maanantai 18. tammikuuta 2010

Mikä mikä maanantaiasenne


Marsujen asumuksen siivouspäivän kunniaksi tällätään tähän taas kerran musta tähtiotsa -ja punarautias tähtiotsa. Ei nyt ole ihan sellainen musta tähtiotsa jota olen itselleni aina haaveillut. Nelijalkainenhan se tuokin on mutta... no joo mikrokokoinen musta nelijalkainen tähtiotsa! Tästä on vain yksi tie, ylöspäin ;-)

Oli kieltämättä aika vaativa, suorastaan haastava tehtävä kiskoa itsensä sängystä ylös. Makasin valveilla jo kello kuudesta mutta ei edes varvasta jaksanut liikauttaa saati hinata äässiään punkasta ylös.

Pannulllinen kahvia, kaksi perillisten saattelukeikkaa pirteässä talvisäässä ja tuhti aamiainen vasta toivat vähän toimintatarmoa.

Koirakin lymyili peittojen alla eikä lähtenyt ekalle keikalle mukaan. Aika sluiba kaveri. Okei, myönnän. Olen kateellinen koiralleni. Jätkällä on kiva asenne.

Kyllähän tässä on taas yhtä sun toista pientä säätämistä ollut yhdelle päivälle. Nyt odottelen lähtökäskyä kaupunkikeikalle. Tiskikaapin kuivausteline pitää vaihtaa (Äitikullan kaappiin), tankata auto(t), muistaa hakea koiranmurot ja about sata muuta asiaa. Eikä tietenkään kaikkia saa ns. saman katon alta. Edestakaisin ajoa Joensuun puistattavassa liikenteessä. Pistää verenpaineen uusille, jännittäville leveleille ;-)

Ja koska en enää ehdi agriin, on huomenna edessä uusi keikka. Kananruokaa ja purupaaleja auton täydeltä. Pickuppi olisi oikeastaan aika kätsä, sellainen jenkkiläinen punaniskamalli. Ja ehdottomasti liekkiteipit kylkiin *virn*

Pitää myös varautua kiristyvään pakkaseen ja raahata hyvä varasto polttopuita valmiiksi sisään. Kaikenlaista pientä hommaa vielä luvassa. Kunhan nyt pääsisi ensin tuon kaupunkikeikan hoitamaan.

Jahas, nyt se on; yksi, kaksi, aja! Giddy up!

8 kommenttia:

 1. Tässä sen huomaa, terve ruumis ei työtä kaipaa. Aika kuluisi loistavasti ihan rouvanakin. Näyttäisi suorastaan ruuhkautuvan nuo huoltotehtävät aika ajoin.

  Ihanat öppiäiset! Minullakin oli lapsena marsu. Sen tervetulo kuikutus oli kyllä hauska. Otti vain mokoma ja kuoli jossain vaiheessa. Äiti kiitti luojaa siinä vaiheessa. Pyhästi olimme luvanneet marsun itse huoltaa, mutta kuinkas kävikään? Ovela siskoni myi oman puolikkaansa minulle ja pääsi häkin siivoamisvelvoitteesta. Soon aina ollut kettu. Ja minä yksinkertainen. Silti se on minun paras sisko. Ainoa.

  Pitääkin napsauttaa pirttiin lämmöt päälle. Päivällä ehdin kantaa puut, ovat jo lämmenneet. Kyllä villasukat ovat sitten ihanat!

  VastaaPoista
 2. Osa päivän huoltohommista jäi väistämättä huomiseen. Koira luputtakoon neupuuroa huomennakin, murot jäi kaupan oven toiselle puolelle. Panivat ovet säppiin jo kello 19, OMG!

  Satu T:kin tuli kyydittyä Reiskan pajalta kotiin ja pikkufifi Romeo pääsi autoajelulle ;-) Nyt on vähän parempi omatunto siitä lauantain kahvihyökkäyksestä... no joo joo.

  Uunissa muhii yrttejä, juureksia ja porsaanpaistia, kohta se on pehmoista kuin vaahtokarkki *mmmmmmmmm* Jos yhden palan (vain) yöpalaksi nappaisin. Katsotaan nyt kuinka kauan sinnittelen hereillä, silmät on kuin hiekkapaperia.

  Äitikullalla on keittiönkaapistot paikallaan. Enää jokunen yläkaappi kaipaa oviaan ja kaikki ovet vetimiä. Ei oikein pysty uskomaan, että se remppa alkaa olla tehty. Oikeastaan siihen on viidessä kuukaudessa rakennettu yksi uusi asunto. Alussa tila oli autio ja tyhjä... Siinä valossa on oikeasti jumalaton urakka tehtynä. Ja Iso-J:llä oman toimen ohella.

  Ihmeen hyvin Äitikulta (ikäisekseen) on jaksanut leirielämää, ensin meillä ja sitten vajavaisin mukavuuksin omassaan. Reipas mummeli.

