torstai 14. lokakuuta 2010

Valkoinen hiljaisuus

Winston visioi outoja

Plösö-Winston ennusti, että lunta tulee tällä viikolla.
Ja katso! Ihme! Ensilumi!

Nyt ei tarvitse arvuutella onko lunta vaiko eikö.
Kyllä sitä on. Nyt vajaa 10 cm ja pyrystä päätellen aikoo sataa vielä toisen samanmoisen setin, ainakin.

Minä oikeasti toivon, että jokaikinen jolla vielä kesäkiekot autossaan on, eivät lähde niillä aamuruuhkiin liukastelemaan. Menkää taksilla, bussilla tai jollain muulla pitävätassuisella pelillä.

Iso-J ahertaa parhaillaan lepakkoluolassa varikkohuoltohommissa. Pesoliton talvitassut ovat luonnollisesti vielä Espoossa mutta onneksi torpalla on kohta edes yksi kelinmukaisesti varustettu menopeli.

En viitsi enää palata niihin tunnelmiin joissa pliukastelin kotia kohti illan hämärinä mutta hyvin tuiskuisina tunteina :-/

Kuka pölli Ellin ällin?  

Luonnollisestikaan minulla ei ole kuvia ensilumesta, olihan pimeää kun torpalle karautin ja yhä pimeämpää on nyt. Mutta veikkaisin, että valtaosa lukijoistani on toki tietoinen millaista lumi on. Se on tällä nimenomaisella hetkellä varsin kylmää, märkää ja tuntuu perin ikävältä villasukissa. Hörppäsi sukka lunta kun retuutin marsupoikain asumusta purunvaihtoon. Inte kiva.

Tuhmurikissa Milton tekee hienoja loikkajälkiä lumipeitteeseen ja mukana tanssissa oli vielä  hetki sitten hiirivainaakin. Nyt arvatenkin hankeen hukkunut.  Minusta moinen tanssii raatojen kanssa täyttää jonkinlaiset ruumiinhäpäisyn kriteerit (onko niitä?) mutta kerropa se kissalle.


Muuta (puolijulkisesti) mainittavaa tälle päivälle ei juurikaan kertynyt. Leppoisa aamukahvihetki tilitoimistolla ja täysipituinen työpäivä siihen päälle. Aamulla kun aikaisin aloittaa, yömyöhällä joutaa lepäämään. Pienyrittäjän luksusarki on niin tätä. Onneksi useimmiten ihan tavallista arkea.

Ensi viikolla perilliset chillailevat lomalla koko viikon. Hetkittäin käy kateeksi. Mutta vain hetkittäin.

Ja nyt pikakurkkaus uutisotsikoihin ja sen jälkeen yritän luikahtaa hetkeksi lepopuuhiin. Aamu on akuutti ihan pian.

Kevyellä kaasujalalla sitten siellä aamuruuhkassa, kiitos!

14 kommenttia:

 1. Näpistän tänne yhden kommenttipätkän tuolta parin päivän takaa:

  Pabla kirjotti: Kyllä mä vielä yhden matkaratsunkin aion joku vuosi treenata kisakuntoon, mutta vaatinee hiukan aikaa ja sulattelua

  Venaa muutama vuosi ja saat täältä Itä-Suomen kisoja varten nimikkoratsun :-) Deal?

  VastaaPoista
 2. Herranjestas tuota matkamittaria! Kohta paukkuu taas uudet tuhannet? Mistä teitä kävijöitä oikein tulee??

  Kiitos kun käytte, jättäkää toki jotain puumerkkiä käynnistänne. Olisi kiva saada tietoa etenkin teiltä jotka guugletatte esimerkiksi termiä "metsäsika" ja teille avautuu kuva hullulaukkaa kiitävästä rapaisesta borderterrieristä... niin että miltäs semmoinen hakutulos vaikuttaa? :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole vielä ensilunta. koko aamupäivän se sataa räpsytteli mutta maahan ei jäänyt mitään. odotan suurella mielenkiinnolla Häjyn ensi kosketusta lumeen. Muutenkin elämänriemua täynnä oleva terrieri mahtaa revetä liitoksistaan. Tiet täällä on aivan peilijäässä ja iltalenkillä ihmeteltiin ihmisten halua sitä kaasujalkaa koitella. Kyllä se jää on liukasta tänä syksynäkin

