huhhuh mikä upeus tuossa kuvassa numero kaksi!!! Arabi-puoliveris-ihmisenäkin melkein túollaiseen voisi jo erehtyä.
  Täällä ollaan jo uudessa kodissa, hieno ja ihana talo ja piha. Syksyllä sitten vaan sipuleita laittamaan maahan kun nyt on ensin nähty mitä pihasta löytyy. Pitänee hankkia ensin vaikka jokuu amppelimansikka tai vastaava Stellaa ilahduttamaan.
  Ensi viikolla ollaan ilmeisesti jo normi-nettiyhteyksien päässä. Enemmän silloin.
  Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa ihan kaikille!

  VastaaPoista
 17. ja edelliseen pitänee vielä lisätä
  t. paplu :-)

  VastaaPoista
 18. Oj mikä ihana aamu taas kerran. Aurinko paistaa ja on lämmin.

  Meillä tosiaankin satoi vettä ihan maahan asti silloin aattona, tarpeeseen tuli.

  Ensi viikolla jos pitää poutaa, niin ehkäpä joutuu heinähommiin !

  Teini lenteli eilisiltana Ranskanmaalle huviloimaan ja me poltettiin jälkijättöisesti kokkoa kun keli oli tarkoitukseen sopiva.

  Siinä meni samaan hintaan kannot ja männynkävyt savuna ilmaan ; )

  VastaaPoista
 19. Paplu, kakkoskuvan komistus on "yks ponikokoinen pätkä", ei HänMiesHevonen ;-)

  Ihanaa kun Paplu pääsi nyt omaan kotiin, sissireissu väliaikaismajoituksessa on melkoinen suoritus.

  Täällä ei ole satanut vieläkään, pisaraakaan koko Juhannuksena. Nyt on jo pilvessä mutta silleen kuivasti.

  Päivän ohjelmassa pino naistenlehtiä ja pikainen pyörähdys kaupunkiin. Huomiseen mennessä pitäisi kai päättää lähdenkö käymään Espoossa vai jäänkö kotiin *thinkthinkthink*

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com