perjantai 8. tammikuuta 2010

Onni yksillä, talvi kaikilla


Kissat taitavat olla Tosielämän Lottovoittajia. Voiko autuaampaa olla kuin Justiinan ilme. Ei nenäkään palele kun sen häntään piilottaa. Mokoma.

Koirakin hyytyi lehdenhakureissulla niin, että kaivautui sänkyyn vällyjen alle eikä ollut järin innostunut lisäulkoilusta kun kyselin uudelle reissulle. Annoin jäädä lämmittelemään, -15 plus pohjoisesta hönkivä pirteä viima menee luihin ja ytimiin toppatakinkin läpi, saati pienen koiran pieneen kroppaan.

Aamupäivän työlista on taas ruksattu, kaikenlaista pientä sitä yhteen aamuun kertyykin. Kun aikaisin aloittaa. Nyt on ihan virallisen kahvipaussin paikka. Kahvista ei ole havaintoakaan, joku on juonut pannun tyhjäksi eikä laittanut uutta. Hetkittäin ottaa päähän....

Pitäisi tehdä jonkinsortin toimintasuunnitelma tälle päivälle ja tulevalle viikonlopulle. Pakkanen saattaa rajoittaa juniorin ratsastusharrastusta huomenna mutta kaupungissa pitää silti käydä. Tänään ja/tai huomenna.

Mikähän itsensäkiusaamisen tarve se ajaa ihmisen keskellä pinkeintä pakkaskautta suunnittelemaan pihahommia? Löysin järisyttävän määrän kaikenlaisia siemeniäkin, en kyllä mitenkään muista, että tuommoisen määrän olisin hamstrannut syysalesta. Ehkä se on kotitontun tekosia. Jokohan voisi aloittaa taimikasvatuksen?

Katsellaan... pirteää päivänjatkoa!

Ai niin, taas olisi maallemuuttajille paikkoja myynnissä. Mm. kuuden hehtaarin tila, talli, kenttä ja julmetun iso talokin, parisataa tuhatta...

5 kommenttia:

 1. Tämähän on vallan vilkas torppa. Aamulla kävi naapuri munia kysymässä, sitten kävi aurapoika, Kaukokiito toi rahtia, miehen serkku piipahti ja päivä vasta puolessa.

  Ja nuo kanat, jumaleisssöni miten paljon sitä munaa tuleekaan. Haistan ongelmia, munasuman. Tämän päivän annos 11 munaa, aamupäivällä. Ja osa rouvista pitää sulkasatoa ja munintataukoa. Mitä mä sitten teen kun ne kaikki alkaa kevään innossa munaamaan??

  Sovittiin naapurin kanssa että keväällä sitten laitetaan joku rouva hautomaan pesällinen. Tita muistaakseni lupautui Alholaisia tipuja kaitsemaan?

  No nyt hurahti pihaan ilmalämpöpumpun asennusporukka. Trafiikkia on kuin markkinatorilla.

  VastaaPoista
 2. Kun ei aikatauluta liian piukkaan, on varaa yllätyksille. Kaupunkiin lähdettiin Äitikullan kanssa kahdestaan, juniorit jäivät kotiin. Ja kohtahan toiselle kilahti kuume. Toinen kouluttaa marsuja, niillä on nyt joku miniagenttien kiipeilykoulutus menossa. Tietysti kävin tsekkaamassa, että on turvallista ja mukavaa, myös marsuilla.

  Niin, oli ihan mukava löntystellä kauppaa ympäri ja kaikessa rauhassa tehdä ostoksia, varastotäydennystä. Kaupan hiljaisin hetki, iltapäivällä ennen puoli neljää.

  Niin hyvin kauppias hoiti homman jotta aion seuraavaksi ryhtyä paistamaan pullaa ja sämpylöitä sekä tekaisen ison saavillisen makkarasoppaa huomista silmällä pitäen. Inspiroiva kauppareissu ;-)

  Pakkanen kiristyy. Huomenna ei ratsasteta. Ja poninkesyttäjää ärsyttää.

  VastaaPoista
 3. Täällä tuoksuu perjantaipulla.