  VastaaPoista
 4. Sää on armoton, ei voi muuta todeta vaikka *poliisiautolla* onkin talvitassut alla, siitä huolimatta. Tänään on satanut kaikkea mahdollista vedestä lumeen ja melkein vanhoihin akkoihin (sanonta liittyen järjettömän huonoon keliin). Ihanaa, että huoemnna on perjantai ja päivä kotikulmilla. Perillisille superihanaa syyslomaa ja muuten huomiona vain että Winston näyttää varsin miehistyneeltä...kohta lienee Torpalla riskejä ilmassa...Tätähän puhelimessakin pohdimme..

  VastaaPoista
 5. Älä nyt Mervi paina jarrua, minä juuri olen usuttanut, että Ellille mustaa kollia.... ja jos omissa värkeissä on varaa, niin siitä vain! Säästyy matkakuluissa... :D

  Pahat ilmat on siellä etelässä. Meillä on kuivaa ja plussan puolella. Tuulikin laantumaan päin - ainakin vähän. Varaa olis himmata jäätävässä tuulessa.

  Muista Hirnakka hoitaa välillä itseäsi. Yrittäminen on taitolaji. Ja omasta jaksamisesta pitää osata huolehtia. Älä mieti koko ajan, vaan tehokkaasti silloin kun on tarvis. Anna aivollekin tilaa olla ja levätä. Lempeästi anna tilaa ja aikaa joutilaisuudelle. Viisas neuvo.. katoppa vaan... Kutile syliin ja puikot kilkattamaan meditatiivisesti. Tai jotain muuta aivoja nollaavaa.

  Öitä kaikille tasapuolisesti. Nukkukaa hyvin ja pitkään.

  VastaaPoista
 6. okei okei hirnakka - sehän olis sit diili sen kisaratsun suhteen! Saapa nähdä miten se käytännössä menisi, mutta plääni ainakin on hyvä :-) Sitä paitsi sehän tulisi halvaksi meidän pankkiirillekin, kun ei olis oma! Ihan loistosuunnitelma.
  Porvoossa on kuulemma maa ihan valkoinen, Loviisassa vaan ei. Katsellaan mihin keli muuttuu vielä yön tunteina. Mutta mullahan on ne kesikset vaan alla, ei auta. Ja huomenna on ajoa välillä Loviisa-Porvoo-Loviisa tiedossa...kaipa se sentään näin heti jo suolaa ainakin isommat tiet...?

  Kun jossain kommentissa mainitsit meidän reiän ulkoseinässä, niin sehän on nyt hyvän ja taitavan muurarin toimesta korjattu. Pihalle on sitten viime kertoman noussut ja maalattu myös yksi varastomökki. Ensi viikolla saatanee suihkukaappi vihdoin kylppäriin, samoin pysyvä aita pihalle korvaamaan nykyinen rullalta esiin kelattu vihreä puutarha-aita. Ja juniorin huoneesta lähti villat ja tilalle tuli useampi kuivaajakone hurisemaan. Nyt sitten käydään mielenkiintoista keskustelua tulevasta seinätapetista. Vaaleanpunainen tähtitapetti on melko vahvoilla, mutta hetkittäin nostaa päätään myös Barbie-, heppa-, kukka-, sydän-, keiju- jne jne tapetit. Meikäläinen pyrkii pysymään - ehkä - sen tähtitapetin takana...siis pienin paha? No kunhan nyt ensin päästään laittamaan uudet villat paikoilleen ja miettimään lattiamateriaali ja siitä sitten eteenpäin. Remppa kuitenkin etenee, ja sehän on hyvä se.

  Terkkuja kaikille! Titan neuvon pitkään nukkumisesta ottaisin ilomielin vastaan, mutta yleensä siihen ei tule tilaisuutta jälkikasvun ansiosta, ja silloin kun se tilaisuus olisi, niin ei vaan perhana osaa enää nukkua...katkeraa :-)

  VastaaPoista
 7. Pikaiset huomenet!
  Ulkona on jo silmitön talvi. Lunta ihan kunnolla ja mittari asteen verran pakkasella. Oli ihan pakko kaivaa maailman rumimmat tossukat esiin, ugg-kausi alkoi!

