torstai 28. tammikuuta 2010

Torpan blogin välipäivä


Ensin meinasin etten riviäkään julkaise vaan laitan nyt päiväkirjamerkinnän kummiskin.
Pitkä päivä, sitä sun tätä ja vähän vielä muutakin. Mitään mainittavaa en saanut aikaiseksi, mitä nyt pientä paniikkisiivousta, puunkantoa ja normaaleja pakkoliikkeitä joita joissakin piireissä siivoamiseksi kutsutaan.

Sauna rentoutti, rauhoitti ja harvoin on kuulkaas kotimainen siideri maistunut hyvälle.
Lasissa  onkin Teerenpelin Lempi Puolukkaa. On aika kaukana niistä spriidereistä joita täällä saa ilmeisesti ihan laillisesti siideriksi kutsua. Käymisteitse tuskin yksikään valmistettu, phyi kuraa ovat moiset limuliemet.

Kiitos Sarikalle tästä(kin) vuodenvaihteen tuomisesta, hyvää on. Tuo toistekin.
Sitäpaitsi näissä on aito patenttikorkkipullo, voi käyttää mehupullona pitkät ajat.

Päivällä oli pientä eripuraa siitä, oliko pihlajassa marjoja syksyllä vai ei. Eli tuleeko sitä lunta lisää vai olikstää tässä. No ei varppiin ole talven lumet vielä nähty, lisää tulossa. Mutta mutta, onko tuossa pihlajassa nyt marjoja vai ei? Ja onko tuo oikea ennustajapuu, pihalla olisi pari lisää. Niissä oli enemmän marjoja.
Iso marjalasti tietää ankaraa talvea, maa on jäässä pitkään. Tai sitten ei. Hämärä luonto.

Iso-J hölkkäsi iltalenkkinsä Espoon ostosparatiiseissa, viimeksi huohotti puhelimeen Ikean loputtoman pitkiltä käytäviltä. Ja ei, meillä ei todellakaan harrasteta sellaisia huohotuspuheluita. Huomenna tulee kotiin kera kymmenen ostoskassin ja tuo kaksi pikkuneitiä viikonloppuvisiitille. Meillon lauantaina bileet, perillisjaoksen jäsen N täyttää ekan kymppinsä. Sitten se on mullakin lapsi toisella kymmenellä *wyäääääh*

Taidanpa letittää kutrit yöksi jonkinlaiselle kiepille, on sitten aamulla todellinen bed head. Ja bad hair day, kurjuuden maksimointia. Huomenna on sitä paitsi hevosettoman elon ensimmäinen vuosipäivä... voi itku :-/
*vetää hiljaiseksi*

Eteenpäin sano torpan tyttö umpihangessa, vuoden suruaika riittää. Jäi niin paljon hyviä ja kauniita muistoja.
Ja sitten hörpsis hörpsis loput Lempi-siideristä. Hyvän Hevosen muistoksi.

5 kommenttia:

 1. Hyvän Hevosen muistolle * kohottaa virtuaalilasia*

  Ja taputus olkapäälle. Muistopäivä on huomenna ja sen parissa saakin ajatus askaroida. Vuosi menee niin äkkiä. Ja paljon tiedän vuoteen on muuten tapahtunutkin. Monia isoja asioita.

  * kohottaa toisen kerran virtuaalilasiaan ja miettii miksi ei ole mitään lasiin pantavaa *

  Ajatus hyvä.

  Pakkanen revittää -19 tietämissä, mutta onneksi tuuli rauhoittuu jo. Oli suorastaan viiltävä keli. Vaan mikäs tässä on pirtissä tulia pidellessä. Tosin ensin piti raahata ne puut sisälle, tehdä tallityöt, roudata heiniä talliin ja juosta ulkona edes kahtaalle milloin minkäkin asian kanssa. Nyt voi rauhoittua.

  Mies poloinen makaa sängyssä. Se istui viime yön vessassa. Odotan kauhulla kuka meistä ehkä seuraavana tekee samaa. Tahtoo nuo mahataudit olla tarttuvaa sorttia.

  * oi miksi suutelin miestäni toissapäivänä? *

  Palatakseni pihlajaan. Siinä on marjoja. Ei ihan sikapaljon, mutta oksat notkuen kuitenkin. Sanonta: "pihlaja ei kahta taakkaa kanna" ei pidä ainakaan meillä paikkansa. Eli jos on paljon marjoja, ei tule paljoa lunta. Ja vastoinpäin. Luulisin lunta olevan vielä tulossa pitkin ja poikin Suomenniemeä. Ainakin tänne rannikolle tulee. Vissisti.

  Menen jahtaamaan jälkikasvua nukkumaan. Ne ei ole oppineet toimimaan ns. kaukosäädöllä käskyttämällä. Kumma juttu...

  VastaaPoista
 2. Thäänks mai paaal, huominen on huomattavasti helpompi kohda nyt kuin vuosi sitten....

  Osanottoni jo nyt perheenne viikonlopulle mahataudin parissa. Kai viisaana vaimona ja äitinä varasit pehmoisinta emboa kaapit täyteen? Pussaamisesta nyt ei mitään hyvää seuraa, mieti nyt mitä siellä putken toisessa päässä on ;-)

  Minä ennustan, että lunta tulee vielä ihan manattavaksi asti. Ja sitä parin kuukauden sisään kiukulla potkitaan pienemmiksi kasoiksi sekä tehdään kaiken maailman loitsut pikaiseksi sulamiseksi.

  Kohotan nyt lasini hyvälle yölle, enhän minä jaksa kokonaista pulloa yksinäni kuroa tyhjiin. Jää huomisillaksikin -tuikku murheeseen.

  Rauhallista yötä Majakariin ja kauniita unia muillekin, tutuille ja tuntemattomille. Jokuhan täällä käy veivaamassa matkamittaria, eiks niitä lukemia yleensä kaunistella alaspäin?

  Ja vielä, hyviä kisafiiliksiä sinne pohjoiseen, tuntureilla tuulee!

  VastaaPoista
 3. Sissos, siinnoli taas typo...
  pitäisi olla näin:

  "Thäänks mai paaal, huominen on huomattavasti helpompi kohdata nyt kuin vuosi sitten...."

  Silloin oli kyllä mieli matalalla.

  VastaaPoista
 4. Mistäs arvasit, että megapakkaus Emboa tarttui tänään kaupassa käydessä? Näitä käytännön juttuja juu...

  Vaivuin aika alas ja kävin salaisista kätköistäni hakemassa dumle suklaanappeja. Vedin koko pötkön, Timolle tarjosin kolme... se näyttäis toipuvan, mutta lieneekö työkunnossa huomenna. Tuskin.
  Huominen antaa moniin muihinkin asioihin vastauksen.

  VastaaPoista
 5. Hakkaraisen ilmavoimiin lähdön muistopäivä. Niin se aika kuluu. Silloin oli aikas mustat mielet itse kullakin : (

  Hieno hevonen. Kertakaikkiaan : )

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com