tiistai 5. tammikuuta 2010

Laps hankeen hukkuu...


Kanalan kutsuvat valot ja aamun sininen hetki. Sinisistä sinisin, ihan ilman photoshoppia. Meitsi alkaa oppia kamerankäytöstä jotain. Tai sitten oli vain ihan huipputsägä.


Yön aikana oli lunta tullut reilut 10 cm ja lisää luvassa koko päiväksi. Sirkut kahlaavat hangessa ja parven koko vain kasvaa päivittäin. Nyt siellä on jo naapurinkin tirpat bilettämässä. Kuhinaa lyhteessä.

Iso-J on aamusta alkaen heilunut kolansa kanssa tuolla hangessa. Lunta tulee koko ajan lisää ja kohta traktorikin linkoaa putsatut alueet tukkoon. Noh, onpahan vähemmän aikaa pahan teossa kun remuaa umpihangessa.


Nyt meillä tutkitaan mittareiden ja antureiden kanssa sähkötaulua, sitä pääsellaista. Voipi olla, että ensiapuna selvitään sulakkeiden siirtelyllä ja voidaan jatkaa talven yli 25 A:n tehoilla. Mutta ennen pitkää ampeerit pitää nostaa vähintään 36 tasolle, mieluummin tuplata. Ja se on kallis remontti se *puistatus* Pitää kiireesti hankkia hevosvoimia lämmitysavuksi, sehän olisi energiatehokasta ja ekologista eller hur... *krisseilme*

Koetan nyt keskittyä muihin hommiin, kauppareissultakaan en taida välttyä. Mutta Isoon Markettiin en lähde.

Pudikseen tiedoksi, Äitikulta ylistää sytytyspaloja, ovat kuulema ihan verrattomia. Pitäisköhän mun myydä mainostilaa tähän blogiin, käyttäjätestimoniaaleja tuotteesta kuin tuotteesta? Hmmmm, pisneksen paikka?!
Ja johan vihdoin kelpasivat Jalavan kaupalta ostetut flanellihousutkin käyttöön. Kehui lämpimiksi.

Laitan lisäkuvitusta (en sentään flanellihousuista) sitten kun on taas valokuitunopeudet käytössä. Nyt ei pysty venymään, Tolppa-apinat leikkivät päävirtakytkimellä.

Lunta munille, moro!!!

9 kommenttia:

 1. Lisäsin vielä tipulan baarista kuvan, eihän tuosta selkoa saa, lyhteessä kuhisteli kymmenisen tirppaa, maassa kykkivien määrä vaihteli koko ajan. Ja ilmatilassa liikennöitiin myös kiivaasti.

  Täytyy lähteäkin tankkauskierrokselle, isompi lintubaari kolisee tyhjyyttään. Ja muutama päivä sitten latasin piripintaan.

  Joo, kuormaa saivat sulakkeille, remppa tiedossa.

  Pökköä pesään ja pihatöihin.

  VastaaPoista
 2. No niin, nyt voi hyvällä omallatunnolla istahtaa (ikään kuin se olisi ennenkään este ollut). Marsupojat saivat tupaansa lämmitystä ja puhtaat purut. Sekä manikyyrin. On muuten perin pottumaista hommaa leikata pienen rimpuilevan villioravan tapaisen öppiäisen kynsiä. Ne eivät ole järin suuret.

  Voisikohan niille nikkaroida jonkun hiekkapaperilla päällystetyn kynsikarhennusjuoksupyörän? Pitääpä kysyä paikalliselta pellepelottomalta. Muutenkin tekisi mieli kehitellä marsuhäkkiin vähän aktiviteettia ja puuhamaata. Mutta kun ne ovat aika kömpelöitä eläimiä ja pelottaa, että ne putoilevat jos laittaa jotain kerrossysteemiä... Heikkuuuu, haloo, sinulla lienee enempi tietoa jyrsisten sielunelämästä?

  Tita, kävin Fylli-Tätien puuhapalstalla. Ihania kuvia *aaltoja* Mulle tulee aina ihan avuton ja kädetön olo kun siellä tutkin ihmisten ikuisuusprojekteja. Itsellä on niin hukassa sellainen visuaalinen silmä jota puutarhassa tarvitaan. Ei viitsisi ihan randomilla heittelemään planttuja multiin.

  Sain viestiä entiseltä työpaikalta. Murheelliset ovat tunnelmat ja ihan hetkestä toiseen etenemällä pystyy toimimaan. Voi kun voisi jotenkin auttaa :(

  VastaaPoista
 3. Ihana sininen kuva - siinä on fiilistä!
  Lunta teillä ainakin piisaa, samaa satelee täälläkin mutta vasta noin 25 sentin hanki on. Lisää sopii tulla.

