torstai 21. lokakuuta 2010

Kai von Kansi

Kasvintunnistusta turha  yrittää, oliko joku artemisia?
Kylläpä nukutti makeasti, aamulla havahduin siihen, että rojotin ns. sorkat suorana ja kello kalahti kymmenen. Että se siitä vakuutustouhuihin panostuksesta sitten. Noh, huomenna on päivä uus ja asioita voi hoitaa ihan toimivasti netissäkin.

Onneksi tämä arjen rutiineja ja aikatauluja tehokkaasti sotkeva koululaisten syyslomaviikko lähenee loppuaan ja normaalit arjen aikataulut palaavat takaisin säännöstelemään elämää.

Tämä on Pisamakello, onhan? Titaaa....
Perilliset viettivät tänään varsin tehokkaan lomapäivän. Ensin uiskentelivat pari tuntia vesileikkien merkeissä ja sieltä sukkana paikallisbussilla naapurikunnan puolelle pikkuserkun lomakaveriksi. Josta töitteni jälkeen lunastin kaksi varsin väsähtänyttä reissaajaa. Ilta oli siis vallan vaisu, normaalia perillisten älämölöä kuului sangen vähän. Outoa.

Iso-J:kin palasi pistoreissultaan kotiin, piipahti Espoossa niin sukkelasti, ettei kukaan huomannutkaan. Joskus pitää vain olla ripeä sillä nopeet syö hitaat ja aikainen lintu nappaa pulskimman madon.
Otsikko on huvittanut minua koko päivän. Lienee ihan vanha vitsi mutta minä kuulin sen tänään ekan kerran. Viittaa siihen, että Iso-J pääsi ns. aateliskalenterilaisten seuraan... eikä suulaana miehenä tietenkään osannut olla vaiti :-)

Nyt minä aion olla ripeä ja luikahtaa soffalle vielä hetkeksi.
Jos maksimoisin nautintoni, ottaisin mukaan lautasellisen ihanaa savujuustoa pikkuisina annospaloina ja lasillisen valkoviiniä. Mutta koskapa olen ns. yllytyshullu, kieltäydyn tänäänkin vähäisistä nautoinnoistani ja tyydyn vesilasilliseen. Vesi ja juustot eivät ole mikään ideaali makuyhdistelmä :-(

Nyt tää lähtis tästä, heipatiheipat!

8 kommenttia:

 1. Nitalle kaamos on vastassa kun saapuu takaisin kotomaahan... ei voi mitään. Märkää, kylmää ja pimeetä.

  Vai hyvässä seurassa Iso-J! Sieltä on sitten varmasti nautinto sujahtaa takaisin kotoisiin oloihin vaikka kalsareissa imurin varteen :D

  Eka on artemisia, voisin vaikka vannoa että on peräisin täältä Majakarilta. Mulla tuota erikoista tunnistamatonta lajiketta. Toka on pisamakello.

  Mulla alko loma! Tosin viikonlopun koulutan ja maanantaina otan yhden asiakkaan. Mutta teoriassa viikon loma!

  VastaaPoista
 2. Miullakii alkaa loma just kohta kun saan luuni roudattua työmaalta kotio. Jippiaijeeeee!!!
  Hauskaa lomaa Titalle ja työn iloa muille.

  VastaaPoista
 3. Nemppa on siirtynyt lentokenttähotelliin...ei lemppariin vaan siihen TOISEEN ja sai niin TYLYÄ palvelua että en kyllä muista milloin. Uhkun täällä pyhää kiukkua tulen antamaan palautetta rankalla kädellä. Käsittämätön paikka, Vierumäki oli silkkaa luksusta tähän verrattuna. Kotiinkin on ikävä, olisi ihana kurvata kotiin ja vaihtaa verkkarit jalkaan ja käpertyä sohvalle. Jos saisin valita, Katalonia voisi odottaa. Tuolla koirankoppihuoneessa odottaa järjestettävä matkalaukku, edes läppäriäni en mahdu huonessa avaamaan, voitteko kuvitella???? Please nyt kaipaan henkistä tukea. Terveisin Nimimerkki VäärinYmmärretty

  VastaaPoista
 4. Luin kotimaan uutimia ja oli ihan MUST tulla piipahtamaan taallakin : )

  Nempalle lahtee tukihali, ei oo kivaa ei : (

  Taalla on. Kivaa. Paivan epistolassa delfiineja ja merileijonia : )))

  Inkkosessa oli tullut LUNTA, joten arki iskee rankalla tavalla kun kotimaan kamaralle karahdamme.

