sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Talviaamu


Tuolla se taas pinnistelee taivaalle, aurinkoystäväisemme.
Hidasta ja kankeaa näyttää auringonkin meno olevan. En tässä kyllä itsekään kovin ketteränä ole, pakkasta oli aamukasilta -28. Säntäsin katsomaan kanalan lämmöt ja viiden asteen pakkanen sielläkin mittarin mukaan oli. Pitää siis hommata toinenkin seinäpatteri.

Lintulaudoilla ja lyhteissä on kuhinaa. Pitäisi ihan lintukirjan kanssa asettua kytikselle ja yrittää edes tunnistaa ruokailijoita. Ainakin kahta lajia tinttejä. Punatulkkuja ei näy, missähän nekin lymyävät?

Pitäisi nyt oikeasti puristella itsestään edes hitunen jaksamista ja energiaa. Ihan helppoa se ei ole. Onneksi on nuo perilliset ja heidän hönöt juttunsa.

Koiraparka paleltuu ulkona. Tässä on vaihtoehtona opettaa koira hiekka-astialle, kutoa hälle tassutöppöset tai antaa jätkän karaistua pakkasessa. Toistaiseksi on saanut olla ulkona sen minkä pystyy ja heti kun alkaa tassujaan nostelemaan pääsee lämmittelemään. Lenkeille ei nyt lähdetä, joku roti sentään.


Nuorempaa perillistä pitäisi käyttää kaupoilla, sai kummeiltaan lahjakortin joka nyt polttelee kovasti ;-) Onneksi on alet.
Saas nähdä lähteekö jompikumpi autoista käyntiin.
Pitää tarjota letkulämmitystä tunti ennen starttia.

Se vaan tietää sitä, että taas palaa sulake. On aika äärirajoilla meidän sähkökeskus, eilen poltti kolme sulaketta kun yhtä aikaa äitikullan kanssa täräytettiin hellat tulille.

Joten mitään isompia hiihtolomareissuja ei sitten tehdä, tänäkään vuonna. Ne rahat tarvitaan sähköremonttiin. Tuleepahan riittävästi tehoja tulevaisuuden talliakin silmälläpitäen.

Aina pitää ennakoida...

3 kommenttia:

 1. Jassoo, taisin sitten säikyttää kaikki kommentoijat pois tulikiven katkuisilla avautumisillani eilen ja toissapäivänä.

  Seija ainakin raportoi sähköpostiin ongelmista kommentoinnissa. Banneja en ole antanut kenellekään joten ehkä ongelma on googlen päässä?

  Pakkaslunta satelee hissuksiin, edelleen puuteripöllyä, ei sen raskaampaa.

  Huolella ja hartaudella olen torppaa lämmittänyt, pakkaspäivän iloja hääräillä lämpimässä.

  Äitikullan remppa edistyy, tänään siellä onkin ollut oikein tömäkkä tinnerin katku. Hilpeitä remppahetkiä.

  Huomisen ruoka pitäisi tönäistä isoon uuniin muhimaan, sitten onkin tämän päivän työlista kuitattu. Perilliset menevät aamulla kouluun joten arki alkaa virallisesti. Ihan hyvä.

  VastaaPoista
 2. Ei sitä oikein mitään osannut kommentoida parina viime päivänä. Kävin kyllä lukemassa. Tapahtuma on vain niin hirveä. Göögle-tili pelittää mulla ihan jees.

  Jos teidän punatulkut tekevät kuten meidän paikalliset, niin tulevat kevättalvella vasta lintulaudoille. Kamala kato on käynyt meidän lintulaudalla. Viime vuonna jo kuuluttivat pikkulintujen katoa jonkun loisen vuoksi. Ottivat ja kuolivat. Hömötiaisia ei ole näkynyt, mikä surettaa kovasti. Ne kun kesyyntyvät niin helposti, ovat seurallisia otuksia ja vaativat tosi hyvää palvelua. Ei uskaltanut ulos mennä ilman että oli maapähkinöitä taskussa. Nyt ei tule kukaan ruusupuskan oksalle karjumaan TYY-TYY-TYY-PÄÄÄÄHKINÄÄ-JA-SASSIIN! Ikävä niitä on. Tuhannen loiset.... :(

  Meillä kävi talven pohjaennätys pakkasessä - 23,6 astetta viimaista pakkasta. Viime yönä lauhtui kovaa kyytiä, enää on -8. Ihan inhimillinen keli. Ja lunta on sadellut satukirjamaisesti koko päivän. Lumitöitä on ja piisaa. Onpahan kasveille suojaa!

  Klorofylliin olen päivitellyt kuvia. Käy imuttamassa kevätfiiliksiä pakkasen keskelle! Kevät on muutaman kuukauden päästä. Linur päästää jo talvikarvaa, mikä tietää varhaista kevättä! Tietenkin takatalvien mahdollisuudella (tai todennäköisyydellä)

  Heipat taas!

  VastaaPoista
 3. Moi Tita,
  ai punatulkut himmailevat metsissä... paljon mahdollista. Luotan tietämykseesi tässä(kin) asiassa. Keltasirkuiksi tunnistin (öööh.. ?) nuo lyhteen kimpussa puuhaavat tirpat. Hömötiaisia ei ole näkynyt meilläkään.

  Ja nyt päivän tekstin kimppuun.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com