  Kyllä sopii randomin tyyli puutarhassa. Voi sitten siirrellä, kun huomaa tehneensä armottomia väärinistutuksia. Siinä yksi homman viehätyksistä. Yksi topikki siellä Fyllissä sun pitää käydä katsomassa, olikohan se "otetaan kaksi kasvia". Siinä saa ideoita mitä lajeja kannattaa laittaa vierekkäin saadakseen näyttävän istutuksen. Ja kaikki alkaa yleensä yhdestä kukkapenkistä. Ei pidä olla perfektionisti, vaan antaa luovalle hulluudelle tilaa.

  Taidan kahvin jälkeen poistua tallin polulle. Siellä se meidän ahkera emäntä on...

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa, äsken pihalla koiran pissareissulla mittasin hangen tasaiselta paikalta, n.25-30 cm, vain. Joten saa sitä vielä tulla. Ja takuusti tuleekin. Nytkin on sellainen ihana Disney-sade, puuttuu vain vetistäväsilmäinen Bambi ja veikeä orava.

  Pitääpä hakea fyllistä tuo mainittu juttu. Se, minkä muistan lapsuuteni puutarhahommista, oli ainainen kasvien siirtely. Äitikulta kiidätti milloin mitäkin juurakkoa uuteen paikkaan. Ja harva se kerta palasi kyläreissuiltaan kummallisten multapurnukoiden kanssa kotiin. Joita kuopattiin randomina mikä mihinkin. Siirtoa odottamaan ;-)

  Sen viheliäisen siirtorumban juurikin haluaisin välttää. Vaan ei taida onnistua.

  Tämä kätevä emäntä (ahkeraa ei meidän torpassa ole näkynyt) hinaa ahterinsa saunan lauteille. Siellä on hyvä miettiä.

  VastaaPoista
 5. Hmmmm, tuosta siirtoruletistahan tulee mieleen shakki. Puutarha on kuin shakkilauta? Aina voi tehdä uusia siirtoja. Enkä voi välttyä ajatukselta, että oma puutarhani tulee olemaan enemmänkin afrikan tähti, aina se pääaihe on hukassa ja reititkin eksyttävät harhapoluille. Ja jää jonkun juolavehnän takia jumiin orjarannikolle *googlettaa pihapalveluita*

  VastaaPoista
 6. Jaa, Hirnakka ei sitten ole pelannut Muuttuva Labyrintti- peliä?

  Huomenna on sitten vapaata. Otan nyt sitten pulleamahaisen lasin ja lirutan sinne kullankeltaista nestettä. Ja ei, kyse ei ole aamuvitsanäytteestä :D

  .... lämmittää ....

  Siirryn komentotilaan ja käskytän vastahakoiset mukulit yöpuulle.

  VastaaPoista
 7. *tyrsk* Tita, ei saa tuommoisia kirjoittaa ... aamuvirtsanäyte... On kuule ikävä pyyhkiä punaviiniä läppärin notkealta näytöltä. Juu, löysin minäkin jemmoista hanan josta *IHME!IHME!IHME!* lorahti lasillinen ei-vielä-tärpättiä-vaan-viiniä

  Muuttuva labyrintti tai rubikin ilkein kuutio, pihahomma on just niin sitä.

  Tajusin just, että mintuthan ovat niitä joita olen aina halunnut... laventelin kanssa sotiminen saa luvan loppua (viimeinen mohikaani yrittää talvehtia kellarissa. Pääasia että tuoksuu muukin kuin pikiöljy ensi kesänä.

  VastaaPoista
 8. Minulta saat karjalanminttua. Ehkä piparminttuakin löytyy, se jäi vähän ruohottumaan viime kesänä. Lähetys kulkee ihan kirjekuoressa 1-luokan kirjemaksulla. Pääset minttuhöyryihin takuuvarmasti. Nämä kaksi lajiketta on minttujen aatelia. Viher- yms. mintut joutaa kanojen pystyynmarinointiaineksi.

  VastaaPoista
 9. Wau, kiitos jo etukäteen Tita.
  Sitä vuorirevonpapuhäntää huolin myös, en nimittäin vieläkään usko, että se pahapahapaha olisi. Jäi nimittäin Espooseen. Niitä ehdin kuokkimaan sitten kesällä.

  Kananmarinointia varten tarvitaan myös ranskanrakuunaa.

  Mitenköhän mie jäin tänne vielä roikkumaan? No kun Iso-J omistaa jonkun 24-dvd-boksin ja sitä pitää nyt kilpaa katsoa mtv3:n lähetysten kanssa *koputtaa ohimoa* Ja minä jäin parisuhteen edistämisen merkeissä valvomaan (pasianssi).

  Vaan nyt könyän yläkertaan ja yöorsille. Niskajumi jatkuu, viime yö meni taas hampaitaan kiristelevän heinäseipään kuosissa. Jos tuo viinilasillinen rentouttaisi.

  Ilmavaivainen koira sai just porttarin budoaariin. Haiskoon tuvan sohvalla mörönsyöttinä. Kissakin yksii tuota kaasunkatkua *kauhistus*

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com