  VastaaPoista
 5. Nempalle tukihali - sieltä sentään pääsee joskus pois!

  Oi kertokaa minulle 12 vuotiaan esiteinin vaatteiden nettiostopaikkoja! Hermot lähes meni tänään talvitakkia etsiessä. Ja mokoma vaati talvikenkiin korkoja. Ou tsiisöös... yksiä matalia korkoja sitten sovitettiin ja eihän niistä mitään tule. Lapsikin totesi, että ei näillä varmaan voi juosta... No ei varmaan voi juosta, kun kävelykin näytti sangen naurettavalle!

  Paikkakunnan vaatetarjonta ei suonut mitään päälle sopivaa. Lasten vaatteet on liian pieniä ja aikuisten liian isoja ainakin hihojen osalta. Nuorisokauppaa ei ole täällä.

  On tää niin vaikeeta. Onneksi saunominen helpottaa aina pahimmatkin kriisit. Tytöt saivat lauteilla rojottaen hellän jalkojen hieronnan löylyjen lisäksi. Oli se vain niin kivaa!

  Nita nauttikoon nyt täysillä. Lunta, räntää, loskaa, pimeyttä (tosin nyt täysikuuta) on tarjolla koko seuraavan kuukauden. Pohjamaakin kuittaa lumisateen saapuneen. Ja autossa on kesäkumit.

  VastaaPoista
 6. Pikainen statuspäivitys, lisää tuonnempana jos inspiraatiota pukkaa.

  Tita, kyllä se on sinulta saatu artemisia... ja ilmankos en nimeä muistanut kun sitä et sinäkään tiennyt ;-) Olkoon nimetön Maruna edelleen.

  Nempparaasu lienee jo hankkiutunut pois luokattomasta majoitusliikkeestä? Ettei peräti liihottaisi euroopan ilmatilassa kohti Katalonian iloja? Happy landings, as usual.

  Lumipyry haittaa tieliikennettä täällä meillä, mutta mulla on talvitassut kiesissä joten se ei juurikaan liikehdintää rajoita.

  Nuorisovaatekauppojen perässä olisi Titan liikahdettava Ouluun? Ja hintatasohan pompsahtaa siinä Limingantullin tienoilla ällistyttäviin sfääreihin :-/

  Ihan sama se on täällä meillä, toistaiseksi vielä saadaan perillisille henkkamaukalta perusfarkut mutta jahka lissuvaihe iskee kunnolla ylle, ei enää kelpaa ruotsimuoti. Ei ainakaan jos äitiinsä tulevat ;-) Ja toki soisin ns. lissuvaiheen jäävän lyhyeen.

  Nyt voisikin vielä hieman venytellä itseään vapaapäivämoodiin ja kenties vähitellen ihan kaupunkiin saakka...

  VastaaPoista
 7. Ei... ei Ouluun... ennemminkin nettikaupat! Nyt jo hiki valuu pitkin selkäpiitä vaateostoilla ja hermot kirskuvat sisäisenä elämöintinä niin että luulen sen kuuluvan omituisena kitinänä myös kehoni ulkopuolelle...

  Päivän koulutustyöt on ohi. En olis voinut kuvitellakaan, kuinka kova suksee oli lämpö- ja kylmähoidot teoriassa ja käytännössä! Kiva nähdä tulevien hoitoalan ammattilaisten kehittyvän ja saavan lisää työkaluja sekä kokemusta. Hyviä hoitajia tarvitaan paljon lisää. Kun itse ei jaksa/pysty, niin on hyvin hyödyllistä jakaa oma ammattitaito eteenpäin. Ja ihanaa kun on innokkaita oppijoita!

  VastaaPoista
 8. En voi kylliksi kiittää ja kannustaa Titaa. Ihmisläheinen hoitotyö, varsinainen käsityö, on jotain korvaamatonta. Ja kyllä teidän opissanne olleet saavat parhaat eväät hoitajan uralleen.

  Tita, tuli muuten mieleen vanha kunnon Ellos ja Josefsson kun niitä esiteinien releitä jäin funtsimaan. Tilaa kuvasto ja anna palaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com