  Just otin viimeisen korvapuustipellin uunista, aika ihana tuoksu. Rahkapullat saivat vähän turhaa väriä kun kiireessä lykkäsin ylälämmön päälle... Noh, syökööt kanat jos ei vieraille kehtaa antaa.

  Lisäksi jäähypenkillä köllöttelee sämpylöitä ja hervoton pöntöllinen makkarasoppaa.

  Huomenna on luvassa sopanryystäjiä ja pullanpurijoita, aamulla tulee abloymies ja siitä sitten tasaisena virtana ystävää, tuttavaa ja rempantekijää.

  Nyt mä pistän läppärin nukkumaan ja keskityn päivän lehtiantiin, sitä taas kertyi. Piha/Puutarha-aihepiirikin aktivoituu vähitellen, lehtitarjonta lisääntyy... *kuume nousee*

  Tää näpsäyttää nyt kannen kiinni ja koneen unille. Ja läväyttää naistenlehtipinon ekan lehden auki. Se on viikonloppu.

  Ai juu, mulla on jotenkin vahva visio siitä kuinka Titaystäväni könyää saunarempan tiimellyksessä remppavalojen loisteessa. Onko näin? Paneelipainia?

  VastaaPoista
 4. Vai paneelipainia! Keitin kahden päivän annoksen jauhelihakeittoa, mutta se kyllä katosi melko nuukaan kertalaakista. Kaikilla oli nälkä vissiin.

  A-sarjan b-painos ilahduttaa meitä kunnon visiitillä ja käytti pirpanoita uimahallissa päivällä. Sitten se käytti mummoaan shoppailemassa. Nyt se viihdyttää mukuleita tuolla pirtissä niin että seinät pullistelee kikatuksesta.

  Ai niin, Hirnakan kuvitelma Majakarin ahkerista saa nyt kovan kolauksen. Syönnin jälkeen könysimme Timpan kanssa vällyihin kunnon ruokanokosille. Sitten havahduin puhelimen soimiseen, nousin ja keitin kahvit. Tirautin pikkuisen konjakkia pulleamahaisiin laseihin ja tarjosin kunnon perjantai-illan kahvit.

  Päivän ainoana ei-ansiosidonnaisena työnä olen tapellut lähesjäisen säilöpaalin kanssa, kiivennyt sontavuorelle kottikärryille nostamaan yhä vuoren korkeutta, hakannut kirvellä purukasasta kuiviketta, harjannut heposet (sylkenyt irtokarvoja suustani) ja laitellut appeet turpoamaan.

  Sitten vain istun ja dataan tässä. Vatsa täynnä, verenkierto mukavasti pienellä konupaukulla elvytettynä, tyytyväisenä ja perin laiskana.

  Huusholli on kuin menneiden maja, pitäisi tehdä siivoamiseksi kutsuttua pakkoliikehdintää, mutta ei nyt kamalasti innosta. Huomenna tule autolastillinen lisempää nuoria kyläilemään. Varmaan vievät tuon b-painoksen sitten mennessään. Laskeutuu tylsä hiljaisuus taloon.

  VastaaPoista
 5. Thihihsiihssiih, Titahan onkin ahkeroinut vällyjen välissä ;-)
  Aivan oikea veto, raataa ehdit myöhemminkin. Lepo on kuin panisi rahaa pankkiin. Sitäpaitsi päivittäiset talliraadannat tuovat sulkaa päähineeseen, se on oikeasti fyysinen laji.

  Minäkin vaivuin pullantuoksuiseen nirvanaan, mutta heräsin ikäväati akkuunsa lisävirtaa naukuvaan läppärin uikutukseen. Sitten kurkkasin "pikaisesti" sähköpostin ja selasin paria nettisivua ja huoh, tässähän sitä vielä.

  Sarika se istuu Khao Lakin koneessa ja Satu H. jallittaa sarvikuonoja toisaalla. Minulta paleltui persus kun kävin kanalaa yöpuulle saattelemassa.

  Nyt on kutakuinkin viimeinen hetki parkkeerata ruho patjaan, aamu koittaa justiinsa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com