  Sain yöllä sydänalaa kylmänneen viestin entiseltä työkaverilta... toivottavasti kaikki olisi kuitenkin järjestynyt ja elämä jatkuu. Olet mielessäni!

  Nyt töihin ja päivän puuhiin.

  VastaaPoista
 8. Tita, päinvastoin kannustin taannoin suorittamaan mielenkiintoisen uusiokissaperheen perustamisen, Kiteen kirkasotsainen nuori mies ja teiniäiti Elli mutta ainakaan silloin ehdotukseni ei saanut juurikaan kannatusta:) mutta voihan olla että Hirnakan mieli vielä muuttuu. Tänään odotan hyvää ystävääni ja hänen boksuneitoaan viikonloppukylään, siispä paljon puuhaa edessä! Mukavaa viikonloppua kaikille Nemppalasta!

  VastaaPoista
 9. Voihan kehveli, talvihan se !

  Meillä ei ihan vielä, vaikka melkoista myräkkää yöllä pitkikin = mänty kaatui traikun päälle pihalla : (

  Arvaa ottiko ns. pattiin. Aaaargh.

  Ei auta, ettepäin sano. Vaikka siinä lumessa : )

  VastaaPoista
 10. Argghhh - kävikö traikulle huonosti, Nita? Korjataanko kotikonstein vai meneekö vaihtoon?

  Nempan kanssa ollaan samoilla linjoilla. Olethan kokenut kissoijen panettaja, joten anna Ellille mahdollisuus tuottaa Karjalan perinnemaisemaan harmaita purjeperiä. Ellin väri on vain niin hieno, että sitä soisi enempikin. Se on harvinaisuus. Hyvin puhdas siniharmaa. Monet siniharmaat on ikävän ruskeanharmaita. Sulla on vain valioyksilö. Sitten väliaikoinan pilleriä kitusiin, mutta mitäpä minä kokeneempaa neuvomaan....

  Lapsetkin tykkäsivät taas kissanpennuista.... (tää on aina se ilkein veto...)

  VastaaPoista
 11. Hei meillähän on sitten myös yksi harvinaisuus täällä kotona! Meidän kissa Milou on nimittäin aivan täsmälleen kuin Elli, mutta karva on vain normipituista. Väritys on prikulleen sama. Kaunis nuori mies, mutta konsultti. Hyvä hiirenpyytäjä ja kunnon tallikissa syntyjään. Äitinsä oli kilpikonnakirjava ja isäehdokkaita tapasin aamutalleja tehdessäni kaksi - toinen niistä oli aivan tappajan näköinen ja kokoinen harmaaraita josta lähtevä ääni oli varsin pelottava. Toista en edes muista kun säikähdin tuota isompaa sen verran...
  Mutta me voitaisiinkin ottaa samanvärinen harvinaisuuskisu sitten tänne meille Miloulle kaveriksi, jos Ellistä vielä perillisiä tulisi...;_)

  Eikä ollut muuten tiet täällä yhtään liukkaita. Vaikka aamulla saikin raaputtaa tuulilasit puhtaiksi

  Nitalta täytyy udella, että miten suhtautuu vakuutusyhtiö tuohon traikkuvahinkoon? Tosi huono onni teillä sattui myrskyn kanssa!

  VastaaPoista
 12. Katalat naiset ;-)
  Jätkät kuitenkin salvotaan, Elliä ei. Meillä on miukupillereistä vuosien kokemus joten homma handussa. Ja noita mustavalkeita kollejahan on riesaksi asti joka kylällä, kyllä me Ellin kunniakasta purjeperän sukua saadaan jatketuksi.

  Sitten aikanaan :-)

  VastaaPoista
 13. Ahhhh.... kuulostaa hyvältä.. sieltä saattaa tulla myös multivarpaisuutta esiin... arvokas geneettinen otus siellä on... monin tavoin.

  VastaaPoista
 14. Multivarpainen töpöhäntähän on aivan mahdollinen, Ellin geeniperimällä ;-)
  Ja väri on todellakin hieno. Savunsininen. Tasainen ja kaunis. Mutta ei ollenkaan sellainen välkehtivän kiiltävä kuin Veli Vellosten musta väri. Elli on matta.

  Kyllä täällä sitten lukijakuntaa kuumotellaan kunhan pentuloota otetaan taas käyttöön :-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com