  VastaaPoista
 3. Tita, meillä on yhteensä 3 marsua, nuo kaksi American crestiä ja yksi shelttie tricolori, Volbeat eli Sulo-Einari.

  Marsut on hassuja. Näillä on tapana vetää heinäravit, aina kun saavat heinäsiivun, vetävät kilpaa kasaa ympäri ja kuikuttavat kovaa. Pulinaa, kujerrusta ja vinkunaa, sitä se marsun tarinointi on.

  Meillä perillisillä on vuoroviikoin siivous. Se joka siivoaa maanantaina marsujen häkin pesee myös perjantaina vessan. Ja toinen siivoaa kissanhiekat vähintään kolmesti.
  Nuorempi junnu huolehtii mielellään munienkeruustakin, ihan päivittäin.

  Ihan armotta vaadin ipanoilta huoltohommiin osallistumista ja ilman suurempia rutinoita hommat hoituvatkin. Paitsi vessanpesu, se on kuulema tosi noloa.

  VastaaPoista
 4. Piti vielä mainita, ällistyttävän ketteriä marsuja. Ilmeisesti jumppasulkeiset ja kiipeilyharjoitukset tuottavat tulosta, miniagentit ovat tosi taitavia kiipeilijöitä *ylläriylläri*

  Musta marsu pelaa lisäksi jalkapalloa (pingispallolla). Älkää kysykö miten se on opetettu mutta marsu todella tekee maalissa torjuntoja. Ei sentään puske tai mitään banaanipotkuja esitä.

  VastaaPoista
 5. Vielä täällä, vielä hereillä! Oi miksi miksi minä en ikinä osaa mennä ajoissa nukkumaan? Miksi pitää lähteä tutkimaan fyllin ihmeellistä maailmaa, tonkimaan linkkilistojen komposteja ja surffaamaan jossain muinaisten täykkärihevosten sukusivuilla?

  Aamulla sitten taas leuat lonksuen haukottelen ja manailen ankeaa aamua. Ja taas arkiaamun Batman, herra Pauligin taikakahvipapu turvaa torpan rauhan. Minä OLEN aamuäreä, ennen kahvia. Enkä ihan helppoa seuraa toisenkaan kupillisen jälkeen.

  Onneksi koko torpan lössi on hyväunista sakkia eikä perillisilläkään ole aikaista kouluunlähtöä. Saan rauhassa ärhennellä. Ja totutella silmiä keinovalon kirkkauteen, ääniärsykkeisiin sun muuhun ihmisen keksimään sähkölläkäyvään turhakkeeseen.

  On sekin muuten riesa, tuo valonarkuus. Mulla on varpisti joku myyrä sukupuussa. Tykkään lymytä hiljaisissa hämärissä. Samaan riesaan luettakoon ylivirittynyt hajuaisti (sukuvika) ja tarpeettoman herkkä kuulo. Taitaa olla se luolaihminen lähempänä kuin arvaankaan... nimim. nuijan jätin narikkaan ihan siihen taljan viereen.

  Ja näkisittepä, Iso-J luistelee tuvanlattiaa pitkin villasukkapotkuin, huissia! ;-)

  Nyt minä oikeasti puran nutturan ja kirmailen vaalimaan kuihtuvaa kauneutta sinne minne yövalot ei paista. Omaan sänkyyn.

  Buona notte, amici. Baci baci <3

  VastaaPoista
 6. Se mitään myöhään ole mennä ennen puoltayötä nukkumaan. Minä aion rehellisesti kukkua vielä tunnin tai pari. Mulla on huomenna vapaata töistä. Sattui vähän yllätyksiä, joista en ole ollenkaan pahoillani. Vetelehdin ja lorsin kotihommissa. Ehkä jatkan siivousta - ne eilen ulos viedyt matot roikkuu edelleen ulkona. Ja villasukissa kirnuaa sahanpurut. Huomenna niitä syntyy lisempää.

  Hyvää yötä tällekin kaartille! Laskuri räväyttää pian 2300 kävijää rikki

  VastaaPoista
 7. Tekipä yöunet terää. Aamutyöt tehty ja tipubaaritkin tankattu. Pakkanen panee -20 lukemilla ja kylmenevää luvassa.

  Laskurin lukemat ovat oikeasti aika jäätävät, tahti näyttää vain kiihtyvän. Heh, onkohan mulla ihan kestotilaajiakin?

  VastaaPoista
 8. Keli Raahessa -9 ja pikkuisen pieniä hiutaleita harvakseen tipahtelee taivaalta.

  Outoa, istun tässä yksin hiljaisessa huushollissa. Lapset on koulussa ja mies palaverissa. Soon älyttömän harvinaista olla yksin kotona. Kyllä nautin. Ja saan tehdä hommani ihan keskeytyksettä. Alan ensin öljyämään lauteita, sitten siivoan loppuun. Reipas tyttö...

  Ja kyllä, olen yksi kestotilaajista :)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com